Inkl. besøg i Krakow

Slovakiet & Tatrabjergene

Busrejser
9 Dage

På denne rejse til Slovakiet skal vi på opdagelse i Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet, men nu er der igen mulighed for at opleve Østeuropas alper.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Her finder man en unik flora og fauna med blandt andet murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. På vores hyggelige hotel i Liptova Mirculas i hjertet af Tatrabjergene har vi vores base, omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi ud på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige byer og seværdigheder,...

På denne rejse til Slovakiet skal vi på opdagelse i Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet, men nu er der igen mulighed for at opleve Østeuropas alper.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Her finder man en unik flora og fauna med blandt andet murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. På vores hyggelige hotel i Liptova Mirculas i hjertet af Tatrabjergene har vi vores base, omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi ud på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige byer og seværdigheder, som området er berømt for. På vej hjem til Danmark besøger vi Krakow - Polens smukkeste by.

 
Kort - Slovakiet - Tatrabjergene

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
850,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser
145,-
Afbestillingsforsikring
350,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning i Polen
 • 1 overnatning i Krakow
 • 1 overnatning i Frankfurt an der Oder
 • 5 nætter på Hotel Janosik****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 7 x middag (1.-6. og 8. dag)
 • Byvandring i Poprad og Spisska Sobota
 • Besøg ved bjergsøen Strbske Pleso
 • Besøg på frilandsmuseum og Stara Lubovna-slottet
 • Rafting på Dunajecfloden
 • Besøg i Tatranska Lomnica
 • Byvandring i Krakow
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Polen

Via Gedser-Rostock, hvor vi på færgen spiser en lækker brunch. Bagefter er der god tid til at udnytte færgens faciliteter, inden vi kører gennem det østlige Tyskland, over grænsen og til vores overnatningshotel i Polen. Vi spiser rejsens første middag sammen på hotellet om aftenen.

2. dag: Gennem Tatrabjergene

Dagen i dag byder på en flot køretur gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge. Vi spiser frokost undervejs, og ellers skal du bare læne dig tilbage og nyde udsigten fra bussens vinduer. Målet for køreturen er vores hotel i Liptova Mirculas, som ligger 280 kilometer nordøst for Slovakiets hovedstad, Bratislava. 

3. dag: Poprad og bjergsøen Strbske Pleso

Vi udforsker vores lokalområde med besøg i Spisska Sobota, som er byen Poprads historiske bydel. Vi ser Skt. Egidius-pladsen, som er omgivet af huse fra 1700-tallet. Pladsen huser den berømte gotiske Skt. Georg-Kirke, som er byens største seværdighed. I Spisska Sobota har du også god tid til at finde en hyggelig restaurant til frokost. Smag eventuelt den lokale øl fra Poprad, Tatran, som ikke lader de tjekkiske øl noget tilbage. Om eftermiddagen kører vi til bjergsøen Strbske Pleso, som ikke kan undgå at imponere med sin skønhed. Søen er krystalklar, og bjergene og skoven omkring søen danner en betagende ramme. Det er balsam for sjælen at promenere omgivet af en sådan skønhed.

Spisska Sobota.

4. dag: Slottet Stara Lubovna og Dunajec-floden

I dag besøger vi Stara Lubovna-slottet og det tilstødende frilandsmuseum. Vi begynder på frilandsmuseet, så man kan vente der, hvis man ikke har mod på stigningen til slottet, der foregår ad en stejl sti. Det tager omkring 15 minutter at gå derop, men fra slottet bliver vi belønnet med en herlig udsigt. Om eftermiddagen byder vi på mild rafting på en ti kilometer lang rute på Dunajec-floden. Vi flyder langs grænsen til Polen gennem et smukt naturlandskab. Det tager knap to timer. Det er en stor oplevelse at drive ned ad floden alene ved hjælp af strømmen.

Traditionelle huse med Stara Lubovna-slottet i baggrunden.

5. dag: På egen hånd

Tag en slapperdag på hotellet i vores lille by, gå på opdagelse i de lokale forretninger, eller tag en lille tur i den smukke natur omkring byen.

6. dag: Bjergbyen Tatranska Lomnica

Med vores bus kører vi op til Tatranska Lomnica, som er en hyggelig lille bjergby. Her har vi god tid til frokost og shopping. I dag er det også muligt at nå helt til tops og tage liften op i 2.633 meters højde. En imponerende udsigt venter, når man står hævet over Centraleuropa. Liftturen er ikke inkluderet og kan være lukket i dårligt vejr. 
 
Tatranska Lomnica.

7. dag: Krakow

Vi vinker farvel til Liptova Mirculas og kører mod charmerende Krakow, hvor vi ankommer midt på dagen. Besøget indledes med en lille byvandring i det jødiske kvarter, inden vi går mod slottet og kommer ind i Krakows gamle bydel. Her besøger vi byens berømte markedsplads med den store hal midt på pladsen. Krakow har et væld af hyggelige restauranter og caféer til rimelige priser. De fleste forretninger modtager kreditkort, og mange tager også betaling i euro, hvis man ikke har polske zloty på hånden. Vi overnatter i Krakow på et centralt beliggende hotel, der kan nås til fods på få minutter fra den gamle bydel. Dagens middag er på egen hånd, for Krakow har mange gode restauranter i alle prisklasser. Rejselederen kommer gerne med gode forslag.

Wawel-katedralen i Krakow.

8. dag: Frankfurt an der Oder

Vi forlader Krakow og kører gennem det sydlige Polen med Katowice og Wroslaw, der tidligere hørte til Polens sorte hjørne på grund af den omfattende forurening. Hen på eftermiddagen når vi frem til den polsk-tyske grænse og grænsebyen Frankfurt an der Oder, hvor vi spiser middag og overnatter.

9. dag: Hjemrejse

I ro og mag kører vi gennem Tyskland, og via Rostock-Gedser ankommer vi til Danmark om aftenen.

Hotelinformation

Hotel Janosik ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Dette gode hotel ligger i byen Liptova Mirculas i Liptov-regionen, som er et af de mest populære og smukkeste områder i Slovakiet. Liptova Mirculas er en hyggelig by med ca. 30.000 indbyggere. Den ligger smukt imellem nedre Tatra og Var-floden. Ikke langt fra hotellet findes der flere hyggelige caféer og beværtninger - en oplagt mulighed for en herlig aftentur i de lune sommeraftener. På hotellet findes der elevator, bar og restauranter, hvor vi nyder både morgenmad og middage. Du kan også forkæle dig selv men en tur i hotellets wellnesscenter med spa, sauna og pool. Der er mulighed for massage, og priserne er mere end rimelige.

Hotellet har gennemgået en omfattende modernisering i 2006 og har gode, moderne værelser med minibar, et lille bord med stole, tv, telefon, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.

Restauranten på Hotel Janosik.