Royalt julemarked

Alsfeld og Bad Berleburg · Julemarked

Busrejser
4 Dage

Hyggelig julemarkedstur til det royale julemarked på slotspladsen i Bad Berleburg. Vi bor godt i den idylliske Rødhætteby Alsfeld på et familieejet hotel. Glæd dig til ægte bindingsværksidyl og solid julehygge.  

Alsfeld er en sand eventyrby. De mere end 400 bindingsværkshuse i den gamle bydel bidrager til den perfekte julestemning. En rejse hertil er som at træde flere hundrede år tilbage i tiden. Byens rådhus er blandt de mest fotograferede i hele Tyskland, og både den tyske eventyrrute og den tyske bindingsværksrute kommer her forbi. Byen har også sit eget eventyrmuseum, og ifølge brødrene Grimm stammede Rødhætte fra lige præcis...

Hyggelig julemarkedstur til det royale julemarked på slotspladsen i Bad Berleburg. Vi bor godt i den idylliske Rødhætteby Alsfeld på et familieejet hotel. Glæd dig til ægte bindingsværksidyl og solid julehygge.  

Alsfeld er en sand eventyrby. De mere end 400 bindingsværkshuse i den gamle bydel bidrager til den perfekte julestemning. En rejse hertil er som at træde flere hundrede år tilbage i tiden. Byens rådhus er blandt de mest fotograferede i hele Tyskland, og både den tyske eventyrrute og den tyske bindingsværksrute kommer her forbi. Byen har også sit eget eventyrmuseum, og ifølge brødrene Grimm stammede Rødhætte fra lige præcis dette område.

Vi bor godt på det familieejede Hotel Zum Schwalbennest, hvor der bliver hygget om gæsterne. Fra Alsfeld kører vi til det enestående julemarked på slotspladsen foran Bad Berleburg Slot. Dette julemarked afholdes kun én gang i december måned - altid i weekenden omkring 3. søndag i advent. Endvidere besøger vi julemarkedet i den romantiske middelalderby Marburg. Glæd dig til hyggelig julestemning mellem maleriske bindingsværkshuse i Brødrene Grimm's eventyrbyer!   

Kort - Alsfeld og Bad Berleburg Jul 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med balkon
75,-
Eneværelse
150,-
Eneværelse med balkon
225,-
Afbestillingsforsikring
240,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

  • 4-stjernet bus
  • 3 nætter på Hotel Zum Schwalbennest***
  • 3 x morgenmad (2.-4 dag)
  • 3 x frokost (1. 2. og 4. dag)
  • 3 x middag (1.-3. dag)
  • Besøg på julemarkedet ved Berleburg Slot
  • Entré til rundvisning på Berleburg Slot
  • Besøg på julemarkedet i Marburg
  • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Rute 2 og opsamlingsruterne 4, 5 og 7.

Se opsamlingssteder og tider her.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Alsfeld

Med højt julehumør og godt sat til rette i vores komfortable bus kører vi til færgen i Rødby, hvorfra vi sejler til Puttgarden i Tyskland. Undervejs mod Alsfeld orienterer vores rejseleder os om det, vi passerer på vejen samt om stort og småt i Tyskland. Efter vi har passeret Hamborg spiser vi frokost, og vores dygtige chauffør sørger for, at vi også kommer over bakkerne ved Kassel. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Rødhættes by, Alsfeld. Om aftenen spiser vi middag sammen på hotellet. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Juletræ på torvet i Alsfeld.

Juletræ på torvet i Alsfeld.

2. dag: Julemarked i Bad Berleburg 

I kurbyen Bad Berleburg danner Prinsesse Benediktes fine renæssanceslot ramme om et traditionelt julemarked, som afholdes omkring den 3. søndag i advent. Schloss Berleburg har i mere end 700 år tilhørt den fyrstelige familie Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. I slotsgården afholdes julemarked med musik, adventssang, idylliske juleboder med kunsthåndværk, gaver, julepynt samt Glühwein, grillpølser, kandiserede æbler og brændte mandler. Her er med andre ord alt, hvad et julehjerte kan begære.

Under opholdet har vi også inkluderet en rundvisning på slottet, der gennem næsten 50 år dannede rammen om Prinsesse Benedikte og Prins Richards ægteskab. Denne rundvisning foregår på individuel basis, da slottet ikke tager lukkede grupper ind i forbindelse med julemarkedet. I marts 2017 overtog Prins Gustav rollen som familieoverhoved, men traditionerne holdes i hævd, og slottet er stadig pyntet fint op til jul. 

Dagens frokost nyder vi på en lokal restaurant ved slottet, hvorefter der er tid til en ekstra runde på julemarkedet. Midt på eftermiddagen kører vi gennem det bakkede landskab tilbage til Alsfeld. Om aftenen spiser vi middag sammen i hotellets hyggelige krostue. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Hovedindgangen på Berleburg slot.

3. dag: Julemarked i Marburg

Dagens udflugt går til en af Tysklands skønneste og mest velbevarede middelalderbyer langs den tyske Eventyrvej. Marburgs idylliske bindingsværkshuse og den fascinerende gotiske Elisabeth-kirke danner ramme om det skønne julemarked, hvor du finder julegaver, dekorationer og pynt samt naturligvis de traditionelle gastronomiske specialiteter. Julemarkedet i Marburg er indbegrebet af tysk romantik og hyggelig stemning. Elisabeth-kirken fra 1283 er et mesterværk i gotisk stil med en imponerende facade med den smukke portal og de 80 meter høje spir. Besøg kirken, og se det høje alter og vinduernes flotte glasmalerier.   

Om aftenen venter middagen på vores hotel i Alsfeld.   

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag. 

Rådhuset i Marburg.

Rådhuset i Marburg.

4. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Alsfeld. Turen går nordpå med passende pauser undervejs og omkring Lüneburger Heide spiser vi frokost. Med færgen fra Puttgarden kommer vi hjem til Danmark og ankommer til København først på aftenen.  

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Hotel Zum Schwalbennest ***, Alsfeld
VisSkjul

Godt hotel i traditionel tysk stil. Pæn 3-stjernet mellemklasse-standard. Beliggenhed i gå-afstand, cirka 200 meter, fra Alsfelds historiske middelaldercentrum. Hotel Schwalbennest har en god restaurant samt en meget hyggelig krostue, som er perfekt til en afslappende stund før eller efter middagen. Mindre bar med særskilt ryger-område. I godt vejr i sommermånederne kan du nyde en kølig drink under den åbne himmel i hotellets charmerende krohave. Hotellet har desuden et lille fitnessrum, solarium samt elevator, der går til 2. sal. Der kan være små niveauforskelle mellem etagerne.

Værelser

Vi bor på pæne, bekvemme, lidt uensartede værelser. Alle værelser har telefon, tv, skrivebord og gratis WiFi. Badeværelse med toilet, bruseniche og hårtørrer. Enkelte af værelserne har balkon (mod tillæg).

Læs mere om hotellet her.

Hotel Zum Schwalbennest.
Hotel Zum Schwalbennest.