To dage i Krakow centrum!

Slovakiet & Tatrabjergene

Busrejser
9 Dage

Tag med på opdagelse i Slovakiet og Tatrabjergenes fantastiske landskaber. I rejsen indgår en naturskøn tømmerflådesejlads på Dunajec-floden og to dage i Polens smukkeste by Krakow.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er både omdannet til nationalpark og beskyttet af UNESCO. I disse smukke omgivelser finder man en unik flora og fauna med blandt andet murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder.

Vi bor i Novy Smokovec i hjertet af Tatrabjergene, hvor vi finder os fuldstændig omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige seværdigheder, som området er berømt for....

Tag med på opdagelse i Slovakiet og Tatrabjergenes fantastiske landskaber. I rejsen indgår en naturskøn tømmerflådesejlads på Dunajec-floden og to dage i Polens smukkeste by Krakow.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er både omdannet til nationalpark og beskyttet af UNESCO. I disse smukke omgivelser finder man en unik flora og fauna med blandt andet murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder.

Vi bor i Novy Smokovec i hjertet af Tatrabjergene, hvor vi finder os fuldstændig omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige seværdigheder, som området er berømt for. På vej hjem til Danmark bor vi to dage i Krakow - Polens smukkeste by. Her har du rig mulighed for at gå på opdagelse i den dejlige by, og du får desuden mulighed for at opleve den enestående Wieliczka-saltmine.

 
Kort - Slovakiet og Tatrabjergene - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
950,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser, inkl. drikkevarer
155,-
Afbestillingsforsikring
390,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Wieliczka-saltminen
340,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 22/6
 • 1 overnatning i Polen
 • 1 overnatning i Frankfurt an der Oder
 • 4 nætter i Novy Smokovec på Hotel Villa Siesta***
 • 2 nætter i Krakow på Ibis Krakow Centrum Hotel***
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad (2.-9. dag)
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 8 x middag (1.-8. dag)
 • Byvandring i Tatranska Lomnica
 • Besøg ved bjergsøen Strbske Pleso
 • Besøg på frilandsmuseum og Stara Lubovna-slottet
 • Rafting på Dunajec-floden
 • Byvandring i Krakow
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Til Polen

Vi kommer til Nordtyskland med færgen fra Gedser til Rostock, og ombord på færgen har vi god tid til at hygge os med den store, inkluderede brunch. Tilbage på fastlandet kører vi gennem det østlige Tyskland og over grænsen til vores overnatningshotel i Polen. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad (brunch), middag. 

2. dag: Gennem Tatrabjergene til Novy Smokovec

Dagen i dag byder på en flot køretur gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge. Vi spiser frokost undervejs, og ellers skal du bare læne dig tilbage og nyde udsigten fra bussens vinduer. Målet for køreturen er vores hotel i bjergbyen Novy Smokovec, som ligger cirka 300 kilometer nordøst for Slovakiets hovedstad, Bratislava. Om aftenen hygger vi os med vores første middag på hotellet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag. 

Den nærliggende ferieby Tatranska Lomnica.

Den nærliggende ferieby Tatranska Lomnica.

3. dag: Tatranske Lomnica og bjergsøen Strbske Pleso

I dag skal vi se nærmere på vores nærområde med Novy Smokovec og den nærliggende ferieby Tatranska Lomnica. Om sommeren er byerne udgangspunkt for mange vandrere, og om vinteren er byen et yndet skisportsted. Sammen med rejselederen tager vi på en lille byvandring i Tatranske Lomnica, og herefter er der tid til at se sig omkring på egen hånd. Fra byen fører en svævebane op i Slovakiets højeste bjerge Høje Tatra, som ligger på grænsen til Polen. En tur med svævebanen koster omkring 20 euro. Der er også mulighed for at besøge den Botaniske Have, som ligger i udkanten af byen. Måske vil du bare bruge formiddagen på en afslappende spadseretur rundt i byen. 

Om eftermiddagen kører vi til den krystalklare bjergsø Strbske Pleso. Bjergene og skoven omkring søen danner en betagende ramme, og vi går en tur i de smukke omgivelser. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Bjergsøen Strbske Pleso.

Bjergsøen Strbske Pleso.

4. dag: Slottet Stara Lubovna og tømmerflådesejlads på Dunajec-floden

I dag besøger vi Stara Lubovna-slottet og det tilstødende frilandsmuseum. Vi begynder på frilandsmuseet, så man kan vente der, hvis man ikke har mod på stigningen til slottet, der foregår ad en stejl sti. Det tager omkring 15 minutter at gå derop, men fra slottet bliver vi belønnet med en herlig udsigt.

