Nyhed!

Viborg · Julemarked · 2021

Busrejser
3 Dage

Kom i julestemning, og bliv forkælet ved Søndersø på Golf Hotel i Viborg. Her nyder vi det gode selskab og herlig mad i skønne omgivelser i en af Danmarks ældste byer.

Julestemning skal du nok komme i på denne tur til domkirkebyen Viborg, hvor der hersker en fredfyldt stemning i de julepyntede gader. På rejsen er inkluderet et hyggelig udflugtsprogram, der byder på besøg ved juleudstillingerne på Gammel Estrup Herregårdsmuseum, juleudstillingen hos Dalsgaard Antik og naturligvis det stemningfulde julemarked i Viborg, hvor duftene fra de mange små boder fylder gaderne. Rejselederen fører desuden an på spændende besøg hos flere museer i Viborg, hvor vi bliver klogere på byens historie og de lokale juletraditioner....

Kom i julestemning, og bliv forkælet ved Søndersø på Golf Hotel i Viborg. Her nyder vi det gode selskab og herlig mad i skønne omgivelser i en af Danmarks ældste byer.

Julestemning skal du nok komme i på denne tur til domkirkebyen Viborg, hvor der hersker en fredfyldt stemning i de julepyntede gader. På rejsen er inkluderet et hyggelig udflugtsprogram, der byder på besøg ved juleudstillingerne på Gammel Estrup Herregårdsmuseum, juleudstillingen hos Dalsgaard Antik og naturligvis det stemningfulde julemarked i Viborg, hvor duftene fra de mange små boder fylder gaderne. Rejselederen fører desuden an på spændende besøg hos flere museer i Viborg, hvor vi bliver klogere på byens historie og de lokale juletraditioner. Glæd dig også til et besøg hos Viborg Bryggeri, hvor vi nyder en frokost med tilhørende ølsmagning.

Vi bor dejligt på det 4-stjernede Golf Hotel Viborg, som ligger skønt ud til Søndersø. Her er forplejningen i top, og med hotellets centrale beliggenhed er der ikke langt til domkirken og de dejlige promenader langs søen. Som prikken over i'et byder hotellet desuden på en skøn spaafdeling, hvor du kan forsøde tilværelsen med pool, sauna og udendørs jacuzzi.

Kort - Viborg - Jul - 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
550,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 nætter i Viborg på Golf Hotel Viborg****
 • 2 x morgenmad (2.-3. dag)
 • 3 x frokost (1.-3. dag)
 • 2 x middag (1.-2. dag)
 • 2 x aftenkaffe (1.-2. dag)
 • Besøg på Gammel Estrup Julemarked, inkl. entré
 • Byvandring i Viborg
 • Besøg i Dronnings Margrethes kælder, inkl. brunkager, kaffe og entré
 • Besøg på Skovgaard Museet og Englehaven, inkl. entré
 • Besøg på Viborg Bryggeri, inkl. ølsmagning
 • Besøg på Viborg Julemarked
 • Besøg hos Dalsgaard Antik Juleudstilling, inkl. gløgg, æbleskiver og entré
 • Rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 13 · Jylland

Udrejse Hjemrejse
06.00 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 18.45
06.15 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 18.30
07.00 København, Sjælør Station 18.00
07.30 Karlslunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 17.30
07.45 Ølby Station ved Netto 17.15
08.15 Ringsted Bane 16.45
08.30 Sorø Busterminal, Rådhusvej 16.30
08.45 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 16.15
09.15 Nyborg Station 15.45
09.45 Odense ved Simosevænget ved McDonalds/motorvej til Odense 15.15
10.30 Fredericia Station 14.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Juleudstilling på Gammel Estrup

Om morgenen forlader vi Sjælland, og i ro og mag kører vi via Storebælt over Fyn til Jylland. Juleturen starter flot ud med et besøg på stemningsfulde Gammel Estrup Herregård. Her bydes vi velkommen i Den Gamle Stald, hvor vi spiser en dejlig frokost.

