Vi bor i Pisa og i centrum af Rom. Tag med på en flot rejse til det smukke Toscana og den evige stad Rom.
 
Toscana er rig på kultur, og naturen er en symfoni af vinmarker, olivenlunde, cypresser og pinjetræer. Med rette er Toscana blevet ét af danskernes foretrukne feriesteder. I Firenzes hyggelige stræder oplever vi arkitektur i verdensklasse, lokkende isboder og den charmerende stemning i “skatkammeret” ved Arnofloden. Tag med på opdagelse i middelalderbyerne Lucca og Siena. Er Det Skæve Tårn i Pisa virkeligt skævt? Vi bor 3 nætter i Pisa - én af Toscanas perler. 
 
I Rom er historien levende. Vi spadserer i de romerske kejseres fodspor på Forum Romanum og besøger den katolske kirkes højsæde Peterskirken. På rejsen er der god tid til på egen hånd at nyde den specielle atmosfære i Rom. Vi tilbyder en ekstraudflugt til oldtidens Pompeji. Vi besøger mange byer på turen og går mange byvandringer, så medbring gode vandresko.
 


Datoer og priser

AfrejseDagePris fra
19/8 - 2014139.995,-Bestil
09/9 - 20141310.995,-Bestil

Bemærkninger

Ved museumsbesøg bedes du medbringe pas.

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.850,-
Afbestillingsforsikring
695,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Heldagstur til Pompeji
450,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus
  • 12 x morgenmad
  • 5 x frokost  (1. 2. 3. 12. og 13. dag) 
  • 9 x middag (ikke på  4. 7. 9. og 13. dag)
  • Hotelskat i Rom, p.t. kr. 75,-
  • 1 nat i Østrig 
  • 3 nætter i Pisa (4-stjernet)
  • 5 nætter centralt i Rom (3-stjernet)
  • 1 nat i Norditalien
  • 2 nætter i Midttyskland
  • Besøg i Lucca 
  • “Togtur” gennem Pisa
  • Byrundtur med dansk lokalguide i Siena
  • Byrundtur med dansk lokalguide i Firenze
  • Byrundture i Rom
  • Besøg i Peterskirken
  • Besøg på Forum Romanum
  • Lokal guide i Rom
  • Drikkepenge
  • Dansk rejseleder på hele rejsen

Dag til dag program

1. dag: Overnatning i Midttyskland 
 
2. dag: Tyrol
Vi fortsætter mod Østrig. Midt på eftermiddagen passerer vi Innsbruck, og vi følger landevejen under Europabroen til tyrolerbyen Matrei am Brenner. Overnatning på et traditionsrigt familiehotel.
 
3. dag: Toscana
I Brenner møder vi Italien. Den smukt anlagte autostrada følger og krydser Adigefloden. Frokost på en typisk italiensk restaurant på Posletten. Vi kører via Parma og langs den nordtoscanske kyst til Pisa. Middag på hotellet.
 
4. dag: Pisa og Lucca
Med turisttog kører vi gennem Pisas historiske bykerne. Vi slutter af ved Det Skæve Tårn. Besøg i den storslåede domkirke og dåbskapellet. Også Campo Santo med jord fra det hellige land ligger i området. Det Skæve Tårn imponerer stadig. (Entré til tårnet er ikke inkl.) Om eftermiddagen besøger vi vores charmerende naboby Lucca, der er Puccinis fødeby. Vi nyder stemningen i byens utrolig velbevarede bykerne, der er omgivet af en ringmur. Det er ægte toskansk. Middag på egen hånd i Pisa.

Det skaeve taarn i Pisa
Foto: Vi skal selvfølgelig se det berømte og fascinerende skæve tårn i Pisa.
 
5. dag: Verdens skatkammer, Firenze
Vi nyder synet over byen fra Piazzale Michelangelo. Med dansk lokalguide ser vi bymidten og domkirken Santa Maria del Fiore, Baptisteriet med den gyldne paradisdør, Piazza della Signoria med Neptunbrønden, Palazzo Vecchio med Davidstatuen, Ponte Vecchio, den berømte guldsmedebro over Arnofloden og Uffizigalleriet (udefra). Tid på egen hånd i Firenze. Middag på hotellet. 

