Et krydstogt på Mosel er nostalgi og romantik. Vinbyerne ligger tæt med borge på næsten hver en bakketop og en flod, der bugter sig gennem det smukke natursceneri.

Genoplev, eller oplev for første gang den bugtende Moselflod, som starter i Frankrig og smyger sig gennem det billedskønne landskab til Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor den løber ind i Rhinen. Vi lægger til i Koblenz, Traben-Trarbach, Mehringen ved Trier, Cochem og Rüdesheim. Vi sejler på den smukkeste del af Rhinen til Rüdesheim. Vi har inkluderet vinsmagnig både ved Mosel og ved Rhinen.

Mosel har det hele, og på dette togt har vi 7 nætter om bord på det hyggelige skib MS Arlene. Flodkrydstogtet giver dig tid til dejlige oplevelser og til at indsnuse stemningen og romantikken. Vi skal gennem mange sluser på Mosel. Det er imponerende at opleve vores skib blive hævet og sænket blot ved vandets kraft. Det er samtidig også det, der giver flest udfordringer og forsinkelser, især i juli, hvor man giver sluserne det årlige eftersyn. Der er fuld pension på hele rejsen. Alle udflugter køres med 4-stjernet dansk luksusturistbus, som følger os på hele krydstogtet. 
 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
1.000,-
Enekahyt på hoveddæk
3.795,-
Afbestillingsforsikring
585,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

4-stjernet bus
7 x morgenmad
8 x frokost
6 x middag
1 x gallamiddag
Velkomstcocktail med kanapé
7 nætter på krydstogtskibet 
Moselvinsmagning
Rhinskvinsmagning
Byrundtur i Trier
Rüdesheim og Drosselgasse
Turisttog i Cochem
Alle passager- og havneafgifter
Kuffertservice ved ind- og udskibning
Daglig skibsavis på dansk
Drikkepenge til skibet
Dansktalende rejseleder på hele rejsen

 

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.
 

Dag til dag program

1. dag: København - Koblenz
Med bus fra Danmark til Koblenz ved Moselfloden. Frokosten er inkluderet undervejs. Efter indskibningen inviterers vi på velkomstcocktail med kanapè i skibet behagelige lounge. Middag i skibets restaurant. 

2. dag: Moselfloden, Traben-Trarbach
Moseldalen er forførende smuk med småbyer og stejle vinmarker. Ved middagstid lægger vi til i Zell. Her skal vi prøvesmage de lokale liflige Moselvine i en ægte vinkælder. Vi kører en tur i det betagende landskab. I løbet af eftermiddagen kommer vi gennem de gemytlige vinbyer. Vi møder skibet igen i Traben-Trarbach. Skibet ligger i denne charmerende vinby natten over.

3. dag: Med kurs mod Trier
Stille og roligt sejler vi op ad floden mod Tysklands ældste by, Trier. Med bussen køres byrundtur. Vi kigger på det romerske amfiteater, besøger byens fornemme basilika og den berømte Porta Nigra. Tid på egen hånd før vi returnerer til skibet. Skibet ligger natten over i Mehring uden for Trier. 

4. dag: Fra Trier til Bernkastel
Nyd formiddagens sejlads fra soldækket. Vi skal gennem flere sluser. De stejle vinmarker gør altid indtryk. Vi lægger til i den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel. Højt over byen knejser ruinerne fra den stolte ridderborg Landshut. Tag turen op til fods sammen med rejselederen (eller kør med minibussen, ikke inkl.). Fra udsigtscaféen er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Kaptajnens gallamiddag serveres i aften.

Bernkastel
Foto: Vi besøger den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel.

5. dag: Vinbyen Cochem
Vi sejler om formiddagen og når over middag til den kendte moselby Cochem. Vi inviterer på en sjov byrundtur med det lille tog. Derefter tid på egen hånd til evt. at gå op til borgen, drikke et lifligt glas moselvin eller gå til sennepssmagning. Nyd aftensejladsen, se solen gå ned fra dækket, inden vi lægger os til at sove ved den sidste sluse før Koblenz.

Cochem
Foto: En af de byer, hvor vi ligger til, er den kendte moselby Cochem. En både smuk og hyggelig by.

6. dag: Den Romantiske Rhin og Rüdesheim
Ved Koblenz mødes Mosel og Rhinen. Stedet kaldes Deutsches Eck, det tyske hjørne. Her sejler vi ind på Rhinen og fortsætter sydpå. Vi passerer den berømte Loreleyklippe, romantiske borge og hyggelige vinbyer på vejen til den livlige vinby Rüdesheim. Bussen kører en tur op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over byen og Rhindalen. Vi skal selvfølgelig også smage den dejlige rhinskvin hos en velrenomeret vært. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over. Middag om bord. Herefter er alle forhåbentlig i den rette stemning til et besøg i den festlige Drosselgasse.


Rudesheim
Foto: Et par gæster går langs vinmarkerne med Niederwalddenkmal helt ude til højre.

7. dag: Rüdesheim - Koblenz
Afsejling fra Rüdesheim under morgenmaden. Gense Lorelei og de fascinerende borge under formiddagens sejlads. Frokost om bord. Byrundtur til fods i Koblenz. Tag evt svævebanen over floden (ikke inkl.). Afskedsbuffet med underholdning, sang og musik.


Foto: Vi passerer den bermøte Loreleyklippe, borge og hyggelige vinbyer på vejen til Rudesheim. Og genser det dagen efter.

8. dag:
Efter morgenmaden kører bussen retur til Danmark. Frokost i Nordtyskland.
 

Hotelinformation

MS Arlene***+
Nyrenoveret, hollandsk ejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet er blevet renoveret i 2014 og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk er der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Her kan du vælge, om du vil sidde i forårssolen og få lidt farve i kinderne, eller du kan nyde at betragte landskabet, der glider forbi, fra soldækkets overdækkede område. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket. Kahytterne er i lighed med resten af skibet nyrenoverede og holdt i lyse farver. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer (trækrude på panoramadækket, men kan ikke åbnes på hoveddækket). Individuel aircondition, badeværelse med brus, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldæk. Det er tilladt at ryge på soldækket samt i to mindre områder udvendigt ved receptionen. Den inkluderede helpension består af morgenmadsbuffet, 2 retter eller buffet til frokost og 3-retter til middag med valgfri hovedret. Der er gratis isvand, kaffe og te til hovedmåltiderne, og priserne på øvrige drikkevarer er meget rimelige. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære om bord. Der er levende musik i loungen hver aften.  

MS Arlene
Foto: Vores skib MS Arlene ved Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel mødes.

MV Arlene Daekplan
Til top