Israel

Tag med på en fascinerende rundrejse til Israel med dansktalende rejseleder. Se blandt andet verdensberømte seværdigheder og oplev også et møde med de mere ukendte dele af landet. På din rejse til Israel er natur, historie og religion i særklasse. Historien er vævet med krig og fred, had og kærlighed. Israel byder på en mangfoldighed af oplevelser. Velkommen til det hellige land. Shalom!

Fakta om Israel

Israel er et land i Mellemøsten beliggende i den sydøstlige ende af Middelhavet. Landet grænser op til Libanon mod nord, til Syrien og Jordan mod øst og til Egypten mod sydvest og består af et geografisk varieret landskab inden for det relativt begrænsede landområde.

Hovedstad: Jerusalem
Største by: Tel Aviv
Indbyggertal: ca. 7,5 millioner
Areal: 22.072 km2
Sprog: Hebraisk og arabisk
Tidsforskel: + 1 time
Klima: Skønt landet er lille, har Israel en varieret topografi og så varierede klimatiske forhold, at det svarer til forskellene i et helt kontinent. Galilæas skovbeklædte højder i det nordlige Israel glider over i frugtbare dale. Klitter og landbrugsjord markerer kyststrækningen langs Middelhavet. Bjergrige ørkener strækker sig sydpå gennem Negev-ørkenen og Arava-dalen til Eilat ved Rødehavet. Landets temperede klima er solrigt og med en regnperiode fra november til april. Den årlige nedbørsmængde varierer fra 50-150 cm i det nordlige Israel til 2,5 cm i den sydlige del. De vidt forskellige klimatiske forhold giver i kystområdet varme, fugtige somre og regnfyldte vintre; i bjergene tørre og behagelige, varme somre og moderat kolde vintre med regn - af og til sne. I den sydlige del af landet hersker der ørkenagtige betingelser med varme til hede dage og kølige nætter.
Valuta: Shekel (ILS eller NIS)

Til top