Island

Det islandske landskab er fuldstændig fantastisk. Tag med Vitus Rejser og oplev det fascinerende og uberørte landskab på Nordatlantens sagaø. Sanserne udfordres i den fremmedartede og smukke natur. Vi oplever eventyrlige vandfald, gejsere, dampende varme kilder, naturlige varmtvandsbassiner og stejle klipper, som danner rammen om det rige fugleliv. Mærk den totale stilhed og den rene luft. Smag verdens bedste vand. Oplev sommerens lyse nætter. Islændingene sætter en ære i at bevare øens uberørte natur. På vulkanøen er man er stolt af de gamle vikingers sprog og nærer stor respekt for historien, der skildres i de gamle håndskrevne sagaer.

Fakta om Island

Republikken Island er en lille ø i det nordlige Atlanterhav og er placeret mellem Grønland og Storbritannien, nordvest for Færøerne. Landet blev selvstændigt og løsrev sig fra det danske kongerige i 1918, og var selv til at starte med et kongerige men blev en republik i 1944. 

Hovedstad: Reykjavik
Indbyggertal: Ca. 325.700
Areal: 103,000 km2
Sprog: Islandsk, men mange islændinge taler dansk.
Tidsforskel: - 1 time
Klima: Island ligger umiddelbart syd for Polarcirklen, men takket være Golfstrømmen er klimaet relativt mildt med kølige somre og milde vintre, og de fleste havne er isfrie året rundt. En vedvarende strøm af lavtryk, som passerer i østgående retning, giver en blæsende og omskifteligt vejr. Der falder mest regn i de østlige egne af landet, mens nordkysten er mere tør.
Valuta: Islandsk króna (ISK)

Til top