Nyhed!

Djursland, Aarhus & Samsø · 2022

Busrejser
5 Dage

Østjylland er et af Danmarks mest eftertragtede ferieområder, hvor især Djursland med Mols Bjerge tiltrækker mange besøgende. På denne Danmarksrejse stiller vi skarpt på det skønne område med en unik kombination af oplevelser i Djurslands baghave og Smilets By Aarhus. Som et ekstra krydderi har vi tilsat en dejlig heldagsudflugt til Samsø i Kattegat. 

Djursland, Danmarks næse, er et skatkammer af flotte oplevelser. Vi lægger ud med en safarioplevelse i Ree Park, hvor vi kommer tæt på nogle af verdens smukkeste udryddelsestruede dyr. Vi skal også på en spændende udflugt i Nationalpark Mols Bjerge i selskab med en kyndig naturvejleder for...

Østjylland er et af Danmarks mest eftertragtede ferieområder, hvor især Djursland med Mols Bjerge tiltrækker mange besøgende. På denne Danmarksrejse stiller vi skarpt på det skønne område med en unik kombination af oplevelser i Djurslands baghave og Smilets By Aarhus. Som et ekstra krydderi har vi tilsat en dejlig heldagsudflugt til Samsø i Kattegat. 

Djursland, Danmarks næse, er et skatkammer af flotte oplevelser. Vi lægger ud med en safarioplevelse i Ree Park, hvor vi kommer tæt på nogle af verdens smukkeste udryddelsestruede dyr. Vi skal også på en spændende udflugt i Nationalpark Mols Bjerge i selskab med en kyndig naturvejleder for at opleve det unikke landskab, naturen og et væld af kulturhistoriske perler, herunder Ebeltoft. Glæd dig til besøget i den gamle købstad, som oser af atmosfære i de brostensbelagte gader fyldt med idylliske bindingsværkshuse. Her har du også mulighed for at besøge det smukke gamle træskib, Fregatten Jylland, som ligger ved kaj i byens vig. 

Rejsen byder også på en heldagsudflugt til skønne Samsø i Kattegat. Øen emmer af hygge, varieret natur, charmerende landsbyer og en helt særlig atmosfære, som man kun finder i de små danske øsamfund. 

Vores base er i Jyllands største by Aarhus – en storby, som byder på en vifte af oplevelser lige fra hyggelige cafeer og god shopping til spændende kultur og fascinerende arkitektur. Her besøger vi selvfølgelig byens unikke attraktion ”Den Gamle By i Aaarhus”, hvor vi tager på en tidsrejse igennem Danmarkshistorien fra det 18. århundrede frem til de farverige 1970’erne.

Vi bor godt på boutique- og designhotel Oasia, der ligger midt i hjertet af Aarhus blot 350 meter fra gågaden og 900 meter fra det interessante museum ARoS. I rejsens pris har vi inkluderet alle udflugter, entreer samt flere frokoster og middage.
 

Kort - Djursland, Aarhus og Samsø - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.400,-
Afbestillingsforsikring
375,-
Brændstoftillæg · Afr. 8/6
96,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Aarhus på Hotel Oasia (boutique hotel)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x middag (1. og 4. dag)
 • 2 x frokost (1. og 4. dag) 
 • Besøg i Ree Park, inkl. entré
 • Togtur med Amerika Expressen i Ree Park
 • Safari i landrover gennem Ree Parks afrikanske kontinent
 • Byvandring i Aarhus
 • Besøg på vikingemuseet i Aarhus, inkl. entré
 • Besøg i Den Gamle By i Aarhus, inkl. entré
 • Udflugt til Nationalparken Mols Bjerge med naturvejleder
 • Færge fra Hou til Sælvig t/r
 • Heldagsudflugt på Samsø med lokalguide
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

OBS: På udrejsen er der ikke mulighed for opsamling i Sorø og Slagelse. På hjemrejsen er der ikke mulighed for afsætning ved Odden.

Hovedrute 14-1 · Danmark

Udrejse Hjemrejse
06.15 København, Sjælør Station 17.15
07.00 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 16.30
07.15 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 16.15
07.45 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 15.45
08.50 Odden færgehavn, Molslinjen ----
---- Sorø Busterminal, Rådhusvej 15.00
---- Slagelse, Nordre Stationsvej 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Odden til Ebeltoft og Ree Park, dyrenes vilde verden

Med vores bekvemme 4-stjernede bus går turen til Odden, hvorfra vi sejler med Molslinjens morgenfærge til Ebeltoft. Overfarten tager 55 minutter, så du eventuelt kan nå en kop morgenkaffe og et rundstykke ombord.

Vel ankommet i det jyske kører vi fra havnen i Ebeltoft til den 70 hektar store Ree Park, som har ikke mindre end 80 forskellige dyrearter, hvoraf cirka 25 arter indgår i særlige, internationale avlsprogrammer. Ree Park er for eksempel det eneste sted i Danmark, hvor du kan opleve de smukke udryddelsestruede geparder og sorte næsehorn. Parken er inddelt i kontinenter – Afrika, Asien, Syd- og Nordamerika - og vi lægger ud med en togtur med Amerika Expressen ud over den nordamerikanske prærie. Undervejs fortæller rejselederen om de nordamerikanske bisonokser, de brune bjørne og de arktiske ulve.

