Inkl. halvpension og udflugter

Den Polske Riviera

Busrejser
5 Dage

Pommern i det nordlige Polen har overraskende meget at byde på. Her venter hyggelige byer, dejlige strande ved Østersøen og et rigtig godt hotel, hvor den norsktalende hotelvært sørger for, at vi føler os hjemme. 

Mange danskere tænker måske slet ikke på den polske kyst som et oplagt rejsemål - men det er en skam. Ved den polske riviera venter nemlig brede sandstrande, strandpromenader, hyggelige småbyer, skovklædte klinter og stejle skrænter på at blive udforsket. Den Polske Riviera er mindst lige så fin som den tyske - bare mindre overrendt.

Vi bor på Polens største ø, Wolin, som er nabo til tyske Usedom. Med...

Pommern i det nordlige Polen har overraskende meget at byde på. Her venter hyggelige byer, dejlige strande ved Østersøen og et rigtig godt hotel, hvor den norsktalende hotelvært sørger for, at vi føler os hjemme. 

Mange danskere tænker måske slet ikke på den polske kyst som et oplagt rejsemål - men det er en skam. Ved den polske riviera venter nemlig brede sandstrande, strandpromenader, hyggelige småbyer, skovklædte klinter og stejle skrænter på at blive udforsket. Den Polske Riviera er mindst lige så fin som den tyske - bare mindre overrendt.

Vi bor på Polens største ø, Wolin, som er nabo til tyske Usedom. Med den korte rejse kan vi nå at se og opleve en masse i et behageligt og afslappet tempo. Området er en del af det gamle Pommern og har været kastebold mellem tyskere, svenskere, polakker og såmænd også danskere, så der er masser af historier at fortælle. Vikingerne var her også, og vi besøger på rejsen blandt andet en rekonstruktion af en vikingeby. Derudover skal vi nyde naturen og besøge Kolobrzeg, som er en af de ældste og større byer i Pommern.

Vores hotelvært snakker norsk og kan give gode råd om både indkøb og vandreture i den nærliggende nationalpark. Der er halvpension på rejsen, og en af dagene er vi inviteret til en særlig polsk aften med folkedans og -musik.

Rutekort - Den Polske Riviera - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
525,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
155,-
Afbestillingsforsikring
220,-
Obl. administrationstilæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 18/8
 • 4 nætter på Marina Hotel***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 3. dag)
 • 1 x polsk aften med middag (4. dag)
 • Besøg i Stralsund
 • Byvandring i Misdroy, inkl. tur med turisttog
 • Besøg i miniaturepark
 • Byvandring i Kolobrzeg
 • Udflugt gennem Wolin Nationalpark
 • Besøg ved vikingeborgen Jomsborg
 • Besøg på Usedom
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Stralsund

Vi starter godt ud med at nyde den store morgenbuffet på færgen fra Gedser til Rostock. Sejlturen tager små to timer, så der er god tid til at nyde maden og måske endda købe lidt ind i skibets butikker. Sidst på formiddagen lander vi i Rostock.

På vejen mod Polen stopper vi i den gamle hansestad Stralsund, hvor vi går en lille tur i den charmerende bykerne. Stralsund er på UNESCO´s Verdenskulturarvsliste, og vi ser de gamle handelshuse og kirkerne, der er bygget i den såkaldte murstensgotik. Fra "Porten til Rügen" kører vi videre via øen Usedom til den polske ø Wolin, hvor vi finder vores værtsby Miedzyzdroje - eller på tysk Misdroy, hvis udtale nok ligger bedre i vores danske ganer. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag. 

Den hyggelige havn i Stralsund.

Den hyggelige havn i Stralsund.

2. dag: Misdroy

Den korte afstand til Tyskland smitter af på morgenbordet - der mangler ikke noget. Således styrkede begiver vi os på byvandring gennem Misdroy, som er en ganske hyggelig by. Det var en af de første kurbyer i området, og efter en lang periode med stilstand efter 2. Verdenskrig er byen nu ved at genfinde sin plads i kurtraditionen. De gamle, statelige parker, palæer og pragtvillaer bliver lige så stille sat smukt i stand igen. Med et lille turisttog kører vi en runde gennem Misdroy. I udkanten af byen besøger vi derefter en af områdets nyere attraktioner, en miniaturepark med en masse flotte modeller af de vigtigste bygningsværker, der findes rundt om Østersøen. Vores eget Rosenborg Slot er også med.

