Julemarked i klippehuler

Valkenburg · Julemarked

Busrejser
5 Dage

Rejs med til den charmerende, sydhollandske by Valkenburg, og få en helt unik oplevelse på de underjordiske julemarkeder. Vi har inkluderet halvpension på et godt, centralt beliggende hotel samt hyggelige besøg i Düsseldorf og André Rieus hjemby Maastricht. 

I Sydholland er der skruet godt op for charmen og julestemningen i den hyggelige by Valkenburg. Her har man specialiseret sig i fantastiske julemarkeder, som hvert år bliver afholdt i de fascinerende klippehuler under byen. I de imponerende omgivelser går vi på opdagelse i en overdådig juleverden og et kæmpe udvalg af boder, som er fyldt med julepynt, dekorationer, gaver, kulinariske lækkerier, chokolade, kager, kaffe og...

Rejs med til den charmerende, sydhollandske by Valkenburg, og få en helt unik oplevelse på de underjordiske julemarkeder. Vi har inkluderet halvpension på et godt, centralt beliggende hotel samt hyggelige besøg i Düsseldorf og André Rieus hjemby Maastricht. 

I Sydholland er der skruet godt op for charmen og julestemningen i den hyggelige by Valkenburg. Her har man specialiseret sig i fantastiske julemarkeder, som hvert år bliver afholdt i de fascinerende klippehuler under byen. I de imponerende omgivelser går vi på opdagelse i en overdådig juleverden og et kæmpe udvalg af boder, som er fyldt med julepynt, dekorationer, gaver, kulinariske lækkerier, chokolade, kager, kaffe og naturligvis Glühwein.

Glæd dig til at opleve den fantastiske stemning i julebyen Valkenburg. Vi bor med halvpension på det gode Hotel 2000, der ligger bare ti minutters gang fra Valkenburgs hyggelige centrum. På vej mod Holland overnatter vi ved Düsseldorf, hvor vi naturligvis også kigger forbi byens hyggelige julemarked. Derudover besøger vi valsekongen André Rieus fødeby Maastricht, som vi udforsker på en hyggelig byvandring.
 

Julemarked i Valkenburg - December 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
225,-
Afbestillingsforsikring
250,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat . Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 5-stjernet bus, inkl. gratis pladsreservation og WiFi
 • 1 overnatning ved Düsseldorf 
 • 3 nætter i Valkenburg på Hotel 2000 Valkenburg***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 2 x frokost (1. og 5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • Besøg i Düsseldorf med julemarked
 • Byvandring i Valkenburg
 • Besøg på julemarked i Valkenburgs klippehuler, inkl. entré
 • Byvandring i Maastricht
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Düsseldorf 

Fra Sjælland går turen via Rødby-Puttgarden til Tyskland. Vi passerer storbyen Hamborg og fortsætter vestpå mod Holland. Vi holder frokostpause undervejs, og sidst på dagen ankommer vi til vores overnatningshotel i nærheden af Düsseldorf. Her venter middagen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Frokost, middag. 

2. dag: Julestemning i Düsseldorf og ankomst til Valkenburg  

Vi tager den med ro ved morgenmaden, og om formiddagen ser vi nærmere på julepyntede Düsseldorf. Byens hyggelige julemarked er åbent, så vi kan lige nå en runde blandt de flotte boder, inden vi om eftermiddagen fortsætter mod det sydlige Holland og den dejlige by Valkenburg. Byen er verdenskendt for sine fantastiske julemarkeder, der ligger under jorden i klippehuler. Selve byen er også julepyntet, og der arrangeres juleoptog  med musik på bestemte dage. Vi finder os til rette på vores hotel, som ligger i gåafstand fra centrum, inden vi om aftenen hygger os med middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Det hyggelige julemarkedet i Dusseldorf.

Det hyggelige julemarkedet i Dusseldorf.

3. dag: Julemarked i Valkenburg 

Dagen er afsat til gode oplevelser i charmerende Valkenburg. Vi lægger ud med at tage på byvandring. Valkenburg er en populær og velbesøgt by, der også er kendt som målby for visse etaper af Tour de France. Byens klippehuler er opstået som resultat af romernes brydning af sandsten i området for cirka 2.000 år siden. Vi kan i dag beundre skulpturer af sandsten, der står i klippehulerne, som flere steder er dekoreret med flotte malerier. Hulerne har både været anvendt som beskyttelsesrum og som gemmested for kunstgenstande. Således blev Rembrandts maleri Nattevagten gemt i hulerne under 2. Verdenskrig. Der er en konstant temperatur på 10-12 grader i hulerne - så husk varmt tøj til besøget. Vi har god tid til at opleve de verdensberømte julemarkeder, der tilbyder et væld af skønne boder og flotte juleudsmykninger. Her kan vi virkelig tage forskud på julen. Efter en dejlig dag mødes vi i hotellets restaurant til en hyggelig middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Det helt unikke julemarked i grotten i Valkenburg.

Det helt unikke julemarked i grotten i Valkenburg.

4. dag: Udflugt til Maastricht 

Fra Valkenburg kører vi til Maastricht, som er en spændende by og meget anderledes end resten af Holland. Her er bymure, gamle kirker og St. Peter-fortet, som blev bygget i det 18. århundrede på en klippetop. Wrijthof-torvet har været byens samlingssted siden middelalderen, og her kom pilgrimmene til Skt. Servatius-basilikaen, hvor helgenen af samme navn ligger begravet. I dag er Maastricht bedst kendt som hjemby for den populære musiker André Rieu, og det er da også her på Wrijthof-torvet, at de store André Rieu-koncerter afholdes i sommermånederne. Valsekongen samler tusindvis af gæster til sine koncerter, hvilket byens hoteller og restauranter nyder godt af. Sammen ser vi nærmere på byen på en byvandring, inden der vil være lidt tid på egen hånd. Måske har du lyst til at besøge byens ældste pub Café In Den Ouden Vogelstruys? Om aftenen nyder vi en hyggelig afskedsmiddag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Julemarkedet i Maastricht, hvor der er mulighed, for at gøre de sidste indkøb.

Julemarkedet i Maastricht, hvor der er mulighed, for at gøre de sidste indkøb.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi julebyen Valkenburg. Vi spiser frokost i Nordtyskland, inden vi fortsætter mod Puttgarden og færgen til Rødby. Midt på aftenen ankommer vi til København. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.   

Hotelinformation

Hotel 2000 Valkenburg ***
VisSkjul

3-stjernet hotel, beliggende centralt i Valkenburg bare ti minutters gang fra byens centrum. Hotel 2000 har elevator, en hyggelig bar, morgenmadsrestaurant og en god middagsrestaurant. 

Værelser

Hotel 2000 har 60 værelser, som er fordelt i hovedbygningen og en nyere tilbygning. Vi bor på enkelt indrettede  dobbelt- og eneværelser med tv, telefon, gratis WiFi og badeværelse med bruseniche eller badekar. Dobbeltværelserne ligger i tilbygningen, og eneværelserne ligger i hovedbygningen.

Læs mere om hotellet her.