Inkl. halvpension
Busrejser
10 Dage

Polens enestående seværdigheder venter på denne indholdsrige rundrejse. Glæd dig blandt andet til en sejltur på den enestående Elblag-kanal og besøg i bunkeren Ulveskansen fra 2. verdenskrig, når vi besøger Gdansk, Warszawa og Poznan.

På denne velkomponerede rundrejse dykker vi ned i Polens rige og til tider voldsomme historie. Vi indleder med en køretur langs Østersøkysten fra Stettin til den attraktive havneby Gdansk. Herfra tager vi på spændende udflugter til Europas største korsridderborg, Malbork, og så skal vi opleve den helt særlige Elblag-kanal, hvor skibene trækkes over land på bestemte strækninger af kanalen - det er en unik oplevelse, man ikke...

Polens enestående seværdigheder venter på denne indholdsrige rundrejse. Glæd dig blandt andet til en sejltur på den enestående Elblag-kanal og besøg i bunkeren Ulveskansen fra 2. verdenskrig, når vi besøger Gdansk, Warszawa og Poznan.

På denne velkomponerede rundrejse dykker vi ned i Polens rige og til tider voldsomme historie. Vi indleder med en køretur langs Østersøkysten fra Stettin til den attraktive havneby Gdansk. Herfra tager vi på spændende udflugter til Europas største korsridderborg, Malbork, og så skal vi opleve den helt særlige Elblag-kanal, hvor skibene trækkes over land på bestemte strækninger af kanalen - det er en unik oplevelse, man ikke kan få andre steder i verden. Vi besøger også Hitlers hemmelige bunker fra 2. Verdenskrig, Ulveskansen. I januar 1945 forlod tyskerne bunkeren, for derefter at forsøge at sprænge den i luften få dage før den røde hær nåede frem. Bunkeren blev dog kun delvist beskadiget og står i dag som et mindesmærke om nazitiden i Polen.

Herefter kører vi til Polens hovedstad, Warszawa, hvor vi ser, hvordan det gamle centrum er blevet genopbygget i en tro kopi af tidligere tiders udseende efter 2. Verdenskrigs altødelæggende bombardementer. Byen byder i dag på en gammel og charmerende bydel og er samtidig en moderne storby. I Poznan kan du beundre den gamle markedsplads, der er en af de største og flotteste i Østeuropa. På vej hjem til Danmark runder vi rejsen af med et besøg i Berlin, hvor vi på en byrundtur ser den tyske hovedstads seværdigheder.

Undervejs bor vi på gode hoteller med halvpension, og hver dag byder på nye spændende oplevelser og Polens enestående seværdigheder, som vi nyder i et stille og roligt tempo. Glæd dig til en interessant rundrejse i dejlige Polen, hvor man altid mødes med et smil af den venlige lokalbefolkning.

Kort - På opdagelse i Polen - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.945,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
155,-
Afbestillingsforsikring
635,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 27/5
 • 1 nat i Stettin på Novotel Szczecin Centrum Hotel****
 • 3 nætter i Gdansk på Hotel Focus Premium****
 • 1 nat i Masurien på Hotel Mercure****
 • 2 nætter i Warszawa på Hotel Reytan***
 • 1 nat nær Poznan på Hotel 500***
 • 1 nat i Berlin på Berlin Mark Hotel****
 • 10 x morgenmad (1.-10. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Byvandring i Gdansk
 • Rundvisning på middelalderborgen Malbork
 • Udflugt med sejlads på Elblag-kanalen
 • Besøg ved Ulveskansen i Gierloz
 • Byvandring i Warszawa
 • Byvandring i Poznan
 • Byrundtur i Berlin
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Byterminal, ved rådhuset 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Til Polen

Vi kommer til Nordtyskland med færgen fra Gedser til Rostock, og ombord  har vi god tid til at hygge os med den store, inkluderede morgenbuffet. Fra Rostock kører vi gennem det østlige Tyskland og over grænsen til vores hotel i Stettin i Polen. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Udsigt over den polske by Stettin.

