Prag har aldrig været smukkere, så tag med på en storbyferie, hvor vi bor på lækkert hotel med fantastisk beliggenhed.

Prag frembringer romantik og nostalgi. Man kan mærke Europas historie, når man opholder sig i Prag. De gamle ølkældre og fortovscaféerne med rimelige priser i skønne rammer gør Prag til et vidunderligt sted at fordrive tiden. Er man til kunst, musik, arkitektur og museer, er alt dette også inden for rækkevidde. Prag er ikke en by lavet til turistbusser, så man er nødt til at bevæge sig rundt til fods. Hotellet har dog en rigtig god beligenhed, så er man villig til indimellem at tage en sporvogn, kan rejsen klares uden større strabadser. Vi har inkluderet fire middage i rejsens pris. Et på hotellet, to middage på hyggelige restauranter og det fjerde aftensmåltid får vi på Moldau. 

 

 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
900,-
Afbestillingsforsikring
240,-

Ekstraarrangementer

Jødiske Kvarter med alle entreer og frokost
230,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Prag t/r
 • Skatter og afgifter p.t. 340,- 
 • Bustransport til hotel t/r
 • 4 nætter på Hotel Maria Prag Falkensteiner**** 
 • 4 x morgenmad
 • 3 x middag (1., 2. og 4. dag) 
 • Dinner-cruise på Moldau
 • Veteransporvogn gennem Prag
 • Prags slot
 • Byrundtur i Prag
 • Drikkepenge til chauffør og lokalguider
 • Dansktalende rejseleder under hele opholdet

BemærkningerDag til dag program

1. dag: Ankomst

Vi flyver med Norwegian med ankomst i Prag. Flytiderne er nærmest skræddersyede. Der er godt 30 minutters kørsel fra lufthavnen til hotellet, så vi ankommer på hotellet først på eftermiddagen.
Rejselederen orienterer lidt om lokalområdet. 
 
2. dag: Slottet og veteransporvogn
Med veteransporvogn kører vi ad Prags gamle gader fra centrum til Hradcani-slottet. Vidunderlig udsigt over Prag. Vi besøger den storslåede St. Vitus-Katedral med de smukke mosaikker og Det Gyldne Stræde med de små butikker, der læner sig op ad borgmuren. Om eftermiddagen er der tid til at nyde byen på egen hånd. Vi spiser en typisk tjekkisk middag på lokal restaurant

St Vitus Katedralen og Hradcani slottet - Prag
Foto: Den imponerende St. Vitus-katedral og Hradcani slottet.

3. dag: Byrundtur i Prag
I dag viser rejselederen og lokalguiden Prag frem. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte astronomiske ur. Ad hyggelige, små gader kommer vi til Wenzelspladsen, hvor vi slutter vores byrundtur. Eftermiddagen og frokost er på egen hånd. Prag har et fortrinligt sporvognsnet med billige billetter, hvis man trænger til at hvile benene. Rejselederen hjælper gerne. 
 
Vi nyder et dinnercruise på Moldau, mens Prags seværdigheder passerer forbi. Skibet har stort soldæk og gode panoramavinduer. Musikalsk underholdning, velkomstdrink og kaffe er inkluderet. Øvrige drikkevarer sælges til yderst rimelige priser. Der er et stykke at gå fra hotellet til skibet. Rejselederen hjælper med sporvogn eller evt. taxa for dem, der ønsker det.

Moldau i aftenlys - Prag
Foto: Aftenen byder pået dinnercruise på Moldau, hvor vi ser Prags seværdigheder flot oplyst.

4. dag: Fridag eller det jødiske kvarter
Ekstraarrangement: Det jødiske kvarter med frokost. 
Ikke langt fra vores hotel ligger det jødiske kvarter. Vi ser det jødiske museum med kirkegården og dets synagoger. I nærheden af museet ser vi også Guttman-galleriet og den Gamle-Nye Synagoge. Alle entréer (pt. 130 kroner) til de forskellige synagoger og udstillinger er inkluderet. Besøget viser et gribende monument over en svunden kultur.
Det er en stor oplevelse, som man bør unde sig selv, når man er i Prag.
 
Afskedsmiddag på lokal restaurant.

Den jødiske kirkegaard - Prag
Foto: Der er mulighed for et ekstraarrangement, hvor vi besøger det jødiske kvarter inkl. den gamle jødiske kirkegård.
 
5. dag: Hjemrejse
Nyd formiddagen i Prag. Sidst på eftermiddagen afrejse til København.


Hotelinformation

Hotel Maria Prag Falkensteiner****
Lækkert, nyrenoveret hotel lige ved Wenzelspladsen i gåafstand til Prags fantastiske seværdigheder. Roligt beliggende og med stilfulde værelser i historisk bygning. Alle værelser er nyrenoverede og rummelige. Store badeværelser med bruser. Gratis trådløst internet på værelset. Start dagen med en kop kaffe fra den oprindelige Cafissimo-kaffemaskine (gratis). Gratis adgang til  lille fitness- og saunaområde. Hotellet har bar og restaurant. Morgenmadsbuffeten på Falkensteinerhotellet er nærmest berømt. Vi kan kun sige: Glæd dig!


