Tag med os på krydstogt! Med Alperne i ryggen sejler vi med strømmen. Vi har Schwarzwald til styrbord og Alsace til bagbord. Længere nordpå sejler vi på Den Romantiske Rhin. Skibet besætning forkæler os, og vi har desuden All inclusive om bord.


Vi fryder os over de stejle vinmarker, smager på landenes specialiteter og sidder på soldækket, mens vi nyder landskabet glide forbi. Skibet lægger til i Basel, Breisach, Strasbourg, Rüdesheim og Køln. Med vores danske 4-stjernede bus skal vi bl.a. opleve den verdensberømte universitetsby Heidelberg, beundre udsigten over den betagende Rhindal og blive fortryllet af La Petite Frances charme i Strasbourg.
 
Naturen er enestående, maden veltillavet, vinen liflig, og vinbyerne er fulde af en malerisk og fortryllende stemning.
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
1000,-
Enekahyt på hoveddæk
3.795,-
Enekahyt på panoramadæk
5.795,-
Afbestillingsforsikring
520,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 6 nætter på MS Arlene***+
 • 1 nat på hotel i Tyskland
 • 7 x morgenmad
 • 6 x frokost (ikke på 2. og 5. dag)
 • 6 x middag
 • 1 x gallamiddag
 • Velkomstdrink med kanapé
 • All Inclusive om bord: Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00
 • Byrundture i Rüdesheim, Heidelberg, Strasbourg og Basel
 • Besøg i La Petite France
 • Udflugt ad Route des Vins
 • Besøg og smagning hos vinproducent i Alsace
 • Alle passager- og havneafgifter
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Daglig skibsavis på dansk
 • Drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen


Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dag til dag program

1. dag: København - Midttyskland
I behageligt tempo fra Danmark til Midttyskland, hvor vi overnatter. Undervejs spiser vi frokost på Lüneburger Heide, og om aftenen slapper vi af på hotellet med middag.
 
2. dag: Midttyskland – Basel
Efter morgenmaden fortsætter vi sydover. Landskabet bliver noget mere kuperet med bølgende bakker og smukke udsigter over dybe dale. Forude venter Alperne! Vi ankommer til Basel sidst på eftermiddagen.
Velkomstcocktail med kanapé og middag om bord.

Besætningen på MS Arlene byder velkommen - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Skibets besætning byder os pænt velkommen til MS Arlene.
 
3. dag: Basel – Breisach
Basel er Schweiz' næststørste by efter Zürich og hovedby i halvkantonen Basel-Stadt. Den ligger ved det såkaldte Rhinknæ, hvor floden danner en ret vinkel på grænsen mellem Schweiz og Tyskland. Under byrundturen kommer vi forbi byens smukke rådhus og den storslåede gamle domkirke. Efter rundturen er der lidt tid til egne oplevelser. 
Ved frokosttide sejler skibet mod Breisach. Nyd den dejlige mad om bord og und dig selv et ekstra glas vin. Om eftermiddagen er det tid til afslapning på soldækket. I baggrunden har vi udsigt til Kaiserstuhlbjergene og udløbere af Schwarzwald. Vi ankommer til Breisach i løbet af aftenen.

Basel, Schweiz - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Vi starter vores krydstogt i Schweiziske Basel.
 
4. dag: Breisach - Strasbourg
Breisach ligger ved Rhinens øvre del (Oberrhein), som her danner den tysk-franske grænse. Efter en lille byrundtur krydser vi broen over Rhinen til Neuf-Brisach på den franske side af floden.
Vi kører et lille stykke ad den berømte vinvej Route des Vins. Den ene mere farvestrålende by ligger efter den anden, kun adskilt af de grønne vinmarker. Her konkurrerer man på den flotteste blomsterpragt. Vi besøger én af Frankrigs mest bedårende byer, Eguisheim. Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder. Vi har inkluderet en vinsmagning hos en god producent af de liflige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Afsejling under frokosten. Vi ankommer til Strasbourg i løbet af aftenen, hvor skibet lægger til uden for centrum.