Efterfølgende besøger vi juleudstillingen Jul for herskab og tjenestefolk i 1918, hvor vi oplever, hvordan danskerne, herskabet og tjenestefolkene pyntede juletræer, dækkede juleborde og fejrede højtiden i året 1918. I køkkenet er husjomfruen i fuld gang med juleforberedelserne, så herskabet kan få den fineste julemiddag. Det er muligt at købe smagsprøver af hendes julegodter, der er bagt efter husjomfru Ottilie Olesens originale 100 år gamle opskrifter. Vi ser også riddersalen med det flot pyntede juletræ, ligesom at der vil være rig mulighed for at gå på opdagelse i stedets spændende udstillinger, inden vi fortsætter mod Viborg.

Vi er fremme i domkirkebyen om eftermiddagen, men inden vi finder os til rette på vores værelser, tager vi ud på en lille byvandring i Viborgs julepyntede gader. Om aftenen nyder vi en middag i hotellets restaurant efterfulgt af aftenkaffe.

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Oplev juleudstillingen på Gammel Estrup Herregård.

Oplev juleudstillingen på Gammel Estrup Herregård.

2. dag: Viborgs historie og julemarked

Efter morgenmaden starter vi dagen med et ganske særligt besøg. Vi er nemlig inviteret på visit i Dronning Margrethe 1's kælder af Viborg Turistinformation. Lokalerne, som ligger i turistinformationens kælder, kan dateres helt tilbage til 1406, hvor Hendes Majestæt købte ejendommen. Vi får selskab af en formidler fra Viborg Museum, der fortæller om stedet og byens historie, mens vi hygger os med kaffe og brunkager. 

Herefter besøger vi Skovgaard Museet, hvor vi får en introduktion til museets historie. Vi besøger også Englehaven, der hvert år pyntes med tusindvis af papirengle - én for hver af de, som de besøgende savner og som en påmindelse om, at i julen skal ingen være alene. Ophængning af englene er blevet en tradition for viborgenserne, men som du inviteres til at deltage i ved at hænge en engel op, hvis der er én du savner. 

Frokosten nyder vi på Viborg Bryghus, hvor vi både får serveret en lækker tapasanretning til frokost og en ølsmagning. Vi hører om bryggeriets produktion og smager på intet mindre end seks forskellige øl. Efter frokosten er det lidt tid på egen hånd, inden vi samlet besøger Viborgs hyggelige julemarked.

Vi spiser middag sammen i hotellets restaurant, og efterfølgende hygger vi os med aftenkaffe. Hvis du har lyst, kan du i aften nyde en stund i hotellets spaafdeling.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Nyd stemningen på Viborg julemarked.

Nyd stemningen på Viborg julemarked.

3. dag: Dalsgaard Antik

Efter morgenmaden kører vi mod Dalsgaard Antik, som er et nostalgisk købmandsmuseum. Her oplever vi den flotte juleudstilling på gården, hvor nisserne kravler rundt i hver en krog. Vi får tid til at kigge rundt på den store gård, som er fyldt med brugskunst og juleudsmykning, inden vi får serveret gløgg og æbleskiver.

Efterfølgende kører vi hjemad med et frokoststop på den hyggelige Kryb i Ly Kro. Vi er tilbage på Sjælland henad aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Golf Hotel Viborg ****
VisSkjul

Golf Hotel Viborg ligger roligt og meget smukt ud til Søndersø. De enestående omgivelser og beliggenheden ved parken Borgvold er med til at skabe en skøn, fredfyldt atmosfære. Viborg Domkirke kan nås til fods på omkring ti minutter.

Hotellet har en hyggelig restaurant med udsigt til søerne i Viborg samt flere lækre wellnessfaciliteter, der byder på indendørs pool, udendørs jacuzzi samt en sauna, og som er til fri afbenyttelse under opholdet. 

Værelser

Vi bor i moderne eller klassisk møblerede værelser med tv, telefon, minibar, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mange værelser har udsigt over søen.

Læs mere om hotellet her.

Best Western Golf Hotel Viborg.
Best Western Golf Hotel Viborg.
Eksempel på standardværelse på Best Western Golf Hotel Viborg.
Eksempel på standardværelse på Best Western Golf Hotel Viborg.
Restauranten på Best Western Golf Hotel Viborg.
Restauranten på Best Western Golf Hotel Viborg.
Nyd spaen på Golf Hotel Viborg.
Nyd spaen på Golf Hotel Viborg.