Budapest fortjener sin helt egen ferie.

 
Ungarns hovedstad Budapest emmer af historie og liv. De pompøse bygninger fra kejsertiden indrammer Donau. Hyggelige gader og pladser med et væld af caféer og butikker lokker. Budapest har et lækkert fastlandsklima, der gør forsommeren og sensommeren solrige. Der er behageligt varmt, og hovedstaden sprudler af liv. Prisniveauet er lavt og kvaliteten høj. Midt på ferien skal vi opleve kontrasten mellem by og land, når vi kører ud i vinmarkerne langt fra turisternes radar. Her er pulsen lav, men livsglæden stor. Ungarerne laver trods EU-regulativer deres vin og mad fra bunden. Vi spiser privat og møder ungarerne. Dette er en rejse, hvor man får høj kvalitet og mange oplevelser til en god pris. 
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Eneværelse
495,-
Afbestillingsforsikring
225,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Operaforrestilling bedste kategori
450,-
Opera midterste kategori
250,-
Frokost cruise på Donau
295,-

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Budapest t/r
 • Skatter og afgifter p.t. kr. 377,-  
 • Transfer til hotel t/r
 • 4 nætter på Ibis Hotel Heroes Square***
 • 4 x morgenmad
 • 2 x frokost (2. og 3. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x folkloremiddag (4.dag)
 • Sigøjnermusik og folkedans
 • Besøg i ungarsk landsby
 • Vinsmagning og besøg på vinmarker
 • Entré til Budapests Kunstmuseum
 • Besøg i Esztergom
 • Besøg ved Visegrad
 • Byrundtur i Budapest
 • Dansktalende rejseleder under hele opholdet

Bemærkninger

Der bruges forint i Ungarn

Dag til dag program

1. dag: Budapest
Vi ankommer til hotellet om eftermiddagen.
Der er kun ca. 20 min. køretid fra lufthavnen. Budapests transportsystem er nemt og effektivt og kan komme de steder hen i centrum, hvor de store turistbusser ikke kan køre. Det er gratis at køre med offentlig transport, hvis man er 65 eller ældre. Ungarerne er høflige mennesker, også i sporvognen og metroen. Rejselederen fører om eftermiddagen an i en lille orienteringstur til dem, som har lyst. Vi går en tur i Budapests Kunstmuseum over for vores hotel. Det er et museum i europæisk topklasse, og selve bygningen er både prangende og smuk. Herefter skal vi se Heltepladsen. Man kan vælge at gå en tur i parken, hvor hyggelige caféer til rimelige priser frister, og hotellet er hele tiden lige om hjørnet.  Der er metrostop tæt på hotellet. Den gule linje er den historiske linje bygget mellem 1894-96. Den er på Unescos liste over verdensarv. Vognene, de små perroner og de korte stop minder mere om en sporvogn, som kører lige under den fashionable Andrazy-gågade og forbinder Heltepladsen med den berømte Oktogonplads, Operaen og forretningsgaderne omkring Deak-pladsen.

2. dag: Byrundtur i Budapest
I dag skal vi virkelig fornemme Budapests storhed.
På en byrundtur med bus oplever vi  byens elegance, historie og melankoli. Vi kommer forbi Skt. Stefan-Katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn parlamentet, som er et arkitektonisk mesterværk fra 1904. Det engelske parlament var forbilledet, og arkitekten  har hentet inspiration i både renæssancen og den gotiske arkitektur.
Vi skal naturligvis nyde udsigten over byen fra Gellertbjerget. På Borghøjen ligger den berømte Fiskerbation og borgkvarteret med de hyggelige gader. Vi spiser en rigtig god frokost i Strudelhuset, hvor vi får en demonstration af, hvordan den traditionelle strudel laves. Apfelstrudelen og de mange andre strudelvarianter blev til i Ungarn. Det er man stolte af på den over 100 år gamle strudelrestaurant. Midt på eftermiddagen kører vi retur til hotellet.
Der er mange spændende restauranter omkring hotellet og Heltepladsen. Rejselederen anbefaler gerne spisesteder.

