Besøg Stockholm, Tallinn, Skt. Peterborg og Helsinki på dette smukke krydstogt med Royal Caribbean.
 
Sejlturen ind til Stockholm gennem skærgården er blandt verdens absolut flotteste - og Stockholm er i sig selv Europas måske smukkeste hovedstad. Vi oplever byens pragtfulde bygninger og promenader på vores halvdagsudflugt. Vi skal også til Tallinn i Letland, der har stor betydning for os danskere. Det var her, Dannebrog faldt ned fra himlen. Det skal vi selvfølgelig høre mere om på vores byrundtur. Skt. Petersborg er nok den mest spektakulære af de byer vi besøger. Her gør de overdådige paladser, storslåede pladser og elegante facader indtryk. Vi har inkluderet en heldagsudflugt med rundvisning i Eremitagen og det fantastiske Vinterpalads. Helsinki er byen med det fantastiske lys, flot moderne arkitektur og smukke parker, som vi kommer til at opleve på den inkluderede byrundtur.
 
Tag med Vitus Rejser og besøg Østersøens stemningsfulde og historiske storbyer, som alle er vidt forskellige.
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Kategori H udvendig
1.995,-
Kategori E2 med balkon
3.995,-
Enekahyt kategori M/N indvendig
4.995,-
Enekahyt kategori H udvendig
8.995,-
Enekahyt Kategori E2 med balkon
11.995,-
Afbestillingsforsikring
600,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 7 nætter på Serenade of the Seas****+
 • Alle skatter og afgifter
 • 7 x morgenmad
 • 7 x frokost
 • 7 x middag
 • Kaffe, te og isvand ombord
 • Velkomst cocktailparty 
 • Byrundtur i Tallinn
 • Udflugtsvisum til Skt. Petersborg
 • Byrundtur i Skt. Petersborg med dansktalende lokalguide
 • Entré til Vinterpaladset
 • Entré til Peter-Paul Fæstningen
 • Byrundtur i Helsinki
 • Byrundtur i Stockholm 
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Der bruges euro i Estland og Finland, rubler i Rusland og svenske kroner i Sverige.

Dag til dag program

1. dag: Afsejling fra København
Afsejling kl. 17.00.
Vi nyder frokosten om bord, mens bagagen bliver bragt til kahytten. Det er en flot oplevelse, at stå på dækket når vi stævner ud fra København. Inden middagen inviterer rejselederen til festligt velkomst cocktailparty. Vi sejler nord om Sjælland, og i løbet af natten passerer vi under Storebæltsbroen.
 
2. dag: Til søs
En herlig dag til søs, hvor det luksuriøse skib skal udforskes. I hjertet af skibet finder du et 7-etagers atrium med glasinddækkede elevatorer, der bringer dig op til toppen af skibet. Skibets smukke åbne dæk giver dig mulighed for at nyde livet om bord. På soldækket kan du slappe af med en god bog under det mobile glastag, som sørger for, at en enlig byge ikke ødelægger dagen.
 
Serenade of the Seas - Krydstogt i Østersøen
Foto: Den første dag er der god tid til at udforske vores dejlige skib.

3. dag: Stockholm
Ankomst kl. 9.00 og afsejling kl. 17.00.
Stå tidligt op, og nyd den eventyrlige indsejling gennem den stockholmske skærgård. Her er indimellem så smalt, at man nægter at tro, det kan lade sig gøre at navigere dette kæmpeskib sikkert gennem de mange klippeskær. I Stockholm tager vi på panoramatur med bus. Byens beliggenhed er simpelthen enestående. Stockholm er omgivet af vand på alle sider, og selv i byens centrum finder man uforstyrret natur.
Vi slutter byrundturen af med en slentretur i Gamla Stan. Det var på denne lille ø, at Stockholm blev anlagt for 750 år siden. De fleste bygninger er fra 1600-tallet, og på øen ligger også Kungliga Slottet. Eftermiddagen er på egen hånd, hvor man evt. kan besøge det berømte Vasamuseum.
 
