Nyhed!

Rold Skov & Rebild Bakker · Vandreferie · 2021

Busrejser
4 Dage

Snør vandreskoene, og tag med Vitus Rejser på vandreferie i Himmerland i Rold Skov og Rebild Bakker. Her kommer vi helt tæt på naturen, når vi med udgangspunkt i den hyggelige kro, Rold Storkro, udforsker de smukke vandreruter i Rold Skov, Rebild Bakker og ved Mariager Fjord.

I Himmerland er naturen noget ganske særligt, og vi oplever den naturligvis helt tæt på, når vi tager på guidede vandreture i Rebild Bakker og ad panoramaruten ved Mariager Fjord. Rebild Bakker-ruten har sat en helt ny standard for vandreoplevelser i Danmark og får stor ros for de flotte naturscenerier undervejs på ruten. Ruterne, som er ca. 10...

Snør vandreskoene, og tag med Vitus Rejser på vandreferie i Himmerland i Rold Skov og Rebild Bakker. Her kommer vi helt tæt på naturen, når vi med udgangspunkt i den hyggelige kro, Rold Storkro, udforsker de smukke vandreruter i Rold Skov, Rebild Bakker og ved Mariager Fjord.

I Himmerland er naturen noget ganske særligt, og vi oplever den naturligvis helt tæt på, når vi tager på guidede vandreture i Rebild Bakker og ad panoramaruten ved Mariager Fjord. Rebild Bakker-ruten har sat en helt ny standard for vandreoplevelser i Danmark og får stor ros for de flotte naturscenerier undervejs på ruten. Ruterne, som er ca. 10 og 11 kilometer lange, er certificeret som henholdsvis Kvalitetssti af Dansk Vandrelaug og som Premium Vandrerute af Deutches Wanderinstitut. På vores vandreture skal vi både opleve hedebakker, gammel skov, kilder, enge og smukke udsigter. Rold Storkro sørger for, at vi får madpakker med på vores vandreture, som vi nyder i skønne omgivelser i det fri.

Vi bor dejligt på Rold Storkro, hvor vi bliver forkælet med god mad og en storslået udsigt fra panoramarestauranten, der byder på et flot kig over skoven. Vores vært tager os også med på en lille vandrerute omkring kroen, som han har stor erfaring med. Der er stort set sørget for det hele på denne vandreferie; du skal bare snøre vandreskoene, komme vanddunken i rygsækken, og nyde de smukke naturoplevelser, som passerer os forbi.

Kort - Rold Skov og Rebild Bakker - Vandreferie - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
280,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på Rold Storkro****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x frokost (1. og 4. dag)
 • 2 x frokostmadpakke (2. og 3. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Aftenkaffe hver aften
 • 1 x is ved Vebbestrup Mejeri
 • Besøg ved Himmelbjerget
 • Vandretur i Rebild Bakker
 • Vandretur ved Mariager Fjord
 • Lokal guide på alle vandreture
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Afrejse 18/8: Ekstra opsamlingsmuligheder

På denne dato der også være opsamling i Gilleleje, Helsingør og Hillerød.

 • Gilleleje Station kl. 04.15
 • Helsingør Station kl. 04.45
 • Hillerød Station kl. 05.15

På ovenstående dato tilbydes der ikke opsamling i Roskilde.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 København, Sjælør Station 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Himmelbjerget

Vi kører fra Sjælland om morgenen, så allerede ved middagstid kan vi opleve den danske natur ved Himmelbjerget. Her skal vi sammen spise frokost, hvorefter du får tid til at nyde den smukke udsigt over Silkeborgsøerne og trætoppe i årstidens farver.

Efter vores besøg på Himmelbjerget kører vi videre mod Rold Skov. Ved ankomst bliver vi indlogeret på vores hyggelige værelser, hvorefter der venter en dejlig velkomstmiddag i hotellets restaurant med efterfølgende kaffebuffet.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Nyd udsigten fra Himmelbjerget.

Nyd udsigten fra Himmelbjerget.

