5-stjernet bus: 26/8

Westendorf · Tyrol i fuldt flor

Busrejser
9 Dage

Forkæl dig selv med et ophold på dejligt 4-stjernet hotel i Europas smukkeste landsby ved Kitzbühleralperne. En rejse til alt det skønneste i Østrig.

Westendorf er Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Der er også tænkt på turisternes velbefindende, og byens caféer frister til en kop kaffe eller et godt glas vin.

De inkluderede og varierede udflugter viser ikke blot charmen i Westendorf, men også de prægtigste landskaber...

Forkæl dig selv med et ophold på dejligt 4-stjernet hotel i Europas smukkeste landsby ved Kitzbühleralperne. En rejse til alt det skønneste i Østrig.

Westendorf er Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Der er også tænkt på turisternes velbefindende, og byens caféer frister til en kop kaffe eller et godt glas vin.

De inkluderede og varierede udflugter viser ikke blot charmen i Westendorf, men også de prægtigste landskaber i Tyrol frem. Vi skal både ud at sejle, ind i dalene og op i højderne. Vi skal høre om Tyrols frihedskamp, se Det Gyldne Tag i Innsbruck og besøge Salzburg, hvor der er mulighed for at udvide den musikalske horisont. Under opholdet i Westendorf er der inkluderet halvpension: Lækker buffet om morgenen samt 3-retters menu, salatbuffet og ostebræt om aftenen. Du kan selv vælge mellem flere hovedretter.
 

Kort over Westendorf

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
200,-
Eneværelse
525,-
Eneværelse med balkon
725,-
Afbestillingsforsikring
390,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 26/8
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter på Hotel Jakobwirt****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 1 x frokost (9. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Besøg i Regensburg
 • Byvandring i Westendorf
 • Sejltur på Achensee
 • Byvandring i Salzburg
 • Udflugt rundt om Kaiserbjergene
 • Besøg i Kufstein
 • Entré til Riesenrundgemälde
 • Besøg ved den olympiske hopbakke i Innsbruck
 • Byvandring i Innsbruck
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

5-stjernet bus: 26/8

17/6: 
På afrejsen den 17/6 er der "Bjerget i Flammer", en slags Skt. Hans, hvor der om aftenen tændes bål på bjergskråningerne.

10/9:
På afrejsen den 10/9 er der Almabtrieb, hvor de flot pyntede køer kommer ned fra bjergene efter sommeren.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Thüringen til Bayern

På færgen fra Gedser til Rostock spiser vi den store, lækre morgenbuffet med både koldt og varmt. Slap af og nyd turen gennem Tyskland. Vi spiser middag og overnatter i det nordlige Bayern.

2. dag: Regensburg

Vi holder middagspause i Regensburg, som blev anlagt af romerne for over 2.000 år siden. Sidst på eftermiddagen kører vi ind i Brixental til dalens smukkeste by, Westendorf. Allerede inden den lækre middag kan du nå at få et indtryk af den blomstersmykkede by, der har alt det, man forbinder med Østrig og Tyrol - ikke mindst de traditionelle huse med balkoner og et overvældende flor af Alpepelargonier og andre skønne blomster.

Regensburg.

3. dag: Westendorf og sejltur på Achensee

På en slentretur genem byen lærer vi Westendorf og dens omegn at kende. Over middag kører vi til den smaragdgrønne Achensee, der ligger smukt omgivet af høje bjerge. I byen Achenseehof stiger vi ombord på en turbåd og sejler i løbet af ca. tre kvarter til Buchau. Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen. Hop en tur i hotellets pool, eller slap af med et godt glas østrigsk hvidvin.

4. dag: Salzburg

Salzburg er musikkens by og Mozarts fødeby. Den gamle bydel, med dens mange barokhuse, er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og udover Mozarts fødehjem i Getreidegasse kan vi på en gåtur se flere butikker, der er adskillige århundreder gamle. Ganske imponerende! Vi skal naturligvis også se domkirken, festspilhuset, Pferdeschwemme og Skt. Peters Stift med den berømte kirkegård og den lige så berømte Prälatenvin. På den musikalske front er Salzburg også kendt for mere moderne toner i kraft af filmen og musicalen The Sound of Music. Historien om familien von Trapp udspiller sig i og omkring byen, og i Mirabellparken kan man se Pegasusspringvandet, hvor Julie Andrews sang Do-Re-Mi i filmen. Sammen med rejselederen går vi en byrundtur, og bagefter er der god tid til at se nærmere på de mange butikker eller eksempelvis besøge marionetteatret. I dag er vi lidt sent tilbage i Westendorf.

Salzburg.

5. dag: Rundt om Kaiserbjergene

Via St. Johann og Gasteig kører vi ind i bunden af Kaiserbachtal. I det fredede naturområde er der en flot, flot udsigt til både de vilde og de tamme Kaiserbjerge. Der er mulighed for en lille vandretur. Rundturen fortsætter gennem Walchsee til Kufstein, hvor vi holder eftermiddagspause. Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen. Om aftenen er der mulighed for at overvære et festligt show, der turnerer rundt i hele Tyrol (forbehold for udsolgte pladser). Tyroleraftenen koster ca. 14 euro og bestilles hos rejselederen.
Kaiserbjergene.

6. dag: Markedsdag

I dag er der god tid til at nyde stemningen i Westendorf, hvor det er markedsdag. Der er også masser af muligheder for at komme nærmere på den smukke spektakulære natur. Tag eksempelvis en tur op med svævebanen, der når op i ca. 1.500 meters højde, eller lån en af hotellets gratis cykler. Der er også utallige vandremuligheder. 

7. dag: Innsbruck

Tyrols hovedstad, Innsbruck, ligger kun en god times køretur fra Westendorf. Vi lægger ud med historien om Tyrols frihedskamp, når vi skal se det imponerende maleri Riesenrundgemälde, der er et 360 graders maleri. Panoramaet viser i detaljer slaget på Bergisel og indeholder alle elementer i tyrolernes frihedskamp, herunder trangen til frihed og forbindelsen til Himlen. På det næste besøg kommer vi lidt tættere på selv samme himmel, når vi aflægger den nye, olympiske skihopbakke et besøg. Hele tre gange har Innsbruck været vært ved et vinter-OL. Fra toppen af skihopbakken er der en fantastisk udsigt over byen og de omgivende bjerge. Bakken bliver brugt hele året, så med lidt held kan vi se en af vovehalsene tage springet ud over kanten. Vi nøjes dog selv med at køre med bussen ned til byens centrum, hvor vi på en lille byvandring bl.a. ser Det Gyldne Tag. Herefter bliver der tid til at se nærmere på byen på egen hånd.

8. dag: På gensyn, Tyrol!

Vi siger Auf Wiedersehen til Tyrol og en af Europas smukkeste landsbyer. Vi overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

9. dag: Hjemrejse

Rejsen fortsætter nordpå, og ved Lüneburger Heide indtager vi frokosten. Først på aftenen ankommer vi til København.
 

Hotelinformation

Hotel Jakobwirt ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Et charmerende familiehotel, som ligger midt i Westendorf. Hotellet har uensartede værelser i typisk tyrolerstil med sikkerhedsboks, telefon, radio, tv samt badeværelse med hårtørrer og badekar eller bruseniche. De fleste værelser er med badekar. Selve hotellet har elevator, solterrasse, pejsestue, sauna og lille pool samt et lille bibliotek - også med danske bøger. Mod et gebyr stiller hotellet solarium, massage og internet til disposition, og det er muligt at låne cykler. Der anvendes kun naturmaterialer som uld, bomuld og hør til møbler, sengetøj mv.