Flot kulturrejse til den evige stad Rom, hvor der er god balance mellem udflugter og tid på egen hånd. Vi har på rejsen både dygtige rejseledere og charmerende, vidende lokalguider.

Rom er den ultimative storbydestination. Tag del i La Dolce Vita og bo helt unikt lige midt i Rom ved Peterspladsen. Bag hvert et gadehjørne venter nye storslåede monumenter, kirker, pladser, enestående bygninger og fontæner. Byen har alle dage tiltrukket store digtere, malere og forfattere - deriblandt vores egen H.C. Andersen. Du kan ikke gå mange meter uden at møde mindesmærker fra antikken, renæssancen og barokken. Verdens mindste stat, Vatikanet, indgyder ærefrygt og vidner om dengang, paverne regerede Rom. Vi oplever Roms seværdigheder til fods kombineret med byens metro, men vi har også inkluderet en busrundtur efter mørkets frembrud, så vi virkelig kan opleve byens fantastiske lys.

Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.400,-
Afbestillingsforsikring
420,-
Obl. Administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Vatikanet og Det Sixtinske Kapel
450,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Rom t/r
 • Skatter og afgifter p.t. kr. 390,-
 • Transfer lufthavn-hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Columbus****
 • 4 x morgenmad
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • Besøg i katakomberne
 • Besøg i Trastevere-kvarteret
 • Byrundtur i Rom
 • "Rome By Night" i bus
 • Besøg i Forum Romanum
 • Besøg i Colosseum
 • Lokalguider på byrundturer
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere).

Dag til dag program

1. dag: Katakomberne
Om formiddagen flyver vi fra København direkte til Rom. Vi starter med at besøge de kristnes gravpladser - katakomberne ved San Callisto. Efter gammel skik begravede romerne deres døde uden for byens mure, men efterhånden som kristendommen holdt sit indtog overtog romerne de kristne begravelsesskikke. Kroppene blev nu balsameret og placeret på hylder i væggene eller muret inde i katakomberne. Vi ser eksempler på de smukke fresker ved gravene, som bl.a. er udsmykket med de kristne motiver fisk, anker og due. Om aftenen checker vi ind på vores hotel og spiser middag på en hyggelig lokal restaurant.

Katakomberne - Storbyferie i Rom
Foto:  Katakomberne gemmer på mange spændende historier.
 
2. dag: Det barokke Rom 
Til fods og med metro tager vi rundt i den historiske bydel, gennem en labyrint af gader og gyder, fra den ene eventyrlige seværdighed til den anden. Den Spanske Trappe, verdens mest besøgte springvand, Trevifontænen, Piazza Venezia, der betragtes som byens hjerte og som domineres af det store monument, Viktor Emanuel 2. og Pantheon med Rafaels grav. Turen afsluttes med frokost ved den smukke barokplads, Piazza Navona. Om aftenen er der mulighed for selv at udforske Roms gastronomiske herligheder. Rejselederen hjælper selvfølgelig med forslag.

Den Spanske Trappe - Storbyferie i Rom
Foto: Den meget besøgte Spanske Trappe.
 
3. dag: Forum Romanum og Colosseum

Hjertet i antikkens Rom var Forum Romanum. Her blev verdens skæbne afgjort. Nye udgravninger frembringer konstant viden om fortiden og ruinerne hører til blandt byens mest fascinerende seværdigheder. Antikkens mest imponerende bygningsværk, Colosseum, er verdens største amfiteater med 50.000 siddepladser og 5.000 ståpladser. Med 80 nummererede indgange anslåes det, at det blot tog 10 minutter for de mange tilskuere at indtage deres pladser. Colosseum blev i 2007 valgt til et af verdens syv nye vidundere. Eftermiddagen er fri til egne eventyr, inden vi skal spise middag på restaurant i det charmerende Trastevere-kvarter. Vi kører en aftentur i egen bus forbi byens oplyste bygninger på hjemvejen.


Colosseum - Storbyferie i Rom
Foto: Det berømte Colosseum.

4. dag: Dag på egen hånd eller ekstraudflugt
Har du været i Rom før, eller er du der for første gang, kan det være der er noget helt specielt du vil opleve i dag. Du kan også tage med på en ekstraudflugt til Peterskirken og Vatinkanet.

Ekstraarrangement: Peterskirken og Vatikanet inkl. frokost
Vi spiser en let frokost, inden vi besøger Peterspladsen og den store Peterskirke med Michelangelos fantastiske kuppel. Den romersk-katolske verdens helligste sted indgyder respekt og ydmyghed. På Vatikanmuseet ser vi Det Sixtinske Kapel med samme kunstners berømte loft.

Aftenens middag er på egen hånd. Rejselederen hjælper selvfølgelig med forslag.

Flod med Peterskirken i baggrunden - Storbyferie i Rom
Foto: Der er mulighed for et ekstraarrangement, hvor vi blandt andet skal se Peterskirken, hvis berømte kuppel ses i det fjerne.
 
5. dag: Hjemrejse
Afrejse til København midt på dagen.
 

Hotelinformation

Hotel Colombus***
Hotel Columbus er et unikt hotel med en utrolig atmosfære, og en fantastisk beliggenhed få hundrede meter fra Peterskirken. Bygningen fungerede indtil 1950'erne som kloster. Salene emmer af historie og bliv ikke overrasket, hvis du ser en kardinal haste forbi. Hotellet er blevet brugt som filmkulisser mange gange og træder man ud fra hotellet er der direkte udsigt til Peterskirken. Der er fri adgang til fællesarealer, herunder hotellets oase - en smuk, stille gårdhave, hvor man kan nyde en drink eller en kop kaffe. Enkle, uensartede værelser med aircondition, tv, minibar, hårtørrer og gratis WiFi.
 
