Afslappende og indholdsrig mineferie i Celle, perlen på Lüneburger Heide med idyl, bindingsværk, hedetur og et islæt af dansk historie.

Utroligt, hvor meget man kan opleve på få dage uden at skynde sig! Oplev Hamburg, Lüneburg og se slottet, som Caroline Mathilde blev forvist til efter affæren med Struensee. Vi bor i Celle, som også kaldes hedens hovedstad. De mange smukke middelalderhuse emmer af historie, og de hyggelige gader er fulde af gode butikker, cafeer og restauranter. Chaufføren klarer det hele på rejsen til og fra Celle; vores danske rejseleder bor i Celle, og støder til os i byen.

Bemærk: Programmet for påskerejsen 2/4 adskiller sig fra øvrige rejser.

Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse
470,-
Afbestillingsforsikring
240,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 3 x morgenmad
 • 2 x frokost (1. og 3. dag)
 • 3 x middag
 • 3 nætter på InterCityHotel Celle***
 • Byvandring i Celle med dansk lokalguide
 • Besøg på slottet i Celle
 • Pause i Lüneburg
 • Hestevognstur på Lüneburger Heide
 • Pause i Hamborg
 • Dansk rejseleder i Celle

Påskerejsen:

 • 4-stjernet bus
 • 4 nætter på Hotel Celler Hof***
 • 4 x morgenmad
 • 3 x frokost (2., 4. og 5. dag)
 • 4 x middag
 • Besøg i etropolen Hamborg
 • Besøg i Lüneburg
 • Pause ved skibselevatoren ved Scharnebeck
 • Besøg på slottet i Celle
 • Byvandring i Celle
 • Walsrode Fuglepark
 • Pause i Lübeck
 • Dansktalende rejseleder på rejsemålet

Bemærkninger

Bemærk: Påskerejsen 2/4 følger end andet program end øvrige datoer.

Dag til dag program

1. dag: Lüneburg
Med færgen fra Rødby til Puttgarden på Fehmern, og derfra videre til den gamle hanseby Lüneburg. Frokost i Lüneburg inden der bliver lidt tid til at se nærmere på byens centrum. Lüneburg slap for bomber under 2. verdenskrig, så den gamle bydel står som oprindeligt med sine smukke gavlhuse og et middelalderligt præg. I havnen kan man se Alter Kran, der læssede prammene med salt - det hvide guld - der gjorde byen så rig. Vi er i Celle sidst på eftermiddagen, tidsnok til at gå lidt på opdagelse inden middagen på hotellet.

Luneburg i Tyskland - Caroline Mathildes Celle
Foto: Vi besøger hyggelige Lüneburg.
 
2. dag: Celle
I dag viser vores danske lokalguide rundt i Celle. Vi starter med en byrundtur til fods, hvor vi ser den historiske bydel. Her findes snesevis af romantiske bindingsværkshuse, mange med smukke træudskæringer - bl.a. det næsten 500 år gamle Hoppener Haus i hele 6 etager. Bagefter besøger vi slottet, hvor den danske dronning Caroline Mathilde boede de sidste år af sit liv. Her endte hun sine dage blot 24 år gammel, landsforvist og uønsket i Danmark efter affæren med Struensee. Resten af dagen er til fri disposition. Middagen indtages på en restaurant i centrum af Celle.

Slottet i Celle - Caroline Mathildes Celle
Foto: Slottet i Celle, hvor Caroline Mathilde residerede.
 
3. dag: Med hestevogn over Lüneburger Heide
Uden om Celle ligger den enorme Lüneburger Heide. På en herlig hestevognstur i en overdækket vogn kører vi over heden og kan indsnuse naturen. Undervejs hører vi om hedens opståen og livet på heden, ligesom vi skal se Haidschnuckerne, den særlige fårerace, der lever på heden. Vi spiser frokost med udsigt ud over heden. Medbring tøj efter vejret til udflugten, gerne praktisk. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Celle, hvor der er god tid til at nyde byens charme og gode indkøbsmuligheder. Der er desuden flere gode museer, bl.a. Bomann-museet og Kunstmuseum Celle. Vi spiser middag på en restaurant i nærheden af hotellet.

