Færøerne

Tag med Vitus Rejser nordpå og oplev de smukke Færøerne med dansk rejseleder. Fordyb dig helt i de klipperige øer eller oplev øerne i kombination med Island og Grønland. Det er svært ikke at blive helt betaget af den storslåede, uberørte, vilde, dramatiske og dybt fascinerende natur.

Fakta om Færøerne

Færøerne (på færøsk Føroyar) er en gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Skotland, Island og Norge. Den første bosættelse på øerne fandt sted, da irske munke slog sig ned omkring år 625 og levede som eneboere. De gav sandsynligvis øerne deres navn. Øernes egentlige befolkning stammer fra en blanding af keltiske og norske bosættere. De norske bosættere slog sig ned på øerne i tiden efter år 850, som kaldes landnamtiden. I dag er 17 af de 18 øer beboet.

Hovedstad: Tòrshavn
Indbyggertal: 49.000
Areal: 1,399 km2
Sprog: Færøsk og dansk
Tidsforskel: -1 time
Klima: Det færøske vejr kan være meget vekslende. Sol og blå himmel kan på samme dag skifte flere gange til stærk vind, storm, regn og tåge. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er 3 plusgrader om vinteren og 11 grader om sommeren. Havnene er isfri hele året, og i de lavtliggende, beboede områder bliver sne for det meste kun liggende i kort tid. Særligt før i tiden havde vejret stor indflydelse på det daglige liv og folks livsindstilling. Mange kalder Færøerne: "Måske-land" (engelsk: "the Land of Maybe"), fordi vejret bestemmer, om aftaler og planer kan overholdes.
Valuta:  Færøske kroner (DKK)

Til top