Nyhed!

Småland & Kosta · Jul · 2022

Busrejser
3 Dage

Tag med til den svenske glashovedstad Kosta, hvor vi holder en dejlig og traditionel juleaften i Småland, omgivet af de svenske skove. Her venter både julemarked, et glasværk, outletcenter samt et helt særligt 4-stjernet hotel, som byder på lækker mad, skønt spaområde, masser af hygge og ikke mindst glaskunst i overflod. 

Glashovedstaden Kosta ligger omgivet af store svenske skove og byder på masser af svensk julestemning og et hyggeligt julemarked. Rammen om vores ophold er det 4-stjernede Kosta Boda Art Hotel, hvor vi overalt er omgivet af den flotteste glaskunst. På vores værelser, på...

Tag med til den svenske glashovedstad Kosta, hvor vi holder en dejlig og traditionel juleaften i Småland, omgivet af de svenske skove. Her venter både julemarked, et glasværk, outletcenter samt et helt særligt 4-stjernet hotel, som byder på lækker mad, skønt spaområde, masser af hygge og ikke mindst glaskunst i overflod. 

Glashovedstaden Kosta ligger omgivet af store svenske skove og byder på masser af svensk julestemning og et hyggeligt julemarked. Rammen om vores ophold er det 4-stjernede Kosta Boda Art Hotel, hvor vi overalt er omgivet af den flotteste glaskunst. På vores værelser, på bordene, i gangene og i restauranten - ja, overalt er der smuk og håndlavet glaskunst at beundre.  

Vi holder en stemningfyldt og traditionel svensk juleaften, der starter med en hyggelig frokost bestående af blandt andet skinkesmörgås og grød. Efterfølgende er der tid til afslapning, inden vi sætter os til bords og nyder en traditionel julemiddag om aftenen. Rejselederen sørger for at hygge om gruppen, når vi senere sætter os sammen om juleknas og et par af de gode gamle, danske højtidssange. 

Under dit ophold kan du hver eftermiddag nyde to timer i hotellets flotte spaområde. Her finder du både indendørs- og udendørspool samt jacuzzi, sauna og dampbad. Kort sagt har du her de perfekte rammer for lidt selvforkælelse i den kolde vinter. 

Kosta byder i det hele taget på gode muligheder for at komme ned i tempo og lade julefreden indfinde sig. Vi har god tid til at nyde både omgivelserne, hotellet og ikke mindst det smukt pyntede julemarked. På glasværket Kosta Boda kan vi se, hvordan sand bliver til glas og komme helt tæt på de arbejdende kunstnere, der producerer noget af verdens fineste glaskunst. Der vil naturlivis også være gode muligheder for at gøre gode indløb i byens outletcenter og mange glasbutikker, forhandler Kosta Boda, Ilttala og Orrefor. 

Glæd dig også til at komme med på safari gennem Kosta Safaripark hvor der er mulighed for at spotte elge, vildsvin, mufflonfår og bisonokse. Vi skal også opleve svensk Hytsill, det er en gammel tradition, hvor de lokale efter arbejde samledes med deres familier på glasværket og brugte eftervarmen fra ovnene til madlavning.

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
940,-
Afbestillingsforsikring
385,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. WiFi og pladsreservation
 • 3 nætter i Kosta på Kosta Boda Art Hotel****
 • 3 x morgenmad (2.-4. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x julemiddag (2. dag)
 • 1 x traditionel svensk julefrokost (2. dag)
 • 1 x middag - Hyttsill, inkl. underholdning (3. dag)
 • Adgang til hotellet spa alle dage fra kl. 15-17
 • Elgsafari i Kosta Safaripark
 • Besøg i Kristianstad 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Vigtigt! Opsamling i København:

Indtil d. 31/12 2022 vil opsamlingsted Sjælør Station være ændret til:

Valby Station ved Lyshøjgårdsvej nr. 73 (busholdepladsen).

Hovedrute 31 · Norden

Udrejse Hjemrejse
08.00 Kalundborg Bane 15.15
08.15 Svebølle Center 15.00
08.30 Jyderup Bane 14.45
09.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 14.15
09.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 13.45
09.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 13.30
10.15 København, Sjælør Station 13.00
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Passer rejsen til dig? 

Denne rejses program passer til dig, der er almindelig godt gående. Det svarer til, at du kan gå i et tempo på ca. 4 kilometer på 1 time.
 
Er du mindre godt gående, anbefaler vi rejserne under vores koncept ”I ro og mag”. Her er rejsernes program tilpasset dig, der ikke længere er så godt til bens.
 
Se alle ”I ro og mag”-rejser her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Kosta 

Vi kører via Øresundsbroen til Sverige og på vejen mod Kosta holder vi et enkelt pause for at række benene og eventuelt købe en let frokost. Vi er fremme ved det flotte hotel Kosta Boda Art Hotel midt på eftermiddagen, og efter vi har sat vores bagage, kan vi nå at se det lokale julemarked i Kosta eller kigge lidt byens store outletcenter.

