Skønt krydstogt med Royal Caribbean til de store norske fjorde med inkluderede udflugter i alle byer. Start og slut i København.

Stavanger - Bergen - Ålesund - Geiranger. Norske byer med hver deres særpræg, fjord og historie at fortælle. Vi har inkluderet en udflugt i dem alle, så man på bedste måde kan lære dem nærmere at kende. Moderne byer med rod i vikingetiden og for foden af Norges dramatiske natur.
 
Tag med os på krydstogt nordpå. Vi sejler på de dybe norske fjorde med det utroligt flotte og nyrenoverede krydstogtskib Serenade of the Seas. Indånd den friske havluft, mens du nyder synet af de majestætiske fjelde, der ofte har et drys nysne på toppen. Vi kommer forbi brusende vandfald, der kommer buldrende ned ad klippesiden. Mange har en historie tilknyttet. Hør rejselederen fortælle de spændende sagn. Vi lægger til i oliebyen Stavanger, atlanterhavsbyen Ålesund, vikingernes by Bergen og sidst men absolut ikke mindst, den lille, men meget berømte by Geiranger ved fjorden over alle fjorde, Geirangerfjorden, der er på UNESCOS Verdensarvsliste. Oplevelser af de helt store.
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Kategori I, udvendig kahyt
1.995,-
Kategori E3, med balkon
4.995,-
Enekahyt indvendig, kategori Q
3.995,-
Enekahyt udvendig, kategori I
5.995,-
Enekahyt med balkon, kategori E3
10.395,-
Afbestillingsforsikring
460,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 7 nætter om bord på Serenade of the Seas
 • Alle skatter og havneafgifter
 • Helpension om bord inkl. kaffe, te og isvand
 • Velkomst-cocktail party om bord
 • Underholdning om bord
 • Informationsmøde om bord
 • Foredrag på dansk
 • Byvandring i Ålesund
 • Busudflugt til Dalsnibba
 • Udsigt over Geirangerfjorden
 • Byrundtur i bus i Stavanger og Bergen
 • Bergen Fiskemarked
 • Entré og rundvisning på Troldhaugen
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet kr. 461,-
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Dag til dag program

1. dag: Afsejling fra København
Kl. 13.00 er der ombordstigning i Københavns havn. Serenade of the Seas vil sejle fra den nye Oceankaj. Vi nyder frokosten om bord, mens bagagen bliver bragt til kahytten. Afsejling fra København kl. 17.00. Inden middagen inviterer rejselederen til festligt velkomst-cocktail party.
 
2. dag: Cruising
En herlig dag til søs med god tid til at udforske skibet. Måske benytte tiden til motion i fitnesscentret, forkælelse i spaafdelingen eller mærke den friske havluft på dækket. I løbet af dagen afholder rejselederen et informations- og velkomstsmøde.
 
3. dag: Stavanger
Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 18.00.
Alt i Stavanger omhandler olie! Derudover ligger byen flot ud til havet og er en seværdighed i sig selv. Stavanger er centrum for den norske olieindustri og har fået tilnavnet Norges ”oliehovedstad”. Den har en international atmosfære. Stavanger blev grundlagt 1125. Den gamle bydel i Stavanger er et charmerende område med 170 hvidmalede smukt restaurerede træhuse, små smalle gader og flere små broer. Stavanger byder på mange hyggelige restauranter og spændende butikker. Selve centrum i byen er relativt lille og overskueligt. Takket være det milde klima fremstår byen grøn og frugtbar i store dele af året og er dermed perfekt til spadsereture. Rejselederen viser rundt til fods i byen og med bussen ser vi de skønne områder uden for centrum. Se evt. på egen hånd Norsk Oljemuseum som er et moderne og interaktivt museum eller det lidt mere ydmyge Norsk Hermetikkmuseum (konservesmuseum). Det var en medarbejder på den lokale brisling fabrik som opfandt konservesdåsen med låg. Denne opfindelse fik Stavanger til at blomstre op i i forrige århundrede. Indtil olien overtog var hermetik Stavangers vigtigste industri.

