Intet tillæg for eneværelse
Busrejser
9 Dage

Tag med på en dejlig ferie hos den gæstfrie familie Czerny på 4-stjernet hotel ved de mægtige Gasteinerbjerge. Her kan du nyde smukke Østrig, den rene bjergluft og de helsebringende kilder. Vi har inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram.  

Ved foden af de respektindgydende Gasteinerbjerge ligger Gasteinerdalen, der altid har været kendt som vandets dal. Her finder man termiske kilder, dybe bjergsøer og brusende vandfald. Bad Hofgastein har været kendt som kurby siden 1300-tallet, og her er masser af cafeer og arkitektur i særklasse. Bjergene omkring Gasteinerdalen er nogle af de mest karakteristiske i Østrig, og derfor har turister valfartet til dalen...

Tag med på en dejlig ferie hos den gæstfrie familie Czerny på 4-stjernet hotel ved de mægtige Gasteinerbjerge. Her kan du nyde smukke Østrig, den rene bjergluft og de helsebringende kilder. Vi har inkluderet halvpension og et flot udflugtsprogram.  

Ved foden af de respektindgydende Gasteinerbjerge ligger Gasteinerdalen, der altid har været kendt som vandets dal. Her finder man termiske kilder, dybe bjergsøer og brusende vandfald. Bad Hofgastein har været kendt som kurby siden 1300-tallet, og her er masser af cafeer og arkitektur i særklasse. Bjergene omkring Gasteinerdalen er nogle af de mest karakteristiske i Østrig, og derfor har turister valfartet til dalen i årevis.

Det righoldige udflugtsprogram tager dig blandt andet med til byerne Salzburg og Wagrain samt på opdagelse i de fantastiske naturscenerier, der omgiver os overalt i smukke Østrig. Vi skal op i højden ved Grossglockner og køre ad panoramavejen Hochalpenstrasse, og så skal vi ud og nyde den rene luft ved Kitzlochklamm, Schlossalm og Jägersee.

Udover oplevelserne i den fantastiske natur bliver der også rig lejlighed til at dyrke de musikalske interesser - der er nemlig kurkoncerter i byen næsten dagligt. Rejsen byder desuden på gode muligheder for både at slappe af og få rørt kroppen. Find roen på hotellets terrasse eller i haven, tag en tur i det berømte kurbad i Bad Gastein, eller var det noget med en vandre- eller cykeltur i dalen?

Kort - Bad Hofgastein - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring
430,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 14/6 og 30/8
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter i Bad Hofgastein på Hotel Alpina****
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (8. og 9. dag) 
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Besøg i Regensburg
 • Byrundtur i Bad Gastein og Bad Hofgastein
 • Byrundtur i Salzburg
 • Gåtur gennem kløften Kitzlochklamm
 • Besøg i Wagrain og ved Jägersee
 • Lift til Schlossalm
 • Udflugt til Grossglockner og ad panoramavejen Hochalpenstrasse
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Hovedrute 3 · Udrejse Gedser - hjemrejse Rødby

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor --
--- Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Til Thüringen

Vi sejler via Gedser-Rostock, hvor den store morgenbuffet er inkluderet på færgen. Efter ankomst til Nordtyskland kører vi sydpå til Thüringen, hvor vi overnatter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Regensburg

Vi fortsætter rejsen gennem Tyskland og holder pause midt på dagen i den mere end 2.000 år gamle by Regensburg. Den gamle bydel er med på UNESCO´s liste over verdenskulturarv. Sent om eftermiddagen, eller først på aftenen, ankommer vi til Bad Hofgastein, hvor vi bliver budt velkommen på Hotel Alpina.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den 2.000 år gamle by Regensburg.

Den 2.000 år gamle by Regensburg.

3. dag: Bad Hofgastein og Bad Gastein

I dag skal vi se nærmere på Bad Hofgastein og nabobyen Bad Gastein. Vi starter dagen med en lille orienteringstur i Bad Hofgastein, der er en landsby med cirka 7.000 indbyggere. Det er her, de lokale fra hele dalen handler, hvilket bidrager til et hyggeligt og levende café- og restaurantliv. Bad Hofgastein er desuden dalens historiske midtpunkt, mens nabobyen Bad Gastein er mere kendt som kur- og ferieby for de aktive. De mange bygninger i jugendstil tilfører byen en særlig stemning. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten over Bad Hofgastein fejler bestemt ikke noget.

Udsigten over Bad Hofgastein fejler bestemt ikke noget.