Udsigt over Stockholm, Sverige - Krydstogt i Østersøen
Foto:
Stockholm er en af Europas hyggeligste storbyer.

4. dag: Tallinn
Ankomst kl. 9.30 og afsejling kl. 17.30.
Efter ankomst til Tallin, skal vi på en formiddagsbyrundtur med vores rejseleder. Det er blevet “in” at tage til Estland - det nordligste og mest moderne af de tre baltiske lande. Danmark har haft et tæt forhold til Estland i århundreder. Ifølge legenden faldt Dannebrog ned fra himlen i Estland i 1219, og en del af landet hørte under den danske krone til langt op i middelalderen. Tallinn rummer adskillige vidnesbyrd om danskernes tilstedeværelse gennem tiden.
Efter den flotte tur med bus skal vi besøge Tallinns gamle bydel, der kun kan nydes til fods. Her skal vi naturligvis se Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog faldt ned. Vi ser også Alexander Nevskij-katedralen, Ordensborgen og Dombjerget.
Der bliver tid på egen hånd inden turen går tilbage til skibet.
 
Tallinn, Estland - Krydstogt i Østersøen
Foto: Det var i Tallinn at Dannebrog i tidernes morgen faldt ned fra himlen.

5. dag: Skt. Petersborg
Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 19.30.
Vi ankommer tidlig morgen til Skt. Peterborg. Det var Peter den Store, som forr 300 år siden Ruslands nye hovedstad. Byen skulle åbne det russiske rige mod Vesten. Skt. Petersborg er stadig et fortryllende møde mellem Øst og Vest og er i dag det sted, hvor man føler Ruslands næsten ufattelige skønhed og elegance bedst.
Vi tager på en byrundtur med bus, hvor vi passerer zartidens prangende paladser, monumenter, kirker og pladser samt Blodskirkens farvestrålende løgkupler. Vi besøger Peter-Paul Fæstningen, hvor vi ser enkekejserinde Dagmars sidste hvilested.
Vi skal opleve det myldrende liv på hovedgaden Nevskij Prospekt.
Efter en typisk russisk frokost besøger vi Vinterpaladset, som er hjem for Eremitagen. Vinterpaladset er et kunstværk i sig selv. Bag paladsets pastelgrønne barokbygning skal vi opleve et af verdens største og mest betydningsfulde museer. Eremitagen rummer 400 sale og næsten tre millioner kunstgenstande.
 
Der er middag ombord mens Kaptajnen sætter kursen mod Finland og Helsinki.
 
Blodskirken i Skt. Petersborg - Krydstogt i Østersøen
Foto: Toppen af Blodskirken i Skt. Petersborg.

6. dag: Helsinki
Ankomst kl. 7.00 og afsejling kl. 14.00.
Efter morgenmaden kører vi en rundtur i Helsinki med bus. Byen er omgivet af havet på tre sider - mod syd, øst og vest. Det giver en helt speciel atmosfære. Her kan vi nyde den moderne arkitektur, som Finland er så berømt for. Vi ser det travle havnemiljø, Senatstorvet, Finlandia Hall, det moderne operahus og Sibeliusmonumentet med dets 527 stålpiber. Turen sluttes af med et besøg i den usædvanlige Temppeliaukio-kirke, der er skåret ind i klippen.
 
Vi nyder en god frokost mens vi sejler fra Helsinki og sætter kursen tilbage mod København.
 
Havnen i Helsinki - Krydstogt i Østersøen
Foto: Et krydstogtskib på vej ud af Helsinki, hvor vi finder en helt speciel atmosfære.

7. dag: Til søs
Endnu en herlig dag til søs. Måske en tur i én af de mange pools eller et slag minigolf? Sidst på aftenen sejler vi igen under Storebæltsbroen. Det er helt fantastisk at stå på øverste dæk, når vi sejler under det imponerende bygningsværk. Det ser ud, som om vi er så tæt på, at man bare kan række hånden op og røre ved broen.
 