Stavanger
Foto: Rejselederen viser rundt til fods i hyggelige Stavanger.
 
4. dag: Bergen
Ankomst kl.8.00 og afsejling kl. 18.00.
Byrundtur med bus. Et besøg hos troldene på bjerget, som Nina og Edward Grieg beskrev sig selv, hører også med. På Troldhaugen får vi et indblik i den norske komponists hverdag. Vi har inkluderet entré og lokal Troldhaugenguide. Bergen er Norges næststørste by og ligger overordentlig smukt omgivet af 7 fjorde og 7 høje fjelde. Havnen har gennem alle tider været byens livsnerve og gennem århundreder trukket folk til fra fremmede lande. I middelalderen var Bergen medlem af Hanseforbundet, og i dag er de gamle huse på Bryggen med på Unescos kulturarvliste. Der fortælles mange historier om Bergens milde og regnfulde klima. Bergenserne selv, siger at Bergen er den by i verden, hvor det oftest holder op med at regne!

Bergen
Foto: Bergen by night.
 
5. dag: Ålesund
Ankomst kl. 8.00 og afsejling kl. 20.00.
Rejselederen tilbyder en byrundtur til fods i Ålesund. Fiskeri har altid været grundlaget for rigdommen i Ålesund. Byen går helt tilbage til vikingetiden, men en brand i 1904 ødelagde byen totalt. Hjælp strømmede til fra ind-og udland. Tysklands Kaiser Wilhelm, som yndede at holde ferie i området, sendte personligt fire store skibe med nødhjælp. De efterfølgende tre år blev Ålesund genopbygget af tyske og norske arkitekter i tidens arkitektoniske trend: art nouveau, også kendt som jugendstil.

Ålesund
Foto: Ålesund.
 
6. dag: Geiranger
Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 17.00.
Vi sejler ind i Storfjorden, der forgrener sig i mange sidefjorde. Én af dem er Geirangerfjorden. 15 km rent frydefuld sejlads i verdens måske smukkeste fjord. Med sine vandfald, bjerge og den spændende Ørnevej er det verdens mest fotograferede fjord. Vi ser De Syv Søstre, Brudesløret og Frieren. Formiddagens udflugt med bus går højt op til toppen af Dalsnibba. Undervejs holder vi fotostop, så vi også kan forevige den mest fotograferede udsigt i Norge. Køreturen op og udsigten fra 1.500 meters højde findes ikke mage til i hele verden (forbehold for det norske fjeldvejr). 

Geiranger
Foto: Geirangerfjorden er helt ubeskrivelig flot.
 
7. dag: Cruising
En herlig dag til søs med god tid til at fordøje de mange indtryk og nyde det superlækre skib.
 
8. dag: 
Med Kronborg om styrbord sejler vi ind i Øresund og ankommer til København kl. 7.00 om morgenen.

Hotelinformation

Serenade of the Seas****+ 

Et stort, moderne krydstogtskib, som i vinteren 2012 -2013 blev gennemgribende renoveret. Skibet har et smukt, strømlinet design. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1250 kahytter og plads til 2500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. 
 
Om bord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Derudover finder du hyggelige barer, lounge, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi, samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med bl.a. yoga og thai chi, et lækkert spa og skønhedssalon med et stort udvalg af behandlinger. Skibet har sit eget store flotte teater, hvor der er forestillinger næsten hver aften. 
 
De kahytter, vi benytter, er indvendige ca. 15 m2, og udvendige mod havet ca.15 m2, og balkonkahytter ca. 16 m2 med ca. 3,5 m2 balkon og Junior Suite ca.27 m2 med ca. 6 m2 balkon. Alle er opgraderet med fladskærms tv, nye badeværelser med privat bad og toilet og nyt interiør med en mindre siddegruppe samt aircondition. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden har alle kahytter hårtørrer og telefon. 
 
Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en sofistikeret europæisk atmosfære og stil. Som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne - lige fra den uformelle Seaview Café til den mere formelle Portofino Restaurant og Izumi Asian-fusion, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi (der skal betales tillæg for nogle af specialrestauranterne.) 