Efter togturen spiser vi frokost i den hyggelige Café Bush Camp, inden vi stiger ombord i en rigtig safaribil for at køre ud på den afrikanske savanne. Undervejs møder vi blandt andet smukke giraffer, det sjældne sorte næsehorn, antiloper, gnuer og strudsen, verdens største fugl.

Efter nogle spændende timer i de naturskønne omgivelser kører vi videre mod vores hotel i Aarhus, hvor vi skal bo i hjertet af byen på boutique- og designhotellet Oasia. Hotellet ligger i gåafstand til Strøget, der er fyldt med butikker, cafeer og restauranter. Efter vi har fået vores værelser, mødes vi i hotellets reception og spadserer sammen til en nærliggende restaurant for at nyde en dejlig velkomstmiddag.  

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

På safari i Ree Park.

På safari i Ree Park.

2. dag: Byrundtur i Aarhus, Smilets By

Aarhus, Danmarks næststørste by og Jyllands største, er en storby fyldt med spændende oplevelser, fascinerende arkitektur, hyggelige cafeer, shopping og meget, meget mere.

Efter vi har nydt hotellets dejlige morgenbuffet dykker vi ned i byens historie i selskab med en lokalguide. Fra hotellet spadserer vi igennem byen til Skt. Clemens Torv, hvor vi skal besøge Vikingemuseet. Her bliver vi klogere på vikingernes ARoS, som Aarhus dengang hed, og ser mange af de fund i byen, som vidner om, at Aarhus allerede i vikingetiden var en driftig handelsby. Vi ser også Aarhus imponerende og markante bygningsværk Domkirken fra 1190, som er Danmarks længste og højeste kirke med sit 92 meter høje tårn. Hvis kirken ikke er lukket på grund af kirkelige handlinger, kigger vi indenfor.

Efter byvandringen kører vi i bus til den Gamle By i Aarhus, hvor vi skal på en spændende tidsrejse fra slutningen af 1800-tallet frem til velfærdens storhedstid i Danmark i 1970’erne. Det er spændende at gå rundt i frilandsmuseets brostensbelagte gader og opleve livsformerne og betingelserne i de forskellige tidsaldre: Der er mere end 75 huse i byen, og i 2015 åbnede bydelen med det farverige 1970’er kvarter, som de fleste nok smilende kan nikke genkendende til. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd.

Eftermiddagen kan du bruge på egne oplevelser i Aarhus. Vi kan eventuelt anbefale et besøg på ARoS Aarhus Kunstmuseum (entreen koster cirka 150 kroner). Museet, med den ikoniske regnbue på toppen, er Nordeuropas største. Udover kunstudstillinger i verdensklasse kan du også få en smagsoplevelse i cafeen, orangeriet eller nyde et glas vin på taget af ARoS.

Vi kører tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. Middagen er i dag på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med anbefalinger til gode spisesteder.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den Gamle By i Aarhus byder på en spændende tidsrejse.

Den Gamle By i Aarhus byder på en spændende tidsrejse.

3. dag: Mols Bjerge og Ebeltoft, idyl og toppede brosten

Efter morgenmaden kører vi nordover for at opleve det smukke Djursland. Her følger vi Aarhusbugten og Kaløbugten frem til parkeringspladsen ved Kalø Slotsruin. Fra parkeringspladsen kan vi kigge over til slotsruinen, der ligger omkring 500 meter derfra ude for enden af dæmningen. Vejen er Danmarks længste middelaldervej, og i den gamle borg sad Gustav Vasa fængslet fra 1518-19, indtil han flygtede.

På parkeringspladsen mødes vi med biolog og naturvejleder John Simoni. John har egen bus med, som vi går ombord i for sammen at opleve landskabet i Nationalpark Mols Bjerge, som er skabt af is og vand over millioner af år.

John Simoni kender Nationalparken ind og ud, og de næste timer bliver vi meget klogere på landskabet, kulturhistorien og naturen. Det hele serveres på en interessant, medrivende og underholdende måde, som er en blanding af fakta og små røverhistorier, ligesom der selvfølgelig er plads til at stille spørgsmål undervejs. Bussen stopper på udvalgte steder, så du kan komme tæt på seværdighederne og strække benene. Vi ser bl.a. Danmarks største rundstendysse, Porskær Stendysse, og bronzealderens ikoniske gravhøje Trehøje samt de mindre kendte Stabelhøjene. En udflugt, der byder på smukke naturoplevelser igennem et varieret landskab, som er fyldt med den unikke flora, der er så vigtig for områdets dyreliv, fugle og insekter. Alle kan deltage i de korte gåture, som ikke kræver særlige fysiske forudsætninger.

