Svensk juleidyl!

Lund · Jul · 2022

Busrejser
4 Dage

Lige over Øresundsbroen finder vi Grand Hotel i Lund, hvor vi holder en skøn, traditionel skånsk jul. Her er der masser af svensk julestemning og god mad inkluderet, så vi rigtig kan få en glædelig jul i Sverige.    

I Skåne forstår man at ære traditionerne og skabe den helt rette julestemning. Vi har sørget for helpension på det gamle og charmerende Grand Hotel i Lund, der er fint pyntet op til højtiden, så du kan sænke skuldrene og lade den svenske julestemning sænke sig. Juleaften får vi serveret en traditionel julebordsbuffet bestående af de gode svenske juleklassikere. Aftenen byder...

Lige over Øresundsbroen finder vi Grand Hotel i Lund, hvor vi holder en skøn, traditionel skånsk jul. Her er der masser af svensk julestemning og god mad inkluderet, så vi rigtig kan få en glædelig jul i Sverige.    

I Skåne forstår man at ære traditionerne og skabe den helt rette julestemning. Vi har sørget for helpension på det gamle og charmerende Grand Hotel i Lund, der er fint pyntet op til højtiden, så du kan sænke skuldrene og lade den svenske julestemning sænke sig. Juleaften får vi serveret en traditionel julebordsbuffet bestående af de gode svenske juleklassikere. Aftenen byder naturligvis også på julehygge i de flotte omgivelser på vores hotel, som ligger centralt i Lund.

Ud over den hyggelige julefejring i hotellets flotte omgivelser byder rejsen også på spændende udflugter i det svenske. Vi skal blandt andet på byvandring i Lund og se den flotte romanske domkirke, hvor du også har mulighed for komme med til julegudstjeneste juleaftensdag.

Vi har desuden inkluderet et besøg på friluftsmuseet Kulturen, hvor vi bliver klogere på, hvordan svenskerne holdte jul i gamle dage. Du kan desuden se frem til en fredfyldt og flot panoramatur gennem det skånske landskab, hvor vores rejseleder og chauffør fører an.

Lund jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.700,-
Afbestillingsforsikring
380,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter i Lund på Grand Hotel****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 2 x frokost, inkl. mineralvand og kaffe (2. og 3. dag)
 • 2 x middag (1. og 3. dag)
 • 1 x traditionelt svensk julbordsbuffet (2. dag)
 • 1 x eftermiddagskaffe/te og kage  (3. dag)
 • Besøg på friluftsmuseet Kulturen i Lund, inkl. entré
 • Byvandring i Lund
 • Besøg i Lund Domkirke
 • Panoramatur i Skåne
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Vigtigt! Opsamling i København:

Indtil d. 31/12 2022 vil opsamlingsted Sjælør Station være ændret til:

Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen).

Hovedrute 31 · Norden

Udrejse Hjemrejse
08.00 Kalundborg Bane 15.15
08.15 Svebølle Center 15.00
08.30 Jyderup Bane 14.45
09.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 14.15
09.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 13.45
09.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 13.30
10.15 København, Sjælør Station 13.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Lund

Fra Sjælland kører vi over Øresundsbroen til Sverige. Inden længe er vi i Lund. Vi besøger byens frilandsmuseet Kulturen, hvor vi bliver klogere på, hvordan vores svenske naboer har holdt jul gennem tiden. Nyd tiden på friluftsmuseet, og spis eventuelt en frokost på museets cafe.

Om eftermiddagen tjekker vi ind på hotellet. Der bliver også tid om eftermiddagen til at udforske byen på egen hånd, snuse i de mange butikker eller måske drikke sig en kop varmt på en af byens mange små cafeer. Om aftenen får vi serveret en herlig velkomstmiddag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Middag. 

Juletræet lyser op på torvet i Lund.

Juletræet lyser op på torvet i Lund.

2. dag: Juleaften i Lund

Vi starter juleaftensdag med en god morgenmad, hvorefter rejselederen viser vej på en lille byvandring i Lund. Herefter kan du kan vælge at slappe af på hotellet eller måske nå de sidste juleindkøb i Lunds gader, hvor butikkerne har åbent til tidlig eftermiddag. Vi nyder frokosten på hotellet, og dem som har lyst, kan bagefter følge med rejselederen til Lunds Domkirke, der ligger i gåafstand fra hotellet. Her overværer vi en gudstjeneste i de flotte rammer. Hvis du ikke ønsker at deltage i gudstjenesten kan du slappe af på hotellet eller måske gå en tur, så den dejlige natur og friske luft kan skærpe appetitten til aftenens julemiddag.

Juleaften fejrer vi i skønne omgivelser på vores hotel, som serverer det traditionelle svenske Julbord for os til middag. Her kan vi nyde en overdådig buffet, som indeholderadskillige slags sild, forskellige slags kød, fisk og vegetarretter, samt diverse tilbehør, ost og brød. Hotellet sørger for hyggelige rammer, lækker mad og en dejlig julestemning. Efter middagen nyder vi aftenen sammen, hvor vi synger julesalmer - og måske bytter julegaver. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Domkirken i Lund.

Domkirken i Lund.

3. dag: Panoramatur i det skånske landskab

Efter morgenmaden tager chaufføren og rejselederen os på en panoramatur i det skånske landskab. Her skal du blot læne dig tilbage og nyde udsigten til den skønne natur - er vi heldige, breder sig en smuk dyne af sne i landskabet. Undervejs fortæller rejselederen  om de svenske juletraditioner, samt de byer og seværdigheder vi måtte passere - for eksempel det flotte Bosjö Kloster, som har en historie, der strækker sig mere end 900 år tilbage i tiden. Vi er tilbage på hotellet ved middagstid, hvor frokosten står klar.

Om eftermiddagen hygger vi sammen på hotellet med eftermiddagskaffe og juleknas, hvor rejselederen vil afholde julebingo. Vi samles igen om aftenen til en dejlig juleinspireret middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.  

Svensk julestemning.

Svensk julestemning.

4. dag: Hjemrejse

Rejsens sidste dag starter med en god morgenmad, hvorefter vi pakker bussen og kører hjemad over Øresundsbroen. Vi er i København igen midt på dagen. 

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Grand Hotel Lund ****
VisSkjul

Det flotte Grand Hotel sætter rammerne for et charmerende ophold i Lund. Hotellet ligger i bymidten og er over 100 år gammelt. Her har man bevaret den klassiske stil, som i den grad giver stedet sjæl. Hotellet er kendt for sit høje kulinariske niveau, hvor lokale råvarer anvendes, og vin vælges med omhu fra egen vinkælder. På hotellet findes der restauranter, bar, billardrum, fitness og afslapningsområde. 

Værelser

Vi bor i klassisk møblerede værelser med tv, telefon, minibar, gratis WiFi og badeværelse med badekar eller bruseniche og hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standard dobbeltværelse på Grand Hotel i Lund.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Grand Hotel i Lund.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Grand Hotel i Lund.
Eksempel på standard dobbeltværelse på Grand Hotel i Lund.
Grand Hotels facade
Grand Hotels facade
Restauranten på Grand Hotel
Restauranten på Grand Hotel