Luksuriøs nyhed!

Kongens København · Luksusjul på Hotel Skt. Petri

4 Dage

Har du lyst til at forkæle dig selv med en luksuriøs juleaften ude i byen? Så hold jul med Vitus Rejser på det elegante Hotel Skt. Petri i hjertet af København. Her er der flot pyntet op til jul, og i disse atmosfærefyldte rammer skal vi hygge os sammen. På rejsen er der særlig fokus på dejlige måltider, smagfulde vine og god stemning.

Juledagene i København er noget ganske særligt. Når Strøget er pyntet med lysende hjerter, stjerner og guirlander, er vores dejlige hovedstad en af Danmarks hyggeligste byer. Overalt trænger julehyggen sig på - lige fra Hotel d’Angleterres fine...

Har du lyst til at forkæle dig selv med en luksuriøs juleaften ude i byen? Så hold jul med Vitus Rejser på det elegante Hotel Skt. Petri i hjertet af København. Her er der flot pyntet op til jul, og i disse atmosfærefyldte rammer skal vi hygge os sammen. På rejsen er der særlig fokus på dejlige måltider, smagfulde vine og god stemning.

Juledagene i København er noget ganske særligt. Når Strøget er pyntet med lysende hjerter, stjerner og guirlander, er vores dejlige hovedstad en af Danmarks hyggeligste byer. Overalt trænger julehyggen sig på - lige fra Hotel d’Angleterres fine julefacade til Nyhavn, hvor man er omgivet af en duft af gløgg og brændte mandler, der serveres fra de farverige gamle kælderbeværtninger. 

Vi skal bo i hjertet af Københavns gamle middelalderkvarter, blot et stenkast fra Rundetårn og Vor Frue Kirke, i gåafstand til det hele. Vores base er luksushotellet Skt. Petri, som ligger i den ikoniske funkisbygning fra 1928, der tidligere husede det historiske Daells Varehus. Hotel Skt. Petri byder på luksus på første klasse i en afslappet atmosfære, hvor der er lagt vægt på de gode traditioner og vaskeægte dansk julehygge.

Traditionen tro har vi krydret dine juledage med nogle dejlige oplevelser. Vi lægger godt ud med at tage til Christianshavn, hvor vi besøge tidslommen Den Lille Mølle. Her følger vi i det flamboyante ægtepar Flach-Bundegaards fodspor og bliver klogere på deres liv på Christianshavns Vold i det 19. århundrede, som rummer både fest, farver og gode historier. 

Vi har naturligvis inkluderet en byvandring i København, hvor du kan nyde synet af den elegante plads Kongens Nytorv, hvor metrobyggeriet nu er afsluttet, samt se vagtskiftet på Amalienborg. Måske har du også lyst til at opleve midnatsjulegudstjenesten i Vor Frue Kirke, der er Københavns domkirke? Selvfølgelig skal vi også en tur i Tivoli, som hvert år i december forvandles til et ægte vintereventyrland fyldt med kunstig sne, tindrende julelys og lun hygge. Her spiser vi en traditionel julefrokost i havens populære restaurant Grøften. 

Alle måltider, udflugter og entréer er inkluderet i din julepakke. Restauranterne er nøje udvalgte, og til flere middage har vi inkluderet udsøgte vine til menuen. Som en ekstra bonus skal vi også spise middag på det smukke luksushotel Villa Copenhagen, som åbnede i år i den gamle postcentralbygning. 

En flot juleferie, fyldt med masser af forkælelse i Kongens København.

 

Kort - Weekend i København - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Superior dobbeltværelse som eneværelse
1.125,-
Afbestillingsforsikring
420,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 3 nætter i København på Hotel Skt. Petri*****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x juleplatte på Ravelinen (1. dag)
 • 1 x let frokost, inkl. 1 øl/vin (2. dag)
 • 1 x julefrokostplatte i Grøften
 • 1 x 3-retters middag på Villa Copenhagen (1. dag)
 • 1 x 3-retters julemidag med vine til (2. dag)
 • 1 x 3-retters middag med vine til (3. dag)
 • Gløgg og æbleskiver (2. dag)
 • Kaffe og julegodter (2. dag)
 • Besøg i Den Lille Mølle, ink. entré og rundvisning med lokalguide
 • Byvandring i København
 • Besøg i Tivoli, inkl. entré
 • Julegudstjeneste i Vor Frue Kirke
 • Metrobilleter i forbindelse med udflugter iht. program
 • Rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag - lillejuleaften: En tidslomme på Christianshavn og luksushotellet Villa Copenhagen

Kl. 10.00 byder vores rejseleder velkommen på Skt. Petri, hvor vi tjekker ind på vores værelser. Skulle værelserne ikke være helt klar, så deponerer vi vores bagage i hotellets reception.