Læs mere om hotellet her.

Værelse på Hotel Maria Prag Falkensteiner - Prag
Foto: Eksempel på værelse på Hotel Maria Prag Falkensteiner.

 

Få mere inspiration til din rejse


Se lignende rejser

Værd at vide om rejser til Tjekkiet

Drikkevand: Det anbefales ikke at drikke vandet. Det er ikke sundhedsskadeligt, men smager ofte af klor. Det går an til tandbørstning. Vand på flaske er billigt og let tilgængeligt.

Mad og drikke: Den traditionelle tjekkiske kost er ikke langt fra vores og minder endnu mere om tysk mad. Store portioner der mætter. Kotelleter, schnitzler, saftige store pølser, kartofler, supper og årstidens grøntsager. Til maden drikkes oftest øl, men særlig de tjekkiske hvidvine er ofte ganske glimrende og skal man have en skarp til at fordøje maden, så er der et væld af frugtbrændevin, bitter og balsam at gå i kast med. I de sidste ti år er mange restauranter i særlig Prag begyndt at eksperimentere og sætte Prag på det gastronomiske verdenskort. Så har man lyst til en aften med gourmetmad til rimelige priser er det en mulighed. Øllet er nærmest helligt og selv på dyre steder er øllet ofte meget billigt. Hvis man lige undgår deciderede turistfælder, som der  heldigvis er meget få af. Restauranter og cafeer har oftest gode priser på "dagens ret" og ligger genrelt på ca. 30-40 % af dansk prisniveau. Er man lidt eventyrlysten og sætter sig på de jævne steder, hvor mange helt almidelige tjekker spiser deres frokost i frokostpausen, så får man meget for pengene. En ting er sikkert, der er et væld af barer, cafeer og restauranter i hver en tjekkisk by med respekt for sig selv. Og der bliver serveret ved bordene. Øl hedder pivo, kaffe - Kava og vand - Voda. Herefter bliver det mere kompliceret, men mange tjekker kan en del tysk (særlig langs den tyske grænse) og lidt engelsk, og kaffe med mælk lyder næsten identisk på dansk og tjekkisk. Prøv selv! 

Posthuse og frimærker: I Prag, Lovosice og Teplice bor vi kun få hundrede meter fra et posthus. Frimærker er efterhånden blevet svære at få fingre i, så vil man sende postkort, så skal man ofte på posthuset. Rejselederen informerer nærmere.

Påklædning og Klima: Tjekkiet har fastlandsklima. Så forår, sommer og efterår er oftest et par grader varmere end i Danmark og lidt mere solrigt. Vinteren er på niveau eller lidt koldere. Skal man besøge en kirke skal knæ og skuldre helst tildækkes. Ellers går tjekkerne oftest meget afslappet klædt.

Religion: Omkring to tredjedele af tjekkerne er ikke troende. Den sidste tredjedel fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem katolikker og protestanter. Hvis disse undersøgelser står til troende, så er Tjekkiet det mindst religiøse land i verden.

Seværdigheder: Tjekkiet har et væld af smukke middelalderbyer med imponerende slotte, pladser og huse. Selv kalder de sig en Unesco supermagt grundet de mange byer, som er på listen over kulturel verdensarv. Dette skyldes en heldig kombination af stor rigdom i middelalderen med frugtbar jord, en central placering i forhold til handel og ikke mindst at landet slap relativt nådigt igennm de to verdenskrige, så mange af byerne har bevaret den gamle bykerne.
Prag var et videnskabeligt og kulturelt centrum fra middelalderen og frem til det 20. århundrede og står i dag som en af verdens smukkeste byer. 

Shopping: Mange kommer for at shoppe lidt i Tjekkiet. Bøhmisk krystal er verdensberømt. Batasko er verdensberømte for gode sko til gode priser. Traditionelt har tjekkerne lavet meget legetøj - Under kommunismen eksporterede de til hele verden, og især deres ishockeyspil stod på mange danske børneværelser i 1980'erne. En anden lidt ejendommelig souvenir er Absinth. Denne grønlig/blålige drik som ligner kølervæske og fik franske kunstnere til at hallucinere ved forrige århundredeskifte var længe forbudt i Vesteuropa, men Tjekkiet har slået sig op på at producere den. Derfor ses den i mange butiksvinduer i centrum.

Valuta: I Tjekkiet benyttes tjekkiske kroner. Det er en fuldt konvertibel valuta, som fås i banker og Forex. Det er også muligt at veksle både danske kroner og Euro. Rejselederen orienterer om kurser og favorable vekslesteder. Der er mange veksleboder der tager høje gebyrer, så det er klogt at få at vide, hvad man får udbetalt og hvad den officielle kurs er. Det er også muligt at bruge kreditkort i stort set alle restauranter, cafeer og butikker. I øjeblikket får man ca. 3,65 tjekkiske kroner for en dansk krone.

Til top