Et krydstogt på Mosel er ren nostalgi og romantik. Vinbyerne ligger tæt med borge på næsten hver en bakketop, og floden bugter sig gennem det smukke natursceneri.

Glæd dig til at opleve den bugtende Moselflod, som starter i Frankrig og smyger sig gennem det billedskønne landskab til Deutsches Eck, det tyske hjørne, hvor den løber ind i Rhinen. Vi lægger til i Koblenz, Traben-Trarbach, Mehringen ved Trier, Cochem og Rüdes­heim. Vi sejler på den smukkeste del af Rhinen og har inkluderet vinsmagninger ved både Mosel og Rhinen.
 

Mosel har det hele, og på dette togt har vi syv nætter om bord på det hyggelige skib MS Arlene. Flodkrydstogtet giver dig tid til dejlige oplevelser og til at indsnuse stemningen og romantikken. Vi skal gennem mange sluser på Mosel. Det er imponerende at opleve vores skib blive hævet og sænket blot ved vandets kraft. Der er helpension på rejsen, og alle udflugter køres med vores egen danske bus, som følger os på hele krydstogtet.

Rejser og priser for denne destination bliver hentet.

Tillæg pr. person

Dobbeltkahyt på panoramadæk
1.000,-
Enekahyt på hoveddæk
3.795,-
Enekahyt på panoramadæk
4.795,-
Drikkepakke ombord:
945,-
Afbestillingsforsikring
595,-
Obl. Administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 7 nætter på MS Arlene***+
 • Alle passager- og havneafgifter
 • 7 x morgenmad
 • 8 x frokost
 • 6 x middag
 • 1 x gallamiddag
 • Velkomstcocktail med kanapéer
 • Moselvinsmagning
 • Rhinskvinsmagning
 • Udflugt gennem Moseldalen
 • Byrundtur i Trier
 • Besøg ved Bernkastel
 • Byrundtur med turisttog i Cochem
 • Besøg i Rüdesheim og ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Koblenz
 • Kuffertservice ved ind- og udskibning
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Læs mere om særlige forhold vedrørende krydstogter i rejsebetingelserne.

Bemærk at sluserne til tider kan give lidt udfordringer og forsinkelser. Især i juli, hvor man giver sluserne det årlige eftersyn.
 
 

Dag til dag program

1. dag: København - Koblenz
Med bus fra Danmark til Koblenz ved Moselfloden. Undervejs spiser vi frokost. Efter indskibningen inviterers vi på en velkomstcocktail med kanapéer i skibets lounge, og om aftenen er der middag i skibets restaurant. 

2. dag: Moselfloden, Traben-Trarbach
Moseldalen er forførende smuk med dens småbyer og stejle vinmarker. Ved middagstid lægger vi til i Zell. Her skal vi prøvesmage de liflige lokale Moselvine i en ægte vinkælder. Vi kører en tur gennem det betagende landskab, og i løbet af eftermiddagen kommer vi gennem flere gemytlige vinbyer. Vi møder skibet igen i Traben-Trarbach. Skibet ligger natten over i den charmerende vinby.

Traben-Trarbach
Foto: Traben-Trarbach.

3. dag: Med kurs mod Trier
Stille og roligt sejler vi op ad floden mod Tysklands ældste by, Trier. Med bussen kører vi en byrundtur. Vi kigger på det romerske amfiteater og den berømte Porta Nigra samt besøger byens fornemme basilika. Tid på egen hånd, inden vi returnerer til skibet. Skibet ligger natten over i Mehring uden for Trier. 

Trier
Foto: Trier.

4. dag: Fra Trier til Bernkastel
Nyd formiddagens sejlads fra soldækket. Vi skal gennem flere sluser, hvilket altid er en stor oplevelse. De stejle vinmarker gør indtryk. Vi lægger til i den smukkeste af flodens vinbyer, Bernkastel. Højt over byen knejser ruinerne fra den stolte ridderborg Landshut. Tag turen op til fods sammen med rejselederen (eller kør med minibussen, ikke inkl.). Fra udsigtscaféen er der en formidabel udsigt over Moseldalen. Om aftenen venter kaptajnens gallamiddag.

