Bo centralt i Prag

Prag · Den Gyldne Stad

Busrejser
6 Dage

Prag er en af Europas mest populære hovedstæder, og den velholdte historiske by har masser af charme og mange flotte seværdigheder. Her venter desuden god mad, tjekkisk øl og et lavt prisniveau, som er med til at gøre byen endnu mere attraktiv.
 
Europas historie bliver levende i Prag, og byen er hjemsted for kunst og musik, smuk arkitektur og pastelfarvede palæer i de smalle, brolagte stræder. Prag rummer tilmed gode muligheder for shopping og besøg på de mange interessante museer. Trænger du til en pause, finder du let en charmerende ølkælder eller en fristende fortovscafé - der er mange hyggelige steder at vælge i mellem.  Byens...

Prag er en af Europas mest populære hovedstæder, og den velholdte historiske by har masser af charme og mange flotte seværdigheder. Her venter desuden god mad, tjekkisk øl og et lavt prisniveau, som er med til at gøre byen endnu mere attraktiv.
 
Europas historie bliver levende i Prag, og byen er hjemsted for kunst og musik, smuk arkitektur og pastelfarvede palæer i de smalle, brolagte stræder. Prag rummer tilmed gode muligheder for shopping og besøg på de mange interessante museer. Trænger du til en pause, finder du let en charmerende ølkælder eller en fristende fortovscafé - der er mange hyggelige steder at vælge i mellem.  Byens centrum er umulig at komme rundt i for en stor bus, så Den Gyldne Stad skal opleves til fods eller med sporvogn.

På rejsen udforsker vi sammen med vores rejseleder de hyggelige og charmerende gader på en byvandring, og med bus eller sporvogn besøger vi Skt. Vitus-katedralen og Hradcany-borgen, der troner over byen. Derudover kører vi på en spændende udflugt til Karlstejn, hvor Kong Karl lod bygge et jagtslot. Der bliver desuden god tid til at slentre en tur over Karlsbroen og nyde stemningen af kunstnere, musikere og byens liv.

Gennem byen løber Moldaufloden, og på en hyggelig aftensejlads kan vi nyde den oplyste by, mens vi spiser en dejlig middag. De øvrige aftener kan du på egen hånd gå opdagelse i Prags gastronomiske tilbud. Prisniveauet i byen er stadigvæk ganske rimeligt. Vi bor på et dejligt hotel, tæt på Prags gamle centrum, hvorfra der ikke er langt til byens seværdigheder - uanset om du går, tager metro eller sporvogn.

 

Kort over Tjekkiet - Prag

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.055,-
Middagsbuffet Rostock-Gedser, inkl. øl, vin og vand ad libitum
175,-
Afbestillingsforsikring
265,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi: 10/5 og 26/7
 • 1 nat i Dresden på Hotel Ibis***
 • 4 nætter i Prag på Hotel Beranek***
 • 6 x morgenmad (1.-6. dag)
 • 1 x middag (1. dag)
 • 1 x aftensejlads på Moldaufloden, inkl. middagsbuffet ombord (3. dag)
 • Byvandring i Prag
 • Besøg på Hradcany-borgen og St. Vitus-katedralen
 • Udflugt til glasværk og Karlstejn
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser - Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde ved hjørnet af Køgevej og Ny Østergade 22.45
05.45 Høje Taastrup Station ved Banestrøget og taxiholdepladsen 22.30
06.30 København, Sjælør Station 22.00
06.45 Karlsunde ved motorvej (udrejse Cirkel K/vest og hjemrejse Shell/øst) 21.30
07.00 Ølby Station ved Netto 21.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K/vest og hjemrejse Circle K/øst) 20.45
07.45 Stensved ved p-plads afkørsel 41 20.30
07.55 Højmølle Kro 20.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 20.00
08.30 Gedser ved Billetkontoret 19.30

Rute 4 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Bane 23.00
05.15 Svebølle Center 22.40
05.30 Jyderup Bane 22.30
05.50 Ruds-Vedby Bane 22.15
06.05 Slagelse Station ved Nordre Stationsvej 22.00
06.20 Sorø Byterminal, ved rådhuset 21.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 21.30
07.00 Næstved ved Banegårdspladsen 21.15

Rute 5 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Bane 22.55
05.35 Vig forsamlingshus 22.40
05.40 Herrestrup busterminal 22.35
06.00 Holbæk Bane ved Jernbanevej 6 22.05
06.15 Tølløse Bane 21.40
06.40 Ringsted Bane 21.35
07.00 Haslev Bane 21.15

Rute 7 · opsamlingsrute

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 24.00
04.45 Helsingør Station ved Sundsiden 23.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 23.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 22.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 22.30
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland til Dresden

Vi kommer til Nordtyskland med færgen Gedser-Rostock, hvor vi nyder den store morgenbuffet ombord. Herefter går turen sydpå gennem Østtyskland til Dresden, hvor vi spiser middag og overnatter. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

Det gamle torv i Prag med Teyn-kirken.

2. dag: Ankomst til Prag og lille byvandring 

Der er ikke langt fra Dresden til Prag, så i løbet af formiddagen ankommer vi til Den Gyldne Stad, hvor vi skal bo på et centralt beliggende hotel.