Serenade of the Seas
Foto: Vores dejlige skib, Serenade of the Seas.
 
Værd at vide om fjordkrydstogtet i Norge
 
Alkohol: Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord. Toldfri varer som er købt i land eller måske på skibet skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor det kan afhentes. 
Alkohol kan købes ombord i restaurant og barer, aldersgrænsen for at drikke øl og vin er 18 år og 20 år for likør og spiritus. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år. 
 
Betaling ombord: Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for, at kvittere for alt der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. Man kan følge forbruget via tv i kahytten. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. 
 
Drikkepenge: I land rundes regningen op på restauranter og for taxakørsel. 
Drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 15 % tilføjes alle regninger på drikkevarer, specialrestauranter og skønhedsbehandlinger.
 
Elektricitet og brug af PC: Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt - og I behøver ikke medbringe "adapter"). I alle kahytter er der make up bord og hårtørrer. Der er flere muligheder for at koble sig på nettet, hvis du gerne vil have din PC med om bord. I kahytten kobles du op via telefonsystemet eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes rundt omkring på skibet. Der findes også internetcafé om bord, dog er prisen for at være koblet op forholdsvis høj ca. 75 cents pr. minut.  
 
Fitness Center: Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 
 
Graviditet: Er du gravid kan du rejse på cruise frem til din 23. uge af svangerskabet. Er du kommet ind i 24. uge i svangerskabet, kan du desværre ikke rejse på cruise. Gravide skal medbringe en lægeerklæring skrevet på engelsk, hvor lægen oplyser om, hvor langt i svangerskabet man er, samt at man er i god form og, der ikke er nogen høj risiko ved svangerskabet.
 
Kajplads i København: Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
 • Hvis I kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 m fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.
 • Skal I til skibet med offentlig transport er nærmeste S-togs station Nordhavn station, hvor der er ca. 3,5 km til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 km til kajen.
 • Der kører p.t. ingen busser til Oceankaj på lørdage.
 • Kommer I med taxa til og fra kajen, kan den køre helt hen til skibet.
Kasino: For at spille på kasino skal man være fyldt 18 år. 
 
Læge: På skibet findes et lægecenter, hvor man kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde mod betaling. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da Den Offentlige Sygesikring og forsikringsselskaber behøver dette som dokumentation for, at kunne refundere udlæg.
Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom- og eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Husk, det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.
 
Middag: Gruppen er booket til at spise sammen. Rejselederen oplyser om tid og sted.  
 
Minibank: I minibanken ved Guest Relations Service på dæk 5 om bord, kan man hæve både EUR og USD.
 
Ombordstigning: Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombordstigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering. 
På Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk skal man selv foretage forhåndsregistreringen. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe vinpakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger, tilføje kreditkortoplysninger og Crown & Anchor medlemsnummer, samt oplyse nærmeste pårørende. Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 30 dage før afrejse. 
Rejseplanen vil være påført et reservations ID, dette skal bruges ved registreringen.
Hvis du har spørgsmål til denne registrering, kontakt da venligst Vitus Rejser straks efter modtagelsen af rejseplanen. 
 
Pas: Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. 
 
Prisen inkluderer ikke: Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 
 
Påklædning: Gode, bekvemme sko. Varieret tøj som i Danmark på samme årstid. En trøje/regnfrakke/vindjakke bør medbringes. 
 
Påklædning på skib: Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftenener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn).. Det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet.
Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj ombord. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbring træningstøj. 
I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise. 

Rygning: Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 
 
Sikkerhedsøvelse: Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 
 
Spa/Solarium: For at benytte Ship Shape Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år. 
 
Udflugter købt på skibet: Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene og at guiden som oftest taler engelsk.
 
Vaccinationer: Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk.og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk . Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.
 
Valuta i land: Norske kroner NOK. 
 
Venligst bemærk: Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkeddel, elektriske tranformere, brandbare væsker, sprængstoffer(såsom fyrværkeri), hocky stave, skateboards/surfboards.
 
Yderligere informationer: Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside http://royalcaribbean.dk
 
Ændring i rejserute: Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.
 
Til top