Nu 10 dage til populære Krk
Busrejser
10 Dage

Kroatien er et skønt og populært rejsemål, og interessen er stor for at opleve et af Europas mest naturskønne lande. På denne rejse bor vi på den dejlige ø Krk i det krystalklare Adriaterhav. Her er der fred og ro, smuk natur, charmerende byer samt gastronomi og vin i absolut topklasse.

Krk er den største ø i Adriaterhavet, men da den er forbundet med fastlandet via Tito-broen, er det nemt at komme til og fra øen. Kroatien har mange smukke, gamle byer med veneziansk præg, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. På de inkluderede udflugter tager vi sammen på opdagelse i de skønne omgivelser. Allerede på vej til...

Kroatien er et skønt og populært rejsemål, og interessen er stor for at opleve et af Europas mest naturskønne lande. På denne rejse bor vi på den dejlige ø Krk i det krystalklare Adriaterhav. Her er der fred og ro, smuk natur, charmerende byer samt gastronomi og vin i absolut topklasse.

Krk er den største ø i Adriaterhavet, men da den er forbundet med fastlandet via Tito-broen, er det nemt at komme til og fra øen. Kroatien har mange smukke, gamle byer med veneziansk præg, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. På de inkluderede udflugter tager vi sammen på opdagelse i de skønne omgivelser. Allerede på vej til Krk besøger vi de enestående og verdenskendte Postojna-grotter, og i løbet af ferien skal vi også på sejltur samt på byvandringer i Malinska og Rijeka. Har du mod på endnu flere eventyr, kan du deltage i en ekstraudflugt til Kroatiens imponerende naturområde Plitvice Nationalpark, hvor vi går på opdagelse blandt 16 små og store søer samt brusende vandfald og dybe, grønne skove. 

Rejsen byder naturligvis også på god tid til at slappe af og nyde solen, havet, de dejlige omgivelser og den kroatiske gastronomi. Vores hotel ligger på øen Krk i badebyen Malinska, der tidligere var fiskerby, og som i dag er hjemsted for et sandt ferieparadis. Vi har inkluderet halvpension på det 4-stjernede Hotel Malin, der byder på pool og privat strand. Vi bor kun få minutter fra stranden, så mon ikke også ferien kommer til at byde på en dukkert i det krystalklare og indbydende Adriaterhav?
Kort - Kroatien - Krk - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
400,-
Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
750,-
Eneværelse
1.600,-
Middagsbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
175,-
Afbestillingsforsikring
495,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Plitvice Nationalpark, inkl. frokost
325,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus 
 • 5-stjernet bus: 24/5
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Ljubljana
 • 6 nætter i Malinska på Krk på Hotel Malin****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 3 x frokost (2. 9. og 10. dag)
 • 1 x frokost, inkl. 2 drikke
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Besøg i Postojna-grotterne
 • Byvandring i Malinska og Krk 
 • Sejltur på Adriaterhavet
 • Byvandring i Rijeka
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Vi sejler med færgen fra Gedser til Rostock, hvor den store brunchbuffet er inkluderet. Vel ankommet til Nordtyskland kører vi mod vores overnatningshotel i det østlige Tyskland, hvor middagen også venter.  

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag.

2. dag: Gennem Østrig til Ljubljana 

Fra Tyskland kører vi ind i Østrig og videre mod Slovenien. Undervejs holder vi små pauser og nyder den inkluderede frokost. Sidst på dagen kommer vi frem til Sloveniens lille, men meget charmerende hovedstad, Ljubljana, hvor vi spiser middag og overnatter på et godt hotel.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

slovenien_ljubljana_960.jpg

Sloveniens hyggelige hovedstad Ljubljana.

Sloveniens hyggelige hovedstad Ljubljana.

3. dag: Postojna-grotterne og Malinska

Fra Ljubljana er der kun et par timers kørsel til Krk. Vi har derfor tid til en ekstra oplevelse: De imponerende drypstenshuler Postojna-grotterne. Med et lille tog kører vi ind i hulerne for at beundre de drypstensformationer, som er opstået gennem hundredevis af år. Mere end 38 millioner mennesker har besøgt hulerne de sidste 200 år. Inde i hulerne stiger vi af toget og går ca. 1,5 km på faste og jævne stier uden trapper. Besøget varer ca. 1,5 time, og temperaturen i hulerne er konstant 10 grader.

Midt på eftermiddagen kører vi over Tito-broen til øen Krk, hvor vi i feriebyen Malinska finder vores gode 4-stjernede Hotel Malin. Efter ankomst er der tid til at slappe af ved poolen og nyde omgivelserne. Måske frister en gåtur til stranden? I Kroatien er der sjældent sand på strandene, men småsten. Vi mødes til middagen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

kroatien_manlinska_havn_960.jpg

Havnen i Malinska på Krk.

Havnen i Malinska på Krk.