Allerede om eftermiddagen går vi en lille byvandring med rejselederen i Prag. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte astronomiske ur og den den imponerende Teynkirke med Tycho Brahes grav. På vej til rådhuspladsen passerer vi også det gamle Krudttårn. Overalt i centrum findes hyggelige, små gader med smukke, pastelfarvede bygninger. Fra Rådhuspladsen går vi til det gamle jødiske kvarter med den jødiske kirkegård, den Gammel-Nye Synagoge og det jødiske museum. Prags berømte bro, Karlsbroen, er samlingssted for kunstnere, gøglere og musikanter, og på en gåtur over broen med de 30 helgenstatuer, kan du opleve den helt specielle stemning blandt de mange folk. Middagen er i dag på egen hånd, men hvis der er stemning for det, arrangerer rejselederen fælles middag.  

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

Kalrsbroen forbinder de to bydele Stare Mesto og Mala Strana.

3. dag: Hradcany-borgen og Skt. Vitus-katedralen

Med sporvogn eller bus kører vi op til Hradcany-borgen og Prag slot. Højt hævet over byen ligger den majestætiske Skt. Vitus-katedral med de smukke glasmosaikker. Overfor katedralen ligger Det Gyldne Stræde med små butikker, der læner sig op ad borgmuren. Fra borgområdet går vi ned gennem Prags ældste bydel Mala Strana og over Karlsbroen, og derefter er eftermiddagen sat af til at du kan nyde endnu mere af byen på egen hånd. 

Om aftenen tager vi på en stemningsfuld aftensejltur på Moldau med middag ombord, mens vi beundrer Prags oplyste, smukke bygninger. Skibet har stort soldæk og gode panoramavinduer, så vi får det optimale ud af de eventyrlige omgivelser. Ombord er der velkomstdrink og stor buffet, og drikkevarer sælges til yderst rimelige priser. Transport til og fra skibet foregår med bus eller sporvogn.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Aftenbelysning på Moldau.

4. dag: Glasværk og Karlstejn

Det gamle glaspusterhåndværk, som stadig holdes i hævd, og tjekkisk krystal er verdenskendt. Vi kører ud af Prag og besøger et glasværk, hvor vi bliver klogere på produktionen. Det ser så legende let ud, når glaspusterne former den 1.200 grader varme glasmasse og frembringer de smukkeste vaser, skåle eller lamper. Omhyggeligt slibes der mønstre eller dekorationer i drikkeglas og skåle. Det gamle håndværk går i arv fra generation til generation. Glasværket har naturligvis også en lille butik, hvor du har mulighed for at købe glas til fabriks-pris.

Efter besøget på glasværket kører vi gennem Berounka-dalen til den kendte Karlstejn-borg, som Kong Karl lod bygge som jagtslot. For at komme helt op til borgen må man gå eller køre i hestevogn for egen regning. Man kan også vælge at hygge sig i den bilfrie landsby og nøjes med at kigge op på borgen. Entré til Karlstejn-borgen er ikke inkluderet.

Inkluderede måltider: Morgenmad.
 

Borgen Karlstejn som vågen over byen Karlstejn.

Borgen Karlstejn som vågen over byen Karlstejn.

5. dag: Prag på egen hånd

Dagen er afsat til egne oplevelser i Prag. Måske vil du bare nyde at gå rundt i byen på egen hånd. Mulighederne er mange i en by som Prag. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med råd og vejledning.    

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

Solen skinner på Skt. Vitus-katedralen.

6. dag: Hjemrejse

Efter en tidlig morgenmad, vinker vi farvel til Prag for denne gang. Slap af, og nyd køreturen gennem Tyskland til færgen ved Rostock. Der er mulighed for at forhåndsbestille færgens aftenbuffet inklusive drikkevarer. Vi ankommer til København midt på aftenen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Ibis Hotel Dresden Zentrum ***, Dresden
VisSkjul

De to velfungerende hoteller Ibis Bastei og Ibis Königstein ligger midt på indkøbsgaden Prager Strasse og i gåafstand fra Dresdens hovedseværdigheder. Hotellerne er stort set ens. Der er morgenmadsrestaurant, og på Ibis Königstein er der desuden bar og middagsrestaurant, som er åben for gæster fra begge hoteller. Det er muligt at købe drikkevarer i receptionen på begge hoteller. Eventuelle inkluderede middage spises på Hotel Königstein. Der er elevator til alle etager.

Værelser

Værelserne er små, men velindrettede med alle bekvemmeligheder, herunder aircondition og WiFi.

Læs mere om hotellet her. 

Hotel Beranek ***, Prag
VisSkjul

Hotel Beranek ligger centralt i et af Prags smukkeste kvarterer kun fem minutter fra Wenceslas-pladsen. Du kan spadsere til det gamle centrum på få minutter, men der er også metrostation lige foran hotellet og sporvognen kører lige rundt om hjørnet. Hotellet har reception, elevator og morgenmadslokale på 5. sal. Få hundrede meter fra hotellet finder du flere restauranter og cafeer.

Værelser

Vi bor på pæne værelser med tv, telefon, aircondition, sikkerhedsboks, køleskab, elkedel og gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer. 

Læs mere om hotellet her.