Intet tillæg for eneværelse

Saalbach · Østrigske højdepunkter · Fra Bornholm

Busrejser
9 Dage

Rejs direkte fra Bornholm med bus til altid dejlige Østrig, hvor enestående naturscenerier venter, når vi besøger den imponerende Kaprun-dæmning og Østrigs højeste bjerg, Grossglockner. På vores stamhotel Hotel Mitterer midt i Saalbach forkæles vi med østrigsk gæstfrihed og halvpension.

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme, og i de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner. Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. Byen er et dejligt feriemål med gode forretninger og cafeer, og i sommersæsonen...

Rejs direkte fra Bornholm med bus til altid dejlige Østrig, hvor enestående naturscenerier venter, når vi besøger den imponerende Kaprun-dæmning og Østrigs højeste bjerg, Grossglockner. På vores stamhotel Hotel Mitterer midt i Saalbach forkæles vi med østrigsk gæstfrihed og halvpension.

Saalbach er kendt af mange som skisportsby, men i sommermånederne er byen og den flotte omegn fuld af skønhed. Overalt mødes vi af østrigernes store gæstfrihed og charme, og i de små alpebyer konkurrerer befolkningen om at have de smukkeste blomstersmykkede altaner. Saalbachs bykerne er bilfri, så selv med hotellets centrale beliggenhed er der fredeligt og roligt om natten. Byen er et dejligt feriemål med gode forretninger og cafeer, og i sommersæsonen er der dans flere steder i byen. Man bliver meget nemt stamgæst i Østrig. 

Vi har inkluderet et stort og varieret udflugtsprogram til både Kaprun og Grossglockner samt et besøg i Ørnereden ved Berchtesgaden. Saalbach er omgivet af høje bjerge, og vi kan opleve den ene flotte panoramaudsigt efter den anden. For de vandreinteresserede er der mange muligheder for ture af forskellig sværhedsgrad - fra Saalbach går der nemlig flere svævebaner op i den fortryllende alpeverden. Husk vandresko og eventuelt vandrestave til traveturen i bjergene.

Kort over Saalbach

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Dobbeltværelse med balkon med begrænset udsigt
75,-
Dobbeltværelse med balkon
200,-
Afbestillingsforsikring
390,-
Obl. administrationstillæg
89,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 6 nætter i Saalbach på Hotel Mitterer***
 • 9 x morgenmad (1.-9. dag)
 • 2 x frokost (3. og 7. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Musikaften på hotellet
 • Lille byvandring i Saalbach
 • Udflugt til Grossglockner og Heiligenblut
 • Udflugt til Ørnereden og Königssee
 • Udflugt til Kaprun-dæmningen og Zell am See
 • Tur med turisttog op på Lindlinger Alm
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder på Bornholm. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 42 · fra Bornholm

Udrejse Hjemrejse
06.20 Gudhjem, tanken 21.00
06.30 Svaneke, torvet 20.50
06.40 Tejn, Brugsen 20.40
06.50 Nexø Havn, ved fiskeriforretningen 20.30
06.50 Allinge-Sandvig, tidl. Shell-tank 20.30
07.10 Aakirkeby, Birgersvej 11 20.10
07.10 Hasle, torvet 20.10
07.30 Rønne, bag velkomstcenteret 19.50
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Der tages forbehold for ændringer i dag til dag-programmet, da udflugterne tilpasses vejret.

Dagsprogram

1. dag: Sydpå mod Østrig

Vi nyder en morgenanretning på færgen fra Rønne til Sassnitz. Herefter går turen sydpå gennem Tyskland til vores overnatningshotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Mod Alperne

Vi fortsætter mod syd gennem Bayern, og efter München kan vi ane Alpernes hvide tinder. Inde i Østrig følger vi floden Saalach på det sidste stykke til den kendte ferieby Saalbach. Ved ankomst og afrejse kører bussen helt op foran hotellet, der ligger i centrum af byen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

3. dag: Saalbach

Vi lærer Saalbach at kende på en lille byvandring i den hyggelige by. Man bemærker straks de mange sportsforretninger. Saalbach er jo en kendt vintersportsby, men byen er også populær om sommeren, hvor man kan beundre udsigten til de majestætiske bjerge fra en af de mange cafeer og restauranter. Tilbage på hotellet nyder vi frokosten. 

Nyd eftermiddagen i byen, eller tag en tur op med svævebanen til Kohlmaiskopf i 1.794 meters højde eller til Schattberg i 2.096 meters højde. Du kan også stå af ved mellemstationen og spadsere retur til Saalbach.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Naturen ved Saalbach er skøn.