3.dag: Esztergom, Visegrad og frokost på landet
I dag skal vi opleve, hvordan livet leves uden for hovedstaden. Esztergom er en typisk habsburgsk provinsby, som ligger smukt ved Donau. Vi ser et par af byens seværdigheder og holder en formiddagspause i centrum, før vi kører til slottet Visegrad (entré ikke inkl.). Her har vi en fantastisk udsigt over Donau. I landsbyen Szendehely hersker landlig idyl. Der er vinmarker overalt, og livet foregår på hvilepuls. Vi ser det lille hjemstavnsmuseum, hvor én af byens ældre borgere tager imod og fortæller om livet før verdenskrigen. En lokal familie serverer traditionel gulasz. Der hører naturligvis vin og pærebrændevinen parlinka med, fra familiens egen produktion. Vi spadserer eller kører på traktorlad op til vinmarkerne, hvor vi nyder udsigten over det smukke landskab.
Her er idyllisk.

Ekstraarrangement: Operaforestilling på afgangene 11/5, 18/5, 25/5, 1/6, 8/6 og 22/6
På afgangene 11/5 og 18/5 tilbydes Tosca af G. Puccini (19.00-21.50)
På afgangen 25/5 tilbydes Arabella af R. Strauss (19.00-22.00)
På afgangen 1/6 tilbydes Ariadne fra Naxos af R. Strauss (19.00-21.15)
På afgangen 8/6 tilbydes Rosenkavaleren af R. Strauss (18.00-22.30)
På afgangen 22/6 tilbydes Hunyadi Laszlo af F. Erkel (19.00-22.30)
En operaforestilling i Budapest er en fantastisk oplevelse. 
Alle billetter er i 1. kategori. Parterre, række 1-10.

4.dag: Fridag eller sejltur på Donau
Nyd dagen i Budapest. 
Besøg eventuelt én af de berømte kurbade.  Szechenyi-badet, der ligger få hundrede meter fra hotellet omgivet af den smukke park, er det største og mest populære blandt de lokale. Rejselederen kommer gerne med forslag og hjælper med logistikken. 
Vi kan også tilbyde nogle spændende arrangementer.

Ekstraarrangement: Frokostcruise på Donau
Næppe nogen by i Europa har så smukke bygninger ud mod floden. Donau er pulsåren i Budapest. Den ene fantastiske bygning efter den anden passeres iblandet smukke naturområder på Margitøen. Sejlturen varer halvanden time, og undervejs serveres en god frokostbuffet.

I aften skal vi til folkloremiddag med drikkevarer, sigøjnermusik og folkloredans.
En festlig aften med traditionel ungarsk mad, musik og optræden.

5. dag: Hjemrejse
Først på eftermiddagen hjemrejse fra Budapest til København.

Hotelinformation

Ibis Heroes Square***

Et rigtig lækkert Ibis-hotel, hvor alt er moderne og velfungerende. Et tidligere firstjernet hotel, som kun er blevet bedre, efter Ibis har overtaget det.

Hotellet ligger helt rigtigt. Lige ved  Budapests smukke kunstmuseum, den imponerende  Helteplads og Budapests smukkeste park, som huser det store Szechenyi-termalbad og en række hyggelige caféer og restauranter.  
Alle værelser er moderne og på ca. 20 km2. Der er aircondition, sikkerhedsboks, moderne senge (seperate eller dobbeltseng), sattelit-tv, skrivebord og stol samt siddehjørne, så 2 personer altid kan sidde ned. Moderne badeværelse med brusebad og hårtørrer.
Hotellet har bar, restaurant og gårdhave, hvor man kan spise morgenmad, hvis vejret tillader. Morgenmadsbuffeten er god og varieret.
Vil man på videre opdagelse i byen, er der en ukompliceret metrolinje lige ved hånden. 

Læs mere om hotellet her.

Til top