Inkl. halvpension

Rold Skov & Samsø

Busrejser
5 Dage

Tilbring sommeren i skønne nordjyske omgivelser ved Rold Skov, og få gode oplevelser på Samsø med i købet. Vi går på opdagelse i Rebild Bakker, Lille Vildmose og på toppen af Danmark, Skagen
 

Rejs med til nogle af Danmarks skønneste pletter i Himmerland, Nordjylland og på Samsø. Overalt er naturen noget ganske særligt, og vi skal både se lyngklædte bakker i Rebild, sanddyner ved Råbjerg Mile, vilde dyr i Lille Vildmose og Samsøs frugtbare jorder. Skagens charmerende havn og flotte Museum har efterhånden fået stjernestatus, og på Rold Storkro bliver vi som altid forkælet med god mad og en storslået udsigt fra panoramarestauranten, der byder på udsigt over skoven. Den...

Tilbring sommeren i skønne nordjyske omgivelser ved Rold Skov, og få gode oplevelser på Samsø med i købet. Vi går på opdagelse i Rebild Bakker, Lille Vildmose og på toppen af Danmark, Skagen
 

Rejs med til nogle af Danmarks skønneste pletter i Himmerland, Nordjylland og på Samsø. Overalt er naturen noget ganske særligt, og vi skal både se lyngklædte bakker i Rebild, sanddyner ved Råbjerg Mile, vilde dyr i Lille Vildmose og Samsøs frugtbare jorder. Skagens charmerende havn og flotte Museum har efterhånden fået stjernestatus, og på Rold Storkro bliver vi som altid forkælet med god mad og en storslået udsigt fra panoramarestauranten, der byder på udsigt over skoven. Den sidste aften underholder Rebildspillemændene og spiller op til dans. Der er stort set sørget for det hele, du skal bare læne dig tilbage og nyde din ferie i vores dejlige Danmark. 
Kort over Jylland - Rold Skov og Nordjylland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
800,-
Afbestillingsforsikring
325,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 13/8
 • 4 nætter på Rold Storkro****
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x frokost (1. 2. 4. og 5. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • 1 x festmenu (4. dag)
 • Aftenkaffe hver aften
 • Rundtur på Samsø med lokalguide
 • Besøg i Samsø Velkomstcenter, inkl. filmforevisning
 • Udflugt til Skagen, inkl. Sandormen til Grenen
 • Besøg på Skagens museum
 • Pause ved Råbjerg Mile
 • Besøg i Lille Vildmose
 • Rebild Bakker med besøg i Krybskyttens Hus
 • Underholdning med Rebild Spillemændene
 • Lokalguide fortæller "røverhistorier”
 • Pause på Himmelbjerget
 • Rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 13/8

Se også vores 5-dages rejse til Rold Skov i farver (afrejse 21/10).

Dagsprogram

1. dag: Samsø

Vi kører tværs over Sjælland til Kalundborg, hvor vi tager færgen til Samsø, der ligger nogenlunde midt i Kongeriget. En lokalguide stiger på bussen i Ballen og er med os på resten af ørundturen. Vi lægger ud med at besøge Velkomstcentret i Tranebjerg, hvor vi ser en lille film om Samsø og øens historie. Så kører vi mod nord, forbi frodige marker og frugtplantager, passerer Kanhavekanalen og ender i idylliske Nordby. Vi spiser frokost på bryggeriet, hvorefter vi fortsætter rundturen. Vores lokalguide beretter undervejs om stort og småt, inden vi hen på eftermiddagen tager færgen fra Sælvig til Jylland. Tidligt på aftenen er vi fremme ved Rold Storkro, hvor der venter en god og velfortjent middag. 

