Nyhed!

Als & Ærø

Busrejser
5 Dage

Tag med på øhop på de naturskønne hertugøer Als og Ærø. Vi har inkluderet et spændende udflugtsprogram, mange måltider og ophold på rigtig gode hoteller i Sønderborg ved Als og Marstal på Ærø. 

Als og Ærø har mere til fælles, end man skulle tro. Øerne har været regeret af samme hertug, været en del af det samme bispedømme i 45 år, og i dag hører de begge under Region Syddanmark. Både Als og Ærø er tilmed førende indenfor vedvarende energi, og begge har de visioner om at være CO2-neutrale vækstområder i Danmark. Ikke mindst er øerne to af de mest pragtfulde...

Tag med på øhop på de naturskønne hertugøer Als og Ærø. Vi har inkluderet et spændende udflugtsprogram, mange måltider og ophold på rigtig gode hoteller i Sønderborg ved Als og Marstal på Ærø. 

Als og Ærø har mere til fælles, end man skulle tro. Øerne har været regeret af samme hertug, været en del af det samme bispedømme i 45 år, og i dag hører de begge under Region Syddanmark. Både Als og Ærø er tilmed førende indenfor vedvarende energi, og begge har de visioner om at være CO2-neutrale vækstområder i Danmark. Ikke mindst er øerne to af de mest pragtfulde steder at nyde sommeren i dejlige Danmark.

Naturen i denne del af Danmark er flot og fascinerende. Vi har inkluderet helpension og ophold på det fine Comwell Hotel i Sønderborg og det gode Ærø Hotel i Marstal. Det alsidige udflugtsprogram byder blandt andet på gode oplevelser hos Danfoss, på bryggeriet Rise og Marstal Søfartsmuseum. Glæd dig også til at opleve Als og Sønderborg, høre historien om Dybbøl Mølle og til at nyde den skønne bindingsværksidyl på Ærø - du vil hurtigt erfare, at selvom man bor på en idyllisk ø, så kan man godt have visioner i verdensklasse! 

Kort over Danmark - Als & Ærø

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.350,-
Afbestillingsforsikring
400,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 nætter på Comwell Hotel Sønderborg****
 • 2 nætter på Ærø Hotel*** 
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x frokost (1.-4. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • 1 x kaffe og Ærø-pandekager (3. dag)
 • Besøg i Christiansfeld
 • Besøg i Historiecenter Dybbøl Banke
 • Besøg i Universe Science Park
 • Besøg på Alsion-centret i Sønderborg
 • Besøg på herregården Søbygaard
 • Besøg på Rise Bryggeri, inkl. ølsmagning
 • Besøg på Marstal Søfartsmuseum
 • Byvandring i Ærøskøbing
 • Lokalkendt, kombineret chauffør og rejseleder

Dagsprogram

1. dag: Christiansfeld og Dybbøl

Fra Sjælland går turen via Storebæltsbroen til Fyn og videre mod Jylland. Undervejs præsenterer vores chauffør og rejseleder os for de næste dages spændende program. Efter Lillebæltsbroen kører vi sydpå mod honningkagebyen Christiansfeld. I den kongeligt anlagte by hører vi et foredrag i Det Gamle Søstre Hus om Brødremenigheden og UNESCO-fredningens betydning.

Efter frokost i Christiansfeld kører vi videre forbi Haderslev, Åbenrå, Gråsten Slot til historiecenteret på Dybbøl Banke. Slaget ved Dybbøl er gjort levende i udstillingen. Skanser og baraklejre er genopbygget som tro kopier, og flere værksteder giver mulighed for at prøve kræfter med soldaternes daglige opgaver. Krigen i 1864 fik katastrofale følger for Danmark, men i dag er alt naturligvis fred og idyl i Dybbøl. Efter historielektionen kører vi til hotellet i Sønderborg, hvor middagen venter.

2. dag: Kegnæs, Nørreskoven og Universe Science Park

Efter morgenmaden kører vi fra Sønderborg forbi Hørup Hav til Drejet og over til den 17 km2 store halvø Kegnæs ved indsejlingen til Flensborg Fjord. Ved Sønderby vender vi bussen og kører tilbage mod det 18 meter høje Kegnæs Fyr, inden vi returnerer til Drejet. Ved Fynshav drejer vi fra ved Helved og kører langs med Danmarks længste kystskov, Nørreskoven, til Havnbjerg. Her finder vi Danfoss` store fabriksarealer og den naturvidenskabelige oplevelsespark Universe Science Park, som vi besøger. Her er der mulighed for at se, hvordan industrieventyret Danfoss opstod. Udstillingen skildrer den legendariske grundlægger Mads Clausen og hans familie, virksomhedens spæde start og nuværende situation. Universe Science Park byder også på mange sjove oplevelser - for eksempel en tur på Segway. Det er ikke så svært, som det ser ud til. Vi spiser frokost sammen, inden vi returnerer til Sønderborg, hvor der bliver tid på egen hånd til for eksempel en tur i byens butikker. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