Det interessante besøg i Mols Bjerge slutter i Ebeltoft på parkeringspladsen foran Fregatten Jylland. Det gamle træskib blev søsat i 1860 og var oprindeligt et krigsskib, men det har også både sejlet som kongeskib og på togter til eksotiske verdensdele. Fra kajpladsen går vi sammen til Ebeltofts gamle bydel, og her kan du finde dig et dejligt frokoststed. Har du lyst, kan du eventuelt gå med rejselederen til Den Skæve Kro, der ligger i en af Ebeltofts ældste bygninger.

Efter frokost kan du gå på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gader, som er fyldt med idylliske bindingsværkshuse og blomstrende stokroser. Du kan eventuelt også besøge Fregatten Jylland, inden vi sidst på eftermiddagen kører retur til Aarhus, hvor aftenen er på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Kig til Kalø Slotsruin.

Kig til Kalø Slotsruin.

4. dag: Samsø, ferieperlen midt i Kattegat 

Vi sejler med morgenfærgen fra Hou til Sælvig på Samsø. Ved den lille havn venter vores lokalguide, som skal følge os på dagens udflugt på skønne Samsø.

Vores udflugt starter på sydøen, hvor vi skal høre en masse spændende fortællinger om de 22 små byer, der findes her. Vi hører blandt andet om landarbejderbyen Ørby, passerer gamle middelalderkirker, ser øens eneste fyrtårn Vesborg og det smukke gods Brattingsborg. Overalt findes små husmandssteder, som vidner om tidligere tiders landbrug på øen, og hvis bygninger i dag huser små lokale virksomheder.

Vi stopper ved Svanegården, en gammel firlænget Samsø-gård, som i dag huser Samsø Gårdbutik. Her produceres uldvarer, og man kan også finde en række lokale produkter – blandt andet snaps, som vi helt sikker får en smagsprøve på. Herfra fortsætter vi til Ballen, Samsøs ferieby nummer ét, hvor vi kører ned til den idylliske lystbådehave. Her skal vi i charmerende omgivelser på Restaurant Skipperly nyde en lækker frokostplatte.

Efter frokost fortsætter vi dagens udflugt forbi Tranebjerg og det smukke nyrestaurerede hus Anton Rosen Huset og videre til nordøen. Her venter os unikke naturscenerier ved Stavns Fjord med den hyggelige havneby Langøre og i det bakkede morænelandskab på Samsøs nordspids. Der bliver også tid til et besøg i den idylliske by Nordby med gadekær, klokketårn og bindingsværkshuse. Her kan du eventuelt besøge den gamle butik Smagen af Øen, som er fyldt med lokalt producerede varer.

Fra den nordlige del af øen kører vi sydøstover forbi æbleplantager og solbærmarken, inden vi siger farvel til vores lokalguide ved færgehavnen i Sælvig. Vi sejler tilbage til fastlandet og kører til vores hotel i Aarhus for rejsens sidste overnatning. Om aftenen spiser vi en fælles afskedsmiddag på en af byens nærliggende og populære restauranter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Samsø er rendyrket idyl.

Samsø er rendyrket idyl.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Aarhus og holder et kort stop ved Marselisskovene og Dronning Margrethes sommerresidens Marselisborg. Herfra følger vi motorvejen sydover mod Fyn. Vi holder frokostpause ved Kildebjerg, inden vi via Storebæltsbroen vender retur til Sjælland efter en dejlig ferie i Djursland.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Dronning Margrethes sommerresidens Marselisborg.

Dronning Margrethes sommerresidens Marselisborg.

Hotelinformation

Hotel Oasia (boutique hotel), Aarhus
VisSkjul

Dejligt og nyt boutique- og designhotel, der ligger midt i hjertet af Aarhus blot 350 meter fra Strøget og 900 meter fra Aros-museet. Hotel Oasia er indrettet i nordisk stil og møbleret med designmøbler fra nogle af Nordens største designere. Her bliver du forkælet af personalet, og du kan læne dig tilbage og nyde den elegante og diskrete luksus. Værelserne er bl.a. indrettet med Hästens-senge, Montanamøbler og loungestole fra Theselius og Kjærholm. På hotellet findes der desuden bar og fitnesscenter. 

På Hotel Oasia starter dagen godt med en lækker morgenbuffet, hvor du blandt andet kan glæde dig til hjemmelavet bærkompot og granola samt et stort udvalg af både kolde og varme retter. I hotellets lounge er der adgang til gratis økologisk kaffe og te. Hver torsdag byder hotellet på hygge og et glas vin i den hyggelige lounge mellem kl. 17.00 og 18.00.

Værelser

Vi bor i dobbeltværelser på cirka 21m2 med Hästens-dobbeltseng, Montanamøbler, skrivebord, B&O-tv med Chromecast, telefon, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse på ca. 15m2 med Hästens-enkeltseng. 

Læs mere om hotellet her. 

Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Oasia.
Eksempel på dobbeltværelse på Hotel Oasia.
Hyggelige Hotel Oasia.
Hyggelige Hotel Oasia.
Restauranten på Hotel Oasia.
Restauranten på Hotel Oasia.