Om eftermiddagen byder vi på mild rafting på en ti kilometer lang rute ad Dunajec-floden. På tømmerflåder sejler vi i knap to timer langs grænsen til Polen gennem et naturskønt landskab. Det er en stor oplevelse at sejle ned ad floden, primært ved hjælp af strømmen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Tømmerflåde på Dunajecfloden.

Tømmerflåde på Dunajecfloden.

5. dag: På egen hånd

Nyd en afslappende dag på hotellet og i de smukke omgivelser. Benyt dig eventuelt af hotellets spa- og wellnessmuligheder. Vores rejseleder kan også være behjælpelig med at arrangere en tur med liften op til toppen af Lomnicky Stit, som går op til 2.634 meters højde. Liftturen er ikke inkluderet. Du kan også vælge at tage ud på en af de mange naturskønne vandreruter, der har deres udgangspunkt i området.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Tatranska Lomnica - Slovakiet og Tatrabjergene

Tatranska Lomnica - Slovakiet og Tatrabjergene

 

6. dag: Krakow

Vi vinker farvel til Vysoka Tatry og kører mod Polen og charmerende Krakow, hvor vi ankommer midt på dagen. Besøget indledes med en lille byvandring i det jødiske kvarter, inden vi går mod slottet og kommer ind i Krakows gamle bydel. Her besøger vi byens berømte torv med den store markedshal midt på pladsen. Krakow har et væld af hyggelige restauranter og cafeer, hvor priserne er særdeles rimelige. De fleste forretninger modtager kreditkort, og mange tager også betaling i euro, hvis man ikke har polske zloty ved hånden. Vi bor to nætter i Krakow på et centralt beliggende hotel, der ligger i kort afstand til den gamle bydel. Om aftenen spiser vi middag i restauranten på hotellet. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Charmerende Krakow.

Charmerende Krakow.

7. dag: På egen hånd eller Wieliczka-saltminerne

Denne dag har du mulighed for at slappe af og udforske den dejlige atmosfære i Krakow. Du kan også deltage i vores spændende udflugt til de enestående Wieliczka-saltminer.
Om aftenen hygger vi os med middag i hotellets restaurant.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

Ekstraarrangement: Udflugt til Wieliczka-saltminerne  
Den enestående Wieliczka-saltmine er en af verdens største og ældste saltminer, og den er da også opført på UNESCO´s Verdensarvsliste. I minen er der udvundet salt siden 1200-tallet og frem til 1996. I dag er minen en af Polens store turistattraktioner, hvor vi kommer 135 meter under jordens overflade og på en rundvisning oplever, hvordan minen er blevet omdannet til kapeller og sale med saltfigurer, relieffer og lysekroner af salt samt underjordiske saltsøer. Turen rundt i minen kræver at man kan gå ca. 800 trappetrin ned og cirka tre kilometer i selve minegangene.   

Wieliczka-saltminerne.

Wieliczka-saltminerne.

8. dag: Frankfurt an der Oder

Vi forlader Krakow og kører gennem det sydlige Polen med Katowice og Wroslaw. Hen på eftermiddagen når vi frem til den polsk-tyske grænse og grænsebyen Frankfurt an der Oder, hvor vi spiser middag og overnatter.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, middag. 

9. dag: Hjemrejse

I ro og mag kører vi gennem Tyskland, og via Rostock-Gedser ankommer vi til Danmark om aftenen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Villa Siesta ***, Novy Smokovec
VisSkjul

Familiedrevet hotel beliggende i hjertet af Tatrabjergene i Novy Smokovec. Omkring 350 meter fra hotellet ligger den lokale togstation, hvoraf der er forbindelser til flere af områdets attraktive udflugtsmål. På hotellet findes der restaurant og bar samt spa- og wellnessafdeling med sauna og mulighed for massage (mod betaling).

Værelser

Vi bor på pæne værelser med tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her:  www.villasiesta.com   

Ibis Krakow Centrum Hotel ***, Krakow
VisSkjul

Godt hotel, beliggende i centrum af Krakow med omkring fire minutters gang til Wavel-slottet og ti minutters gang fra det centrale torv. Hotellet har restaurant, bar og elevator.

Værelser

Pæne værelser med tv, telefon, aircondition, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.