Storebæltsbroen - Krydstogt i Østersøen
Foto: På vej tilbage til København sejler vi igen under storebæltsbroen.

8. dag: Ankomst til København
Ankomst kl. 07.00
 
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel til vores pragtfulde skib.
 

Hotelinformation

Serenade of the Seas****+ 

Et stort, moderne krydstogtskib, som i vinteren 2012 -2013 blev gennemgribende renoveret. Skibet har et smukt, strømlinet design. Med glas fra gulv til loft på fællesområderne, mange udvendige kahytter og glasinddækkede elevatorer som vender ud mod havet, har du hele tiden mulighed for at nyde udsigten fra skibet. Her er 13 dæk, 1250 kahytter og plads til 2500 passagerer samt et mandskab på 850 personer. 
 
Om bord findes et væld af restauranter med alt fra stor buffet til specialrestauranter og hovedrestauranten i to etager. Derudover finder du hyggelige barer, lounge, inden- og udendørs poolområde, jacuzzi, samt et wellnessområde kun for voksne. Skibet har også et førsteklasses træningscenter med bl.a. yoga og thai chi, et lækkert spa og skønhedssalon med et stort udvalg af behandlinger. Skibet har sit eget store flotte teater, hvor der er forestillinger næsten hver aften. 
 
De kahytter, vi benytter, er indvendige på ca. 15 m2, og udvendige mod havet på ca.15 m2. Balkonkahytter ca. 16 m2 med ca. 3,5 m2 balkon. Alle er opgraderet med fladskærms-tv, telefon og nyt interiør med en mindre siddegruppe samt aircondition. Du vælger selv, om du vil have to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Desuden har alle kahytter nye badeværelser med bad, toilet og hårtørrer.
 
Serenade of the Seas tilhører Radiance-klassen, som har en sofistikeret europæisk atmosfære og stil. Som man kan forvente hos Royal Caribbean, får du en masse valgmuligheder ved måltiderne - lige fra den uformelle Seaview Café til den mere formelle Portofino Restaurant og Izumi Asian-fusion, der er en restaurant med blandt andet à la carte sushi. På visse af specialrestauranterne skal du betale et tillæg.
 
Serenade of the Seas
Foto: Om bord på Seranade of the Seas venter oplevelser, lækker mad og forkælelse.
 

Praktiske oplysninger

Alkohol:  
Det er ikke tilladt at medbringe alkohol om bord. Toldfri varer, som er købt i land eller måske på skibet, skal afleveres og bliver opbevaret af skibet indtil den sidste dag, hvor de kan afhentes. 
Alkohol kan købes om bord i restaurant og barer, aldersgrænsen for at drikke øl og vin er 18 år og 20 år for likør og spiritus. Aldersgrænsen på skibets diskotek er 18 år.
På afrejsedagen fra København er det tilladt at medbringe to flasker vin pr. kahyt. Vinen skal være i håndbagagen ved ombord-stigning og nydes i kahytten.
 
Betaling ombord:  
Valutaen om bord er USD, amerikanske dollars. Skibet har et kontantfrit system kaldet Sea Pass. På krydstogtets første dag opretter man en "Sea Pass konto”. Den giver mulighed for, at man kan kvittere for alt, der købes ombord. Kontoen skal oprettes med et kreditkort eller ved indbetaling af kontant depositum. American Express, Visa og Mastercard/Eurocard accepteres som betalingskort. På krydstogtets sidste dag får man udleveret en opgørelse over alle køb på kontoen. Har man ikke nogle indvendinger til opgørelsen, bliver beløbet automatisk debiteret kortet. 
 
Drikkepenge:  
Det er velset, hvis man i land runder regningen op på restauranter og for taxakørsel. 
Drikkepenge på skibet er inkluderet, men et servicetillæg på 18 % tilføjes alle regninger på drikkevarer, specialrestauranter og skønhedsbehandlinger.
 
