Nyt program!

Paris · Lysenes by

Busrejser
7 Dage

I betagende Paris er der en overflod af kultur og romantik i byens charmerende gader. Sammen oplever vi alle højdepunkterne på spændende byrundture og nyder aftensejlads på Seinen, mens vi indsnuser den helt særlige stemning i lysenes by. 

Paris er en af Europas flotteste storbyer og har så meget at byde på, at man må vende tilbage igen og igen bare for at få det halve med. Tæt knyttet til Paris er romantikken og en charmerende atmosfære. Byernes by er da også en populær rejsedestination, og det er skønt at slentre i de stemningsfyldte gader, under blomstrende kastanietræer og forbi...

I betagende Paris er der en overflod af kultur og romantik i byens charmerende gader. Sammen oplever vi alle højdepunkterne på spændende byrundture og nyder aftensejlads på Seinen, mens vi indsnuser den helt særlige stemning i lysenes by. 

Paris er en af Europas flotteste storbyer og har så meget at byde på, at man må vende tilbage igen og igen bare for at få det halve med. Tæt knyttet til Paris er romantikken og en charmerende atmosfære. Byernes by er da også en populær rejsedestination, og det er skønt at slentre i de stemningsfyldte gader, under blomstrende kastanietræer og forbi hyggelige fortovscaféer, kunstmalere og bogkasser langs Seinen. Vi oplever store seværdigheder som Eiffeltårnet, Sacre Coeur, Montmartre og meget mere. Undervejs går vi på jagt efter den parisiske stemning i de atmosfærefyldte gader med charmerende caféer og restauranter, tager på sejltur på Seinen og kører aftentur gennem den oplyste hovedstad. 

På denne skønne busrejse fornemmer man, hvorfor Paris er en by, man aldrig bliver færdig med: Her findes talrige museer i verdensklasse, kunstsamlinger og en overflod af vidunderlig arkitektur. For ikke at tale om maden, moden og klassiske seværdigheder som Eiffeltårnet og Triumfbuen. Og der kommer hele tiden nyt til. Vi har inkluderet flotte byrundture med vores egen bus, der blandt andet tager os med til Eiffeltårnet, Notre Dame og Sacre Coeur samt klassikere som Louvre, Centre Pompidou, Concordepladsen og Invalidekirken. Vi har desuden inkluderet et besøg i den flotte champagneby Reims, hvor vi tager på en lille byvandring. 

Kort over Paris

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
2.150,-
Afbestillingsforsikring
395,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 4 nætter i Paris på Hotel Gabriel***
 • 6 x morgenmad (2.-7. dag)
 • 3 x frokost (1. 2. og 7. dag)
 • 2 x middag ( 1. og 6. dag)
 • Byrundture i Paris
 • Introduktion til Metroen, inkl. billet 
 • Besøg i Notre Dame
 • Besøg i Eiffeltårnet
 • Aftensejltur på Seinen
 • Aftenlystur gennem Paris
 • Byvandring i Reims
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Vi sætter kursen sydover og sejler fra Rødby til Puttgarden. På den anden side af Hamborg spiser vi frokost, inden vi fortsætter til vores overnatningshotel i området syd for Düsseldorf. Undervejs præsenterer rejselederen os for ugens program og fortæller mere om Paris.

2. dag: Paris

Fra det vestlige Tyskland kører vi via Holland og Belgien ind i Nordfrankrig. I Cambrai får vi en typisk fransk frokost, og sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel nær Républiquepladsen. Vi er landet i hjertet af Frankrigs hovedstad og kan allerede nu fornemme den puls, der er med til at gøre Paris til noget specielt. Som noget af det første, får vi en introduktion til Metroen. Vi bor tæt på stationen République, hvorfra hele fem metrolinjer forgrener sig ud i byen. Metrosystemet er hurtigt og effektivt og ganske logisk opbygget. Rejselederen er behjælpelig og introduktionen skulle gerne give dig den sikkerhed og frihed, som er nødvendig når man vil ud og opleve byen på egen hånd. Måske kører vi en tur til Saint-German og Latinerkvarteret - Paris' intellektuelle og kunstneriske kvarter. Aftenens middag er på egen hånd, men der er flere restaurantmuligheder i nærheden af hotellet, og rejselederen arrangerer fælles middag for dem som har lyst. 

frankrig_paris_latinerkvarteret_960.jpg

Gåtur igennem Latinerkvarteret.

Gåtur igennem Latinerkvarteret.

