Et krydstogt på Mosel er ren nostalgi og romantik. Vinbyerne ligger tæt med borge på næsten hver en bakketop, og floden bugter sig gennem det smukke natursceneri.

Genoplev, eller oplev for første gang, den bugtende Moselflod, som starter i Frankrig og smyger sig gennem det billedskønne landskab til Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor den løber ind i Rhinen. Vi lægger til i Koblenz, Traben-Trarbach, Mehringen ved Trier, Cochem og Rüdesheim. Vi sejler på den smukkeste del af Rhinen, og vi har inkluderet vinsmagning både ved Mosel og ved Rhinen.

Mosel har det hele, og på dette togt har vi syv nætter om bord på det hyggelige skib MS Arlene. Flodkrydstogtet giver dig tid til dejlige oplevelser og til at indsnuse stemningen og romantikken. Vi skal gennem mange sluser på Mosel. Det er imponerende at opleve vores skib blive hævet og sænket blot ved vandets kraft. Der er helpension på hele rejsen, og alle udflugter køres med egen dansk bus, som følger os på hele krydstogtet. 
Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Panoramadæk
1.000,-
Enekahyt hoveddæk
3.795,-
Enekahyt panoramadæk
4.795,-
Afbestillingsforsikring
535,-
19/9: 5-stjernet bus
200,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 7 nætter på MS Arlene***+
 • Alle passager- og havneafgifter
 • 7 x morgenmad
 • 8 x frokost
 • 6 x middag
 • 1 x gallamiddag
 • Velkomstcocktail med kanapéer
 • Moselvinsmagning
 • Rhinsk vinsmagning
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg i Rüdesheim og Drosselgasse
 • Turisttog i Cochem
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Daglig skibsavis på dansk
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

19/9: 5-stjernet bus

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Bemærk at sluserne til tider kan give lidt udfordringer og forsinkelser. Især i juli, hvor man giver sluserne det årlige eftersyn.

Dag til dag program

1. dag: København - Koblenz
Med bus fra Danmark til Koblenz ved Moselfloden. Frokosten er inkluderet undervejs. Efter indskibningen inviterers vi på velkomstcocktail med kanapéer i skibets lounge. Om aftenen er der middag i skibets restaurant. 

2. dag: Moselfloden, Traben-Trarbach
Moseldalen er forførende smuk med dens småbyer og stejle vinmarker. Ved middagstid lægger vi til i Zell. Her skal vi prøvesmage de lokale liflige Moselvine i en ægte vinkælder. Vi kører en tur i det betagende landskab. I løbet af eftermiddagen kommer vi gennem flere gemytlige vinbyer. Vi møder skibet igen i Traben-Trarbach. Skibet ligger natten over i denne charmerende vinby.

3. dag: Med kurs mod Trier
Stille og roligt sejler vi op ad floden mod Tysklands ældste by, Trier. Med bussen kører vi en byrundtur. Vi kigger på det romerske amfiteater, besøger byens fornemme basilika og den berømte Porta Nigra. Tid på egen hånd før vi returnerer til skibet. Skibet ligger natten over i Mehring uden for Trier. 

Porta Nigra i Trier, Tyskland - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: I Trier mødes vi af den imponerende Porta Nigra.

4. dag: Fra Trier til Bernkastel
Nyd formiddagens sejlads fra soldækket. Vi skal gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. De stejle vinmarker gør indtryk. Vi lægger til i den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel. Højt over byen knejser ruinerne fra den stolte ridderborg Landshut. Tag turen op til fods sammen med rejselederen (eller kør med minibussen, ikke inkl.). Fra udsigtscaféen er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Kaptajnens gallamiddag serveres i aften.

Bernkastel, Tyskland - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Vi besøger den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel.

5. dag: Vinbyen Cochem
Vi sejler om formiddagen og når over middag til den kendte moselby, Cochem. Vi inviterer på en sjov byrundtur med et lille tog. Derefter er der tid på egen hånd til evt. at gå op til borgen, drikke et lifligt glas moselvin eller gå til sennepssmagning. Nyd aftensejladsen og se solen gå ned fra dækket, inden dagen slutter ved den sidste sluse før Koblenz.

Cochem - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: En af de byer, hvor vi ligger til, er den kendte moselby Cochem. En både smuk og hyggelig by.

6. dag: Den Romantiske Rhin og Rüdesheim
Ved Koblenz mødes Mosel og Rhinen. Stedet kaldes Deutsches Eck, det tyske hjørne. Her sejler vi ind på Rhinen og fortsætter sydpå. Vi passerer den berømte Loreleiklippe, romantiske borge og hyggelige vinbyer på vejen til den livlige vinby Rüdesheim. Bussen kører en tur op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over byen og Rhindalen. Vi skal selvfølgelig også smage den dejlige rhinskvin hos en velrenomeret vært. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over. Middag om bord. Herefter er alle forhåbentlig i den rette stemning til et besøg i den festlige Drosselgasse.


Loreleiklippen på vej til Rudesheim - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Vi passerer den berømte Loreleiklippe, borge og hyggelige vinbyer på vejen til Rudesheim. Og genser det dagen efter.

7. dag: Rüdesheim - Koblenz
Afsejling fra Rüdesheim under morgenmaden. Gense Lorelei og de fascinerende borge under formiddagens sejlads. Frokost om bord. Byrundtur til fods i Koblenz. Tag evt. svævebanen over floden (ikke inkl.). Afskedsbuffet med underholdning, sang og musik.

Udsigt fra soldækket på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Nyd formiddagens smukke sejlads fra soldækket.

8. dag: Hjemmet
Efter morgenmaden kører bussen retur til Danmark. Frokost i Nordtyskland.

Hotelinformation

MS Arlene***+
Nyrenoveret, hollandskejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet er blevet renoveret i 2014 og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk findes der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Her kan du vælge, om du vil sidde i solen og få lidt farve i kinderne, eller du kan nyde landskabet glide forbi fra soldækkets overdækkede område. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket. Kahytterne er i lighed med resten af skibet nyrenoverede og holdt i lyse farver. Alle kahytter er udvendige med to senge og har store vinduer. På panoramadækket har du mulighed for at åbne kahyttens vindue. Individuel aircondition, badeværelse med brus, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldæk. Den inkluderede helpension består af morgenmadsbuffet, to retter eller buffet til frokost og 3-retters menu til middag med valgfri hovedret. Der er gratis isvand, kaffe og te til hovedmåltiderne, og priserne på øvrige drikkevarer er meget rimelige. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære om bord. Der er levende musik i loungen  hver aften.      
 

MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Vores dejlige skib, MS Arlene, der skal sejle os rundt på Den Romantiske Rhin.

Receptionen på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Receptionen på MS Arlene.

Hygge i Loungen på Ms Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Hygge i loungen.

Soldækket på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: På skibets soldæk er der gode muligheder for at slappe af, mens udsigten nydes.

MS Arlene lyser op i mørket - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: MS Arlene lyser flot op i nattemørket.
 

Få mere inspiration til din rejse


Se lignende rejser

Til top