Lækkert hotel ved Elben!

Bøhmen · Lovosice · Jul · 2021

Busrejser
5 Dage

Hold en stemningsfuld jul i den hyggelige tjekkiske by Lovosice, der ligger kønt ved Elben. Her venter dejlige juledage på det 4-stjernede Hotel Lev samt udflugt til julemarked i Den Gyldne Stad Prag.

Den lille by Lovosice danner rammen om denne stemningsfulde julerejse. Lovosice ligger for foden af Lovos ved de bøhmiske bjerge og har blot 10.000 indbyggere. Området er naturskønt, og der er en lokal og hyggelig stemning i byen. Fra vores gode hotel er der kun få hundrede meter til Elben, hvor du kan nyde et godt glas tjekkisk øl på en café med udsigt til den mægtige flod. 

Juleaften fejrer...

Hold en stemningsfuld jul i den hyggelige tjekkiske by Lovosice, der ligger kønt ved Elben. Her venter dejlige juledage på det 4-stjernede Hotel Lev samt udflugt til julemarked i Den Gyldne Stad Prag.

Den lille by Lovosice danner rammen om denne stemningsfulde julerejse. Lovosice ligger for foden af Lovos ved de bøhmiske bjerge og har blot 10.000 indbyggere. Området er naturskønt, og der er en lokal og hyggelig stemning i byen. Fra vores gode hotel er der kun få hundrede meter til Elben, hvor du kan nyde et godt glas tjekkisk øl på en café med udsigt til den mægtige flod. 

Juleaften fejrer vi sammen på vores hyggelige hotel, der til anledningen serverer en skøn 4-retters julemenu. Vi bor med halvpension, og det er ikke kun juleaften, at vi bliver forkælet med dejlig mad.

I rejsen er inkluderet en række spændende udflugter, som byder på hyggelige besøg i nabobyen Litomerice med den smukke middelalderplads samt Den Gyldne Stad, Prag, hvor de mange julemarkedsboder sælger kunsthåndværk, tjekkisk bagværk, pølser og Glühwein. Man spiser mange kager i julen i Tjekkiet, så vi anbefaler, at du prøver de helt friskbagte Vanocka eller småkagerne med ingefær på julemarkederne. Vi skal også smage det tjekkiske øl på et lille bryggeri - det mørke øl med en snert af sødme passer strålende til julehumøret! 

Kort over Tjekkiet - Lovosice Jul

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
400,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Lovosice på Hotel Lev****
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x frokost (2. og 4. dag)
 • 1 x frokost, inkl. øl, vin og vand ad libitum (5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag)
 • 1 x 4-retters julemiddag (3. dag)
 • Byvandring i Litomerice
 • Bryggeribesøg
 • Udflugt til Prag med besøg på julemarked
 • Udflugt til Melnik med rundvisning på Melnik Slot
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Lovosice

Vi sætter kursen sydover og har god tid til at slappe af og spise den store brunch på overfarten mellem Gedser og Rostock.

Vel fremme i Tyskland kører vi mod Tjekkiet, og vi ankommer til Lovosice til aften - i tide til at nyde rejsens første middag i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Smukke bygninger i Lovosice.

Smukke bygninger i Lovosice.

2. dag: Litomerice og bryggeribesøg 

Lovosice ligger i den nordlige del af Tjekkiet, nord for Prag. På den anden side af Elben ligger den smukke middelalderby Litomerice. Som vi skal se på dagens udflugt, har byen bevaret mange smukke bygninger fra middelalderen, især omkring byens hyggelige og imponerende torv. Rejselederen viser den smukke by frem på en byvandring. Skal man have varmen bagefter, er der et par hyggelige kælderbeværtninger i nærheden.

Frokosten spiser vi på det lokale bryggeri, hvor vi naturligvis også skal smage på det gode tjekkiske øl. Om aftenen nyder vi igen hotellets gode middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Ingen rejse til Tjekkiet uden at smage det gode, lokale øl.

3. dag: Udflugt til Prag og juleaften

Der er kun en lille times kørsel til Prag - en af de smukkeste byer i Europa. Du har måske allerede besøgt Prag, men byen er altid et gensyn værd. I juletiden huser byens pladser flere fine julemarkeder. Det flotteste ligger ved Rådhuspladsen. Rejselederen viser os de største seværdigheder i byen: Rådhuspladsen, Det Astronomiske Ur, Teynkirken, det jødiske kvarter, Karlsbroen og de små hyggelige gader i centrum, hvor hvert gadehjørne har sin egen historie. Der er god tid på egen hånd til at kigge nærmere på julemarkederne, og rejselederen kommer gerne med anbefalinger til gode frokostrestauranter og museer.

Traditionelt fastede man juleaftensdag, for så at spise til man revnede om aftenen. Det er dog helt frivilligt, om man vil følge traditionen, men hotellets anerkendte restaurant har sammensat en spændende 4-retters julemenu, hvor vi skifter den traditionelle tjekkiske karpe ud med and. Efter en hyggelig julemiddag er der mulighed for at deltage i midnatsmessen i den lokale kirke i Lovosice. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Julemarkedet på rådhuspladsen i Prag.

4. dag: Udflugt til Melnik

I dag kører vi en rolig tur langs Elben - eller Labem, som tjekkerne kalder den - til den hyggelige by Melnik, hvor floden Moldau løber ud i Elben. Moldau udspringer i det sydlige Tjekkiet og løber gennem Prag og nordpå mod Elben. På Elben kan store flodpramme sejle hele vejen til Hamborg.

Vi får en lille rundtur på Melniks renæssanceslot, inden vi spiser frokost på en restaurant i byen. Fra Melnik er der en storslået udsigt over Elben. Om aftenen hygger vi os sammen ved middagen i hotellets restaurant. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Udsigt over Melnik.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi gennem Tyskland og sejler via Rostock-Gedser hjem til Danmark. Ombord på færgen spiser vi en sen frokost med drikkevarer inkluderet og ankommer til Sjælør Station først på aftenen. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Lev ****, Lovosice
VisSkjul

Moderne, 4-stjernet hotel beliggende ved hovedgaden i Lovosice, hvor der er mulighed for at shoppe lidt og besøge et lokalt værtshus. Hotellet har også en lille italiensk café og en lobbybar, så der er altid masser af liv og en familiær atmosfære. I hotellets gode restaurant serveres der varierede 3-retters menuer. Hotel Lev byder også på et lille wellnessområde med indendørs pool.

Værelser

De 37 pæne og rummelige værelser har telefon, tv, aircondition, sikkerhedsboks, minibar, WiFi mod betaling samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse. På sommerrejserne er det desuden muligt at bestille dobbeltværelse som eneværelse.

Læs mere om hotellet her.

Eksempel på standardværelse på Hotel Lev i Lovosice.
Eksempel på standardværelse på Hotel Lev i Lovosice.