Toplækkert hotel!

Sønderborg for krop og sjæl · Alsik Hotel & Spa · 2022

Busrejser
4 Dage

Tag en pause fra hverdagen, og forkæl krop og sjæl med yoga, mindfulness, lokale smagsoplevelser og gastronomi i særklasse på det nye, stilfulde Alsik Hotel & Spa med udsigt til et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

Trænger du til en lille forkælelsestur, hvor du kan hente fornyet energi og overskud? I charmerende Sønderborg er rammerne sat for, at skuldrene kan falde på plads, og at der igen kommer plus på energikontoen. Med det nye Alsik Hotel & Spa, der ligger midt i Sønderborgs hjerte, har vi fundet det perfekte sted til et velværeophold for krop og sjæl.

På denne...

Tag en pause fra hverdagen, og forkæl krop og sjæl med yoga, mindfulness, lokale smagsoplevelser og gastronomi i særklasse på det nye, stilfulde Alsik Hotel & Spa med udsigt til et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

Trænger du til en lille forkælelsestur, hvor du kan hente fornyet energi og overskud? I charmerende Sønderborg er rammerne sat for, at skuldrene kan falde på plads, og at der igen kommer plus på energikontoen. Med det nye Alsik Hotel & Spa, der ligger midt i Sønderborgs hjerte, har vi fundet det perfekte sted til et velværeophold for krop og sjæl.

På denne rejse byder vi sammen dagen velkommen med yoga og mindfulness. Under kyndig vejledning af en passioneret instruktør sætter vi fokus på at være nærværende gennem ro og opmærksomhed og styrker kroppen med blide stræk og et balanceret åndedræt. Du kan sagtens være med, selvom du ikke har dyrket yoga før.

I rejsens pris har vi også inkluderet en entré til hotellets store spaafdeling Alsik Nordisk Spa & Wellness, der har flere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser, fordelt på 4.500 m2 og fire etager. Her venter en unik sanseoplevelse med rødder i de bedste spatraditioner kombineret med unik nytænkning. I spaen kan du for eksempel tage en tur i saunaen, opleve nordlys i Aurora Cave, nyde infinity-saltvandspoolen, hvorfra du har en unik udsigt over Alssund, eller lade roen komme til dig Fire Loungen. 

Udover det særlige fokus på krop og sjæl byder rejsen naturligvis også på spændende lokale oplevelser i Sønderjylland. Vi skal besøge Gram slot og høre om stedets historie i selskab med en lokalguide, ligesom vi skal se den royale sommerresidens Gråsten Slot med den nyanlagte slotskøkkenhave samt på byvandringer i Sønderborg og Haderslevs charmerende gader, som oser af atmosfære. Derudover skal vi på udflugt til Lillebælts perle, Årø, som ud over fred, idyl, natur og dyreliv også er en kulinarisk oase med blandt andet Danmarks bedste rødvin og lokale produkter såsom honning, sennep, pølser og adskillige tangspecialiteter. 

Som prikken over i'et er der inkluderet halvpension med stor morgenbuffet og 3-retters middage på Alsik Hotel & Spa, med menuer der er udviklet af topkokken Jesper Koch. Vi lover dig gastronomi i særklasse, hvor du bliver forkælet med retter baseret på kærlighed til de lokale sønderjyske råvarer og det gode håndværk. Når dagen går på hæld, venter en god nats søvn på et topmoderne og stilfuldt hotelværelse. 

Kort - Sønderborg for krop og sjæl - Sommer 2021

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse som eneværelse
830,-
Afbestillingsforsikring
445,-
Brændstoftillæg · Afr. 28/8
77,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Sønderborg på Steigenberger Alsik Hotel & Spa*****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • 3 x frokost (1.-3. dag) 
 • 3 x yogasessioner (2.-4. dag)
 • 1 x entré til Alsik Nordisk Spa & Wellness på hotellet
 • Besøg på Gram Slot, inkl. entré og rundvisning
 • Besøg ved Gråsten Slot
 • Byvandring i Sønderborg
 • Udflugt til Årø med lokalguide
 • Byvandring i Haderslev
 • Rejseleder på hele rejsen

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 København, Sjælør Station 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Gram Slot og sønderjysk charme i royale Gråsten

Fra Sjælland kører vi i vores bekvemme 4-stjernede bus via Storebæltsbroen og tværs over Fyn til Gram Slot, et af Sønderjyllands prægtigste bygningsmonumenter. I selskab med en lokalguide bliver vi vist rundt på slottet og den tilhørende avlsgård Gramgård. Her hører vi om stedets historie og slotspøgelset, inden vi spiser smørrebrød i stedets restaurant. 

Vi fortsætter til den charmerende slotsby Gråsten, hvor vi går en tur i de hyggelige gader for at se den royale sommerresidens Gråsten Slot. Hvis kongefamilien ikke er hjemme, kan vi gå en lille tur i selve slotshaven, hvor vi også ser den kongelige køkkenhave, som åbnede i juli 2020.