Tilbage på hotellet er der er tid til at slappe lidt af og måske nyde en tur i spaen, hvor vi har fri adgang mellem kl. 15.00 og 17.00. 

Vi mødes til middag i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Middag.

Det stemningsfulde julemarked i Kosta.

Det stemningsfulde julemarked i Kosta.

2. dag: Safaritur og Juleaften

Efter at have nydt hotellets store morgenbuffet skal vi på safaritur. Ikke langt fra Kosta finder vi nemlig Kosta Safaripark, som vi skal fra de komfortable sæder i vores egen bus. Er vi heldige, kan vi spotte Sveriges svar på ”the big five.” Her finder vi både imponerende elge, store bisonokser, vildsvin, Mufflonfår og flere forskellige hjortearter.

Efter den hyggelige tur, vender vi tilbage til hotellet, hvor en traditionel svensk julefrokost står klar, blandt andet med retter som ”skinkesmörgås" og "risgrynsgröt.”

Eftermiddagen er på egen hånd i Kosta, hvor du kan nyde en tur i den friske luft eller måske bruge eftermiddagen på selvforkælelse i hotellets spa, der både byder på udendørs og indendørs pool samt dampbad og sauna. 

Vi skal fejre juleaften denne aften, og fra klokkem 17 følger vi de svenske traditioner og får serveret et traditionelt julebord. Rejselederen samler efterfølgende gruppen til lidt dansk julehygge og -knas samt en lille sang.

​Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hvis vi er heldige, får vi øje på de majestætisk elge.

Hvis vi er heldige, får vi øje på de majestætisk elge.

3. dag: Hytsill

I dag har vi god tid til at slappe af på hotellet og måske forkæle os selv med endnu en tur i spaen, gå en tur og nyde de dejlige omgivelser eller tage en tur i outletcentret og de fine glasbutikker med glasvarer fra Kosta Boda, Ilttala og Orrefors.  

Sidst på dagen samles vi i receptionen for at gå over på Kostas glasværk, hvor en stemningsfuld aften venter. Her skal vi opleve "Hyttsill" - et arrangement baseret på en lokal tradition, hvor de lokale samt vagabonder i gamle dage samledes om aftenen i glasværket. Her var varmt, og ofte tilberedte man maden i eftervarmen fra ovnene. Vi skal have en fornøjelig aften med sang og musik og traditionelt svensk mad, som man fik det i 1800-tallet - naturligvis tilpasset nutiden. Vi får også lov til at prøve kræfter med glaspusterkunsten.

​Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det hyggelige Hyttsill.

Det hyggelige Hyttsill.

4. dag: Kristianstad og hjemrejse

Efter morgenmad pakker vi bussen for at køre hjem mod Sjælland. På vejen gør vi holdt i Kristianstad, hvor der er tid til at gå på opdagelse i den juleudsmykkede gamle bykerne og måske gøre lidt flere gode indkøb samt få en bid frokost. Byens vartegn er den imponerende Trefoldigheds-kirke, der er opført af Christian IV og kaldes for Nordens skønneste renæssancetempel. Efter et hyggeligt stop i byen fortsætter vi til Sjælland via Øresundsbroen.

​Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Kosta Boda Art Hotel****, Kosta
VisSkjul

Kosta Boda Art Hotel ligger midt i det smålandske glasrige nær Sveriges ældste glasbrud. Hotellet er en oplevelse i sig selv, for overalt finder man det fineste kunst i glas; billeder i glas på væggene, skulpturer i alle størrelser - ja, selv hotellets bar er et stykke kunst i sig selv. Her er alt lavet af glas og selve baren vejer 4 ton - inklusive barstolene af glas!

Hotellet har en dejlig spaafdeling med både udendørs- og indendørspool, sauna og dampbad samt relax-afdeling. Du kan også forkæle dig selv med en lækker behandling eller massage mod betaling.

Værelser

Værelserne er individuelt indrettet af Kosta Bodas egne glasdesignere, og på alle værelser støder du derfor på spændende glaskunst. Der er tænkt på komfort med senge af høj kvalitet, to lænestole og lille bord, samt skrivebord med stol. Alle værelser har TV, kaffe og te-faciliteter samt badeværelse med bruseniche eller badekar samt en håndvask - naturligvis i glas.

Læs mere om hotellet her.

Indgangspartiet på Kosta Boda Art Hotel.
Indgangspartiet på Kosta Boda Art Hotel.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Eksempel på standard dobbeltværelse.
Der er glaskunst overalt på hotellet - også i baren.
Der er glaskunst overalt på hotellet - også i baren.
Et besøg i hotellets spa kan stærkt anbefales.
Et besøg i hotellets spa kan stærkt anbefales.