Udsigt over den polske by Stettin.


2. dag: Langs Østersøkysten til Gdansk

Fra Stettin kører vi langs den polske Østersøkyst mod Gdansk, hvor vi skal bo i tre nætter. Den gamle pommerske havneby var tidligere hansestad og har altid været en betydningsfuld havneby med en strategisk placering. I Gdansk nyder vi aftenens middag på vores gode hotel.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

3. dag: Gdansk 

I dag skal vi se nærmere på havnefronten og det hyggelige centrum i Gdansk. Gdansk er ikke bare en by ud til Østersøen, men også lidt af en turistperle, bestående af de tre byer Gdansk, badebyen Sopot og havnebyen Gdynia. Det var på Westerplatte ud for Gdansk, at 2. Verdenskrig begyndte. Her kæmpede polakkerne heroisk en ulige kamp mod tyskerne i forsvaret af Polen. 80 procent af byen blev jævnet med jorden under 2. Verdenskrig, men polakkerne har genopbygget byen på imponerende vis, så de historiske bygninger i dag fremstår smukke og velholdte og danner ramme om hyggelige og charmerende kvarterer.
  
Gdansk er også verdensberømt for Lech Walesa, som stod i spidsen for en strejke på byens skibsværft i 1980 - det første succesfulde oprør mod kommunismen og Sovjetunionen. Lech Walesa blev senere Polens præsident og modtog Nobels fredspris. Ud for det historiske skibsværft er European Solidarnosc Center bygget - hjemsted for "Solidaritet", som vi kaldte det i Danmark.

Resten af dagen er på egen hånd i Gdansk. Hovedgaden i Gdansk er gågade og fører til det charmerende og hyggelige havnekvarter med spændende cafeer og restauranter. Om aftenen mødes vi igen tl middagen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den flotte havn i Gdansk.

Den flotte havn i Gdansk.

4. dag: Malbork og Elblag-kanalen

I dag skal vi først opleve Europas største middelalderborg, den teutoniske Ridderordens borg, Malbork, fra 1373. Bygningskomplekset består af tre borge, som er omgivet af fire ringmure og en flod. Frem til 1626 havde ingen hær kunnet erobre borgen, og det lykkedes først den svenske hær under felttoget i Preussen at indtage borgen. Vi får en rundvisning med lokalguide i den imponerende middelalderborg. 

Om eftermiddagen skal vi sejle både på vandet og over landjorden - det lyder måske lidt besynderligt, men dagens udflugt byder på en særlig oplevelse ved Elblag-kanalen. Den blev etableret i årene 1848-1872 og blev oprindeligt bygget til transport af landbrugsafgrøder. Kanalen, med en samlet længde på 80 kilometer, har den mest ejendommelige og specielle konstruktion med en niveauforskel på 99 meter, hvor skibene på kanalen via beddinger, sluser og dæmninger transporteres hen over landjorden på transportvogne, der kører på skinner. Kanalen er teknisk set en af Europas mest interessante søfartsveje. Efter denne særlige oplevelse kører vi tilbage til Gdansk, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den specielle konstruktion ved Elblag-kanalen.

Den specielle konstruktion ved Elblag-kanalen.