2. dag: Vandretur ad Rebild Bakker-ruten

Dagen starter godt med kroens store morgenbuffet, hvorefter vi er klar til dagens vandretur. Der er afgang direkte fra kroen, som ligger i udkanten af skoven. Her viser vores rejseleder og en professionel guide os afsted på den kendte Rebild Bakker-rute.

Ruten, som blev indviet tilbage i sommeren 2018, bliver rost for sin smukke natur med både åbne landskaber og ældre uberørte skove. Ruten er er både certificeret som Kvalitetssti af Dansk Vandrelaug og som Premium Vandrerute af Deutsches Wanderinstitut, som begge stiller høje krav til vandreruter, før de kan blive certificeret.

Undervejs på ruten nyder vi den medbragte madpakke fra hotellet.

Vi er hjemme på Rold Storkro igen om eftermiddagen, hvor der er lidt tid til at slappe af, inden at vi får serveret en lækker menu i kroens restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandring: Ca. 11 kilometer - 3 timer

Vandretur på Rebild Bakker Ruten.

Vandretur på Rebild Bakker Ruten.

3. dag: Panaramaruten langs Mariager Fjord

Efter morgenmaden og med frokosten i rygsækken, kører bussen os til lystbådehavnen i Hobro. Herfra tager vi på en ca. 10 kilometer lang vandrerute langs Mariager Fjord, igen i dag med både egen rejseleder og professionel vandreguide. I dag skal vi vandre ad endnu en certificeret vandrerute, som løber langs Mariger fjord, og som undervejs byder på den smukkeste udsigt. Vi går på trampestier, grusveje og kuperet terræn, hvor vi desuden kan møde dyr såsom heste, kvæg og får. Vi gør holdt på ruten for at nyde den medbragte frokost. 

Om eftermiddagen hopper vi igen på bussen og kører mod Rold Storkro. På vejen stopper vi ved Vebbestrup Mejeri for at nyde en velfortjent is. Vel hjemme, er der tid til en lille lokaltur i området ved kroen, denne ledes af kroens ejer, som har mange års erfaring med ture og muntre fortællinger om egnen. 

I aften serverer kroen en tre retters lokalmenu med krondyr fra Rold Skov som hovedret. Heller ikke i aften skal kaffen mangle, og hertil kan vi nyde et stykke hjemmebagt kransekage med blød nougat.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vandring: Ca. 10 kilometer - 3 timer

På vandretur langs Mariager Fjord.

På vandretur langs Mariager Fjord.

4. dag: Hjemrejse

Efter vi har nydt kroens dejlige morgenbuffet, tager vi afsked med Rold Storkro. I dag får fødderne lov til at slappe af i bussen, mens vores rejseleder fortæller de sidste historier i bussen, inden vi nær Lillebælt nyder en frokost sammen. Vi er tilbage på Sjælland tidlig aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost. 

Vi siger tak for denne gang til Rold Storkro.

Vi siger tak for denne gang til Rold Storkro.

Hotelinformation

Rold Storkro ****
VisSkjul

Vitus Rejsers gæster nyder altid at bo på Rold Storkro, der ligger som en oase i Danmarks største skov. Her møder man venlighed, og maden er fremragende. Kroen har haft samme ejere i 45 år, og her finder du blandt andet have med minigolf, flere terrasser og solkroge, lille indendørs pool, sauna, pejsestue og flot panoramarestaurant med udsigt til skoven lige uden for vinduerne samt dådyrene i folden foran kroen.

Værelser

Vi bor på hyggelige værelser med minibar, telefon, tv og radio, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. De fleste værelser er med bruseniche, men enkelte værelser har badekar.

Vi benytter standard værelser eller mindre værelser med enten to enkeltsenge eller en 140 cm bred seng. De mindre værelser bruges som eneværelser (mod tillæg). Værelserne er fordelt i stuen og på 1. sal. Der er ikke elevator på hotellet.

Læs mere om kroen her.

Rold Storkro midt i skoven.
Rold Storkro midt i skoven.
Standardværelse på Rold Storkro.
Standardværelse på Rold Storkro.
Restauranten på Rold Storkro.
Restauranten på Rold Storkro.
Minigolfbane på Rold Storkro.
Minigolfbane på Rold Storkro.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.