Slovenien

Slovenien er et af Europas mindste lande, men på af dets lille størrelse har landet masser at byde på! Tag med på en busrejse eller flyrejse til det lille smukke alpeland mellem Østrig, Kroatien og Italien. Gå på opdagelse blandt stejle bjergskråninger, olivenlunde, vinmarker, drypstenshuler og små hyggelige gamle byer med små snævre gader, den lille hyggelige hovedstad Ljubljana eller Sloveniens smukke natur. Tag med Vitus Rejser til Slovenien og slap af ved den smukke Bled sø, der er Sloveniens sidestykke til Gardasøen. Slovenien er en perle som må og skal opleves!

OBS! Vi har desværre ikke rejser til Slovenien i denne sæson. Vi arbejder løbende på nye rejser, så der er mulighed for at Slovenien vil komme tilbage i vores program. Vi opdaterer løbende hjemmesiden.

Er du interesseret i at vide om og hvornår, vi er klar med nye datoer og program for rejser til Slovenien, så kontakt os eller tilmeld dig vores nyhedsbrev og kom på forkant med alle nyhederne, nye kataloger og få gode rejsetips.
 

Fakta om Slovenien

Republikken Slovenien ligger i Centraleuropa. Slovenien har en kort kystlinje til Adriaterhavet mod sydvest og grænser op til Italien, Østrig, Ungarn og Kroatien. Det nuværende Slovenien opnåede uafhængighed fra Jugoslavien i 1991 og blev medlem af EU i 2004. I nord domineres landskabet af Alperne, hvorfor Slovenien også er en stolt skination, mens områderne nær Ungarn og Kroatien stort set er flade. 

Hovedstad: Ljubljana
Indbyggertal: 2 millioner
Areal: 20.273 km²
Sprog: Slovensk, italiensk og ungarnsk
Tidsforskel: Ingen
Klima: Ved kysten er der middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Det indre af landet har fastlandsklima med kolde, snerige vintre og varme somre.
Valuta: Euro (EUR)

Til top