Nyhed!

Kroatien · Krk

Busrejser
9 Dage

Kroatien er et skønt og populært rejsemål, og interessen for at opleve et af Europas mest naturskønne lande bliver kun større og større. På denne helt nye rejse bor vi på den dejlige ø Krk i det krystalklare Adriaterhav. Her er der fred og ro, smuk natur, charmerende byer samt gastronomi og vin i absolut topklasse.

Krk er den største ø i Adriaterhavet, men da den er forbundet med fastlandet via Tito-broen er det nemt at komme til og fra øen. Kroatien har mange smukke, gamle byer med veneziansk præg, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. På de inkluderede udflugter tager vi sammen på opdagelse i...

Kroatien er et skønt og populært rejsemål, og interessen for at opleve et af Europas mest naturskønne lande bliver kun større og større. På denne helt nye rejse bor vi på den dejlige ø Krk i det krystalklare Adriaterhav. Her er der fred og ro, smuk natur, charmerende byer samt gastronomi og vin i absolut topklasse.

Krk er den største ø i Adriaterhavet, men da den er forbundet med fastlandet via Tito-broen er det nemt at komme til og fra øen. Kroatien har mange smukke, gamle byer med veneziansk præg, vidunderlige bjerglandskaber og idylliske småbyer. På de inkluderede udflugter tager vi sammen på opdagelse i de skønne omgivelser samt oplever Kroatiens imponerende naturområde Plitvice Nationalpark, hvor vi går på opdagelse blandt 16 små og store søer samt brusende vandfald og dybe, grønne skove. 

Vi har naturligvis sørget for, at du også har god tid til at slappe af og nyde solen, havet, de dejlige omgivelser og den kroatiske gastronomi. Vores hotel ligger på øen Krk nær badebyen Malinska, der tidligere var fiskerby, og som i dag er hjemsted for et sandt ferieparadis. Vi har inkluderet halvpension på det 4-stjernede Blue Waves Resort, hvor vi også har fri adgang til hotellets dejlige spa, indendørs pool og jacuzzi. Du kan også nyde livet ved hotellets dejlige pool, som er omgivet af solterrasse med bar og liggestole.Vi bor desuden lige ved stranden, så mon ikke også ferien kommer til at byde på en dukkert i det krystalklare og indbydende Adriaterhav?
Kort over Kroatien - Krk

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
900,-
Dobbeltværelse som eneværelse på Krk
1095,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus 
 • 5-stjernet bus: 28/9
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Ljubljana
 • 5 nætter på Krk på Blue Waves Resort****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 3 x frokost (2. 8. og 9. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Byvandring i Krk
 • Besøg i Vrbnik
 • Udflugt til Plitvice Nationalpark
 • Sejltur på Adriaterhavet
 • Byvandring i Rijeka
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 28/9

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland

Vi sejler med færgen fra Gedser til Rostock, hvor den store brunchbuffet er inkluderet. Vel ankommet til Nordtyskland kører vi mod vores overnatningshotel i Bayern, hvor middagen også venter.  

2. dag: Gennem Østrig til Ljubljana 

Fra Sydtyskland kører vi ind i Østrig og videre mod Slovenien. Undervejs holder vi små pauser og nyder den inkluderede frokost. Sidst på dagen kommer vi frem til Sloveniens lille, men meget charmerende, hovedstad Ljubljana, hvor vi spiser middag og overnatter på et godt hotel.  

3. dag: Malinska

Fra Ljubljana til Krk er der kun et par timers kørsel. Midt på dagen kører vi over broen til øen Krk, hvor vi i feriebyen Malinskaf finder vores gode 4-stjernede hotel, Blue Waves Resort. Efter indkvartering er det tid til at slappe af ved poolen og nyde omgivelserne. Måske en gåtur ved stranden? I Kroatien er der sjældent sand på strandene, men småsten. Vi mødes til middagen i restauranten på hotellet.  