3. dag: Byrundtur, Eiffeltårnet og Notre Dame

Seværdighederne ligger tæt, og vi indleder dagen med at opleve Paris´ fascinerende vartegn Eiffeltårnet, som blev bygget til Verdensudstillingen i 1889. Besøget inkluderer elevator op til første niveau. Efterfølgende fortsætter vi til Ile de la Cité, hvor vi går over byens ældste bro, den ikoniske Pont Neuf. Det er også her, vi finder vi Palais de Justice og Conciergerie, som var landets største fængsel under revolutionen. På øen ligger den fantastiske gotiske middelalderdomkirke Notre Dame. Kirken er kendt både for Napoleons kroning af sig selv til kejser, kongelige bryllupper og Victor Hugos dramatiske eventyr om Klokkeren fra Notre Dame. Nær Ile de la Cité passerer vi et af verdens største og mest betydningsfulde kunstmuseer Louvre. Museet er umådelig stort, og man skal bruge flere dage, hvis man vil se det hele. Vi kører også forbi den meget specielle kunstbygning Centre Pompidou, der nærmest ser ud som om, den er vendt på vrangen og har trapper, rør og installationer udenpå bygningen. Om aftenen kan vi anbefale at opleve det berømte og flotte show i Moulin Rouge. Rejselederen er gerne behjælpelig med at bestille billetter. 

Notre Dame.

4. dag: Byrundtur, sejlads på Seinen og Paris by night

Vi fortsætter de foregående dages byrundtur i Frankrigs fantastiske hovedstad. I dag kører vi til Les Invalides - det enorme bygningskompleks fra 1676 for hjemvendte krigsveteraner. Engang boede her 6.000, men i dag kun cirka 100. Der er i dag også indrettet museum og domkirke her. Vi fortsætter vores færd til Place de la Concorde, hvor Marie Antoinette mistede hovedet i guillotinen. Herfra går turen ad den berømte Champs Elysées op mod Triumfbuen. Boulevarden er flankeret af glamourøse butikker og pompøse bygninger. Vi kører en æresrunde om Arc de Triomphe, inden vi fortsætter ud mod den nye bydel La Defense, hvor vi skal se La Grande Arce, den nye Triumfbue, tegnet af danskeren Otto von Spreckelsen. Det er et helt andet miljø vi finder i denne bydel, men det er også en del af Paris. Glæd dig til en stemningsfuld aften, der byder på sejltur på Seinen gennem Paris og forbi mange af byens oplyste seværdigheder. Efter sejlturen kører vi en lystur gennem byen. 

5. dag: Shopping, Montmartre og Sacre Coeur

Dagens udflugt bringer os forbi den smukke Opera Garnier, hvor der er mulighed for besøg eller shopping i de berømte stormagasiner Galeries Lafayette og Le Printemps. Her har man et specielt notasystem, hvor man først får en nota på den vare, man gerne vil købe, inden man går hen til kassen og betaler. Først da - med en kvittering i hænde - kan man så få udleveret sin vare. Det kan godt tage sin tid! Vi fortsætter til kvarteret Montmartre, hvor vi naturligvis skal opleve Place du Tertre med malere i det helt specielle og typiske kunstnermiljø. På den stejle Montmartre-bakke ligger en af Frankrigs mest betydningsfulde romersk-katolske bygninger, nemlig den smukke, hvide basilika Sacre Coeur, som vi besøger. Den ægformede kuppel kan ses på lang afstand og er næsthøjeste punkt i Paris efter Eiffeltårnet. Resten af dagen er sat af til egne oplevelser. 

Paris er fyldt med spændende markeder. Der er mulighed for at tage på stort marked på vores sidste dag i byen.

6. dag:  Reims og Tyskland

Efter morgenmaden forlader vi lysenes by. Vi starter med at køre mod nordøst til Reims, der er hovedstad i Champagne-regionen og hovedby for champagne-produktionen. Der er tid til en kort byvandring, hvor vi først og fremmest skal se den gotiske katedral. Det var her, de franske konger i århundreder blev kronet. Kirken er desuden rig på glasmalerier, hvoraf de ældste er fra omkring år 1200, og de yngste er af Marc Chagall fra 1970'erne. Bagefter kan du se nærmere på byen på egen hånd og måske besøge et af de berømte champagnehuse. Lidt over middag fortsætter vi rejsen og kommer gennem Belgien på vej mod vores overnatningshotel i Tyskland, som vi ankommer til sidst på eftermiddagen.

frankrig_reims_katedral_960.jpg

Katedralen i Reims.

Katedralen i Reims.

7. dag: Hjemkomst

Vi lægger Ruhr-området bag os og kører mod Danmark. I løbet af dagen holder vi pauser med passende mellemrum, og ved middagstid venter frokosten. Vi er hjemme igen om aftenen.

Hotelinformation

Hotel Gabriel ***
VisSkjul

Hotel Gabriel er et hyggeligt og nydeligt botiquehotel, der ligger i Paris' 11. Arondissement på Rue de Grand-Prieuré nær Avenue de la République og bare 350 meter fra Metrostation République. På hotellet findes lounge og bar, elevator og gratis WiFi. Hotel Gabriel ligger i et pænt og roligt kvarter med gode shoppingmuligheder og med adskillige restauranter lige rundt om hjørnet.

Vi bor på rummelige og nydelige værelser med aircondition, tv og sikkerhedsboks samt eget badeværelse med bruseniche og badekar. 

Læs mere om hotellet her.