Elektricitet og brug af pc:
Der er stikkontakt til barbermaskine i kahytten (110/220 volt - og du behøver ikke medbringe adapter). I alle kahytter er der make-up bord og hårtørrer. Der er flere muligheder for at koble sig på internettet, hvis du gerne vil have din PC med om bord. I kahytten kobles du op via telefonsystemet, eller du kan koble dig op mod de trådløse hotspots, som findes i visse områder på skibet. 
Internetcafé findes om bord, mod betaling. Trådløst internet findes i visse områder, egen bærbar computer må medbringes for at benytte dette. Prisen for at være koblet op forholdsvis høj ca. 65 cents pr. minut.  
 
Faciliteter:  
Om bord findes flere sportsfaciliteter, som fitness center, løbebane mm. Endvidere findes der specialrestauranter, biograf, teater, kasino, game-room, spa (18 års aldersgrænse) og frisør. For yderligere oplysninger og priser for respektive faciliteter se www.royalcaribbean.dk
 
Fitness Center:  
Børn under 16 år må ikke komme i fitnesscentret. 
 
Kajplads i København: 
Oceankaj C330, Oceanvej, 2150 Nordhavn.
 • Hvis I kører til skibet i bil, findes der en offentlig parkeringsplads ca. 100 m fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.
 • Skal I til skibet med offentlig transport er nærmeste S-togs station Nordhavn station, hvor der er ca. 3,5 km til fods ud til Oceankaj. Fra Østerport Station er der ca. 5 km til kajen.
 • Der kører p.t. ingen busser til Oceankaj på lørdage.
 • Kommer I med taxa til og fra kajen, kan den køre helt hen til skibet.
Kasino: 
For at spille på kasino om bord skal man være fyldt 18 år. 
 
Læge: 
På skibet findes et lægecenter, hvor man mod betaling kan blive behandlet for lettere sygdomstilfælde. Husk at gemme eventuelle kvitteringer, da dit forsikringsselskab behøver disse som dokumentation for at kunne refundere udlæg.
Sværere sygdomstilfælde bliver behandlet i næste havn. Ved alvorlig sygdom og/eller ulykkestilfælde vil patienten blive hentet med helikopter.
Det er vigtigt, at der inden afrejsen er tegnet en rejseforsikring, enten gennem et privat forsikringsselskab eller Vitus Rejser.
 
Middag:  
Gruppen er booket til at spise sammen.  
 
Minibank:  
I minibanken ved Guest Relations Service på dæk 5 ombord, kan man hæve både EUR og USD.
 
Ombordstigning:  
Der er en række praktiske og sikkerhedsmæssige forhold, der skal være i orden før afrejsen. For at gøre ombord-stigningen så enkel og hurtig som mulig, skal der foretages en forhåndsregistrering on-line. 
På Royal Caribbeans hjemmeside: www.royalcaribbean.dk skal man selv foretage forhåndsregistreringen. Her kan man også se de udflugter skibet tilbyder, købe vinpakke, foretage reservationer til skønhedsbehandlinger og specialrestauranter, tilføje kreditkortoplysninger og Crown & Anchor medlemsnummer, samt oplyse nærmeste pårørende. 
Du skal foretage denne registrering, efter du har modtaget din rejseplan fra os ca. 20 dage før afrejse. 
Rejseplanen vil være påført et reservations ID, dette skal bruges ved registreringen.
Hvis du har spørgsmål til denne registrering, kontakt da venligst Vitus Rejser straks efter modtagelsen af rejseplanen. 
 
Parkering:  
I forbindelse med den nye Oceankaj ligger der en offentlig parkeringsplads. Den ligger ca. 50-100 fra skibet. Der er plads til ca. 200 biler, og det er en betalings plads.
 
Pas: 
Gyldigt pas skal medbringes. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst. 
 
