På denne rejse til Slovakiet går vi på opdagelse i Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet, men nu er der mulighed for at opleve Østeuropas alper.

 
På et hyggeligt hotel i kurbyen Novy Smokovec, 1.000 meter over havets overflade, i hjertet af Tatrabjergene og omgivet af naturens skønhed, har vi vores base. Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Området byder også på en række dejlige byer og seværdigheder. På hjemrejsen besøger vi Krakow.
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse
550,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser
145,-
Balkontillæg
200,-
Afbestillingsforsikring
295,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Polen
 • 6 nætter på Hotel Villa Siena***
 • 8 x morgenmad
 • 1 x brunch 
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 8 x middag
 • Besøg i Strbske Pleso
 • Rafting på Dunajec-floden
 • Besøg på slottet Spis
 • Besøg i Poprad og Spisska Sobota
 • Besøg i Stara Lubovna-Slottet med frilandsmuseum
 • Togtur med gammeldags bjergtogbane
 • Vandretur med rejseleder og vandreguide
 • Besøg i Krakow
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Dag til dag program

1. dag:
Via Gedser-Rostock, hvor vi spiser en lækker brunch, inden vi kører til vores overnatningshotel i Polen.

2. dag: Gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge
En flot tur gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge bringer os til vores hotel i Novy Smokovec. Vi spiser frokost undervejs.

3. dag: Poprad og Strbske Pleso
Vi udforsker vores lokalområde med besøg i Spisska Sobota, som er byen Poprads historiske bydel. Her ser vi Skt. Egidius-Pladsen omgivet af huse fra 1700-tallet. Pladsen huser den berømte gotiske Skt. Georg-Kirke, som er byens største seværdighed. God tid til at nyde en frokost, måske ledsaget af den lokale øl fra Poprad, Tatran, som ikke lader de tjekkiske øl noget tilbage. Om eftermiddagen kører vi til bjergsøen Strbske Pleso, som ikke kan undgå at imponere med sin skønhed. Søen er krystalklar, og bjergene og skoven omkring søen danner en betagende ramme. Det er manna for sjælen at promenere omgivet af en sådan skønhed.

Spisska Sobota - Slovakiet & Tatrabjergene
Foto: Vi besøger Spisska Sobota, som er byen Poprads historiske bydel.

4.dag: Slottet Stara Lubovna og Dunajec-floden
I dag besøger vi Stara Lubovna-Slottet og det tilstødende frilandsmuseum. Vi begynder på frilandsmuseet, så man kan vente der, hvis man ikke har mod på stigningen til slottet, der foregår ad en stejl sti (ca. 15 min.). Fra slottet bliver vi belønnet med en dejlig udsigt. Om eftermiddagen byder vi på mild rafting på en 10 km lang rute på Dunajec-floden. Vi flyder langs grænsen til Polen gennem et smukt naturlandskab. Det tager knap to timer. Det er en stor oplevelse at drive ned ad floden alene ved hjælp af strømmen.

Traditionelle huse med Stara Lubovna-slottet i baggrunden - Slovakiet og Tatrabjergene
Foto: Traditionelle huse i frilandsmuseet med Stara Lubovna-slottet i baggrunden.

5. dag: Middelalderidyl
I storslået natur finder vi på limstensklipperne et af de største slotsområder i Centraleuropa, Spis-slottet. Udsigten derfra er i ordets bogstaveligste forstand bjergtagende. Der er ca. 500 m ad lidt stejl vej til slotsområdet. Tæt på slottet ligger middelalderbyen Levoca, som vi også besøger.  

Spis slottet - Slovakiet og Tatrabjergene
Foto: Spis-slottet.

6. dag: Dag på egen hånd eller vandretur
Tag en slapperdag på hotellet og i vores lille by, eller gå med på en vandretur i den fantastiske natur. Tatrabjergene har en unik flora og fauna. Murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. Vi går den korte vej til bjergbanen i Stary Smokovec. Rejselederen og en vandreguide fører an på en vandretur i roligt tempo på 4-6 timer alt efter forholdene. Turen deles op, så du kan gøre ophold ved caféen for enden af togbanen. Derfra går turen til en lille bjerghytte med mulighed for at købe en forfriskning. Herfra kommer vi let tilbage til togbanen. Den sidste del er mere krævende. Hvis der er behov for det, dannes to vandrehold efter niveau.

Bjergbanen i Stary Smokovec - Slovakiet og Tatrabjergene
Foto: Bjergbanen i Stary Smokovec.

7. dag: Tatranska Lomnica 
Med det lokale bjergtog kører vi til Tatranska Lomnica, som er en hyggelig lille bjergby. Her har vi god tid til frokost og shopping. I dag er det også muligt at nå helt til tops og tage liften op i 2.633 meters højde (lukket i dårligt vejr). En imponerende udsigt venter, når man står hævet over Centraleuropa (ikke inkluderet - rejselederen informerer om pris).
 
Tatranska Lomnica - Slovakiet og Tatrabjergene
Foto: I Tatranska Lomnica er det muligt at komme helt til tops i 2.633 meters højde, hvor der er en imponerende udsigt.

8. dag: Krakow
Vi besøger charmerende Krakow. Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi beøger byens berømte markedsplads. Frokost på egen hånd. Der er et væld af hyggelige restauranter og caféer til rimelige priser. Alle modtager kreditkort og mange tager også betaling i euro, hvis man ikke har polske zloty på hånden. Gennem Polen kører vi til vores overnatningshotel.

Wawel katedralen i Krakow - Slovakiet og Tatrabjergene
Foto: På vej tilbage til Danmark besøger vi charmerende Krakow.

9.dag:
Via Rostock-Gedser hjem. Sen frokost på færgen.

Hotelinformation

Hotel Villa Siesta***

Hotellet har moderne værelser med minibar, lille bord med stole, satellit-tv, restaurant, bar, døgnåben reception, aviser, sauna, trænings- og motionscenter. Der findes også et lille gratis spa- og wellnesscenter, hvor du kan reservere sauna eller boblebad efter endt udflugt. Der er både mulighed for massage, cykling og ridning og baren, der udgør et hyggeligt samlingspunkt, er bemandet så længe, der er gæster. Priserne er mere end rimelige. Nový og Stary Smokovec udgør tilsammen en by på et par tusind indbyggere. Der er ca. 15 minutters gang til Stary Smokovec, hvor der er flere hyggelige caféer og beværtninger - en oplagt mulighed for en herlig aftentur i de lune sommeraftener.

Læs mere om hotellet her.


Få mere inspiration til din rejse

Tatrabjergene og Slovakiet rummer mange spændende oplevelser. På nedenstående links kan du læse meget mere.


Se lignende rejser

Til top