Vinmarker langs Route des Vins - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Vi kører et stykke af den berømte vinvej Route des Vins med dens grønne vinmarker og farvestrålende byer.
 
5. dag: Strasbourg 
Efter morgenmaden kører vi ind til Strasbourg. Til fods besøger vi bl.a. det smukke La Petit France, som ligger i det restaurerede og velbevarede centrum. Strasbourg har været under skiftevis fransk og tysk herredømme, men er nu et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder Parlamentet. Der tales mange forskellige sprog i Strasbourg - hele Europas mødested. 

Solnedgang over kanalerne i Strasbourg, Frankrig - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Vi besøger Strasbourg og det smukke Petit France med flotte gamle huse og kanaler.
 
6. dag: Heidelberg 
En herlig formiddag med smuk sejlads og frokost om bord.
I Speyer går vi fra borde og kører til Heidelberg, som er en af Tysklands smukkeste byer. Her er et væld af charmerende huse, og hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage alle vegne. Skibet er i mellemtiden sejlet videre, og vi møder det igen sidst på eftermiddagen i Mannheim. Om aftenen lægger vi til i den charmerende vinby Rüdesheim. Efter middagen inviterer rejselederen på en slentretur op gennem den hyggelige Drosselgasse med små vinhaver og bindingsværkshuse. 

Heidelberg, Tyskland - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Efter en smuk sejlads kører vi videre til Heidelberg, der er en af Tyskland smukkeste byer.
 
7. dag: Rüdesheim 
Under formiddagens udflugt kører vi med bussen op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt ud over byen og Rhindalen. Tid på egen hånd i Rüdesheim til at hygge sig på de små listige steder eller shoppe. Afsejling sidst på eftermiddagen. Nyd den flotte udsigt fra soldækket, eller slap af med en god bog. Undervejs mod Køln passerer vi den berømte Loreleiklippe, hvor passagen er smal og meget vanskelig. Ifølge myten bedårede den smukke Lorelei søfolkene og afledte deres opmærksomhed, så de forliste ved de farlige klipper. Ved Koblenz passerer vi Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor Moselfloden løber ind i Rhinen. Om aftenen inviterer kaptajnen til gallamiddag om bord. 

Deutsches Eck - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Undervejs på togtet passerer vi Deutsches Eck, hvor Moselfloden og Rhinen løber sammen.

8. dag: Hjemrejse
Vi ankommer til Køln tidligt om morgenen. Efter morgenmaden forlader vi skibet og kører med bussen retur til Danmark. Undervejs spiser vi en hyggelig frokost i Nordtyskland.


Hotelinformation

MS Arlene***+
Nyrenoveret, hollandskejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet er blevet renoveret i 2014 og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk findes der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Her kan du vælge, om du vil sidde i forårssolen og få lidt farve i kinderne, eller du kan nyde landskabet glide forbi fra soldækkets overdækkede område. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket. Kahytterne er i lighed med resten af skibet nyrenoverede og holdt i lyse farver. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer. På panoradækket har du mulighed for at åbne kahyttens vindue. Individuel aircondition, badeværelse med brus, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldæk.

All Inclusive om bord består af: Helpension med morgenmadsbuffet, 2 retter eller buffet til frokost og 3-retter til middag med valgfri hovedret. Der er inkluderet isvand, kaffe og te til morgenmaden og skibets øl, vin og sodavand ad libitum fra kl. 11.00-23.00. Øvrige drikkevarer kan købes til rimelige priser. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære om bord. Der er levende musik i loungen  hver aften.      


MS Arlene - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Vores dejlige skib, MS Arlene, der skal sejle os rundt på Den Romantiske Rhin.


Receptionen på MS Arlene - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Receptionen på MS Arlene.

Hygge i Loungen på MS Arlene - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: Hygge i loungen.
Soldækket på MS Arlene - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: På skibets soldæk er der gode muligheder for at slappe af, mens udsigten nydes.

MS Arlene lyser op i mørket - Krydstogt på Rhinen fra Basel til Køln
Foto: MS Arlene lyser flot op i nattemørket.

Til top