På denne rejse til Slovakiet opdager vi Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet men nu er der mulighed for at opleve Østeuropas alper.

 
På et hyggeligt hotel i kurbyen Novy Smokovec 1.000 meter over havets overflade i hjertet af Tatrabjergene, omgivet af naturens skønhed, har vi vores base. 
Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Ud over dét rummer området over en række dejlige byer og seværdigheder.
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelsestillæg
550,-
Afbestillingsforsikring
315,-
balkontillæg pr. person i dobbeltværelse
200,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 nætter i Polen
 • 6 nætter på Hotel Villa Siena***
 • 9 x morgenmad
 • 3 x frokost (2.  8. og 9. dag)
 • 8 x middag
 • Adgang til lille wellnessafdeling
 • Strbske Pleso
 • "Rafting" på Dunajec-floden
 • Slottet Spis
 • Besøg i Poprad og Spisska Sobota
 • Stara Lubovna-Slottet med frilandsmuseum
 • Togtur med gammeldags bjergtogbane
 • Vandretur med rejseleder og vandreguide
 • Dansk rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger


Dag til dag program

1. dag:
Via Gedser-Rostock til vores overnatningshotel i Polen.

2. dag: Gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge
En flot tur gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge bringer os til vores hotel i Novy Smokovec. Frokost undervejs

3. dag: Poprad og Strbske Pleso
Vi udforsker vores lokalområde med besøg i Spisska Sobota, som er byen Poprads historiske bydel. Her ser vi Skt. Egidius-Pladsen omgivet af huse fra 1700-tallet. Pladsen huser den berømte gotiske Skt. Georg-Kirke, som er byens største seværdighed. God tid til at nyde en frokost, måske ledsaget af den lokale øl fra Poprad, Tatran, som ikke lader de tjekkiske øl noget tilbage. Om eftermiddagen kører vi til bjergsøen Strbske Pleso, som ikke kan undgå at imponere med sin skønhed. Søen er krystalklar. Bjergene og skoven omkring søen danner en betagende ramme. Det er manna for sjælen at promenere omgivet af en sådan skønhed.

4.dag: Slottet Stara Lubovna og "sejltur" på Dunajec-floden
I dag besøger vi Stara Lubovna-Slottet og det tilstødende frilandsmuseum. Der er 15 minutters gang ad stejl sti til slottet. Vi begynder på frilandsmuseet, så man kan vente dér, hvis man ikke har mod på stigningen. Dejlig udsigt fra slottet.  Om eftermiddagen byder vi på mild rafting på en 10 km lang rute på Dunajec-floden. Vi flyder langs grænsen til Polen gennem et smukt naturlandskab. Det tager knap 2 timer. Det er en stor oplevelse at drive ned ad floden alene ved hjælp af strømmen.

5. dag: Middelalderidyl
På limstensklipperne i storslået natur finder man ét af de største slotsområder i Centraleuropa, Spis-slottet. Udsigten derfra er i ordets bogstaveligste forstand bjergtagende. Der er ca. 500 m ad lidt stejl vej. Tæt på slottet ligger middelalderbyen Levoca, som vi besøger.  

6. dag: Fridag eller vandretur
Tag en slapperdag på hotellet og i vores lille by, eller gå med på en vandretur i den fantastiske natur. Vi går den korte vej til bjergbanen i Stary Smokovec. Rejselederen og en vandreguide fører an på en vandretur i roligt tempo på 4-6 timer alt efter forholdene.  Turen deles op, så man kan gøre ophold ved caféen for enden af togbanen. Derfra går turen til en lille bjerghytte med mulighed for at købe en forfriskning. Herfra kommer man let tilbage til togbanen. Den sidste del er mere krævende. Tatrabjergene har en unik flora og fauna. Murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. Hvis der er behov for det, dannes 2 vandrehold efter niveau.

7. dag: Tatranska Lomnica 
Med det lokale bjergtog til Tatranska Lomnica, som er en hyggelig, lille bjergby. God tid til frokost og shopping.
I dag er det også muligt at nå helt til tops og tage liften op i 2.633 meters højde (lukket i dårligt vejr). En imponerende udsigt venter én, når man står hævet over Centraleuropa (ikke inkluderet - rejselederen informerer om pris).
 
8. dag: Polen
Gennem Polen til vores overnatningshotel.

9.dag:
Via Rostock-Gedser hjem. Sen frokost på færgen.

Hotelinformation

Hotel Villa Siesta***

Hotellet har moderne værelser med minibar, lille bord med stole, satellit-tv, restaurant, bar, døgnåben reception, aviser, sauna, trænings- og motionscenter. Lille gratis spa- og wellnesscenter, hvor man kan reservere sauna eller boblebad efter endt udflugt. Mulighed for massage, cykling og ridning. Baren er bemandet, så længe der er gæster, og udgør et hyggeligt samlingspunkt. Priserne er yderst rimelige.
Nový  og Stary Smokovec udgør tilsammen en by på et par tusind indbyggere. Der er ca. 15 minutters gang til Stary Smokovec, hvor der er flere hyggelige caféer og beværtninger - en herlig aftentur i de lune sommeraftener.

Læs mere om hotellet her.

Til top