Tyrkiet

Oplev Tyrkiet med Vitus Rejser og dansk rejseleder. Tag for eksempel med på storbyferie i Tyrkiets største by, Istanbul, eller på en spændende vandreferie til Kappadokien kombineret med et ophold i Istanbul, eller kom forbi dette smukke og herlige land med vores Middelhavskrydstogt.


Fakta om Tyrkiet

Tyrkie, officielt kendt som Republikken Tyrkiet, er et eurasisk land, der strækker sig over halvøen Anatolien i det sydvestlige Asien og Thrakien  i Sydeuropas Balkanregion. Tyrkiet grænser op til otte lande: Bulgarien mod nordvest, Grækenland mod vest, Georgien mod nordøst, Armenien, Aserbajdjan og Iran mod øst samt Irak og Syrien mod sydøst. Middelhavet og Cypern ligger mod syd, mens det Ægæiske Hav og de Ægæiske Øer ligger mod vest og Sortehavet mod nord. Marmarahavet og det Tyrkiske Stræde (Bosporus og Dardanellerne) adskiller Anatolien og Thrakien, og denne adskillelse opfattes generelt også som grænse mellem Asien og Europa, hvormed Tyrkiet er et transkontinentalt land.

Hovedstad: Ankara
Største by: Istanbul
Indbyggertal: 76,6 millioner
Areal: 783.562,38 km²
Sprog: Tyrkisk
Tidsforskel: + 1 time
Klima: Tyrkiets kystregioner mod Middelhavet har et tempereret Middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, våde og kolde vintre. Omstændighederne kan være meget hårdere i de meget tørre indenlandsregioner. Bjerge tæt på kysten forhindrer Middelhavets indflydelse i disse indenlandsregioner og giver det centrale Anatoliske Plateau et kontinentalklima med store forskelle på årstider. Vintrene på plateauet kan være hårde.  Mod vest ligger den gennemsnitlige vintertemperatur på under 1 °C. Somrene er varme og tørre med temperaturer generelt over 30 °C om dagen.
Valuta: Tyrkisk lira (TRY)

Til top