Intet tillæg for eneværelse
Busrejser
9 Dage

Tag med på en dejlig ferie hos den gæstfrie familie Czerny på 4-stjernet hotel ved de mægtige Gasteinerbjerge. Her kan du nyde smukke Østrig, den rene bjergluft og de helsebringende kilder. Vi har inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram.  

Ved foden af de respektindgydende Gasteinerbjerge ligger Gasteinerdalen, der altid har været kendt som vandets dal. Her finder man termiske kilder, dybe bjergsøer og brusende vandfald. Bad Hofgastein har været kendt som kurby siden 1300-tallet, og her er masser af cafeer og arkitektur i særklasse. Bjergene omkring Gasteinerdalen er nogle af de mest karakteristiske i Østrig, og derfor har turister valfartet til dalen...

Tag med på en dejlig ferie hos den gæstfrie familie Czerny på 4-stjernet hotel ved de mægtige Gasteinerbjerge. Her kan du nyde smukke Østrig, den rene bjergluft og de helsebringende kilder. Vi har inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram.  

Ved foden af de respektindgydende Gasteinerbjerge ligger Gasteinerdalen, der altid har været kendt som vandets dal. Her finder man termiske kilder, dybe bjergsøer og brusende vandfald. Bad Hofgastein har været kendt som kurby siden 1300-tallet, og her er masser af cafeer og arkitektur i særklasse. Bjergene omkring Gasteinerdalen er nogle af de mest karakteristiske i Østrig, og derfor har turister valfartet til dalen i årevis.

Det righoldige udflugtsprogram tager dig blandt andet med til byerne Salzburg og Wagrain samt på opdagelse i de fantastiske naturscenerier, der omgiver os overalt i smukke Østrig. Vi skal op i højden ved Grossglockner og køre ad panoramavejen Hochalpenstrasse, og så skal vi ud og nyde den rene luft ved Kitzlochklamm, Schlossalm og Jägersee.

Udover oplevelserne i den fantastiske natur bliver der også rig lejlighed til at dyrke de musikalske interesser - der er nemlig kurkoncerter i byen næsten dagligt. Rejsen byder desuden på gode muligheder for både at slappe af og få rørt kroppen. Find roen på hotellets terrasse eller i haven, tag en tur i det berømte kurbad i Bad Gastein, eller var det noget med en vandre- eller cykeltur i dalen?

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring
430,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 15/9
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • Afr. 21/7, 4/8 og 25/8: 6 nætter i Bad Hofgastein på Hotel Astoria****
 • Afr. 15/9: 6 nætter i Bad Hofgastein på Hotel Alpina****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 2 x frokost (8. og 9. dag) 
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Besøg i Regensburg
 • Byrundtur i Bad Gastein og Bad Hofgastein
 • Byrundtur i Salzburg
 • Gåtur gennem kløften Kitzlochklamm
 • Besøg i Wagrain og ved Jägersee
 • Lift til Schlossalm
 • Udflugt til Grossglockner og ad panoramavejen Hochalpenstrasse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

Afr. 15/9: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned
På denne afrejsedato tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

 I ro og mag holder vi lidt flere pauser, udflugtsprogrammet tilpasses dig, der ikke er så mobil længere, og hvor det er muligt kører vi med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring. Hotellerne er nøje udvalgt, og hovedparten er uden for mange trapper, med elevator og har en god beliggenhed. 
Vi rejser i mindre grupper, og der vil altid være to rejseledere med, så der er en ekstra hjælpende hånd.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.

Dagsprogram

1. dag: Til Thüringen

Vi sejler via Gedser-Rostock, hvor den store brunchbuffet er inkluderet på færgen. Efter ankomst til Nordtyskland kører vi sydpå til Thüringen, hvor vi overnatter.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag.

2. dag: Regensburg

Vi fortsætter busturen gennem Tyskland og holder pause midt på dagen i den mere end 2.000 år gamle by Regensburg. Den gamle bydel er med på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Sent om eftermiddagen, eller først på aftenen, ankommer vi til Bad Hofgastein, hvor vi bliver budt velkommen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den 2.000 år gamle by Regensburg.

Den 2.000 år gamle by Regensburg.

3. dag: Bad Hofgastein og Bad Gastein

I dag skal vi se nærmere på Bad Hofgastein og nabobyen Bad Gastein. Vi starter dagen med en lille orienteringstur i Bad Hofgastein, der er en landsby med cirka 7.000 indbyggere. Det er her, de lokale fra hele dalen handler, hvilket bidrager til et hyggeligt og levende café- og restaurantliv. Bad Hofgastein er desuden dalens historiske midtpunkt, mens nabobyen Bad Gastein er mere kendt som kur- og ferieby for de aktive. De mange bygninger i jugendstil tilfører byen en særlig stemning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udsigten over Bad Hofgastein fejler bestemt ikke noget.