Prisen inkluderer ikke:  
Forsikringer, øvrige måltider, skibets specialrestauranter, drikkevarer, personlige udgifter samt skibets egne udflugter. 
 
Påklædning:  
Gode, bekvemme sko. Varieret tøj som i Danmark på samme årstid. En trøje/regnfrakke/vindjakke bør medbringes. 
 
Påklædning på skib:  
Da krydstogtskibet har aircondition, kan der være lidt køligt om bord. Afslappet påklædning om dagen og lidt pænere tøj til om aftenen. Skibet afholder to såkaldte formelle aftener. Hvis man ønsker at deltage i disse, forventes det, man klæder sig ekstra pænt på (for herrerne jakkesæt og for damerne smart/elegant). Der findes ikke strygejern i kahytterne (af sikkerhedshensyn), og det er ikke tilladt at medbringe rejsestrygejern på skibet.
Jeans, shorts, T-shirts og badetøj accepteres ikke i restauranterne efter kl. 18.00. Man kan mod betaling få vasket og strøget tøj om bord. Hvis du ønsker at træne ombord, er mulighederne mange, så husk at medbring træningstøj. 
I får selvfølgelig egne badehåndklæder til brug i pool-områderne under jeres cruise. 
 
Rygning:  
Er ikke tilladt indendørs eller i kahytterne eller disses balkoner. Rygning er tilladt ganske få steder udendørs. 
 
Sikkerhedsøvelse:  
Der bliver afholdt en obligatorisk sikkerhedsøvelse ca. 30 minutter før afsejlingen. Information om dette gives over højtaleranlægget. 
 
Spa/Solarium:  
For at benytte Ship Shape Spa skal man være fyldt 18 år, for solarium er aldersgrænsen 16 år. 
 
Udflugter købt på skibet:  
Alle udflugter, omtalt i Vitus Rejsers rejsebeskrivelse, er inkluderet i rejsens pris.
For god ordens skyld skal vi oplyse, at Serenade of the Seas også tilbyder udflugter. Vær opmærksom på at skibets egne udflugter ikke er inkluderet i prisen, at Vitus Rejser ikke kender til programmerne på turene og at guiden som oftest taler engelsk. Yderligere informationer om skibets udflugter kan ses på www.rccl.dk/norden/dk/udflugter.htm
 
Vaccinationer:  
Se Statens Serum Institut www.vaccination.dk.og Rejseklinikken www.rejseklinikken.dk . Rejseklinikken i Charlottenlund tlf. nr. 39 63 01 15 giver rabat til Vitus Rejsers gæster. Medbring rejsebevis som dokumentation.
 
Valuta i land: 
Euro EUR i Tallinn og Helsinki, rubler RUB i Skt. Petersborg og svenske kroner SEK i Stockholm.
 
Venligst bemærk: 
Det er ikke tilladt at medbringe følgende ombord: Alkohol, strygejern, saks, knive, vinåbner, ulovlige rusmidler, stearinlys, kaffemaskine/elkedel, elektriske tranformere, brandbare væsker, sprængstoffer(såsom fyrværkeri), hockey stave, skateboards/surfboards.
 
Visum:
Udflugtsvisum i Skt. Petersborg er inkluderet. Visummet er begrænset til den tid udflugten varer. Hvis man ønsker at gå rundt på egen hånd i Skt. Petersborg efter udflugten, kræver de lokale myndigheder, at man er i besiddelse af et individuelt turistvisum inden rejsens start. Venligst kontakt Vitus Rejser for nærmere information senest 45 dage før afrejse. Gebyr for dokumentation til brug for visumudstedelse kr. 300,-. Visum koster ca. 700,- .
 
Yderligere informationer:
Kan findes på Royal Caribbeans danske hjemmeside http://royalcaribbean.dk
 
Ændring i rejserute:  
Skulle skibets kaptajn afvige fra den planlagte rute sker denne ændring kun for at sikre passagerernes sikkerhed.
 
 

Til top