3. dag: Alsion og Ærø

Sønderborg har til hensigt at være CO2-neutral 20 år før resten af Danmark. Projektet hedder ProjectZero - og visionen om vækst og nye grønne arbejdspladser skal gøre Sønderborg-området CO2-neutralt i 2029. Vi besøger Alsion-centret, hvor vi får mere information om dette projekt. Hvis det er muligt, vil administrerende direktør Peter Rathje fortælle os om projektet. Vi spiser frokost og kører derefter langs Sønderborg Havn, som i øjeblikket gennemgår en stor udvikling. Her opføres blandt andet nyt kulturhus og det nye, 72 meter høje Hotel Alsik. Byggeriet på havnefronten er en af den verdenskendte arkitekt Frank Gehrys plan for Sønderborgs nye havnefront.

Fra Fynshav sejler vi til Søby på Ærø. Velankommet til den sydfynske perle. kører vi fra Søby på højderyggen af øen mod skipperbyen Marstal, hvor Ærø Hotel venter os med eftermiddagskaffe og tykke ærøske pandekager! På Ærø Hotel føler man sig velkommen.  

4. dag: Ærø

Dagen starter med tur til herregården Søbygaard - også kaldet Hertug Hans Jagtslot. Bygningerne har været under restaurering i 25 år, og får et par år siden blev voldgraven atter fyldt op med vand efter at have været drænet siden 1770´erne. På gårdspladsen får vi fortalt om projektet og lidt om Ærøs historie. Herefter kører vi til den romanske landsbykirke i Bregninge med en fantastisk altertavle og velbevarede kalkmalerier. Ved Voderup Klint beundrer vi de enestående og UNESCO-fredede 33 meter høje terrasseformede klinter og kigger over mod kysten af Slesvig-Holsten.

Efterfølgende er det tid til bryggeribesøg på Rise Bryggeri, hvor vi får en rundvisning og smagning af det lækre øl. Det er også her, vi spiser frokost, inden vi returnerer til Marstal. Byen har længe været førende indenfor alternativ energi. Nær hotellet ser vi et af verdens største solfangeranlæg, og det er imponerende at gå rundt blandt de mange solfangere. På Ærø er man meget bevidst om projekter, som kan bidrage til CO2-neutralt område. Vi skal naturligvis også stifte nærmere bekendtskab med Marstals maritime historie på Marstal Søfartsmuseum. Resten af dagen er på egen hånd i skipperbyen - eller måske frister en spadseretur til Eriks Hale med alle de smukke badehuse? Vi mødes til middagen på hotellet.

5. dag: Marstal og eventyrbyen Ærøskøbing

Vi vinker farvel til Ærø Hotel, men inden vi forlader Marstal, besøger vi sømandskirken, der har hele syv kirkeskibe. Derefter kører vi via De Ærøske Alper, hvor vi kan nyde udsigten over Det Sydfynske Øhav med mere end 50 øer og holme. Turen går til eventyrbyen Ærøskøbing, som nok er Danmarks smukkeste og bedst bevarede 1700-tals by. Ærøskøbing har fejret sit 750 års jubilæum, og mange af byens huse er totalfredede, og byen er som helhed underkastet en streng bevaringsplan. På en byvandring gennem de hyggelige brostensbelagte gader, hører vi mere om bevaringsplaner og arkitektur, mens vi beundrer de velbevarede huse og nyder det helt unikke miljø i den gamle by. Der er mange muligheder for frokost på egen hånd, inden vi kører bussen ombord på Ærøfærgen mod Svendborg. En dejlig og smuk sejltur gennem Det Sydfynske Øhav og Svendborgsund bringer os til Fyn, hvor vi kører via Nyborg og Storebæltsbroen hjem til Sjælland.

 

Hotelinformation

Comwell Hotel Sønderborg ****
VisSkjul

Dejligt hotel med en rigtig god beliggenhed cirka tre minutters gang fra Sønderborg Slot. På hotellet finder du både udendørs og indendørs pool, fitnesscenter, bar og restaurant med udsigt til Sønderborg Bugt. 

Alle værelser har tv, telefon, minibar, skrivebord, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Ærø Hotel ***
VisSkjul

Godt hotel, beliggende ti minutters gang fra Marstal centrum. Hotellet råder over 100 moderne og komfortable dobbeltværelser. Den friske luft og de mange gode indtryk giver en god nats søvn med tilhørende behagelige drømme. På Ærø Hotel finder du restaurant, bar, elevator, billard samt en opvarmet indendørs pool, der er åben i sommerperioden.

Værelser

Værelserne er stilrent og hyggeligt indrettet. Der er lagt vægt på gode danske designprincipper og et indbydende miljø. Alle værelser har tv, telefon, skrivebord, gratis WiFi og badeværelse. 

Læs mere om hotellet her.