4. dag: Malinska og Krk  

I dag skal vi se nærmere på feriebyen Malinska, og efterfølgende kører vi med bussen en panoramatur på øen. Vi besøger Krk by, som er en spændende gammel by med en bymur, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Faktisk er Krk en af de ældste byer i Adriaterhavsregionen. Sammen med rejselederen tager vi på en spændende byvandring. Over hele byen ses katedralens karakteristiske løgformede kuppel. Den treskibede, romanske basilika er helt speciel og har 14 dekorerede søjler, som stammer fra romerske bygninger. Byen var i sin tid beskyttet af en fæstning med ni meter høje mure - som stadig står her. Midt i den gamle by ligger Vela-pladsen med den sekskantede brønd, som i romertiden var forum. Efter byvandringen bliver der tid til at se nærmere på den maleriske by på egen hånd.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

kroatien_vrbnik_960.jpg

Panoramaudsigt over øen Krk.

Panoramaudsigt over øen Krk.

5. dag: På egen hånd eller Plitvice Nationalpark

Nyd dagen i Malinska, eller tag med på en flot udflugt til Plitvice Nationalpark.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Ekstraarrangement: Plitvice Nationalpark, inkl. frokost
Vi tager på en spændende heldagsudflugt til et af de mest imponerende naturområder i Kroatien. Den cirka 300 km2 store nationalpark Plitvice - den største i Kroatien - består af grøn skov, søer med turkisblåt vand samt eventyrlige vandfald, hvoraf det højeste er 76 meter højt. Den største sø i parken er Kozjak-søen, som danner grænse mellem de øvre og nedre søer. En lille færge sejler desuden på søen. Samme går vi rundt i parken ad anlagte stier og træbroer med en lokalguide, som fortæller om de enkelte afsnit af parken. Undervejs spiser vi frokost i parken, og sidst på eftermiddagen kører vi retur til Krk og Malinska.

Bemærk: Udflugten egner sig ikke til dårligt gående.

kroatien_plitvice_960.jpg

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

Gangbro over turkisblåt vand i Plitvice nationalpark.

6. dag: Afslapning i Malinska 

Der er dømt afslapning og god tid på egen hånd til at nyde de dejlige omgivelser i Malinska. Måske vil du udnytte nogle af Hotel Malins faciliteter - eller bare gå en tur i byen, til havnen eller stranden. Dagen er din. Vi mødes til aften ved middagen i restauranten.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

7. dag: Sejltur på Adriaterhavet

I dag tager vi på en smuk sejltur på det turkisblå Adriaterhav. Turen går fra bådebroen tæt ved hotellet i Malinska til Kvarnerbugten og strædet mellem øerne Krk og Cres, og ombord venter velkomstdrink med kage samt en lokalguide, som fortæller undervejs. Frokosten nyder vi på en restaurant i land, hvor du kan vælge mellem en kødret eller en fiskeret. Til frokosten serveres to drikke.  En afslappende og hyggelig dag på havet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

kroatien_krk_kvarnerbugten_960.jpg

Sejlskibe i Kvarnerbugten.

Sejlskibe i Kvarnerbugten.

8. dag: Byvandring i Rijeka 

I dag besøger vi Rijeka, hvor vi tager på byvandring med rejselederen. Rijeka er Kroatiens tredjestørste by og er ved første blik præget af boligblokke og store industrianlæg. Byen har dog meget mere at byde på. Kører man ind i Rijekas gamle centrum finder man nemlig et væld af historiske bygninger fra habsburgernes tid. Det historiske centrum er spændende og har en hyggelig stemning langs gågaden Korzo. Her finder vi bytårnet Gradski Toranj fra 1400-tallet, som er porten til havet. Her ligger det gamle rådhus på Koblerov torv samt kirken Maria Himmelfart, der har et fritstående klokketårn ved Stora vrata. Om formiddagen afholdes markedet Velika Trznica, hvor der i fire haller sælges frugt, grøntsager, kød og fisk. Midt på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel i Malinska.         

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

kroatien_rijeka_960.jpg

Rijeka, der er Kroatiens tredjestørste by.

Rijeka, der er Kroatiens tredjestørste by.

9. dag: Hjemad mod Tyskland 

Det er tid til at tage afsked med den dejlige ø Krk. Vi kører nordpå gennem Slovenien og Østrig til Sydtyskland, hvor der venter middag og overnatning.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

10. dag: Hjemkomst til Danmark 

Resten af turen går gennem Tyskland. Vi holder frokostpause undervejs og kommer først på aftenen frem til færgen Rostock-Gedser. Der er mulighed for at tilkøbe færgens middagsbuffet inklusive drikkevarer. Vi er tilbage i København sidst på aftenen efter et skønt kroatisk eventyr. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Malin ****, Krk
VisSkjul

Nydeligt 4-stjernet hotel beliggende i Malinska på øen Krk. Fra Hotel Malin er der kun to minutters gang til stranden og cirka fem minutters gang til centrum af Malinska. Hotellet har solterrasse, have, pool med liggestole og parasoller, privat strand samt motionscenter. Spa- og wellnesscenteret kan benyttes mod betaling. Hotel Malin har to restauranter, en på hotellets øverste etage og en på stranden, der begge serverer kroatiske og internationale retter. Der findes desuden bar, hæveautomat og elevator.

Værelser

Vi bor på pæne, ældre standardværelser med aircondtion, tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse med balkon og dobbeltværelse med balkon og havudsigt. (Disse værelser er på forespørgsel.)