Grønland

Grønland skal opleves. Tag med Vitus Rejser og dansk rejseleder til det hvide land mod nord, hvor storisen og den barske natur hersker. En rejse til grønland er en helt uforglemmelig oplevelse og noget man bør unde sig mindst én gang i sit liv.

Fakta om Grønland

Grønland er et autonomt selvstyrende land indenfor Kongeriget Danmark, beliggende mellem Ishavet og Atlanterhavet, øst for Canadas arktiske øer. Landet hører geografisk til det nordamerikanske kontinent, mens det geopolitisk hører til Europa.

Hovedstad: Nuuk (Godthåb)
Indbyggertal: ca. 57.000
Areal: 2.166.086 km2
Sprog: Grønlandsk
Tidsforskel: - 1 til -5 timer
Klima: Klimaet på Grønland er overvejende arktisk. Det vil sige, at middeltemperaturen selv i årets varmeste måned ikke når over 10°C. I dalene, der ligger i forlængelse af de dybeste fjorde, overstiger middeltemperaturen dog lige grænsen på 10°C over den nordlige polarcirkel. Landets store udstrækning medfører betydelige klimatiske variationer mellem Nord- og Sydgrønland, men der er også store variationer mellem kystområderne, specielt mellem det område, hvor der er åbent vand hele året, og områder inde i landet.
Valuta: Danske kroner (DKK)

Til top