Resten af dagen kan du hygge dig ved den lange promenade i Misdroy. Her findes masser af spisemuligheder og mange butikker og boder, hvor du kan gøre en god handel. Prisniveauet ligger stadigvæk lidt under det danske. På byens lange mole ligger der flere cafeer, hvor man kan tage en kaffepause, og der er flere muligheder for at tage på en sejltur til eksempelvis Usedom. Du kan også spadsere en tur ad Walk of Fame, som er et smukt anlæg med statuer af kendte kunstnere. Anlægget ligger ned til stranden og promenaden. Misdroy ligger desuden lige op til Wolin Nationalpark, hvor der er en lang række gode vandreruter.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Stranden i Misdroy

Stranden i Misdroy

3. dag: Kolobrzeg 

Vi følger kysten mod øst gennem Wolin Nationalpark og videre gennem små og store kystbyer, indtil vi når Kolobrzeg. Byen er en af de ældste i hele Pommern, men under krigen blev en meget stor del af den jævnet med jorden. Nu er det meste genopbygget efter de gamle tegninger. Den saltholdige luft indeholder meget jod, og byens kurbade har stolte traditioner, der går langt tilbage. Ved fyrtårnet i havneløbet kan vi se ud over Østersøen, og inde i centrum tager rejselederen os med på en byvandring gennem den gamle bydel. I centrum ligger der cafeer og restauranter, hvor man kan nyde en kop kaffe eller spise frokost på egen hånd. Vi følger en anden og lidt hurtigere vej tilbage til Misdroy, så der er tid til at hvile benene lidt, inden vi mødes til middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Fyrtårnet i Kolobrezeg.

Fyrtårnet i Kolobrezeg.

4. dag: Wolin, vikinger og polsk aften

Vi bliver på Wolin i dag. Syd for Misdroy ligger den smukke Turkis-sø, der er opstået i et gammelt kalkbrud. Vi holder en kort pause ved søen, inden vi kører til Lubin, hvor den danske konge Valdemar 1. eftersigende udraderede en slavisk borg. Der er en flot udsigt over hele Wolinbugten herfra. Vi fortsætter til byen Wolin, der har givet navn til øen. Den sagnomspundne vikingeby Jomsborg skulle have ligget her og efter sigende være grundlagt af den danske konge Harald Blåtand, som også døde her. Byen er blevet rekonstrueret, og vi kan se, hvordan man forestiller sig, at en by har set ud omkring år 1000. Til forskel fra så mange andre museer er det her muligt at sidde i møblerne, bruge værktøjet og i det hele taget få et godt indblik i, hvordan Jomsborg-vikingerne levede.

Midt på eftermiddagen er vi tilbage i Misdroy, så der er tid til promenade på molen eller et besøg på en af byens mange caféer. Denne aften er der polsk aften med klassisk polsk menu, musik og folkedans. Arrangementet afholdes på hotellet - en fin afslutning på vores ophold i Misdroy.    

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Vikinger i Wolin Vikingecenter.

Vikinger i Wolin Vikingecenter.

5. dag: Usedom og hjemrejse

Det er tid til at forlade vores norske hotelvært og køre hjem mod Danmark. På vejen kommer vi til Usedom, som er et af de mest fashionable steder i Tyskland. Mange tyskere med økonomien i orden tilbringer sommeren på øen. Herfra fortsætter vi til Rostock, hvorfra vi sejler til Gedser. Vi er hjemme i København henad aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Den berømte mole på Usedom i Tyskland.

Den berømte mole på Usedom i Tyskland.

 

Hotelinformation

Marina Hotel ***, Misdroy
VisSkjul

Nyere hotel med en rigtig god beliggenhed midt i Misdroy, kun få hundrede meter fra kurparken, strandpromenaden og molen. Hotelværten taler norsk, men forstår også fint dansk. Der er elevator til alle etager. Man spiser godt i hotellets restaurant, hvor man også kan nyde godt af barens tilbud.

Værelser

Værelserne varierer i størrelse og indretning og enkelte har balkon. Vi bor på værelser med tv, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her. 

Marina Hotel
Marina Hotel
Restauranten på Marina Hotel.
Restauranten på Marina Hotel.