Bernkastel, Tyskland
Foto: Bernkastel.

5. dag: Vinbyen Cochem
Vi sejler om formiddagen og når over middag til den kendte moselby, Cochem. Har skal vi på en sjov byrundtur med et lille tog. Derefter er der tid på egen hånd til evt. at gå op til borgen, drikke et lifligt glas moselvin eller gå til sennepssmagning. Nyd aftensejladsen, og se solen gå ned fra dækket, inden dagen slutter ved den sidste sluse før Koblenz.

Cochem - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: En af de byer, hvor vi ligger til, er den kendte moselby Cochem. En både smuk og hyggelig by.

6. dag: Den Romantiske Rhin og Rüdesheimby
Ved Koblenz mødes Mosel og Rhinen. Stedet kaldes Deutsches Eck, Det tyske hjørne. Her sejler vi ind på Rhinen og fortsætter sydpå. Vi passerer den berømte Loreleiklippe, romantiske borge og hyggelige vinbyer på vejen til den livlige by Rüdesheim. Bussen kører en tur op til Niederwalddenkmal, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over byen og Rhindalen. Vi skal selvfølgelig også smage den dejlige rhinskvin. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over. Efter middagen er alle forhåbentlig i den rette stemning til et besøg i den festlige Drosselgasse.


Loreleiklippen på vej til Rudesheim - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Loreleiklippen.

7. dag: Rüdesheim - Koblenz
Afsejling fra Rüdesheim under morgenmaden. Gense Lorelei og de fascinerende borge under formiddagens sejlads. Frokosten nyder vi om bord, inden vi skal på byvandring i Koblenz. Tag evt. svævebanen over floden (ikke inkl.). Afskedsbuffet med underholdning, sang og musik.

Udsigt fra soldækket på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Nyd formiddagens smukke sejlads fra soldækket.

8. dag: Hjemrejse
Efter morgenmaden kører bussen retur til Danmark. Frokost i Nordtyskland.
 

Hotelinformation

MS Arlene***+

Hollandskejet skib med plads til 100 passagerer og under ledelse af dansk cruise manager. Skibet renoveres løbende og fremstår moderne og indbydende. På skibets øverste dæk findes der et dejligt soldæk med jacuzzi til fri afbenyttelse. Her kan du vælge, om du vil sidde i solen og få lidt farve i kinderne, eller du kan nyde landskabet glide forbi fra soldækkets overdækkede område. Kahytterne ligger på panoramadækket og hoveddækket. Kahytterne er holdt i lyse farver og alle er udvendige med to senge og store vinduer. På panoramadækket har du mulighed for at åbne kahyttens vindue. Individuel aircondition, badeværelse med bruser, tv, intern telefon og hårtørrer. Nydelig restaurant og rummelig lounge med bar. Der findes ingen elevator, men der er stolelift til restauranten og til soldækket. 

Den inkluderede helpension består af morgenmadsbuffet, to retter eller buffet til frokost og tre retter til middag med valgfri hovedret. Der er gratis isvand, kaffe og te til hovedmåltiderne. Personalet er imødekommende, og generelt er der en venlig og afslappet atmosfære om bord. Der er levende musik i loungen hver aften.       

Ønsker du at forsøde tiden ombord, har du  mulighed for at tilkøbe skibets drikkepakke.

Drikkepakken inkluderer:
Skibets vin, øl og vand fra kl. 11.00-23.00. Pakken omfatter drikkevarer i både hovedrestauranten og baren i loungen.
 

MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Vores dejlige skib, MS Arlene, der skal sejle os rundt på Den Romantiske Rhin.

Receptionen på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Receptionen på MS Arlene.

Hygge i Loungen på Ms Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: Hygge i loungen.

Soldækket på MS Arlene - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: På skibets soldæk er der gode muligheder for at slappe af, mens udsigten nydes.

MS Arlene lyser op i mørket - Krydstogt på Mosel og Rhinen
Foto: MS Arlene lyser flot op i nattemørket.
Til top