Klingenberg Rejser

Småland, Øland & Kosta · Klingenberg Rejser

Busrejser
4 Dage

En unik kombination af glaskunst, smuk natur og fristende shopping.

Kosta er intet mindre end Sveriges glashovedstad. Her har man fremstillet verdensberømt glaskunst og brugskunst i snart 300 år. I de små glasværksteder kan vi stadig opleve den fascinerende proces, når sand bliver transformeret til glas. Kosta byder også på fabriksudsalg og et stort outletcenter, hvor vi kan nyde fordelen ved den billige, svenske valuta.

Samtidig ligger byen i den smukkeste sydsvenske natur, omgivet af skove og søer og et rigt dyreliv, som vi oplever på nært hold på en lille ”safaritur”. Vi besøger også det moderne IKEA-museum i Älmhult...

En unik kombination af glaskunst, smuk natur og fristende shopping.

Kosta er intet mindre end Sveriges glashovedstad. Her har man fremstillet verdensberømt glaskunst og brugskunst i snart 300 år. I de små glasværksteder kan vi stadig opleve den fascinerende proces, når sand bliver transformeret til glas. Kosta byder også på fabriksudsalg og et stort outletcenter, hvor vi kan nyde fordelen ved den billige, svenske valuta.

Samtidig ligger byen i den smukkeste sydsvenske natur, omgivet af skove og søer og et rigt dyreliv, som vi oplever på nært hold på en lille ”safaritur”. Vi besøger også det moderne IKEA-museum i Älmhult og tager på rundtur på den smukke Øland. Her er ganske enkelt noget for enhver smag og for alle generationer i familien.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser

Klingenberg Rejser er blevet en del af Vitus Rejser, og fremover vil du derfor finde alle Klingenbergs velkendte rejser her på Vitus Rejsers hjemmeside. Rejsernes indhold, program og priser har vi dog ikke pillet ved, og du vil stadig blive mødt af Klingenberg Rejsers faste rejseledere og chauffører i bussen.

Du kan se alle Klingenberg Rejser her.

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser - program

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
450,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation
  • 3 nætter på Kosta Logde
  • 3 x morgenmad
  • 3 x aftensmad
  • 1 x Hönslotta m. frokost 
  • 1 x entré til Ikeamuseet   
  • Øresundsbroen
  • Alle udflugter ifølge program eks. ikke ovenfor angivne entréer
  • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Klingenberg Rejser · Rute 7

Udrejse Hjemrejse
07.00 Kalundborg Station, Banegårdspladsen 2 21.40
07.25 Jyderup Station, Skarridsøgade 38 v. busstop 21.15
07.45 Holbæk, Jernbanevej 6 20.55
08.15 Roskilde, Buslomme overfor Køgevej 58 20.25
08.35 Høje Taastrup, Banestrøget 7 20.05
08.50 Glostrup, Buslomme Sydvestvej ved Tøffelmagerstien 19.50
09.10 Valby Station, Lyshøjgårdsvej 60 19.30

Klingenberg Rejser · Rute 7A

Udrejse Hjemrejse
07.30 Helsingør, Stationspladsen 2, Busplads v. gangbroen, Sundsiden 21.00
08.00 Hillerød, Nordre Jernbanevej 35 20.30
08.20 Holte, Holte Stationsvej 38 20.10
08.35 Lyngby, Jernbanepladsen 59 19.55

Klingenberg Rejser · Rute 8

Udrejse Hjemrejse
07.00 Næstved, Sct. Jørgens Park 92 21.30
07.30 Vordingborg, Banegårdspladsen 4 21.00
08.00 Rønnede, Rasteplads motorvejen overfor Ny Næstvedvej 34 20.30
08.30 Ølby Station, Ølbycenter 2 20.00

Klingenberg Rejser · Rute 9

Udrejse Hjemrejse
07.00 Korsør, Casper Brands Plads 21.30
07.20 Slagelse, Ndr. Stationsvej 17 21.10
07.40 Sorø Busterminal, Rådhusvej 10 20.50
08.00 Ringsted Station, Jernbanevej 1 20.30
08.30 Ølby Station, Ølbycenter 2 20.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Klingenberg Rejser - en del af Vitus Rejser

Klingenberg Rejser er blevet en del af Vitus Rejser, og fremover vil du derfor finde alle Klingenbergs velkendte rejser her på Vitus Rejsers hjemmeside. Rejsernes indhold, program og priser har vi dog ikke pillet, og du vil stadig blive mødt af Klingenberg Rejsers faste rejseledere og chauffører i bussen.

