Oplev De Borromeiske Øer

Lago Maggiore · Stresa

Busrejser
10 Dage

Hold en dejlig ferie ved Italiens smukkest beliggende sø og de eventyrlige Borromeiske Øer i den idylliske by Stresa. Her oplever vi sammen fantastiske panoramaer i den enestående natur ved Lago Maggiore.

Det er nemt at blive forelsket i egnen omkring Lago Maggiore i Norditalien. Atmosfæren er original, og naturen er af enestående skønhed - frodig og varieret. Området har bevaret sin naturlige og maleriske karakter. Klimaet er subtropisk, vegetationen er eksotisk, og stemningen er ægte sydlandsk. Frodige, grønne bjerge omkranser søen, der med sit blanke vand bringer ro i sjælen. Vejene snor sig langs bredderne, hvor panoramaet hele tiden skifter, og på alle...

Hold en dejlig ferie ved Italiens smukkest beliggende sø og de eventyrlige Borromeiske Øer i den idylliske by Stresa. Her oplever vi sammen fantastiske panoramaer i den enestående natur ved Lago Maggiore.

Det er nemt at blive forelsket i egnen omkring Lago Maggiore i Norditalien. Atmosfæren er original, og naturen er af enestående skønhed - frodig og varieret. Området har bevaret sin naturlige og maleriske karakter. Klimaet er subtropisk, vegetationen er eksotisk, og stemningen er ægte sydlandsk. Frodige, grønne bjerge omkranser søen, der med sit blanke vand bringer ro i sjælen. Vejene snor sig langs bredderne, hvor panoramaet hele tiden skifter, og på alle årstider vil du opleve en farverig blomsterverden.

Slap af på Hotel Moderno i Stresa, der er perlen blandt feriebyerne ved Lago Maggiore, og hvorfra det er oplagt at tage på skønne udflugter til søhøjlandet. I den gamle bydels snævre gader fornemmes den charmerende, italienske stemning. Her er fortovscaféer, restauranter samt spændende butikker, og fra den blomsterudsmykkede søpromenade kan du nyde udsigten til De Borromeiske Øer.  

Kort over Norditalien - Lago Maggiore - Stresa

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.200,-
Afbestillingsforsikring
460,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Milano
150,-

Inkluderet i prisen

 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning nær Bodensøen
 • 6 nætter på Hotel Moderno***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 3 x frokost  (2. 9. og 10. dag)
 • 7 x middag (1. 2. 3. 4. 6. 8. og 9. dag)
 • Besøg i Locarno
 • Byvandring i Stresa
 • Udflugt til Lago d´Orta
 • Sejltur til klosterøen San Giuglio i Ortasøen
 • Besøg hos vin- og grappaproducent
 • Udflugt til De Borromeiske Øer
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen.

 

Dagsprogram

1. dag: Tyskland

Ombord på færgen mellem Gedser og Rostock har vi god tid til at nyde den store og varierede brunch, inden vi når Tyskland. Herfra sætter vi kursen sydpå til vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor middagen venter.

2. dag: Sydpå

Vi fortsætter vores rejse mod Italien, mens rejselederen orienterer om Tyskland og fortæller spændende historier. Slap af, nyd udsigten og rejselederens fortællinger. Undervejs holder vi en god frokostpause. Målet for dagens køretur er vores overnatningshotel nær Bodensøen.

3. dag: Locarno

Efter morgenmaden fortsætter vi gennem De Schweiziske Alper, før vi holder pause i den dejlige by Locarno. Her er der rig mulighed for at finde en god café eller restaurant til frokost, før vi begiver os mod Italien og Lago Maggiore. Der venter os en flot køretur langs søen til Stresa, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Om aftenen nyder vi en dejlig velkomstmiddag på hotellet. 

Fantastisk udsigt ud over Locarno.

4. dag: Stresa

På en lille byvandring lærer vi Stresa at kende. Her finder du hyggelige, små gader, et indbydende torv og en meget smuk søpromenade. Efter byrundturen er der mulighed for at se nærmere på byen på egen hånd. Der er mange hyggelige steder, hvor man kan indtage frokosten eller blot nyde en kop god italiensk kaffe. Rejselederen er gerne behjælpelig med råd og tips. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.   

