Inkl. halvpension og udflugter

Den Polske Riviera

Busrejser
5 Dage

Pommern i det nordlige Polen har overraskende meget at byde på. Her venter hyggelige byer, dejlige strande ved Østersøen og et rigtig godt hotel, hvor den norsktalende hotelvært sørger for, at vi føler os hjemme. 

Mange danskere tænker måske slet ikke på den polske kyst som et oplagt rejsemål - men det er en skam. Ved Den Polske Riviera venter nemlig brede sandstrande, strandpromenader, hyggelige småbyer, skovklædte klinter og stejle skrænter på at blive udforsket. Den Polske Riviera er mindst lige så fin som den tyske - bare mindre overrendt.

Vi bor på Polens største ø, Wolin, som er nabo til tyske Usedom. Med...

Pommern i det nordlige Polen har overraskende meget at byde på. Her venter hyggelige byer, dejlige strande ved Østersøen og et rigtig godt hotel, hvor den norsktalende hotelvært sørger for, at vi føler os hjemme. 

Mange danskere tænker måske slet ikke på den polske kyst som et oplagt rejsemål - men det er en skam. Ved Den Polske Riviera venter nemlig brede sandstrande, strandpromenader, hyggelige småbyer, skovklædte klinter og stejle skrænter på at blive udforsket. Den Polske Riviera er mindst lige så fin som den tyske - bare mindre overrendt.

Vi bor på Polens største ø, Wolin, som er nabo til tyske Usedom. Med den korte rejse kan vi nå at se og opleve en masse i et behageligt og afslappet tempo. Området er en del af det gamle Pommern og har været kastebold mellem tyskere, svenskere, polakker og såmænd også danskere, så der er masser af historier at fortælle. Vikingerne var her også, og vi besøger på rejsen blandt andet en rekonstruktion af en vikingeby. Derudover skal vi nyde naturen og besøge Kolobrzeg, som er en af de ældste og større byer i Pommern.

Vores hotelvært snakker norsk og kan give gode råd om både indkøb og vandreture i den nærliggende nationalpark. Der er halvpension på rejsen, og en af dagene er vi inviteret til en særlig polsk aften med folkedans og -musik.

Kort - Den Polske Riviera - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
575,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
235,-
Obl. administrationstilæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 26/7
 • 4 nætter på Marina Hotel***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 3. dag)
 • 1 x polsk aften med middag (4. dag)
 • Besøg i Stralsund
 • Byvandring i Misdroy, inkl. tur med turisttog
 • Besøg i miniaturepark
 • Besøg i vikingelandsbyen Jomsborg
 • Byvandring i Kolobrzeg
 • Besøg på Museum of Polish Arms i Kolobrzeg
 • Byvandring i Stettin
 • Besøg på Usedom
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

 

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Stralsund

Vi starter godt ud med at nyde den store morgenbuffet på færgen fra Gedser til Rostock. Sejlturen tager små to timer, så der er god tid til at nyde maden og måske endda købe lidt ind i skibets butikker. Sidst på formiddagen lander vi i Rostock.

På vejen mod Polen stopper vi i den gamle hansestad Stralsund, hvor vi går en lille tur i den charmerende bykerne. Stralsund er på UNESCO's Verdenskulturarvsliste, og vi ser de gamle handelshuse og kirkerne, der er bygget i den såkaldte murstensgotik. Fra "Porten til Rügen" kører vi videre via øen Usedom til den polske ø Wolin, hvor vi finder vores værtsby Miedzyzdroje - eller på tysk Misdroy, hvis udtale nok ligger bedre i vores danske ganer. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Den hyggelige havn i Stralsund.

Den hyggelige havn i Stralsund.

2. dag: Misdroy, Lubin og vikingelandsbyen Jomsborg

Den korte afstand til Tyskland smitter af på morgenbordet på hotellet - der mangler ikke noget. Således styrkede begiver vi os på byvandring gennem Misdroy, som er en ganske hyggelig by. Det var en af de første kurbyer i området, og efter en lang periode med stilstand efter 2. Verdenskrig er byen nu ved at genfinde sin plads i kurtraditionen. De gamle, statelige parker, palæer og pragtvillaer bliver lige så stille sat smukt i stand igen. Med et lille turisttog kører vi en runde gennem Misdroy, først til parken og forbi Walk of Fame, de schweiziske huse og afslutter ved miniatureparken.

Vi besøger miniatureparken med en masse flotte modeller af de vigtigste bygningsværker, der findes rundt om Østersøen. Vores eget Rosenborg Slot er også med. Herefter kører vi til udsigtspunktet over nationalparken i Lubin. Vi nyder udsigten, inden vi kører videre mod Wolin, hvor vi besøger den sagnomspundne vikingelandsby Jomsborg. Eftersigende skulle den være grundlagt af den danske konge Harald Blåtand, som også døde her. Byen er blevet rekonstrueret og vi kan se, hvordan man forestiller sig, at en by har set ud omkring år 1000. Til forskel fra så mange andre museer, er det her muligt at sidde i møblerne, bruge værktøjet, og i det hele taget få et godt indblik i, hvordan Jomsborg-vikingerne levede.