Fra Gråsten kører vi til Alsik Hotel & Spa i Sønderborg, som ligger i centrum af byen ved havnefronten. Hotellet, der slog dørene op i 2019, er et af Danmarks mest indbydende og spændende hoteller, hvor især Alsik Nordisk Spa & Wellness er et trækplaster.

Om aftenen mødes vi i hotellets restaurant for at blive forkælet med en dejlig middag. Her kan du glæde dig til en gastronomisk oplevelse med retter baseret på lokale råvarer, som er udviklet af den anerkendte aarhusianske topkok Jesper Koch, som du måske kender fra tv-programmet Masterchef.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Kongefamiliens sommerresidens Gråsten Slot.

Kongefamiliens sommerresidens Gråsten Slot.

2. dag: Yoga i skyerne og byvandring i Sønderborg

Vi starter dagen med at mødes på hotellets 16. etage kl. 7.30. I selskab med en instruktør skal vi nu nyde en time med yoga og mindfulness, hvor vi sætter fokus på at være nærværende gennem ro og opmærksomhed. Vi lærer også at styrke kroppen med blide stræk og et balanceret åndedræt. Heropppe i skyerne kan du nyde den helt fantastiske udsigt over vandet i Alssund og de smukke naturscenerier - de perfekte rammer til at koble af fra hverdagens stress og jag.

Efterfølgende byder hotellet på en dejlig morgenbuffet, og kl. 10.00 er vi klar til dagens lille hyggelige byvandring i charmerende Søderborg. I selskab med vores rejseleder går vi langs havnefronten og passerer Danmarks eneste Ringridermuseum, der ligger i et af de ældste huse i byen. Vi fortsætter til Sønderborg Slot, som vi nyder udefra, mens rejselederen fortæller om den mere end 800 år gamle borg. Herfra går vi tilbage mod byen og krydser Christian den X's bro, hvor vi skal besøge Sundhalle, som er byens ældste værtshus.

I 2020 fejrede værtshuset sin 150 års fødselsdag, men lokale rygter lyder dog, at historien går helt tilbage til 1842, hvor stedet i 28 år var smugkro. I dag er Sundhalle et stemningsfyldt spisested, hvor vi nyder en frokostmenu med en ganske særlig historie tilknyttet. Vi får nemlig serveret Kong Fidde's (Kong Frederik IX) livret, som han nød på Gråsten Slot. Vi slutter selvfølgelig af med en dejlig dessert og en god kop kaffe.

Efter frokost går vi tilbage til hotellet, og det er nu blevet tid til at besøge Alsik Nordisk Spa, hvor du kan forkæle din krop med helt ekstraordinære oplevelser. Du kan blandt andet tage på en mental rejse gennem årstiderne i den mystiske sauna, slappe af med vand og lysterapi, opdage de helbredende kræfter i naturlige krystaller med damp og varme, slappe af i saunaen med knitren fra ilden og nyde den pragtfulde udsigt over Alssund, detoxe kroppen i isrummet, opleve nordlys i Aurora Cave eller nyde en svømmetur i den unikke infinity saltvandspool. Du har mulighed for at købe forfriskninger i Spa Cafeen, hvor der serveres økologisk mad og drikke. 

Om aftenen mødes vi igen i hotellets restaurant til middagens særlige gastromiske oplevelse.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Yoga i skyerne - med udsigt til Alssund.

Yoga i skyerne - med udsigt til Alssund.

3. dag: Yoga for krop og sjæl og strandkålssalsa på Årø

Vi mødes igen kl. 7.00 til endnu en yogasession, hvor vi under kyndig vejledning af instruktøren træner lette yogastillinger og har fokus på vores krop for at slippe af symptoner på stress og anspændthed.

Efterfølgende nyder vi endnu en dejlig morgenbuffet i restauranten, inden vi i bus forlader hotellet kl. 9.30 for at tage på udflugt til den lille ø Årø. Vi kører mod Haderslev og Aarøsund, hvor vi går ombord på en lille færge for at sejle ud til Lillebælts perle, Årø. Den lille ø har kun omkring 150 indbyggere, men Årø byder nu stadig på overraskelser og gode oplevelser.

Når vi ankommer i havnen bliver vi mødt af Marianne Weiman, som skal være vores guide under besøget. Fra færgen går vi en tur langs eng og strand, hvor vi undervejs plukker forskellige vilde spiselige urter. Vi har ikke været længe på Årø, før vi mærker, at øen er noget særligt. Naturen er smuk og byder på et rigt dyreliv med især et væld af fugle, der særligt holder til på øens østlige side, som er vildtreservat og lukket i ynglesæsonen fra marts til juli.

