Belgien

Belgien er et lille land med mange muligheder. Vitus Rejser har et udbud af spændende busrejser og flodkrydstogter til det lille land. Tag blandt andet med på julemarked i dejlige Bruxelles og smag på Belgiens fantastiske chokolade, på storbyferie i hyggelige Brugge, belgisk flandern eller på et flodkrydstogt fra Holland til Belgien.

Fakta om Belgien

Kongeriget Belgien ligger smukt placeret i den nordvestlige del af Europa. I nord grænser landet op mod Holland, mod øst til Tyskland og Luxembourg, mod syd til Frankrig og mod vest til Nordsøen. Belgien er en føderation af det nederlandsksprogede Flandern, det fransksprogede Vallonien og den tosprogede hovedstad Bruxelles. Landet er historisk omtrent det samme som de sydlige Nederlande. Belgien opstod ved en revolution i 1830, da det løsrev sig fra de nordlige Nederlande (det nuværende Holland). Landet har oplevet en lang række af menneskevandringer og kulturer. Som et resultat heraf er Belgien i dag en af Europas smeltedigler med keltiske, tyske, franske, hollandske og spanske kulturpåvirkninger.


Hovedstad: Bruxelles
Indbyggertal: 11,14 mio
Areal: 32.545 km²
Sprog: Nederlandsk, fransk, tysk
Tidsforskel: Ingen
Klima: Klimaet er præget af nærheden til Atlanterhavet. Somrene er kølige og vintrene milde. Den rigelige nedbør er jævnt fordelt over hele året.
Valuta: Euro (EUR)

Til top