Taiwan

Tag med Vitus Rejser til spændende Taiwan med dansk rejseleder. Taiwan er et fascinerende rejseland fyldt med spændende oplevelser til alle sanserne. Oplev blandt andet Taiwan på en rundrejse i kombination med metropolen Hong Kong.

OBS! Vi har desværre ikke rejser til Taiwan i denne sæson. Vi arbejder løbende på nye rejser, så der er en mulighed for at Taiwan vil komme tilbage i vores program. Vi opdaterer løbende hjemmesiden.


Fakta om Taiwan

Taiwan, officielt Republikken Kina, er en stat i Østasien. Navnet Republikken Kina skyldes, at regeringen i Taiwan har oprindelse i fastlandskina, hvor den fra 1912 til 1949 kontrollerede store dele af Kina. I dag kontrollerer den kun øen Taiwan, der udgør 99% af statens areal, samt Penghu, Kinmen, Matsu og andre småøer. Blandt nabostaterne er Kina, Japan og Filippinerne. Taipei er hovedstaden og Taiwans økonomiske og kulturelle center mens New Taipei City er største by målt på befolkningstal.

Hovedstad: Taipei
Indbyggertal: ca. 23 millioner
Areal: 35.980 km²
Sprog: Kinesisk (Mandarin), Taiwanesisk
Tidsforskel: +8 timer
Klima: En stor del af hovedøen Taiwan er dækket af bjerge på op til 3997 meters højde. I lavlandet ligger regnskove og rismarker, og klimaet er subtropisk med høj luftfugtighed og høje temperaturer. I højderne er det noget køligere. Hovedstaden Taipei har i januar en gennemsnitstemperatur på 19°, i juli 33°. Længere mod syd er det varmere både sommer og vinter. Til gengæld er bjergegnene kølige og behagelige hele året rundt, og der kan tilmed falde sne i de højest beliggende egne.
Valuta: Taiwansk dollar (TWD)

Til top