4. dag: Krk og Vrbnik 

I dag skal vi udforske Krk, når vi med bussen kører en panoramatur på øen. Dagens første bøsøg er i Krk by, som er en spændende gammel by med en bymur, som stammer helt tilbage fra 1200-tallet. Faktisk er Krk en af de ældste byer i Adriaterhavsregionen. Vi tager sammen på en spændende byvandring med rejselederen. Over hele byen ses katedralens karakteristiske løgformede kuppel. Den treskibede, romanske basilika er helt speciel og har 14 dekorerede søjler, som stammer fra romerske bygninger. Byen var i sin tid beskyttet af en fæstning med ni meter høje mure - som stadig står her. Midt i den gamle by ligger Vela-pladsen med den sekskantede brønd, som i romertiden var forum. Efter besøget kører vi til den lille charmerende by Vrbnik, som regnes for en af de smukkeste kroatiske byer. Her finder vi blandt andet verdens smalleste gade, hvor en voksen mand dårligt kommer igennem. Du får tid på egen hånd til at udforske den lille, maleriske by, som også er berømt for sine meget velsmagende vine. 

5. dag: Plitvice Nationalpark

Vi tager på en spændende heldagsudflugt til en af de mest imponerende naturområder i Kroatien. Den cirka 300 km2 store nationalpark - den største i Kroatien - består af grøn skov, søer med turkisblåt vand samt eventyrlige vandfald, hvoraf det højeste er 76 meter højt. Den største sø i parken er Kozjak-søen, som danner grænse mellem de øvre og nedre søer. En lille færge sejler desuden på søen. På vejen rundt om søerne kører også en lille elbus, så man har mulighed for at afkorte vandreturen. Vi går rundt i parken ad anlagte stier og træbroer. Rundgangen ledes af en lokalguide, som fortæller om de enkelte afsnit af parken.  

6. dag: Byvandring i Rijeka 

I dag besøger vi Rijeka, hvor vi tager på byvandring med rejselederen. Rijeka er Kroatiens tredjestørste by og er ved første blik præget af boligblokke og store industrianlæg. Byen har dog meget mere at byde på. Kører man ind i Rijekas gamle centrum finder man nemlig et væld af historiske bygninger fra habsburgernes tid. Det historiske centrum er spændende og har en hyggelig stemning langs gågaden Korzo. Her finder vi bytårnet Gradski Toranj fra 1400-tallet, som er porten til havet. Her ligger det gamle rådhus på Koblerov torv samt kirken Maria Himmelfart, der har et fritstående klokketårn ved Stora vrata. Om formiddagen afholdes markedet Velika Trznica i fire haller, hvor der sælges frugt, grøntsager, kød og fisk. Midt på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel ved stranden i Malinska.         

7. dag: Sejltur på Adriaterhavet

I dag tager vi på en dejlig sejltur på det turkisblå Adriaterhav. På to timer sejler vi en smuk tur i Kvarnerbugten og strædet mellem øerne Krk og Cres. Ombord venter velkomstdrink samt en engelsktalende lokalguide, som fortæller undervejs. Resten af dagen er til din egen disposition, så du kan nyde de dejlige omgivelser, inden vi drager mod Danmark igen. Om aftenen hygger vi os med afskedsmiddag på hotellet. 

8. dag: Hjemad mod Tyskland 

Det er tid til at tage afsked med den dejlige ø Krk. Vi kører nordpå gennem Slovenien og Østrig til middag og overnatning, som venter os i Sydtyskland.    

9. dag: Hjemkomst til Danmark 

Resten af turen går gennem Tyskland. Vi holder frokostpause undervejs og kommer først på aftenen frem til færgen, der sejler os fra Rostock til Gedser. Ombord nyder vi den inkluderede middagsbuffet inklusive drikkevarer i skibets retsaurant. Vi er tilbage i København sidst på aftenen efter et skønt kroatisk eventyr. 

Hotelinformation

Blue Waves Resort ****
VisSkjul

Flot 4-stjernet hotel på øen Krk i Adriaterhavet. Hotel Blue Waves Resort har en fin beliggenhed bare to minutters gang fra havet og 2,5 kilometer fra Malinska by på øen Krk.

Det nydelige hotel, der er bygget i 2009, har elevator, udendørs pool med solterrasse og bar, samt wellnessområde med indendørs pool, spabad, finsk sauna, dampbad og massage mod betaling. Hotellet ligger desuden ned til stranden. Strandene i Kroatien er med småsten, men på hotellets strand er der både solsenge og parasoller til fri afbenyttelse. Restauranten serverer traditionelle og internationale retter.

Vi bor på nydelige standardværelser med aircondition, tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks og gratis WiFi samt eget badeværelse med badekar og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.