4. dag: Salzburg 

Den smukke by Salzburg ligger kun en times kørsel væk fra vores hotel, så intet er mere oplagt at tage turen dertil for at opleve byens flotte arkitektur og hyggelige stemning. Vores rejseleder fører an på en byrundtur, og der vil være god tid på egen hånd til at udforske byen nærmere. Besøg Mirabellparken, som har lagt scener til filmen The Sound of Music, eller tag eventuelt skinnebanen op til Hohensalzburg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen. Vidste du, at Mozart blev født her i byen for godt 250 år siden? Vi returnerer til Bad Hofgastein sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Skønne Salzburg.

Skønne Salzburg.

5. dag: Kitzlochklamm, Wagrain og Jägersee

Et spektakulært skue venter os i kløften Kitzlochklamm, som ligger i Taxenbach. Sammen går vi en tur i den imponerende kløft. Medbring gerne solidt fodtøj og eventuelt en tynd regnfrakke til denne del af dagens udflugt. Turen kræver, at man er godt gående - ellers er der mulighed for at vente på cafeteriet ved indgangen. 

Efterfølgende kører vi til vintersportsbyen Wagrain, og her ser vi blandt andet den lille kirke, hvor Joseph Mohr var præst. Det var ham, der komponerede Stille Nacht, Heillige Nacht. Herhjemme kender vi den bedst som Glade Jul. Efter besøget kører vi videre til den smukke sø Jägersee. Man kan gå rundt om søen på en times tid, men du kan også hvile benene og nøjes med at nyde udsigten over søen og bjergene. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Den imponerende kløft Kitzlochklamm.

Den imponerende kløft Kitzlochklamm.

6. dag: Schlossalm

Med liften kører vi fra Bad Hofgastein op til Schlossalm, hvorfra der er en formidabel udsigt over dalen. Vi tilbringer formiddagen på toppen. Der er mulighed for flere vandreture, og du kan vælge at gå ned til byen igen eller køre retur med liften. Resten af dagen er sat af til afslapning og til at nyde hotellets faciliteter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigten fra Schlossalm.

Udsigten fra Schlossalm.

7. dag: Grossglockner Hochalpenstrasse

At besøge Østrigs højeste bjerg, Grossglockner, er en fascinerende oplevelse. Her får vi et betagende skue af evig is og sne, og vejen derop er fyldt med spektakulære udsigter. Vi kører ad panoramavejen Grossglockner Hochalpenstrasse til udsigtspunktet ved Kaiser Franz Josephs Höhe, der ligger i 2.360 meters højde. Herfra er der i godt vejr en fantastisk udsigt direkte til Grossglockner. Undervejs kommer vi gennem det ene mere hårrejsende hårnålesving efter det andet, som vores dygtige chauffør manøvrerer rutineret igennem. Panoramavejen ender ved Heiligenblut, som vi også besøger. Byen er især kendt for kirken med det markante, slanke spir.

Bemærk, at denne udflugt alt efter vejr og vind kan blive flyttet til en anden dag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Panoramavejen Hochalpenstrasse.

Panoramavejen Hochalpenstrasse.

8. dag: Midttyskland

Opholdet i Bad Hofgastein er forbi for denne gang, så vi pakker bussen og kører nordpå til overnatning i Midttyskland. Undervejs stopper vi og hygger os med frokosten. Aftenens middag spiser vi på vores overnatningshotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

9. dag: Hjemrejse

Efter en god morgenmad sætter vi os endnu en gang i bussen for at køre det sidste stykke til Danmark. Vi holder pauser med passsende mellemrum og nyder frokosten et sted på vejen. Vi ankommer til Danmark først på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Alpina ****, Bad Hofgastein
VisSkjul

Det skønne 4-stjernede Hotel Alpina ligger bare 300 meter fra bymidten i Bad Hofgastein. Hotellet er bygget i typisk østrigsk stil og ejes og drives af den østrigske familie Czerny, som sætter en ære i at hygge om deres gæster. 

På hotellet er der en dejlig restaurant og ikke mindst et charmerende barområde, som indbyder til hygge efter middagen. Haven med liggestole og udsigt over bjergene er desuden en sikker vinder i sommermånederne. Hotel Alpina har desuden også en wellnessafdeling med pool, sauna og mulighed for massage. 

Værelser

Vi bor på værelser med balkon, sikkerhedsboks, tv, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer og bruseniche eller badekar.

Læs mere om hotellet her.