Naturen ved Saalbach er skøn.

4. dag: Grossglockner - en enestående naturoplevelse

Ad Grossglockner Hochalpenstrasse kører vi med bussen helt op til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe, der ligger i 2.360 meters højde. Herfra kan man i godt vejr se selve Grossglockner, der med sine 3.797 meter er Østrigs højeste bjerg. Vi besøger kirken i den eventyrlige by Heiligenblut. Også turen ned ad de slyngede alpeveje vækker beundring. På hjemvejen kører vi ind i provinsen Kärnten til Lienz og retur til Saalbach. Vi tilpasser udflugten efter vejret, og gennemfører den om nødvendigt en anden dag.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Grossglockner Hochalpenstrasse fører til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe.

Grossglockner Hochalpenstrasse fører til udsigtspunktet ved Franz Josefs Höhe.

5. dag: Ørnereden og Königssee

Gennem Lofer og over to mindre alpepas kører vi til kurbyen Bad Reichenhall i Tyskland. Herfra går turen via en naturskøn vej rundt om Lattengebirge til kurbyen Berchtesgaden. Vi skifter til lokal bjergbus og senere til elevator, der fører os op gennem bjerget til Ørnereden, der var Hitlers højt beliggende ferieresidens. Der er en fantastisk udsigt herfra, hvor vi også finder det berømte Teehaus Kehlstein. Vi holder en kort eftermiddagspause ved den meget smukke Königssee.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ørnereden, Hitlers højt beliggende feriested.

Ørnereden, Hitlers højt beliggende feriested.

6. dag: Kaprun-dæmningen og Zell am See

Østrigerne har i mange år udnyttet de enorme vandmængder i bjergene til at frembringe energi. Ved Kaprun besøger vi en af landets mange opdæmmede bjergsøer, hvor ikke mindst den store dæmning gør indtryk. Det er muligt at gå på dæmningen og fornemme vandets kolossale kraft. Turen op til dæmningen foregår med mindre lokale busser samt en såkaldt skrålift, som bringer os op ad bjergsiderne. Efter bjergturen holder vi pause i Zell am See, som er en livlig og populær by ved en skøn sø. Her er både mulighed for at shoppe i de mange gode butikker eller blot nyde en kop kaffe ved søbredden.

Du kan også blive hjemme i Saalbach og for eksempel tage på en vandretur. Hotellets personale er gerne behjælpelig med vandrekort og eventuelt en lokal vandrefører. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Kaprun med de mange opdømmede bjergsøer.

Kaprun med de mange opdømmede bjergsøer.

7. dag: Togtur til Lindlinger Alm

Om formiddagen kører vi gennem skisportsbyen Hinterglemm, der næsten er sammenbygget med Saalbach. I bunden af Glemmdalen skifter vi transportmiddel. Et lille turisttog har særlig tilladelse til at køre det sidste stykke op på Lindlinger Alm. Her kommer vi tæt på den betagende alpeverden, hvor der er mulighed for at tage ud på en lille travetur og nyde kaffen i almhytten. Stedets lille museum fortæller om livet på almen. Vi vender tilbage til hotellet til frokost. Hvis vejret tillader det, serveres aftenens middag udendørs - der er altid en særlig stemning over en grillaften i det fri.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

En flok køer slapper af ved Hinterglemm.

En flok køer slapper af ved Hinterglemm.

8. dag: Gennem Tyskland

Vi forlader Østrig og passerer i dag München og Leipzig, inden vi først på aftenen ankommer til vores overnatningshotel.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

9. dag: Hjemrejse

Vi kører til Rostock og holder en god pause på færgen, hvor der er mulighed for at tilkøbe den store frokostbuffet og drikkevarer. Om eftermiddagen går turen gennem Falster, Sjælland og Sverige, inden vi sejler med Bornholmholmslinjen fra Ystad kl. 18.30. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Mitterer ***, Saalbach
VisSkjul

Familieejet hotel i byens gågade med lille fortovsrestaurant og en gemytlig Gaststube. Her er personalet altid klar med en hjælpende hånd og gode ideer. Hotellet har elevator og der er fri adgang til Saalbachs smukke friluftsbad, som ligger cirka 500 meter fra hotellet. En aften under opholdet vil der være musik og underholdning på hotellet.

Værelser

Vi bor på enkle, uensartede værelser med tv, telefon, radio, sikkerhedsboks og badeværelse med hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelser med balkon. Visse balkonværelser har begrænset udsigt. Der tilbydes et begrænset antal eneværelser uden tillæg.

Læs mere om hotellet her. 

Hotel Mitterer i Saalbach.
Hotel Mitterer i Saalbach.