Fortryllende Tyrol

Westendorf · Tyrol i fuldt flor

Busrejser
9 Dage

Ophold på dejligt 4-stjernet hotel i Europas smukkeste landsby ved Kitzbühleralperne. En rejse til det skønneste i Østrig.

Westendorf er Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Der er også tænkt på turisternes velbefindende. Byens mange caféer frister til en kop kaffe eller et glas vin.

De inkluderede og varierede udflugter viser ikke blot charmen i Westendorf, men også de prægtigste landskaber i Tyrol. Under opholdet i Westendorf...

Ophold på dejligt 4-stjernet hotel i Europas smukkeste landsby ved Kitzbühleralperne. En rejse til det skønneste i Østrig.

Westendorf er Tyrol i fuldt flor. Her er blomster over det hele, og indbyggerne kappes om at have byens flotteste balkon. Hvert år investerer bystyret mange penge i udsmykningen, og byen har tidligere vundet konkurrencen om at være Europas smukkeste landsby. Der er også tænkt på turisternes velbefindende. Byens mange caféer frister til en kop kaffe eller et glas vin.

De inkluderede og varierede udflugter viser ikke blot charmen i Westendorf, men også de prægtigste landskaber i Tyrol. Under opholdet i Westendorf er der inkluderet halvpension: Lækker buffet om morgenen samt 3-retters menu, salatbuffet og ostebræt om aftenen. Du kan selv vælge mellem flere hovedretter.
 

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
200 ,-
Eneværelse
500,-
Eneværelse med balkon
700,-
Afbestillingsforsikring
380,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 30/7
 • 2 overnatninger i Midttyskland
 • 6 nætter på Hotel Jakobwirt****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 9 x morgenmad
 • 1 x frokost (9. dag)
 • 8 x middag
 • Pause i Regensburg
 • Byvandring i Westendorf
 • Besøg på Osteri i Kitzbühleralperne
 • Byvandring i Salzburg
 • Udflugt rundt om Kaiserbjergene
 • Pause i Kufstein
 • Entré til Swarovskimuseet
 • Byvandring i Innsbruck
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 3 og opsamlingsruterne 4, 5 og 6.

Bemærkninger

5-stjernet bus: 30/7

 • På afrejsen den 12/6 er der "Bjerget i Flammer", en slags Skt. Hans, hvor der om aftenen tændes bål på bjergskråningerne.
 • På afrejsen den 11/9 er der Almabtrieb, hvor de flot pyntede køer kommer ned fra bjergene efter sommeren.

Dagsprogram

1. dag: Gennem Thüringen til Bayern

På færgen fra Gedser til Rostock spiser vi den store, lækre morgenbuffet med både koldt og varmt. Vi overnatter i det nordlige Bayern.

2. dag: Regensburg

Middagspause i Regensburg, som blev anlagt af romerne for over 2.000 år siden. Sidst på eftermiddagen kører vi ind i Brixental til dalens smukkeste by, Westendorf. Allerede inden den lækre middag kan du få et indtryk af den blomstersmykkede by, der har alt det, man forbinder med Østrig og Tyrol - ikke mindst de traditionelle huse med balkoner og et overvældende flor af Alpepelargonier og andre skønne blomster.

Regensburg.

3. dag: Westendorf og ægte alpeost

På en slentretur lærer vi Westendorf og dens omegn at kende. Over middag kører vi en lille udflugt til en hytte i Kitzbühleralperne, en såkaldt alm. Her laver man ægte alpeost i osteriet. Vi får en rundvisning, en smagsprøve og en formidabel udsigt! Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen. Hop en tur i hotellets pool eller slap af med et godt glas østrigsk hvidvin.

Alpeost.

4. dag: Salzburg

Salzburg er musikkens by og Mozarts fødeby! Den gamle bydel, med dens mange barokhuse, er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og udover Mozarts fødehjem i Getreidegasse kan vi på en gåtur se flere butikker, der er adskillige århundreder gamle. Ganske imponerende! Vi skal naturligvis også se domkirken, festspilhuset, Pferdeschwemme og Skt. Peters Stift med den berømte kirkegård og den lige så berømte Prälatenvin. På den musikalske front er Salzburg også kendt for mere moderne toner i kraft af filmen og musicalen The Sound of Music. Historien om familien von Trapp udspiller sig i og omkring byen, og i Mirabellparken kan man f.eks. se Pegasusspringvandet, hvor Julie Andrews sang Do-Re-Mi i filmen.

Salzburg.

5. dag: Rundt om Kaiserbjergene

Via St. Johann og Gasteig kører vi ind i bunden af Kaiserbachtal. I det fredede naturområde er der en flot, flot udsigt til de vilde og de tamme Kaiserbjerge. Der er mulighed for en lille vandretur. Rundturen fortsætter gennem Walchsee til Kufstein, hvor vi holder eftermiddagspause. Vi er tilbage i Westendorf sidst på eftermiddagen. Om aftenen er der mulighed for at overvære et festligt show, der turnerer rundt i hele Tyrol (forbehold for udsolgte pladser). Tyroleraftenen bestilles hos rejselederen. Pris ca. euro 10,-.
Kaiserbjergene.

6. dag: På egen hånd

I dag er der god tid til at nyde stemningen i Westendorf, hvor det er markedsdag. Tag evt. en tur op med svævebanen, der når op i ca. 1500 meters højde, eller lån en af hotellets gratis cykler. 

7. dag: Swarovski og Innsbruck

På den såkaldte glasrute ligger det verdensberømte Swarovski Glasværk med det enestående museum, der i 2015 åbnede en helt ny og udvidet afdeling. Museet er ganske spektakulært både ude og inde. Inde kan vi beundre kunstneriske tableauer. I haven kan man beundre "Krystalskyen" med flere hundredetusinder af enkelt-krystaller. Fra museet i Wattens er der ikke langt til Tyrols hovedstad, Innsbruck. På en lille byvandring ser vi det berømte Gyldne Tag, hvorefter der bliver tid til at se nærmere på byen på egen hånd. 

Swarovski glasværket med det enestående museum.

8. dag: På gensyn, Tyrol!

Vi siger Auf Wiedersehen til Tyrol og en af Europas smukkeste landsbyer. Vi overnatter i Midttyskland på vejen hjem.

9. dag: Hjemrejse

Rejsen fortsætter nordpå, og ved Lüneburger Heide indtager vi frokosten. Først på aftenen ankommer vi til København.
 

Hotelinformation

Hotel Jakobwirt ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Et charmerende familiehotel, som ligger midt i Westendorf. Hotellet har uensartede værelser i typisk tyrolerstil med hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon, radio og tv. De fleste værelser har badekar. Selve hotellet har elevator, solterrasse, pejsestue, sauna og lille pool samt et lille bibliotek - også med danske bøger. Mod et gebyr stiller hotellet solarium, massage og internet til disposition, og det er muligt at låne cykler. Hele hotellet er røgfrit. Der anvendes kun naturmaterialer som uld, bomuld og hør til møbler, sengetøj mv.