Lüneburger Heide i Tyskland - Caroline Mathildes Celle
Foto: Med hestevogn går turen over Lüneburger Heide.
 
4. dag: Hamborg
Der er ikke langt til Hamborg, den store havneby ved Elben. Vi kan nå en lille byrundtur med bussen og se lidt af Reeperbahn, havnen og Binnenalster, inden der bliver tid til at se nærmere på byen på egen hånd. Hamborg er en rigtig indkøbsby, hvor især de mange overdækkede arkader er et besøg værd. Vi er retur i København først på aftenen.

Hamborg i Tyskland - Caroline Mathildes Celle
Foto: På vej til Celle besøger vi fascinerende Hamborg.Påskerejsen:

1. dag: Hamborg

Det er almindelig hverdag i Tyskland, og alle butikker holder åbent. Vi besøger Hamborg, hvor der vil være tid til at kigge ind i nogle af byens lækre butikker og overdækkede arkader. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Celle, hvor vores danske rejseleder tager imod os. Alle middage spises på en restaurant i byen.

Hamborg - Caroline Mathildes Celle
Foto: På vej til Celle besøger vi fascinerende Hamborg.

2. dag: Celle
Med vores danske rejseleder i spidsen går vi på opdagelse i Celle og ser bl.a. kirke, rådhus og det imponerende seks etager høje Hoppener Haus med de flotte træudskæringer. Vi besøger også slottet, hvor Caroline Mathilde residerede. Efter frokosten er der mulighed for på egen hånd at se mere af Celles charmerende bykerne med de mange bindingsværkshuse.

Slottet i Celle - Caroline Mathildes Celle
Foto: Slottet i Celle, hvor Caroline Mathilde residerede.

3. dag: Fugleparken i Walsrode
Lørdag formiddag er der ikke noget program. Måske lokker byens butikker med gode tilbud. Først på eftermiddagen kører vi til fugleparken Walsrode. I en flot anlagt park kan man se et utal af fugle fra hele verden og i alle farver. Det er på alle måder en farvestrålende oplevelse. 

Fugleparken i Walsrode - Caroline Mathildes Celle
Foto: Pelikan fanget på kamera i fugleparken i Walsrode.

4. dag: Lüneburg
Lüneburg kaldes også saltets hovedstad. Saltet lagde grunden til byens rigdom i hansetiden. Det vidner de mange gavlhuse om. Byen slap for at blive bombarderet og har derfor bevaret et middalalderligt præg. På en byvandring ser og hører vi mere om "Det hvide gulds" betydning for byen. Vi ser også den gamle havnekran, der blev brugt til at laste prammene med salt. Besøg evt. det spændende saltmuseum på egen hånd. På vejen tilbage til Celle gør vi et stop ved den særprægede skibselevator, der bringer skibene fra Elben til Mittellandkanalen. Vi er tilbage i Celle sidst på eftermiddagen.

Luneburg - Caroline Mathildes Celle
Foto: Vi besøger hyggelige Lüneburg.

5. dag: Lübeck 
Der bliver tid til et kort ophold i Lübeck, inden vi kører til frokost ved Timmendorfer Strand og videre mod nord.

Lubeck i Tyskland - Caroline Mathildes Celle
Foto: Vi slår et smut forbi Lübeck på vores vej hjem.

Hotelinformation

InterCityHotel Celle*** - Benyttes på alle datoer undtagen 2/4-2015
Hotellet har en rigtig god placering lige over for Celles historiske bykerne med bindingsværkshuse og i gåafstand til slottet. Enkelt indrettede værelser med bad og toilet, hårtørrer, tv, radio, minibar og trådløst internet. Hotellet råder over en restaurant og en bar. Elevator. Når man bor på hotellet, kan man benytte de lokale offentlige trafikmidler gratis.


Læs mere om hotellet her.

Hotel Celler Hof*** - Benyttes på påskerejsen 2/4-2015
Hotellet ligger lige midt i det historiske Celle og med alle seværdigheder inden for gåafstand. På hotellet findes lille elevator, sauna og bar. De inkluderede middage indtages på en restaurant i nærheden.
Forskellige værelsestyper, men alle med tv, telefon og minibar samt badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.Til top