Oplev invasions-kysten fra D-dag!
Busrejser
9 Dage

Oplev invasionskysten i Normandiet og Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint-Michel, Jeanne d'Arc's historiske Rouen, havnen i Honfleur og Monets Have. I Normandiet føler du historiens vingesus med store oplevelser og indtryk, som giver stof til eftertanke. 

Historien er allestedsnærværende i Normandiet. Det er en stor oplevelse af stå og kigge ud over invasionskysten samt at se de mange kors, der står plantet side om side på den amerikanske kirkegård. D-dagen og de allieredes invasion oplever vi desuden i lyd og billeder på museet i Arromanches. 

Normandiet har mange historier at fortælle. I den hyggelige by Bayeux beretter verdens længste tegneserie - det 70 meter lange Bayeux-tapet...

Oplev invasionskysten i Normandiet og Bayeux-tapetet, klosterøen Mont Saint-Michel, Jeanne d'Arc's historiske Rouen, havnen i Honfleur og Monets Have. I Normandiet føler du historiens vingesus med store oplevelser og indtryk, som giver stof til eftertanke. 

Historien er allestedsnærværende i Normandiet. Det er en stor oplevelse af stå og kigge ud over invasionskysten samt at se de mange kors, der står plantet side om side på den amerikanske kirkegård. D-dagen og de allieredes invasion oplever vi desuden i lyd og billeder på museet i Arromanches. 

Normandiet har mange historier at fortælle. I den hyggelige by Bayeux beretter verdens længste tegneserie - det 70 meter lange Bayeux-tapet - om Vilhelm Erobrerens invasion af England i 1066. I Rouen møder vi både Jeanne d'Arc og de nordiske vikinger. Glæd dig også til at opleve klostret på den særlige ø Mont Saint-Michel, der i mange år kun kunne besøges ved lavvande. Vi besøger Monets magiske have og ser havnen i romantiske Honfleur. Vi når også en tur forbi pulserende Bruxelles på udrejsen. ​Æbler har en særlig plads i Normandiets identitet, så vi besøger et Calvados-destilleri, hvor vi naturligvis smager på den traditionelle franske æblebrændevin.

Undervejs har vi inkluderet mange måltider, og ud over det fastlagte program er der også god mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd på denne flotte rundrejse i Normandiet.

Kort over Frankrig - Normadiet

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.395,-
Afbestillingsforsikring
485,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 3/8 og 12/10 
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 nat i Bruxelles 
 • 3 nætter i Caen på Ibis Caen Herouville Savary***
 • 2 nætter i Rouen på Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale***
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (1. og 9. dag)
 • 7 x middag (1. 2. 3. 4. 5. 6. og 8. dag)
 • Byrundtur i Bruxelles
 • Besøg på Calvados-destilleri med Calvados-smagning
 • Besøg ved invasionskysten
 • Besøg på museet i Arromanches
 • Besøg på den amerikanske kirkegård
 • Besøg i Bayeux, inkl. entré til Bayeux-tapetet
 • Besøg på klosterøen Mont Saint-Michel
 • Besøg i Honfleur
 • Besøg i Monets Have i Giverny, inkl. entré
 • Byvandring i Rouen
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 2 og opsamlingsruterne 4, 5 og 6.
 

Bemærkninger

Bemærk:
På denne rejse er det vigtigt, at du er almindelig godt gående, da rejsen til tider kan være en smule strabadserende.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Vi tager færgen fra Rødby til Puttgarden, passerer Hamborg og spiser frokost omkring Bremen. Herefter fortsætter vi til Düsseldorf-området, hvor vi overnatter på et godt hotel. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

2. dag: Bruxelles

Efter morgenmaden går rejsen videre gennem Tyskland. Allerede midt på dagen ankommer vi til den belgiske hovedstad, Bruxelles. Med bussen ser vi nogle af byens største seværdigheder som kongeslottet, Atomium og EU-parlamentet. Der bliver også tid til at strække benene på en af Europas smukkeste pladser, Grand Place, og til at se den lille statue Manneken Pis. Hele eftermiddagen er sat af til, at du på egen hånd kan gå på opdagelse i de små gader omkring Grand Place. Vi anbefaler, at man udnytter chancen og prøver de belgiske vafler eller smager det gode belgiske øl. Til aften indkvarteres vi på vores hotel i Bruxelles, hvor vi også spiser middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udklædet Manneken Pis - Normandiet

Udklædet Manneken Pis - Normandiet

3. dag: Caen og Calvados

Vi fortsætter gennem Belgien og ind i Frankrig. Først på eftermiddagen stifter vi bekendtskab med en af Normandiets specialiteter, æblebrændevinen Calvados. Vi besøger en Calvados-producent, som viser rundt og giver smagsprøver på de smagfulde æbledråber. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Caen, hvor vi bor de kommende tre nætter. Hotellet ligger centralt i Herouville Saint-Clair i Caen og danner et godt udgangspunkt for vores udflugter og aktiviteter i Normandiet. Vi spiser middag i restauranten på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Calvados-smagning.

Calvados-smagning.