5. dag: Masurien og Ulveskansen

Vi forlader Gdansk og bevæger os ind i Østpreussen og Masurien. Vores mål er området omkring Gierloz, Ketrzyn, hvor Hitler under 2. Verdenskrig havde sit hovedkvarter, Wolfsschanze, som en bastion mod den russiske fjende i øst. Hele anlægget dækkede et område på 6,5 km2 i en skov langt fra bebyggelse og offentlige veje. Der var dog togskinner til bunkeren, ligesom der var en lille lufthavn i området. Ulveskansen var arbejdsplads for cirka 2.000 tyskere, og alle bygninger var kamufleret med buske, græs og træer, så de var usynlige fra luften. Hitler opholdt sig i denne bunker i mere end 800 dage i løbet af 2. Verdenskrig, og stedet forblev intakt og uopdaget under hele krigen, selvom Hitler hver dag frygtede luftangreb fra de allieredes side. I dette østlige hovedkvarter forsøgte nogle tyske officerer at begå et internt attentat mod Hitler, som imidlertid mislykkedes. Først i januar 1945 forlod tyskerne bunkeren, for derefter selv at forsøge at sprænge den i luften få dage før den røde hær nåede frem. Bunkeren blev dog kun delvis beskadiget og står i dag som et mindesmærke om nazitiden i Polen. 

Efter det interessante besøg i Ulveskansen kører vi til vores hotel i Masurien, hvor vi nyder aftenens middag. 

Inkuderede måltider: Morgenmad og middag.

Wolfsschanze eller Ulveskansen som den hedder på dansk.

Wolfsschanze eller Ulveskansen som den hedder på dansk.


6. dag: Mod Warszawa

Vores rejse fortsætter fra Masuriens søområder til Polens hovedstad, Warszawa, som blev voldsomt ødelagt under 2. Verdenskrig. Med stor dygtighed og med respekt for tidligere tiders byggestil er centrum af Warszawa blevet genopført som den oprindeligt så ud. Rekonstruktionen er sket ud fra gamle fotografier og med hjælp fra lokale. Vi får en orienterende byrundtur i Warszawa, inden vi samles til middagen i hotellets restaurant.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

7. dag: Warszawa

Vi har en hel dag i den polske hovedstad med byvandring og god tid til at se nærmere på Warszawas seværdigheder. Vores lokale guide fortæller om byens lange lidelseshistorie. Warszawa har en gammel og en ny bydel. Den historiske gamle bydel blev næsten totalt udryddet under 2. Verdenskrigs bombardementer. Polakkerne har udført et så fornemt genopbygningsarbejde, at hele den gamle by i dag er med på UNESCO's Verdensarvsliste. Gennem Warszawa går den kongelige rute, som vi følger et stykke. Vi skal se kongeslottet udefra, den smukke Lazienki Royale Park, Chopin-monumentet, Warszawa Universitet i moderne design og det karakteristiske 230 meter høje Kulturpalads, som var en gave fra Stalin. I den nye by ligger blandt andet mange af Warszawas kirker. Vi kommer også forbi den tidligere jødiske ghetto, hvor tyskerne spærrede hundredetusinder af mennesker sammen i en kummerlig og angstfuld tilværelse. I dag har Warszawa fået etableret et attraktivt bymiljø, som har rigtig meget at byde på med et stort udvalg af restauranter og cafeer, shoppingscentre og mærkevarebutikker - her mangler ikke noget! Du får også tid på egen hånd i Warszawa, inden vi samles til aftenens middag i hotellets restaurant.          

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Den centrale plads i hyggelige Warszawa.

Den centrale plads i hyggelige Warszawa.

8. dag: Poznan

Vi forlader Warszawa og kører vestpå mod Poznan, som var Polens første hovedstad. I dag er Poznan hovedby i Wielkopolska-regionen og nok bedst kendt for de mange erhvervsmesser og sportsbegivenheder, som finder sted i byen. Det moderne Poznan er sprængfyldt med liv, og byen er vært for en lang række internationale festivaler, koncerter, udstillinger og gallafester. Omkring en fjerdedel af byens indbyggere er studenter, som om aftenen fylder de utallige pubber, cafeer, klubber og biografer. Poznan er en smuk og fascinerende by - specielt den ældste del af byen, kaldet Ostrow Tumski omkring den gamle markedsplads med det store renæssancerådhus. Den gamle markedsplads er en af de største og flotteste i det østlige Europa med smukke, pastelfarvede huse og smalle sidegader spækket med restauranter og cafeer. Efter at have oplevet Poznan på en byvandring kører vi til vores overnatningshotel, som ligger udenfor Poznan, i Tarnowo Podgórne, hvor middagen venter.     