Ponte Vecchio
Foto: Ponte Vecchio, Den Gamle Bro, går over floden Arno i centrum af Firenze.
 
6. dag: Tarquinia
Vi kører langs kysten til etruskerbyen Tarquinia, som ligger idyllisk på en bakketop. Vi besøger det imponerende arkæologiske museum og etruskergravene i byen. Gå på opdagelse i byens hyggelige, snævre gader, eller nyd den imponerende udsigt over det omkringliggende landskab. Om eftermiddagen når vi rejsens hovedmål Rom. Middag på lokal restaurant. 

Tarquinia
Foto: Etruskerbyen Tarquinia ligger idyllisk på en bakketop.
 
7. dag: Vandring i Rom
Sammen med en lokal guide spadserer og kører vi til Den Spanske Trappe. Herfra nyder vi det billøse Rom til fods. Efter udsigten til Trinita dei Monti spadserer vi til Trevifontænen, hvor det er en god idé at have mønten klar. Videre til Corsoen med Piazza Colonna, til Pantheon og den maleriske barokplads Piazza Navona, som man kalder Roms dagligstue. Resten af dagen er til fri disposition.  

Pantheon
Foto: Pantheons eneste lyskilde - en rund åbning, oculus, der måler 9 meter i diameter.

 
8. dag: Det antikke Rom
Vi følger op på byrundturen fra første dag. Med bussen gennem det antikke Rom til Peterspladsen og besøg i den kristne moderkirke. Derefter kører vi til Colosseum, Roms vartegn, som vi ser udefra. Herefter venter besøget på Forum Romanum, der engang var den romerske verdens centrum. Turen rummer betagende oplevelser og er en rejse i historien. Man kan vælge at blive ved Colosseum og Palatinerhøjen og spadsere hjem til hotellet eller køre med bussen retur. Middag på lokal restaurant.

Forum Romanum
Foto: Solen går ned bag det antikke Forum Romanum, der engang var den romerske verdens centrum.
 
9. dag: Rom ad libitum 
Hele dagen er til fri disposition. Der er tid til at pleje særinteresser og måske kigge lidt grundigere på enkelte ting. Det er bare at vælge! Man kan slentre gennem byens historiske centrum, nyde luksusbutikkerne omkring Corsoen eller bare læne sig tilbage på en café og nyde byens puls.
 
Ekstraudflugt: Pompeji
Oplev romertidens hverdag symbolsk repræsenteret af Pompeji. Rundgang i de fantastiske udgravninger med dansktalende lokalguide. Pizzafrokost inkluderet i udflugtens pris. 

Pompeji
Foto: Der er mulighed for en ekstraudflugt til det berømte Pompeji med dens spændende historie og interessante udgravninger.
 
10. dag: Mere Rom
Hele dagen til fri rådighed. Frokost på egen hånd. Afskedsmiddag på lokal restaurant.
  
11. dag: Siena
Ved formiddagstid når vi Siena, som er rig på middelalderlige skatte og én af Toscanas mest interessante byer. I den tidlige re­næssance var Siena en lokal stormagt, der rivaliserede med Firenze om overherredømmet i Toscana. Byvandring med dansk lokalguide. De snævre, stejle gader i den vel­bevarede middelalderby fører os mod centrum til den store muslingeformede plads Piazza del Campo, der er omkranset af smukke palæer og domineret af det imponerende rådhus. Overnatning i Norditalien.

Siena
Foto: Sienas rådhus ved Piazza del Campo har været inspiration til vores eget rådhus i København.
 
12. dag:
Det går mod nord gennem Østrig og Bayern til overnatning ved grænsen mellem Thüringen og Bayern.
 
13. dag:
Sen frokost på færgen Rostock-Gedser. 
 

Hotelinformation

Hotel BonannoGrand Hotel Bonanno****
Nyopført 4-stjernet hotel i Pisa, 800 meter fra Det Skæve Tårn. Hotellet har egen restaurant, lounge og bar. God solid morgenmad. Moderne værelser med satellit-tv, internet og telefon.