Du kan se alle Klingenberg Rejser her.

Dagsprogram

1. dag:

Over Øresundsbroen til Hönslotta Luffarmuseum. Rundvisning, underholdning og frokost. Ankomst og indkvartering på Kosta Lodge.

2. dag:

Lille rundtur i Kosta Safaripark med bl.a. vildsvin og bisonokser. Eftermiddagen til rådighed i Kosta med tid til besøg på glasværksted, glasmuseet og til shopping i outletcentret.

3. dag:

Udflugt til den smukke ø Öland. Rundtur med bus, besøg ved Borgholm og på Alvaretten.

4. dag:

Besøg på IKEA-museet i Älmhult. Mulighed for frokost, der f.eks. kunne bestå af ægte ”kjöttbullar”.  

Oplevelser på rejsen:

Hönslotta Luffarmuseum

Vi besøger bl.a. Luffarmuseet, der er kåret som et af Sveriges 10 bedste museer. Her levendegøres historien om ”luffarna”, som var et omrejsende folk i Sverige i 1800-tallet. Museets ansatte ikke blot fortæller historien, men underholder og synger også undervejs. På Hönslotta spiser vi også frokost, der naturligvis har rødder i de gamle traditioner.

Kosta Safaripark

Skovene omkring Kosta Boda er hjem for et væld af vilde dyr. Vi tager på rundtur i Kostas egen safaripark og får mulighed for at komme tæt på vildsvin, kronhjorte, bisonokser og et væld af andre større og mindre dyr.

Rundtur på Öland

Sveriges næststørste ø er også en af landets største naturoplevelser. Öland er kendt for sine flotte kyster, særprægede landskaber og ikke mindst som det mest solbeskinnede område i hele Sverige. Vi tager på rundtur på øen, og undervejs bliver der mulighed for at besøge den enorme borgruin Borgholm.
Måske vil man hellere slentre en tur i slotsparken ved kongefamiliens lystslot Solliden, men vær opmærksom på, at man skal betale for at komme ind i parken. Vi ser også lidt af landskabet på Alvaretten. Et landskab, man ikke finder andre steder.

IKEA-museet

I mere end 70 år har IKEA været en fast bestanddel af indretningen i mange hjem over hele verden. Det allerførste IKEA-varehus fra 1958 er nu indrettet til et moderne museum, hvor vi kan rejse gennem tiden, opleve moden skifte og lade nysgerrigheden sejre, når vi kigger ind i almindelige menneskers hjem og hverdagsliv forskellige steder i verden. Et museum fuldt af genkendelsens glæde, nostalgiske tilbageblik og overraskende indslag.

Hotelinformation

Kosta Lodge, Kosta
VisSkjul

Hvis du vil være tæt på naturen og samtidig kun en kort spadseretur fra Kostas glasværksteder og outlet, er Kosta Lodge det helt rigtige valg. Kosta Lodge ligger midt i det smålandske glasrige nær Sveriges ældste glasbrud. Omgivet af skov er her skabt en helt lille oase med små søer, åbne plæner, træbroer og klippefremspring. Stilen er typisk svensk og inspireret af landets mange skovhytter.

Hotellet byder på restaurant og pejsestue, hvor I kan hygge med en kop kaffe, måske over et spil som står til fri afbenyttelse? På søsterhotellet Kosta Boda Hotel finder I en fantastisk bar; alt er opbygget af fire tons glas, inklusiv barstolene – så den er et besøg værd!

Efter en lang og spændende dag er det også muligt at slappe af i hotellets spa- og badstue med solterrasse og sauna. Morgenkåbe og slippers kan lejes, men det er gratis at benytte faciliteterne.

Som gæst på Kosta Lodge får du rabat i glasbutikker og i outletforretningerne.

Værelser

Kosta Lodge består af en hovedbygning og hytter med to værelser, placeret rundt på området. De hyggelige værelser er enkelt indrettede i svensk stil, med parketgulv, to enkeltsenge, gratis WiFi og tv samt badeværelse.

Der bliver kun gjort rent på værelserne hvis du som gæste beder om det.

Læs mere på hotellets hjemmeside.

Eksempel på værelse på Kosta Lodge.
Eksempel på værelse på Kosta Lodge.
Velkommen til Kosta Lodge.
Velkommen til Kosta Lodge.