Efter en dejlig stund i selskab med Marianne går vi til Brummers Gaard, der stammer helt tilbage fra 1866. Her ligger i dag en café og gårdbutik, hvor man kan købe en lang række af øens kulinariske specialiteter såsom honning, sennep, øl, salt og tangmarmelade. I disse hyggelige rammer skal vi nyde stedets signaturret "landskabet i en pølse", strandkålssalsa, sennepsdip med honning saemt et glas tangvin fra Årø Vingård. Vi hygger os i hinandens selskab og hører om Danmarks bedste rødvin, der produceres her på øen.

Efterfølgende sejler vi tilbage til fastlandet, hvor bussen venter i havnen og kører os det sidste lille stykke ind til Haderslev, hvor vi skal besøge den 700 år gamle historiske bydel. Vi går ad de brostensbelagte gader og ser nogle af de gamle huse, nyder synet af den imponerende domkirke og besøger den gamle torveplads, der har eksisteret, siden byen blev grundlagt i 1100-tallet og hvor nogle af bindingsværkshusene er meget tæt på deres oprindelige udseende. Her får du lidt tid på egen hånd - måske kan du finde et sted, hvor du kan nyde eftermiddagskaffen? Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Om aftenen mødes vi i restauranten, hvor kokken igen har tryllet for os. 

 Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

På Brummers Gaard trylles tang om til både marmelade, kiks og vin.

På Brummers Gaard trylles tang om til både marmelade, kiks og vin.

4. dag: Farvelyoga og hjemrejse

Vores yogainstruktør venter os til en sidste lektion, inden vi nyder rejsens sidste morgenbuffet.

Efter nogle dejlige dage i Sønderjylland, hvor vi har forkælet vores krop og sjæl med yoga og særlige kulinariske oplevelser, vender vi næsen hjemad og kører retur til Sjælland via Fyn og Storebæltsbroen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Steigenberg Alsik Hotel & Spa ****, Sønderborg
VisSkjul

Det smukke Alsik Hotel & Spa slog dørene op i maj 2019. Hotellet, der er en del af den anerkendte Steigenberg-hotelkæde, er et af de mest spændende og indbydende indenfor Danmarks grænser. Beliggenheden i hjertet af Sønderborg direkte ud til byens hyggelige havnefront er uovertruffen, og indretningen er smagfuld med fokus på nordisk design og naturlige materialer, som på én og samme tid emmer af luksus, hygge og en afslappet atmosfære. 

På Alsik Hotel & Spa finder du desuden Danmarks største spaafdeling, Alsik Nordisk Spa & Wellness, med mere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser fordelt på 4.500 m2 og fire etager. Glæd dig til enestående oplevelser i de smukke og afslappende omgivelser, og nyd blandt andet den store spa, der er inspireret af den nordiske natur med det særlige skandinaviske lys, vandet og skoven som væsentlige elementer.

Spaens signaturbehandling Danam er baseret på de bedste nordiske badetraditioner. Der findes café i spaens stueetage, hvorfra du kan købe lette lækkerier, såsom økologiske salater, sandwich og varme samt kolde drikke. På hotellet finder du også et topmoderne fitnessstudio, der har åbent hele døgnet.

I rejsens pris er der inkluderet tre yogasessioner samt 1 x entré til Alsik Nordisk Spa & Wellness. Yderligere adgang til Alsik Spa koster 100 kroner pr. gang samt til Alsik Nordisk Spa 399 kroner pr. gang. Yderligere priser aftales direkte med hotellet. Vitus Rejsers rejseleder er gerne behjælpelig med reservation af spa og behandlinger.

Alsik Hotel & Spa byder på tre restauranter, Alsik, Freia og Syttende, som ledes af den anerkendte topkok Jesper Koch. samt en hyggelig bar med alt, hvad hjertet kan begære af drinks og cocktails. I rejsens pris er der inkluderet halvpension bestående af stor morgenbuffet samt 3-retters middage i Restaurant Alsik i hotellets stueetage. 

Værelser

Alsik Spa & Hotel har i alt 190 stilfulde og moderne værelser, hvorfra der er udsigt over Sønderborg by samt et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

Vi bor i standard dobbeltværelser på mellem 25-33m2 beliggende på 2. til 7. etage. De elegante værelser er hyggeligt og stilfuldt indrettet med dansk design og i nordiske farver og byder på gulv til loft-vinduer, parketgulv, tv, sikkerhedsboks, svaleskab med en gratis kildevand, aircondition, kaffe- og tefaciliteter samt gratis Wi-Fi samt badeværelse med walk-in-bruser. Mod tillæg kan der bestilles standard dobbeltværelse som eneværelse.

Læs mere om hotellet her.

Det imponerende Alsik Hotel & Spa.
Det imponerende Alsik Hotel & Spa.
Velkommen til Alsik Hotel & Spa.
Velkommen til Alsik Hotel & Spa.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Alsik Hotel & Spa.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Alsik Hotel & Spa.
Dagen starter godt på Alsik Hotel & Spa.
Dagen starter godt på Alsik Hotel & Spa.
En lille kig Alsik Hotel & Spas store wellnessafdeling.
En lille kig Alsik Hotel & Spas store wellnessafdeling.