4. dag: Invasionskysten

Dagens udflugt byder på stærke oplevelser, der giver stof til eftertanke. Den 6. juni 1944 gik de allierede styrker i land i Frankrig. Det blev begyndelsen til enden på 2. Verdenskrig. Fra Caen kører vi til Pegasusbroen over Caenkanalen. De første landsætninger blev indledt her, så cafeen ved broen blev det første befriede hus. Vi fortsætter til Arromanches, hvor der er en storslået udsigt til bugten med de stejle skrænter. En film på museet i Arromanches giver et godt indblik i den historiske landgang. Vi besøger den amerikanske kirkegård, hvorfra der er udsigt over invasionsstranden, Omaha Beach, inden vi kører ud til forsvarsværket ved Pointe du Hoc. Hvis der er tid, kigger vi også forbi den tyske kirkegård, hvor mange tyskere ligger begravet uden personlige gravsteder. Vi er tilbage i Caen sent om eftermiddagen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Arromanches - Normandiet Jersey

Arromanches - Normandiet Jersey

5. dag: Bayeux-tapetet og Mont Saint-Michel

Igen i dag er historien i centrum - denne gang i form af det berømte, 70 meter lange Bayeux-tapet. Med dansk forklaring kan vi følge Vilhelm Erobrerens angreb på og sejr over englænderne for snart 1.000 år siden. Inden vi forlader den smukke by, har vi tid på egen hånd til at se os omkring blandt hyggelige kanaler og caféer. Vi kan anbefale et kig ind i byens store gotiske katedral. Fra Bayeux fortsætter vi til klosterøen Mont Saint-Michel. I mange år kunne øen kun besøges ved lavvande, men i 2015 blev den nye bro indviet, der afløste en dæmning. Dermed blev øen igen en rigtig ø. Transporten fra fastlandet til øen foregår med en lokal bus. Vi tilbringer det meste af eftermiddagen på Mont Saint-Michel, som ud over selve klostret rummer masser af butikker, caféer og restauranter. Udsigten fra toppen af øen er fantastisk, og man kan ofte følge tidevandets bevægelser. Forskellen mellem høj- og lavvande er adskillige meter! Udflugten kan være anstrengende, da der er mange trapper. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Caen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Solen går ned bag Mont Saint Michel.

Solen går ned bag Mont Saint Michel.

6. dag: Honfleur og Monets Have

Ved Seinens udmunding ligger Honfleur, der inspirerede mange impressionistiske kunstmalere, blandt andet Claude Monet, som vi skal se mere til senere på dagen. Vi har hele formiddagen i Honfleur til at nyde byen og den pittoreske havn. Herfra kører vi til Giverny ved Seinen, hvor Monet boede og malede. På et besøg i malerens fantastiske have får vi et førstehåndsindtryk af, hvor motiverne til de mange berømte malerier stammer fra. Hvem kender ikke de berømte åkandebilleder? Eller den grønne bro, der er afbilledet på utallige forskellige måder alt efter lys og årstid. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Rouen, byen med de zebrastribede bindingsværkshuse. Om aftenen spiser vi middag på en restaurant i nærheden af hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Monets have - Normandiet

Monets have - Normandiet

7. dag: Rouen

Formiddagen er sat af til en byvandring. Vi besøger den moderne Jeanne d'Arc-kirke på den gamle markedsplads, hvor hun blev brændt i 1431 bare 19 år gammel. Vi fortsætter til den imponerende katedral, hvor Rollo ligger i sin sarkofag. Ved den sengotiske St. Ouen-kirke står en kopi af Jellingestenen. Resten af dagen er til egen disposition. Der er masser af gode butikker, caféer og restauranter i nærheden af hotellet. Denne aften har du mulighed for selv at vælge, hvor middagen skal indtages. I perioden mellem juni og september kan man desuden hver aften opleve et fantastisk lys-, lyd- og billedshow på byens katedral. En flot og stemningsfuld oplevelse.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Rouen - Normandiet

Rouen - Normandiet

8. dag: Gennem Belgien til Tyskland

Fra Rouen fortsætter vi rejsen gennem Frankrig og Belgien til Tyskland. Sent på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel i Hamm, der ligger nordøst for Dortmund. Her nyder vi rejsens sidste middag sammen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

9. dag: Hjemkomst

På vejen op gennem Tyskland kan de mange indtryk nå at sætte sig. Via Puttgarden og Rødby ankommer vi til København først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Ibis Caen Herouville Savary ***, Caen
VisSkjul

Pænt hotel beliggende i Caen-bydelen Herouville Saint Clair. Hotellet har restaurant og bar.

Værelser

Vi bor på standardværelser med skrivebord, tv og WiFi samt badeværelse med badekar. Hårtørrer kan lånes i receptionen.

Læs mere om hotellet her. 

Hotel Mercure Rouen Centre Cathedrale ***, Rouen
VisSkjul

Godt beliggende hotel midt i Rouen og lige ved katedralen. Bussen kan ikke køre helt op til hotellet, men vi bliver sat af så tæt på som muligt. Der er ikke bagageservice. På hotellet findes der restaurant, bar og fitnesscenter. 
 

Værelser

Hotellets værelser varierer i størrelse og indretning, men alle har tv, minibar, aircondition, WiFi samt badeværelse med badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 
 

Hotel Mercure Rouen Centre Cathedral
Hotel Mercure Rouen Centre Cathedral