Danmark

Ude godt, men hjemme bedst! Danmark er et smukt og dejligt land at rejse i, og vi har naturligvis også dansk rejseleder med på vores Danmarksrejser. Vi udbyder en lang række busrejser, jule- og nytårsrejser samt krydstogter, med afgang og ankomst i København. Du kan vælge mellem alt lige fra vores populære ture til Bornholm, til en bustur til Sønderjylland for at se sort sol, eller et herregårsophold på Fyn. Du kan også stige ombord på et krydstogtskib i København og glide roligt rundt i Østersøen eller op langs Norges storslående kyst. Mulighederne er mange, når man holder ferie i Danmark!

Fakta om Danmark

Danmark har været kendt som nation siden Vikingetiden, og det danske monarki er med sin over tusindårige historie et af de ældste i verden. Danmark er et land i det nordlige Europa. Landet er et konstitutionelt monarki, som sammen med de to selvstyrende områder, øgruppen Færøerne og øen Grønland, begge liggende i Nordatlanten, udgør Kongeriget Danmark. Danmark består geografisk af halvøen Jylland og 443 navngivne øer og holme, hvoraf de 76 er beboet. Landet er placeret i Skandinavien med havet som nabo, Østersøen, Skagerrak, Kattegat og Nordsøen samt Tyskland, som Jylland grænser op til mod syd.

Hovedstad: København
Indbyggertal: 5,5 millioner
Areal: 43,098.31 km2
Sprog: Dansk
Tidsforskel: Ingen
Klima: Klimaet er temperet kystklima med høj luftfugtighed og megen vind. Vindstille dage hører til sjældenhederne. Vejret er desuden meget omskifteligt. Vinterne bliver sjældent meget kolde, og somrene er i reglen kølige. De mest ekstreme temperaturer, der er målt i landet minus 31 grader og plus 36 grader. Nedbøren er nogenlunde jævnt fordelt over året.
Valuta: Danske Kroner (DKK)

Til top