Vi er tilbage i Misdroy først på eftermiddagen og du har resten af dagen til at hygge dig ved den lange promenade i Misdroy. Her findes masser af spisemuligheder og mange butikker og boder, hvor du kan gøre en god handel. Prisniveauet ligger stadigvæk lidt under det danske. På byens lange mole ligger der flere cafeer, hvor man kan tage en kaffepause, og der er flere muligheder for at tage på en sejltur til eksempelvis Usedom. Du kan også spadsere en tur ad Walk of Fame, som er et smukt anlæg med statuer af kendte kunstnere. Anlægget ligger ned til stranden og promenaden. Misdroy ligger desuden lige op til Wolin Nationalpark, hvor der er en lang række gode vandreruter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Stranden i Misdroy

Stranden i Misdroy

3. dag: Kolobrzeg 

Vi følger kysten mod øst gennem Wolin Nationalpark og videre gennem små og store kystbyer, indtil vi når Kolobrzeg. Byen er en af de ældste i hele Pommern, men under krigen blev en meget stor del af den jævnet med jorden. Nu er det meste genopbygget efter de gamle tegninger. Den saltholdige luft indeholder meget jod, og byens kurbade har stolte traditioner, der går langt tilbage. Ved fyrtårnet i havneløbet kan vi se ud over Østersøen, og inde i centrum tager rejselederen os med på en byvandring gennem den gamle bydel. I Kolobrzeg besøger vi også Museum of Polish Arms, som er et interessant museum om den polske hær - med samlinger fra såvel 2. Verdenskrig som tiden for den kolde krig i Europa.  

Efter museumsbesøget er der mulighed for at spise frokost på egen hånd. I centrum af Kolobrzeg ligger der restauranter og cafeer, hvor man også blot kan nyde en kop kaffe. Vi følger en anden og lidt hurtigere vej tilbage til Misdroy, så der er tid til at hvile benene lidt, inden vi mødes til middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Fyrtårnet i Kolobrezeg.

Fyrtårnet i Kolobrezeg.

4. dag: Stettin og polsk aften

I dag besøger vi Stettin, der er en af Polens største byer, og som på polsk noget mindre mundret hedder Szczecin. Vi indleder med at køre en runde med bussen i den store havneby, og herefter følger vi vores rejseleder på en byvandring i centrum. Under 2. Verdenskrig blev 70 procent af Stettin ødelagt, så der er desværre ikke meget tilbage af Stara Miasto, den oprindelige gamle by. Der er dog et hyggeligt miljø med pænt restaurerede huse i flotte farver samt mange restauranter og cafeer. Dominerende i Stettin er slottet, De Pommerske Fyrsters Slot, som er blvet genopført og i dag anvendes som kulturcentrum. På byvandring ser vi også byportene og mindesmærket The Angel of Freedom på Solidaritetspladsen foran Philharmonien. Englen står til minde om de mennesker, der døde under opstanden i 1970, hvor Solidaritet kæmpede mod de kommunistiske myndigheder. 

Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Misdroy, så der er tid til promenade på molen eller et besøg på en af byens mange cafeer. Denne aften er der polsk aften på hotellet med klassisk polsk menu, musik og folkedans - en fin afslutning på vores ophold i Misdroy.    

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Idylliske Stettin.

Idylliske Stettin.

5. dag: Usedom og hjemrejse

Det er tid til at forlade vores norske hotelvært og køre hjem mod Danmark. På vejen kommer vi til Usedom, som er et af de mest fashionable steder i Tyskland. Mange tyskere med økonomien i orden tilbringer sommeren på øen. Herfra fortsætter vi til Rostock, hvorfra vi sejler til Gedser. Vi er hjemme på Sjælland henad aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den berømte mole på Usedom i Tyskland.

Den berømte mole på Usedom i Tyskland.

Hotelinformation

Marina Hotel ***, Misdroy
VisSkjul

Nyere hotel med en rigtig god beliggenhed midt i Misdroy, kun få hundrede meter fra kurparken, strandpromenaden og molen. Hotelværten taler norsk, men forstår også fint dansk. Der er elevator til alle etager. Man spiser godt i hotellets restaurant, hvor man også kan nyde godt af barens tilbud.

Værelser

Værelserne varierer i størrelse og indretning og enkelte har balkon. Vi bor på værelser med tv, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Marina Hotel
Marina Hotel
Restauranten på Marina Hotel.
Restauranten på Marina Hotel.