Tag med os på krydstogt! Med Alperne i ryggen sejler vi med strømmen. Vi har Schwarzwald til styrbord og Alsace til bagbord. Længere nordpå sejler vi på Den Romantiske Rhin. All inclusive til frokost og middag om bord.

Vi fryder os over de stejle vinmarker, smager på landenes specialiteter og sidder på soldækket, mens vi nyder landskabet glide forbi.
 
Vi lægger til i Basel, Breisach, Strasbourg, Rüdesheim og Køln. Med vores danske 4-stjernede bus skal vi bl.a. opleve den verdensberømte universitetsby Heidelberg, beundre udsigten over den betagende Rhindal og blive fortryllet af La Petite Frances charme.
 
Naturen er enestående, maden veltillavet, vinen liflig, og vinbyerne er fulde af en malerisk og fortryllende stemning.
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
1.000,-
Enekahyt på hoveddæk
3.795,-
Afbestillingsforsikring
520,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost (ikke på 2. og 5. dag)
 • 6 x middag
 • 1 x gallamiddag
 • Velkomstdrink med kanapé
 • 6 nætter på krydstogtskibet inkl. skibets vin, øl og vand til frokost og middag 
 • 1 nat på hotel i Tyskland
 • Byrundtur i Rüdesheim, Heidelberg, Strasbourg og Basel
 • La Petite France
 • Route des Vins
 • Besøg og smagning hos vinproducent i Alsace
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Daglig skibsavis på dansk
 • Drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen


Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dag til dag program

1. dag: København - Midttyskland
Med bus fra Danmark til overnatning på hotel i Midttyskland. Frokost på Lüneburger Heide og middag på hotellet. 
 
 2. dag: Midttyskland – Basel
Efter morgenmaden fortsætter vi sydover. Landskabet bliver noget mere kuperet med bølgende bakker og smukke udsigter over dybe dale. Alperne venter forude! Vi ankommer til Basel sidst på eftermiddagen.
Velkomstcocktail med kanapé og middag om bord.
 
3. dag: Basel – Breisach
Basel er Schweiz' næststørste by (efter Zürich) og hovedby i halvkantonen Basel-Stadt. Den ligger ved det såkaldte Rhinknæ, hvor floden danner en ret vinkel på grænsen mellem Schweiz og Tyskland. Under byrundturen kommer vi forbi byens smukke rådhus og den storslåede gamle domkirke. Efter byrundturen vil der være tid på egen hånd. 
Afsejling under frokosten om bord. Nyd eftermiddagens sejlads. I baggrunden udsigt til Kaiserstuhlbjergene og udløbere af Schwarzwald.
Ankomst til Breisach i løbet af aftenen.
 
4. dag: Breisach - Strasbourg
Breisach ligger ved Rhinens øvre del (Oberrhein), som her danner den tysk-franske grænse. Efter en lille byrundtur krydser vi broen over Rhinen til Neuf-Brisach på den franske side af floden.
Vi kører et lille stykke ad den berømte vinvej Route des Vins. Den ene mere farvestrålende by ligger efter den anden, kun adskilt af de grønne vinmarker. Her konkurrerer man på den flotteste blomsterpragt. Vi besøger én af Frankrigs mest bedårende byer, Eguisheim. 
Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder. Vi har inkluderet en vinsmagning hos en god producent af de liflige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. 
Afsejling under frokosten. Vi ankommer til Strasbourg i løbet af aftenen. Skibet lægger til uden for centrum.
 
5. dag: Strasbourg 
Efter morgenmaden kører vi ind til byen. Til fods besøger vi bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum. Strasbourg har været under skiftevis fransk og tysk herredømme, men er nu et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder Parlamentet. Der tales mange forskellige sprog i Strasbourg - hele Europas mødested.
 
6. dag: - Heidelberg 
En herlig formiddag med smuk sejlads og frokost om bord.
I Speyer går vi fra borde og kører til Heidelberg, som er én af Tysklands smukkeste byer. Her er et væld af charmerende huse, og hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage alle vegne. Skibet er i mellemtiden sejlet videre, og vi møder det igen sidst på eftermiddagen i Mannheim. Om aftenen lægger vi til i den livlige vinby Rüdesheim. Efter middagen inviterer rejselederen på en slentretur op gennem den hyggelige Drosselgasse med små vinhaver og bindingsværkshuse.
 
7. dag: Rüdesheim 
Under formiddagens udflugt kører vi med bussen op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt ud over byen og Rhindalen. Tid på egen hånd i Rüdesheim til at hygge sig på de små listige steder eller shoppe. Afsejling sidst på eftermiddagen. Nyd den flotte udsigt fra soldækket, eller slap af med en god bog. Undervejs mod Køln passerer vi den berømte Loreleyklippe, hvor passagen er smal og meget vanskelig. Ifølge myten bedårede den smukke Loreley søfolkene og afledte deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Ved Koblenz passerer vi Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor Moselfloden løber ind i Rhinen. Kaptajnens gallamiddag serveres om bord.

8. dag:  
Vi ankommer til Køln tidligt om morgenen. Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører med bussen retur til Danmark. Frokost i Nordtyskland.


Hotelinformation

MS Arlene***+
Hollandskejet skib med plads til 100 passagerer. Kahytterne ligger på panoramadæk og hoveddæk. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer (trækrude på panoramadækket, men kan ikke åbnes på hoveddækket). Individuel aircondition, badeværelse med brus, tv, telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Stort soldæk. Ingen elevator, men stolelift til restauranten. Det er tilladt at ryge på soldækket. Morgenmadsbuffet. 2 retter til frokost (eller buffet), 3-retters middag. Skibets øl, vin og vand inkluderet til frokost og middag om bord. Rimelige priser på drikkevarer i loungen. Gratis isvand til hovedmåltiderne. Kaffe eller te efter frokost og middag. 
Til top