Læs mere om hotellet her.
 


Hotel Villa GloriHotel Villa Glori****
Lækkert, moderne hotel i det hyggelige kvarter omkring Via Flaminia kun 10 minutters gang eller et par sporvognsstop fra Piazza del Popolo og Den Spanske Trappe.
Værelserne er stilfulde og ganske rummelige, når vi tager i betragtning, at vi befinder os i Rom. De er  indrettede med moderne badeværelse. Morgenmaden er italiensk, men ganske alsidig.
I forhold til vinterkataloget er der tale om en opgradering fra Hotel Medici.

Læs mere om hotellet her. 
 
Værd at vide om rejser i Italien


Klima: 
Hvis man lægger 5 grader til i norditalien og 10 grader til i syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varm lige meget hvor man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens med mindre man er oppe i bjergene.

Gastronomi:
Mad er en essentiel del af den italienske folkesjæl og lokale stolthed. Det er derfor en vigtig del af rejsen. Med et åbent sind kommer man længst.
Morgenmad er cappucino og lidt sødt. Det er derfor sjældent så overdådige morgenbuffeter, som på vores breddegrader, men på mange hoteller serveres en alsidig morgenbuffet.
En typisk italiensk frokost eller middag består af fire retter, og hver egn har sine særlige retter. Men formen er den samme. 

Antipasto: Det betyder bogstavelig talt før pastaen. Det er også den mest uforudsigelige af reterne og varierer af alt fra en lille pindemad til det helt store smagsorgie af forskellige delikatesser. Det være sig fisk, kød, ost og grøntsager, men oftest serveret nænsomt og i små bidder, så man får forskellige smagsoplevelser der skal vække appetitten. Man kan sammenligne den store omgang antipasto med tapas. Dog ofte afgrænset indenfor enten kød eller fisk. Pårestauranter oplever man ofte, at antipastoen er en buffet med forskellige retter.

primo: Det er her man skal spise sig mæt. Pasta og risretter. Nogle steder ser man også majs og kartoffelbaserede primi.
Italienerne har ikke problemer med at spise pasta hver dag. Der findes hundredevis af pastaformer og lige så mange opskrifter, som der er italienske familier. Det vigtigste er, at den er stilren. der skal ikke parmesan eller anden ost på, når svampe og fisk er indgår. Kødsovsen skal heller ikke blandes med aly for mange ting som gulerødder, champignon, løg og hvad der ellers findes i køleskabet, og så hedder den ikke spaghetti bolognese men ragout - også i Bologna. Derimod er velsmagende tomater, olivenolie og frisk basilikum meget populære ingredienser. For en italiener er pasta med en veltillavet tomatsauce ikke studenterkost.
Risottoen er populær omkring posletten, hvor noget af verdens fineste ris dyrkes. I de seneste år har den gået sin sejrsgang i Europa. Masser af parmesan og smør er hemmeligheden. Det smager og mætter.

secondo: Her bliver vi danskere ofte skuffede, når der kun ligger et stykke kød og fisk med et salatblad på tallerkenen. Secondoen er ikke at forveksle med en hovedret og oftest den kedeligste af de italienske retter.

dolce: Det betyder "sødt" på italiensk. Den mest velkendte desserter er tiramisuen, som er et kapitel for sig. Den skal være sprød, cremet og sød på den helt rigtige måde og med den rette blanding af amaretto, kakao og sukker.
Den italienske is har sammen med tiramisuen vundet vores hjerter. Så har vi det sværere med pannacottaen - delikatesse eller løs budding?. Italienerne elsker den. Den kogte fløde skal have den rette konsistens og gerne overhældes af smeltet chokolade. På italiensk hedder frugtsalat mærkeligt nok "Macedonia".

Først til sidst får man sin kaffe (kun espresso efter 12.00) til at runde det hele af med og helst en grappa til fordøjelsen. Vinen har vi ikke været inde på, men det er et kapitel for sig.

Drikkevand: Som oftest er vandet klorholdig, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta: Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner

Sikkerhed:Italien er et trygt rejseland. Almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse. Se alle rejser til Italien



Til top