Vi skal have noget ud af dagene i København, så vi forlader hurtigt hotellet og går til Nørreport Station, hvorfra vi tager metroen til Christianshavn. Herfra slentrer vi ned ad Torvegade til Christianshavns Vold, hvor vi skal besøge Den Lille Mølle, hvis historie går helt tilbage til det 16. århundrede. Møllen blev købt af ægteparret Ejnar og Johanne Flach-Bundegaard i 1916, som indrettede møllen som fabrik og privat hjem. Bag den gule møllefacade gemmer der sig en stor og labyrintisk bolig på fem etager med alt lige fra værelser, huler, hemmelige rum, vinbryggeri og gildesal. I selskab med en lokalguide skal vi høre den spændende historie om det farverige ægtepar, der holdt hof og fester for mange af byens prominente personer og kunstnere. Glæd dig til at opleve hjemmet som det var i 1900-tallet, hvor det var fyldt med liv og glade dage.

Efter det interessante besøg fortsætter vi til fods til det yderste af Christianshavn og den ikoniske restaurant Ravelinen, som ligger med en formidabel udsigt over Volden. Her skal vi nyde en juleplatte med marinerede sild fra Bornholm, fiskefilet af skrubbefilet, hønsesalat af Gråsten-hanekylling, ribbensteg og risalamande.Tidligere blev Ravelinens gamle bygninger brugt som en slags bomhus eller militær vagtstue, indtil de i 1942 blev omdannet til restaurant og traktørsted. Vi hygger os, nyder hinandens selskab og snakker lidt om de næste hyggelige juledage.

Efter denne hyggelige start på rejsen går vi tilbage mod Christianshavns Metro. På vejen slår vi lige et smut ned ad Amagergade, som vi alle kender så godt fra den populære serie Huset på Christianshavn. Rottehullet, hvor Emma med hård hånd styrede flyttemand Olsen, Meyer og Clausen og alle de øvrige beboeres genvordigheder, ligger her stadig, og den smalle brostenbelagte gade med de skæve gamle arbejderboliger bringer hurtigt billederne fra tv-serien frem på nethinden.

Tilbage på Hotel Skt. Petri har du tid til at slappe lidt af, inden vi om aftenen mødes i hotellets reception. Sammen spadserer vi igen til Nørreport Station, og denne gang tager vi metroen til Københavns Hovedbanegård. Fra stationen går vi til det nærliggende nye luksushotel Villa Copenhagen, hvor vi skal spise en 3-retters middag i en af hotellets restauranter. Hotellet, som ligger i Københavns gamle postcentralbygning, rummer over 100 års historie, og fremstår i dag som et topmoderne hotel med et historisk tvist. Efter nogle timer i de unikke omgivelser tager vi metroen tilbage til Nørreport og spadserer til Krystalgade og Skt. Petri.

(Du skal regne med, at vi går ca. 3  kilometer i løbet af dagen).

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Tidslommen på Christianshavn - Den Lille Mølle.

Tidslommen på Christianshavn - Den Lille Mølle.

2. dag - juleaften: Byvandring i Kongens København og julemiddag på Skt. Petri

Efter vi har nydt hotellets dejlige morgenbord går vi ud i Københavns julepyntede gader. Vi slentrer igennem gaderne, hvor der sikkert stadig hersker lidt travlhed med de sidste juleindkøb. Vi går til Kongens Nytorv, hvor vi nyder facaden af det julepyntede Hotel d’Angleterre, som altid stråler i december. Kongens Nytorv er en af hovedstadens mest prominente pladser, men den har været gemt væk i syv år grundet det store metrobyggeri. Nu er den smukke plads kommet tilbage til københavnerne, og den stråler mere end nogensinde med statuen af Christan V til hest, over 700 nye træer og omkranset af nogle af byens fineste palæer.

Vi nyder synet af Kgs. Nytorv, inden vi spadserer videre igennem Nyhavn i en duft af gløgg og brændte mandler. Rejselederen fortæller historier om både monarker og matroser samt den livlige handel, som har fundet sted i Nyhavn. Vi kommer også forbi Frederiksstaden palæer fra 1700-tallet, som vidner om formuer, der blev skabt af handel med silke og porcelæn fra Kina, og fragt af slaver fra Afrika til De Vestindiske Øer.

Vi runder også det elegante Amalienborg, boligen for både Dronning Margrethe og kronprinsfamilien. Her skal vi opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte kl. 12.00. Herfra går vi til Marmorkirken, som vi lige kigger ind i - hvis den er åben - inden vi igen går tilbage til vores hotel for at lade op til en dejlig juleaften. Du kan vælge at gå med rejselederen tilbage til hotellet eller eventuelt tage metroen (for egen regning) fra Marmorkirken til Nørreport

Tilbage på Hotel Skt. Petri venter der os en let frokost inklusive en øl eller glas vin. Om eftermiddagen byder vi på gløgg og æbleskiver, inden det bliver tid til at gøre klar til juleaften.