 

Hotel Columbus - Storbyferie i Rom
Foto: Hotel Columbus er et hotel med masser af historie og fantastisk beliggenhed tæt på Peterskirken.

Foredrag af de danske rejseleder på Hotel Columbus - Storbyferie i Rom
Foto:  Der lyttes opmærksomt, mens rejselederen fortæller historier om hotellet og Rom.

Gården på Hotel Columbus - Storbyferie i Rom
Foto: Gårdhaven på Hotel Columbus er det perfekte sted til en godnatdrink.

De flotte lofter på Hotel Columbus - Storbyferie i Rom
Foto: Det er ikke et helt almindeligt hotel vi skal bo på. Her ses et af hotellets flotte lofter.


Få mere inspiration til din rejse

Italiens historiske stad byder på et væld af fantastiske oplevelser. Læs mere på nedenstående links.

Se lignende rejser

Værd at vide om rejser i Italien

Klima: Hvis man lægger 5 grader til i norditalien og 10 grader til i syditalien, så har man en god tommelfingerregel. Juli og august er altid meget varm lige meget hvor man befinder sig. Er man til danske sommertemperaturer er april og oktober et godt bud. Vil man gerne have det lunt til sent om aftenen er maj, juni og september perfekt. Sydpå er november, februar og marts også ofte "sommerlige" med meget sol og temperaturer der ofte runder de 20 grader. Regn er ofte kort og intens med mindre man er oppe i bjergene.

Gastronomi: Mad er en essentiel del af den italienske folkesjæl og lokale stolthed. Det er derfor en vigtig del af rejsen. Med et åbent sind kommer man længst.
Morgenmad er cappucino og lidt sødt. Det er derfor sjældent så overdådige morgenbuffeter, som på vores breddegrader, men på mange hoteller serveres en alsidig morgenbuffet.
En typisk italiensk frokost eller middag består af fire retter, og hver egn har sine særlige retter. Men formen er den samme. 

Antipasto: Det betyder bogstavelig talt før pastaen. Det er også den mest uforudsigelige af reterne og varierer af alt fra en lille pindemad til det helt store smagsorgie af forskellige delikatesser. Det være sig fisk, kød, ost og grøntsager, men oftest serveret nænsomt og i små bidder, så man får forskellige smagsoplevelser der skal vække appetitten. Man kan sammenligne den store omgang antipasto med tapas. Dog ofte afgrænset indenfor enten kød eller fisk. Pårestauranter oplever man ofte, at antipastoen er en buffet med forskellige retter.

Primo: Det er her man skal spise sig mæt. Pasta og risretter. Nogle steder ser man også majs og kartoffelbaserede primi.
Italienerne har ikke problemer med at spise pasta hver dag. Der findes hundredevis af pastaformer og lige så mange opskrifter, som der er italienske familier. Det vigtigste er, at den er stilren. der skal ikke parmesan eller anden ost på, når svampe og fisk er indgår. Kødsovsen skal heller ikke blandes med aly for mange ting som gulerødder, champignon, løg og hvad der ellers findes i køleskabet, og så hedder den ikke spaghetti bolognese men ragout - også i Bologna. Derimod er velsmagende tomater, olivenolie og frisk basilikum meget populære ingredienser. For en italiener er pasta med en veltillavet tomatsauce ikke studenterkost.
Risottoen er populær omkring posletten, hvor noget af verdens fineste ris dyrkes. I de seneste år har den gået sin sejrsgang i Europa. Masser af parmesan og smør er hemmeligheden. Det smager og mætter.

Secondo: Her bliver vi danskere ofte skuffede, når der kun ligger et stykke kød og fisk med et salatblad på tallerkenen. Secondoen er ikke at forveksle med en hovedret og oftest den kedeligste af de italienske retter.

Dolce: Det betyder "sødt" på italiensk. Den mest velkendte desserter er tiramisuen, som er et kapitel for sig. Den skal være sprød, cremet og sød på den helt rigtige måde og med den rette blanding af amaretto, kakao og sukker.
Den italienske is har sammen med tiramisuen vundet vores hjerter. Så har vi det sværere med pannacottaen - delikatesse eller løs budding?. Italienerne elsker den. Den kogte fløde skal have den rette konsistens og gerne overhældes af smeltet chokolade. På italiensk hedder frugtsalat mærkeligt nok "Macedonia".

Først til sidst får man sin kaffe (kun espresso efter 12.00) til at runde det hele af med og helst en grappa til fordøjelsen. Vinen har vi ikke været inde på, men det er et kapitel for sig.

Drikkevand: Som oftest er vandet klorholdig, men ufarligt. Bør kun benyttes til tandbørstning. 

Valuta: Euro. 100 euro svarer ca. til 750 kroner

Sikkerhed: Italien er et trygt rejseland. Almindelig sund fornuft bør naturligvis udvises.

Rejser til Italien

Få et overblik med alle de spændende rejser til Italien hos Vitus Rejser. Du kan rejse med bus eller fly og vi tilbyder også krydstogter rundt i Middelhavet. I programmet finder du klassiske rejser som f.eks Garda ved Gardasøen, Toscana, Rom og Sicilien. Blandt de spændende nye rejsemål er bla. Sorrento og Amalfikysten. Vælg selv om rejsen til Italien skal være en storbyferie, langtidsrejse, en rundrejse eller kulturrejse. Se alle rejser til Italien

Til top