2. dag: Lille Vildmose

Lille Vildmose er Danmarks største fredede landområde og rummer i ordets bogstaveligste forstand de vildeste oplevelser. I højmosen og skovene lever blandt andet vildsvin, elge, kronhjorte, traner samt hav- og kongeørne. I Lille Vildmosecentret ser vi en film om området, inden vi tager på en lille vandretur gennem mosen. Fra hotellet har vi lækkert smørrebrød med, som vi nyder på centret, inden vi tidligt på eftermiddagen kører retur til Rold Storkro. Resten af dagen er fri til afslapning. Du har også mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter som for eksempel en travetur gennem skoven med lokalguide, et besøg i Thingbæk Kalkminer eller i Rebildcentret. Du tilmelder dig udflugten, der koster cirka kr. 50,- pr. person, på stedet. Om aftenen hygger vi os med endnu en dejlig middag i panoramarestauranten, og bagefter underholder værtsparret.

3. dag: Skagen og Grenen

Vi kører helt til Jyllands top og besøger Skagen. Med Sandormen kører vi ud på Grenen, så vi kan stå med et ben i hvert hav - Kattegat og Skagerak. I Skagen by besøger vi Skagen Museum, hvor vi på nært hold, kan se værkerne af de berømte skagensmalere. Der bliver god tid til at se nærmere på Danmarks nordligste by, nyde travlheden på havnen og måske spise frokost i et af pakhusene, inden vi igen vender bussen mod syd. På tilbagevejen til Rold stopper vi ved Råbjerg Mile, Danmarks eneste vandreklit. Vi afslutter dagen med en god middag efterfulgt af kaffe.
 

Sandormen på Grenen.

4. dag: Himmerlandsdag

Sammen med et par lokalguider udforsker vi i dag den nærmeste omegn. Vi starter med at besøge Krybskyttens og Spåkonens Hus i Rebild Bakker. Til de spændende røverhistorier serveres en lokal bjesk (himmerlandsk kryddersnaps), som den gamle krybskytte ville have lavet den. På turen passerer vi også torneroseslottet Willestrup. Så går turen til Nationalpark Rebild Bakker, hvor vi skal høre om 4. juli-festerne og de danske udvandrere. Ved Store Økssø er der mulighed for at plukke porse til den hjemmelavede snaps. Vi ser Rold Skovs største træ og nyder frokosten i Mosskov-Pavillonen, der ligger ved en af skovens store søer. Bagefter går vi en tur ned til vandet og nyder stilheden og den smukke udsigt. Skovridderen har givet os lov til at køre gennem skoven, og vi indtager kaffe og kroens hjemmebag under trækronerne et passende sted. Tilbage på hotellet er der tid til at slappe lidt af inden spisetid, hvorefter Rebild Spillemændene giver koncert og spiller op til dans. Se dét er en dejlig måde at afslutte opholdet i Rold på.

Røverhistorier i Rebild Bakker.

5. dag: Himmelbjerget

Vi tager afsked med hotellet i skoven og kører gennem Rebild Bakker til vi kommer til Himmelbjerget. Der bliver tid til at strække benene og nyde udsigten fra et af landets højeste punkter. Der er dækket op til frokost på en kro ved Lillebælt, og cirka klokken 18 lander vi på Sjælør Station.

  

 

Hotelinformation

Rold Storkro ****
VisSkjul

Vitus Rejsers gæster nyder altid at bo på Rold Storkro, der ligger som en oase i Danmarks største skov. Her møder man venlighed, og maden er fremragende. Kroen har haft samme ejere i 45 år, som i øvrigt ledsager os på bestemte udflugter som lokalguider. Hotellet har have med minigolf, flere terrasser og solkroge, lille indendørs pool, sauna, pejsestue og flot panoramarestaurant med udsigt til skoven lige uden for vinduerne samt dådyrene i folden foran hotellet. 

Værelser

Der er ikke elevator, men værelserne ligger i stueetagen og på 1. sal. Vi bor på hyggelige værelser med minibar, telefon, tv og radio samt badeværelse med hårtørrer. Der er gratis WiFi på hele hotellet.

Læs mere om kroen her.
Rold Storkro midt i skoven. Standardværelse på Rold Storkro. Restauranten på Rold Storkro. Minigolfbane på Rold Storkro.