Hotel Skt. Petri har forberedt et dejligt julearrangement, hvor du kan se frem til lækker 3-retters menu med udsøgte vine til. Vi mødes i restauranten kl. 18.00, hvor vi bliver budt velkommen med et glas champagne og lidt snacks. Herefter går vi til bords, hygger os over den dejlige middag, og lader julefreden indfinde sig. Hotellet har også sørget for en mandelgave, og efter middagen nyder vi en kop kaffe sammen med lidt julegodter. Har du lyst, kan du sidst på aftenen gå med rejselederen til julenatsgudstjeneste i Københavns domkirke, Vor Frue Kirke, som nærmest er nabo til hotellet. En dejlig og stemningsfyldt afslutning på en atmosfærefyldt juleaften. 

(Du skal regne med, at vi går ca. 5  kilometer i løbet af dagen).

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Julemenu på Hotel Skt. Petri

Velkomst: Champagne og snacks 
Champagne NV Louis Roederer

Forret: Terrine af dansk sorthummer, hummercreme, mizuna salat, mori tang
2016 Rully les Villeranges Blanc, Faiveley

Hovedret: Rosastegt andebryst, glaseret rødkål, sprød grønkål, hvide og brunede kartofler, orange sauce
2017 Châteauneuf du pape Les Sinard, Famille Perrin

Dessert: Risalamande, kirsebær, chokolade, mandelkrokant
2014 LBV Ramos Pinto, port

Den Kongelige Livgarde på Amalienborg.

Den Kongelige Livgarde på Amalienborg.

3. dag – 1. juledag: Tivoli og julefrokost i Grøften

Vi sover lidt længere i dag og mødes sidst på formiddagen i receptionen. Mon ikke vi alle har behov for at få rørt os lidt? Sammen spadserer vi til Tivoli, som altid er særlig magisk i december.

Den historiske have er pyntet med funklende julelys, snedækkede træer, tusindvis af julekugler og et væld af juletræer, der er dekoreret fra top til tå. Haven emmer af julestemning, og vi nyder det smukke syn, inden vi sammen går til Grøften, Tivolis ældste og mest traditionsrige restaurant. Her skal vi hygge os et par timer over Grøftens populære julebuffet, der rummer alt hvad hjertet begærer - som det sig hør og bør i denne søde juletid. Eftermiddagen er din egen til fortsat hygge i Tivolis hyggelige rammer.

Vi mødes igen til middag i en af hotellets dejlige restauranter, som serverer en 3-retters menu for os med dertil passende vine. 

(Du skal regne med, at vi går ca. 3 kilometer i løbet af dagen).

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Grøften i Tivoli byder på ægte dansk julehygge.

Grøften i Tivoli byder på ægte dansk julehygge.

4. dag: – 2. juledag: Tak for denne gang

Vi spiser en morgenmad her 2. juledag, hvorefter det er nu blevet tid til at sige farvel og tak for denne gang efter nogle hyggelige dage i Kongens København. Du har dit værelse indtil kl. 12.00. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Glædelig jul.

Glædelig jul.

 

Hotelinformation

Hotel Skt. Petri *****, København
VisSkjul

5-stjernet hotel er beliggende i historiske rammer i Krystalgade i hjertet af København blot 350 meter fra Nørreport station. Oprindeligt husede bygningen det berømte Daells Varehus. Hotel Skt. Petri blev senest renoveret i 2017 med respekt for bygningens historie i kombination med fokus på skandinavisk design, og hotellet emmer af nærvær og luksus med et internationalt touch. 

I disse lækre rammer finder du to restauranter, cocktailbar samt et fitnesscenter med træningsmaskiner, sauna og dampbad, som alle gæster har fri adgang til. 

Værelser

Hotel Skt. Petri har 288 værelser, som alle er indrettet med unikke skandinaviske designikoner og en sans for afslappet luksus. Vi bor i superior dobbeltværelser på ca. 24-29m2 med tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks, skrivebord, strygejern og strygebræt, te- og kaffefaciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer og toiletartikler fra designhuset Frama. Mod tillæg kan der bestilles superior dobbeltværelse som eneværelse. 

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på superiorværelse på Hotel Skt. Petri.
Eksempel på superiorværelse på Hotel Skt. Petri.
På Hotel Skt. Petri mødes du af en afslappet luksus.
På Hotel Skt. Petri mødes du af en afslappet luksus.