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.       

Den gamle markedsplads i Poznan.

Den gamle markedsplads i Poznan.

    

9. dag: Berlin

Efter morgenmaden går turen mod den polsk-tyske grænse og derefter mod den tyske hovedstad, Berlin. Vel ankommet skal vi se nærmere på metropolen på en byrundtur med bussen. Vi kører ad den fashionable shoppinggade Kurfürstendamm, hvor den sønderskudte Gedächtniskirche står som minde om bombardementerne under 2. Verdenskrig, gennem Tiergarten op mod Sejrssøjlen med Guld-Else på toppen. Herefter kører vi mod Brandenburger Tor og området omkring Rigsdagen med den karakteristiske glaskuppel og videre ind i den gamle østzone med Alexanderplatz, det røde rådhus og fjernsynstårnet. Vi skal også forbi en rest af Berlinmuren, East Side Gallery og gennem Kreuzberg-kvarteret, som kaldes lille Istanbul på grund af befolkningssammensætningen. Vi runder også Potsdamer Platz, som præges af nybygninger i beton, stål og glas.

Hver del af Berlin har sit eget særpræg - det er en af de mest populære byer i Europa, både for turister, men også for tilflyttere af mange forskellige nationaliteter. Berlin har plads til dem alle, og berlinerne accepterer udlændinge i langt højere grad end andre steder i Tyskland. Rejsens sidste middag indtages på hotellet i Berlin.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Café på Pariser Platz ved Brandenburger Tor.

Café på Pariser Platz ved Brandenburger Tor.


10. dag: Hjemrejse

Vi vinker farvel til Berlin og ankommer til Danmark med Rostock-Gedser-færgen. Du har mulighed for at tilkøbe frokostbuffet med drikkevarer inkluderet i færgens restaurant, og du får også tid til at handle i færgens butikker. Vi er hjemme sidst på eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Novotel Szczecin Centrum Hotel, ****, Stettin
VisSkjul

4-stjernet hotel beliggende i centrum af Stettin. På hotellet finder du restaurant, bar samt indendørs pool.

Værelser

Alle værelser har skrivebord, tv, kaffe-/te-faciliteter, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her. 

 

Hotel Focus Premium ****, Gdansk
VisSkjul

Nydeligt 4-stjernet hotel med en central beliggenhed i Gdansk. Hotellet har restaurant, bar og elevator.

Værelser

Vi bor på værelser med aircondition, tv, telefon, te-/kaffe-faciliteter, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.
 

Hotel Mercure ****, Masurien
VisSkjul

Godt beliggende htoel direkte ud til en af søerne i Masurien. På hotllet findes der restaurant, bar, spa- og wellnesscenter samt pool.

Værelser

Alle værelser har tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.
 

Hotel Reytan ***, Warszawa
VisSkjul

Pænt 3-stjernet hotel med en central beliggenhed i Warszawa. Hotellet har to afdelinger, hvoraf den ene ikke har elevator. Hotellet har restaurant. 

Værelser

Vi bor på værelser med aircondition, te- og kaffe-faciliteter, tv og telefon, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer.
 

Hotel 500 ***, Tarnowo Podgórne
VisSkjul

3-stjernet hotellet beliggende cirka 20 kilometer vest for Poznan. På hotellet findes der restaurant og bar.

Værelser

Alle værelser har tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse. 

Læs mere om hotellet her. 

 

Berlin Mark Hotel ****, Berlin
VisSkjul

Pænt og centralt beliggende hotel tæt på shoppinggaden Kurfürstendamm og KaDeWe. På hotellet findes der desuden en hyggelig restaurant og bar.

Værelser

Alle væreler har tv, telefon, aircondition, minibar og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.