5. dag: Lago d’Orta

Dagens udflugt går til Lago d'Orta. I Orta spadserer vi ad de stejle, brostensbelagte gader og oplever byens specielle stemning. I små både sejler vi til klosterøen San Giuglio, hvor vi nyder øens stilhed på en lille byvandring. I Ghemme besøger vi en lokal vinproducent, der især er kendt for fremstilling af den lokale brændevin grappa og alverdens likører. Vi bliver naturligvis budt på smagsprøver. Vi har ikke inkluderet middag denne aften, så der er mulighed for selv at besøge en af de mange stemningsfulde restauranter i Stresa. Rejselederen kommer gerne med anbefalinger. Du kan også deltage i et ekstraarrangement med sejltur og middag.
 
Ekstraarrangement: Aftensejltur og middag
Om aftenen tager rejselederen os med ud på en sejltur til øen Isola Pescatori, hvor vi spiser middag på en lokal og hyggelig restaurant. Når mørket har lagt sig over søen og bjergene, sejler vi retur til Stresa. En storslået og stemningsfuld aftenudflugt. Bestilles og betales hos rejselederen. Udflugten koster cirka 50 euro.
 

Den lokale brændevin Grappa.

6. dag: De Borromeiske Øer

Lago Maggiore er især kendt for de smukke Borromeiske Øer, og sammen med rejselederen besøger vi nogle af øerne på en lille sejltur med privat båd. Det kræver lidt balance at komme ombord i båden, men strabadserne belønnes med flotte oplevelser. Øen Isola Bella er den hyggeligste af de tre øer - i baroktiden blev den ligefrem regnet som et vidunder! Den smalle havnefront er fyldt med boder, caféer og restauranter. En lokalguide viser os slottet Palazzo Borromeo på Isola Bella samt villaen på øen Isola Madre. Er vi heldige, ser vi flotte påfugle, som går frit omkring i den smukke have blandt planter og farverige blomster. Begge øer ejes af Borromeo-familien. Frokosten er i dag på egen hånd, men der er mange gode muligheder for at få sig et dejligt måltid. Vi er retur i Stresa midt på eftermiddagen, hvor vi spiser aftenens middag sammen på hotellet.  

Isola Bellas magiske rokokoslot.

7. dag: På egen hånd eller Milano 

Dagen i dag er sat af til egne oplevelser. Slap af på hotellet, og kig nærmere på Stresa. Vi kan også anbefale et besøg i Villa Tarantos botaniske have i Pallanza. Haven indeholder springvand og væksthuse og er et skønt sted at tilbringe dagen. Pallanza kan nås med båd fra Stresa. Du kan også vælge at deltage i et ekstraarrangement.

Ekstraarrangement: Milano
Tag med på en dejlig udflugt til Milano - shoppernes paradis. Milano er Italiens rigeste by, og det kan ses. Man siger, at Milano er ti år længere fremme end resten af Europa. Vi besøger blandt andet byens imponerende domkirke. Nyd moderne og gammel arkitektur, og gå på opdagelse i butikkerne. Her er der også restauranter for enhver smag - og pengepung! Frokost og middag er for egen regning, men rejselederen er gerne behjælpelig med tips og gode råd.

Indgangen til Vittirio Emanuelle Gallery i metropolen Milano.

8. dag: På egen hånd

I dag er der marked i Stresa, og her er der altid mulighed for at gøre et godt køb. Besøg eventuelt byens botaniske have Villa Pallavicin, der er en fascinerende blomsterverden i alle regnbuens farver. Er du til en svømmetur i søen, er der også mulighed for det. Vi spiser middag sammen på hotellet om aftenen.
Solnedgang over Lago Maggiore.

9. dag: De schweiziske Alper

Det er tid til afsked med Stresa og Lago Maggiore. En betagende flot køretur venter, når vi passerer op gennem Alperne. Gennem Schweiz kører vi til vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor middagen venter.

10. dag: Hjemkomst

Gennem Tyskland sætter vi kursen mod nord. Vi spiser frokost, inden vi med færgen Puttgarden-Rødby sejler hjem til Danmark, hvor vi ankommer henad aftentide. 

Hotelinformation

Hotel Moderno ***
VisSkjul

Hotel Moderno ligger roligt i Stresas gågade kun omkring 50 meter fra Lago Maggiore og den smukke søpromenade. Hotellet har elevator, restaurant, bar med lille opholdsstue og er kendt for sin gode og venlige service. 

Alle hotellets værelser er løbende renoveret gennem de seneste år. Værelserne er forskellige i både indretning og størrelse, men har alle aircondition, telefon, tv, sikkerhedsboks samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. Værelserne vender enten ud mod gågaden eller gården og er fordelt over fire etager. Nogle få værelser har balkon.
Indgangen til vores hyggelige Hotel Moderno.