Inkl. besøg i Krakow

Slovakiet & Tatrabjergene

Busrejser
9 Dage

På denne rejse til Slovakiet skal vi på opdagelse i Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet, men nu er der igen mulighed for at opleve Østeuropas alper.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Her finder man en unik flora og fauna med bl.a. murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. På vores hyggelige hotel i  Liptova Mirculas i hjertet af Tatrabjergene har vi vores base, omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige byer og seværdigheder, som området...

På denne rejse til Slovakiet skal vi på opdagelse i Tatrabjergenes skønhed. Tatra har tidligere været pakket væk bag jerntæppet, men nu er der igen mulighed for at opleve Østeuropas alper.

Tatrabjergene er kendt for sin enestående natur, og området omkring de højeste tinder er beskyttet af UNESCO og omdannet til nationalpark. Her finder man en unik flora og fauna med bl.a. murmeldyr, brune bjørne og vilde bjerggeder. På vores hyggelige hotel i  Liptova Mirculas i hjertet af Tatrabjergene har vi vores base, omgivet af naturens skønhed. Herfra kører vi på udflugter og oplever nogle af de mange dejlige byer og seværdigheder, som området er berømt for. På hjemrejsen besøger vi Krakow - Polens smukkeste by.

 
Kort - Slovakiet - Tatrabjergene

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
675,-
Frokostbuffet Rostock-Gedser
145,-
Afbestillingsforsikring
340,-
Obl. administrationstillæg
69,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5-stjernet bus: 25/6
 • 2 overnatninger i Polen
 • 6 nætter på Hotel Janosik****
 • 1 x brunch (1. dag)
 • 8 x morgenmad
 • 1 x frokost (2. dag)
 • 8 x middag
 • Besøg i Poprad og Spisska Sobota
 • Besøg ved bjergsøen Strbske Pleso
 • Besøg på Stara Lubovna-slottet og frilandsmuseum
 • Rafting på Dunajecfloden
 • Besøg på slottet Spis
 • Togtur med gammeldags bjergtogbane
 • Byrundtur i Krakow
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Bemærkninger

5-stjernet bus: 25/6

Dagsprogram

1. dag: Polen

Via Gedser-Rostock, hvor vi på færgen spiser en lækker brunch, inden vi kører til vores overnatningshotel i Polen.

2. dag: Gennem Tatrabjergene

Dagen i dag byder på en flot køretur gennem de polske og slovakiske Tatrabjerge. Turen bringer os til vores hotel i Liptova Miculas, som ligger 280 kilometer nordøst for Slovakiets hovedstad, Bratislava. Vi spiser frokost undervejs.

3. dag: Poprad og Strbske Pleso

Vi udforsker vores lokalområde med besøg i Spisska Sobota, som er byen Poprads historiske bydel. Her har vi god tid til at nyde en frokost, måske ledsaget af den lokale øl fra Poprad, Tatran, som ikke lader de tjekkiske øl noget tilbage. Vi ser Skt. Egidius-pladsen, som er omgivet af huse fra 1700-tallet. Pladsen huser den berømte gotiske Skt. Georg-Kirke, som er byens største seværdighed. Om eftermiddagen kører vi til bjergsøen Strbske Pleso, som ikke kan undgå at imponere med sin skønhed. Søen er krystalklar, og bjergene og skoven omkring søen danner en betagende ramme. Det er balsam for sjælen at promenere omgivet af en sådan skønhed.

Spisska Sobota.

4. dag: Slottet Stara Lubovna og Dunajec-floden

I dag besøger vi Stara Lubovna-slottet og det tilstødende frilandsmuseum. Vi begynder på frilandsmuseet, så man kan vente der, hvis man ikke har mod på stigningen til slottet, der foregår ad en stejl sti (ca. 15 min.). Fra slottet bliver vi belønnet med en herlig udsigt. Om eftermiddagen byder vi på mild rafting på en ti kilometer lang rute på Dunajec-floden. Vi flyder langs grænsen til Polen gennem et smukt naturlandskab. Det tager knap to timer. Det er en stor oplevelse at drive ned ad floden alene ved hjælp af strømmen.

Traditionelle huse med Stara Lubovna-slottet i baggrunden.

5. dag: Middelalderidyl

I storslået natur finder vi på limstensklipperne et af de største slotsområder i Centraleuropa, Spisslottet. Udsigten derfra er i ordets bogstaveligste forstand bjergtagende. Der er ca. 500 meter ad lidt stejl vej til slotsområdet. Tæt på slottet ligger middelalderbyen Levoca, som vi også besøger.  

Spis slottet.

6. dag: På egen hånd

Tag en slapperdag på hotellet i vores lille by, gå på opdagelse i de lokale forretninger eller tag en lille tur i den smukke natur omkring byen.

7. dag: Tatranska Lomnica 

Med det lokale bjergtog kører vi til Tatranska Lomnica, som er en hyggelig lille bjergby. Her har vi god tid til frokost og shopping. I dag er det også muligt at nå helt til tops og tage liften op i 2.633 meters højde. En imponerende udsigt venter, når man står hævet over Centraleuropa. (Ikke inkluderet - rejselederen informerer om pris. Kan være lukket i dårligt vejr).
 
Tatranska Lomnica.

8. dag: Krakow

Vi besøger charmerende Krakow. Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi besøger byens berømte markedsplads. Krakow har et væld af hyggelige restauranter og caféer til rimelige priser, og vi spiser frokost i byen på egen hånd. De fleste forretninger modtager kreditkort, og mange tager også betaling i euro, hvis man ikke har polske zloty på hånden. Gennem Polen kører vi til vores overnatningshotel.

Wawel katedralen i Krakow.

9. dag: Hjemrejse

I ro og mag gennem Tyskland og via Rostock-Gedser til Danmark.

Hotelinformation

Hotel Janosik ****
Læs hotelbeskrivelsenSkjul hotelbeskrivelsen

Dette gode hotel ligger i byen Liptova Mirculas i Liptov-regionen, som er et af de mest populære og smukkeste områder i Slovakiet. Hotellet har gennemgået en omfattende modernisering i 2006 og har gode, moderne værelser med minibar, et lille bord med stole, satellit-tv, telefon, hårtørrer og gratis WiFi. På hotellet er der restaurant, bar, reception, sauna,  pool, spa- og wellnesscenter. Elevator. Der er også mulighed for massage, og priserne er mere end rimelige.

Liptova Mirculas er en hyggelig by med ca. 30.000 indbyggere. Den ligger smukt imellem nedre Tatra og Var-floden. Ikke langt fra hotellet findes der flere hyggelige caféer og beværtninger - en oplagt mulighed for en herlig aftentur i de lune sommeraftener. Under vores ophold i Liptova Mirculas spiser vi morgenmad og middag på vores gode og velfungerende hotel i byen.  

Læs mere om hotellet her.