4. dag: Salzburg 

Den smukke by Salzburg ligger kun en times kørsel væk fra vores hotel, så intet er mere oplagt at tage turen dertil for at opleve byens flotte arkitektur og hyggelige stemning. Vores rejseleder fører an på en byrundtur, og der vil være god tid på egen hånd til at udforske byen nærmere. Besøg Mirabellparken, som har lagt scener til filmen The Sound of Music, eller tag eventuelt skinnebanen op til Hohensalzburg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vidste du, at Mozart blev født her i byen for godt 250 år siden? Vi returnerer til Bad Hofgastein sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Mozarts fødeby Salzburg.

5. dag: Kitzlochklamm, Wagrain og Jägersee

Et spektakulært skue venter os i kløften Kitzlochklamm, som ligger i Taxenbach. Sammen går vi en tur i den imponerende kløft. Medbring gerne solidt fodtøj og eventuelt en tynd regnfrakke til denne del af dagens udflugt.

Efterfølgende kører vi til vintersportsbyen Wagrain, og her ser vi blandt andet den lille kirke, hvor Joseph Mohr var præst. Det var ham, der komponerede Stille Nacht, Heillige Nacht. Herhjemme kender vi den bedst som Glade Jul. Efter besøget kører vi videre til den smukke sø Jägersee. Man kan gå rundt om søen på en times tid, men du kan også hvile benene og nøjes med at nyde udsigten over søen og bjergene. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den flotte kløft Kitzlochklamm.

6. dag: Schlossalm

Med liften kører vi fra Bad Hofgastein op til Schlossalm, hvorfra der er en formidabel udsigt over dalen. Vi tilbringer formiddagen på toppen. Der er mulighed for flere vandreture, og du kan vælge at gå ned til byen igen eller køre retur med liften. Resten af dagen er fri til at nyde hotellets faciliteter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Udsigten fra Schlossalm.

7. dag: Grossglockner

At besøge Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, er en fascinerende oplevelse. Her får vi et betagende skue af evig is og sne, og vejen derop er fyldt med spektakulære udsigter. Vi kører ad panoramavejen Grossglockner Hochalpenstrasse til udsigtspunktet ved Kaiser Franz Josephs Höhe, der ligger i 2.360 meters højde. Herfra er der i godt vejr en fantastisk udsigt direkte til Grossglockner. Undervejs kommer vi gennem det ene mere hårrejsende hårnålesving efter det andet, som vores dygtige chauffør manøvrerer rutineret igennem. Panoramavejen ender ved Heiligenblut, som vi også besøger. Byen er især kendt for kirken med det markante, slanke spir.

Bemærk, at denne udflugt alt efter vejr og vind kan blive flyttet til en anden dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Panoramavejen Hochalpenstrasse.

8. dag: Midttyskland

Opholdet i Bad Hofgastein er slut, så vi pakker bussen og kører nordpå til overnatning i Midttyskland. Undervejs stopper vi og hygger os med frokosten. Aftenens middag spiser vi på vores overnatningshotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

9. dag: Hjemrejse

Efter en god morgenmad sætter vi os endnu en gang i bussen for at køre det sidste stykke til Danmark. Vi holder pauser med passsende mellemrum og nyder frokosten et sted på vejen. Vi er fremme i København først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Astoria ****, Bad Hofgastein
VisSkjul

Det skønne 4-stjernede Hotel Astoria ligger bare 200 meter fra bymidten. Hotellet er bygget i typisk østrigsk stil, og ejes og drives af den østrigske familie Czerny, som sætter en ære i at hygge om deres gæster.

På hotellet er der en dejlig restaurant og ikke mindst et charmerende barområde, som indbyder til hygge efter middagen. Solterrassen med udsigt over bjergene er desuden en sikker vinder i sommermånederne. På stedet findes også en wellness-afdeling med pool, sauna og mulighed for massage. Der er gratis WiFi på hotellet. 

Værelser

Alle værelser har balkon, sikkerhedsboks, tv og eget badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her.

Vores flotte hotel, som ligger i smukke omgivelser.
Vores flotte hotel, som ligger i smukke omgivelser.
Haven og udsigten til bjergene er fantastisk.
Haven og udsigten til bjergene er fantastisk.

Hotel Alpina ****, Bad Hofgastein
VisSkjul

Det skønne 4-stjernede Hotel Alpina ligger bare 300 meter fra bymidten i Bad Hofgastein. Hotellet er bygget i typisk østrigsk stil og ejes og drives af den østrigske familie Czerny, som sætter en ære i at hygge om deres gæster. 

På hotellet er der en dejlig restaurant og ikke mindst et charmerende barområde, som indbyder til hygge efter middagen. Haven med liggestole og udsigt over bjergene er desuden en sikker vinder i sommermånederne. På stedet findes også en wellnessafdeling med pool, sauna og mulighed for massage. Der er gratis WiFi på hotellet. 

Værelser

Vi bor på værelser med balkon, sikkerhedsboks, tv og eget badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar.