Afr. 13/10: I ro og mag

Bad Neuenahr & Ahrdalen

Busrejser
6 Dage

Oplev den romantiske Ahrdal, hvor de røde druers konge, Pinot Noir, dyrkes på de stejle skråninger ned mod Ahrfloden. Her er et middelhavsagtigt klima og hyggelige, små vinbyer, og sammen tager vi på spændende udflugter i de smukke omgivelser.

Velkommen til en dejlig ferie i Ahrdalen, hvor vi finder en overflod af gode vine og tysk romantik. Vi bor lige i hjertet af rødvinsparadiset i kurbyen Bad Neuenahr, hovedstaden i Ahrweiler-distriktet, som er kendt for sine varme kilder og mineralholdige vand. Det hyggelige Hotel Krupp danner rammen om vores ophold, og her føler man sig velkommen. Hotellet ligger ideelt og centralt i gågaden...

Oplev den romantiske Ahrdal, hvor de røde druers konge, Pinot Noir, dyrkes på de stejle skråninger ned mod Ahrfloden. Her er et middelhavsagtigt klima og hyggelige, små vinbyer, og sammen tager vi på spændende udflugter i de smukke omgivelser.

Velkommen til en dejlig ferie i Ahrdalen, hvor vi finder en overflod af gode vine og tysk romantik. Vi bor lige i hjertet af rødvinsparadiset i kurbyen Bad Neuenahr, hovedstaden i Ahrweiler-distriktet, som er kendt for sine varme kilder og mineralholdige vand. Det hyggelige Hotel Krupp danner rammen om vores ophold, og her føler man sig velkommen. Hotellet ligger ideelt og centralt i gågaden i Bad Neuenahr, og her kan du gå direkte ud i byen, der byder på en dejlig park, gode butikker og cafeer samt den berømte Apollinaris-kilde. Der er heller ikke langt til nabobyen Ahrweiler, der er en malerisk, velholdt middelalderby med smukke huse og et dejligt miljø.

Undervejs tager vi på indholdsrige udflugter i det idylliske område. Vi skal blandt andet besøge storbyen Køln, køre en smuk panoramatur gennem Ahrdalen, sejle en tur på den altid skønne Moselflod og besøge den romantiske by Cochem. Derudover skal vi naturligvis også smage de lokale vine, når vi besøger en vinkælder. Du kan også glæde dig til en dag i historiens tegn, når vi besøger Regeringsbunkeren fra koldkrigstiden, hvor vi for alvor mærker historiens vingesus. 

 

Kort - Bad Neuenahr og Ahrdalen - Sommer 2019

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Stort dobbeltværelse
565,-
Eneværelse
565,-
Afbestillingsforsikring
360,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 5 nætter på Hotel Krupp***
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x frokost (1. 3. og 6. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Byvandring i Bad Neuenahr og Ahrweiler
 • Besøg i vinkælder i Mayschoss, inkl. vinsmagning
 • Rundvisning i regeringsbunkeren i Ahrweiler 
 • Panoramatur gennem Ahrdalen
 • Besøg i klosteret Maria Laach 
 • Sejltur på Moselfloden
 • Besøg i vinbyen Cochem 
 • Byvandring i Køln
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Afr. 13/10: I ro og mag - her sætter vi tempoet ned
På denne afrejsedato tager skruer vi ned for tempoet og tager ekstra hensyn, så alle kan være med.

I ro og mag holder vi lidt flere pauser, udflugtsprogrammet tilpasses dig, der ikke er så mobil længere, og hvor det er muligt kører vi med små turisttog gennem byerne i stedet for at tage på byvandring. Hotellerne er nøje udvalgt, og hovedparten er uden for mange trapper, med elevator og har en god beliggenhed. 
Vi rejser i mindre grupper, og der vil altid være to rejseledere med, så der er en ekstra hjælpende hånd.

Du kan se alle rejser, hvor vi tilbyder I ro og mag her.
 

Dagsprogram

1. dag: Til Ahrdalen

Vi kører fra Sjælland, og med færgen Rødby-Puttgarden er vi hurtigt i Tyskland. Undervejs holder vi frokostpause i Nordtyskland, og herfra sætter vi kurs mod Rheinland-Pfalz og området syd for Køln og nær Bonn. Bad Neuenahr ligger i Ahrdalen mellem Eifelbjergene i Tysklands nordligste rødvinsdistrikt, og om aftenen ankommer vi til vores gode hotel i Bad Neuenahr, hvor middagen venter.

Inkluderede måltider: Frokost, middag.

Den grønne Ahrdal omringet af vinmarker.

Den grønne Ahrdal omringet af vinmarker.

2. dag: Bad Neuenahr, Ahrweiler og vinkælder i Mayschoss

Efter morgenmaden skal vi ud og se nærmere på Bad Neuenahr, og rejselederen fører an på en byvandring. Bad Neuenahr er en kendt kurby med 36 grader varme, alkaliske kilder, der udspringer i byen. En af Tysklands få springende kilder, Grosser Sprudel, kan blive op til 20 meter. Fra Apollinaris-Brunnen aftappes naturligt kildevand på flasker, som distribueres til mange lande. Det gamle kurhotel er en pompøs bygning, og endvidere findes Tysklands største spillekasino i Bad Neuenahr. Efter byvandringen tager vi den korte strækning til nabobyen Ahrweiler, som er en gammel middelalderby med velholdte bindingsværkshuse og et uspoleret miljø indenfor de gamle bymure fra det 13. århundrede.

Om eftermiddagen kører vi til en vinkælder i Winzergenossenschaft Mayschoss-Altenahr, hvor vi skal besøge vinkældrene og smage på Spätburgunder og andre vine. Der bliver også mulighed for at gøre gode vinindkøb. Vi spiser middag på hotellet, og måske er der efterfølgende stemning for en spadseretur i gågaden. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Bindingsværk i Ahrweiler.

Bindingsværk i Ahrweiler.


3. dag: Regeringsbunkeren, panoramatur i Ahrdalen og klosteret Maria Laach

Under den kolde krig herskede der i Tyskland en frygt for et atomangreb fra Rusland, og man tog derfor sine forholdsregler mod denne trussel. Forbundsregeringen i Tyskland holdt til i Bonn - og i dybeste hemmelighed byggede man i skoven ved Ahrweiler en bunker til regeringen og hele den tyske administration. Tanken var, at bunkeren skulle yde beskyttelse til den tyske regering i tilfælde af et atomangreb. Byggeprojektet var så hemmeligt, at selv lokalbefolkningen var uvidende om, hvad der foregik i den nærliggende skov. Heldigvis blev der aldrig brug for bunkeren, og først i 2008 blev bunkeren åbnet for offentligheden - nu som et museum og en dokumentation på det anspændte øst-/vest-forhold i Europa. Dokumentationsstätte Regierungsbunker står  fuldstændig intakt, som den blev indrettet med plads til cirka 3.000 mennesker. På en interessant rundvisning får vi hele historien og føres gennem en del af bunkeren. Husk varmt tøj, da temperaturen ligger på cirka 10 grader. Du skal også kunne gå 800 meter fra busparkeringspladsen til bunkeren.

Efter bunkerbesøget kører vi en panoramatur i Ahrdalen, hvor vi får et godt indtryk af klippelandskabet og de stejle vinmarker, hvor vinstokkene står i snorlige rækker. Undervejs spiser vi frokost i Altenahr. Om eftermiddagen besøger vi benediktinerklosteret Maria Laach ved Laachersøen. I Maria Laach arbejder munkene på klosterværkstederne, driver hotel, restaurant, en boghandel, et gartneri samt bådudlejning til sejlture på Laachersøen.   

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

 Klosteret Maria Laach.

Klosteret Maria Laach.


4. dag: Sejltur ad Mosel og besøg i Cochem

I dag skal vi sejle på den snoede og maleriske Moselflod. Vi kører til den lille by Ediger, hvorfra vi sejler til vinbyen Cochem. Cochem er en hyggelig by med brolagte gader mellem de velholdte bindingsværkshuse. Tag en spadseretur langs Moselpromenaden, eller sæt dig og nyd udsigten over Mosel, imens du drikker et forfriskende glas moselvin. Over byen ses den imponerende borg Reichsburg. Der er tid til frokost på egen hånd i Cochem. Om eftermiddagen går turen tilbage til Bad Neuenahr, hvor vi mødes til endnu en dejlig middag på hotellet.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Et skib lægger til i Cochem.

Et skib lægger til i Cochem.


5. dag: Køln

Vi tager på en spændende udflugt til Køln, som er et trafikalt knudepunkt, en vigtig messeby og handelscentrum for hele regionen. Med rejselederen tager vi på en byvandring i Kølns centrum, hvor vi naturligvis skal se nærmere på den imponerende gotiske Kölner Dom med de to 157 meter høje tårne. Vi går også langs Rhinpromenaden, hvor flodkrydstogtskibene lægger til. Endvidere viser rejselederen vej til gågadeområdet, hvor der er gode shoppingmuligheder. Der er mange muligheder for at finde et hyggeligt frokoststed, og du kan slukke tørsten i den lokale øl, Kölsch. Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til Bad Neuenahr, hvor vi har tid til at slappe af inden den sidste middag på hotellet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Domkirken i fantastiske Køln.

Domkirken i fantastiske Køln.

6. dag: Hjemad i raskt tempo

Vi står tidligt op, så vi kan nå at køre hjemad på en dag. Vi får frokost på vejen og ankommer til Sjælør Station cirka klokken 21.30.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost.

Hotelinformation

Hotel Krupp ***, Bad Neuenahr
VisSkjul

Det familiedrevne Hotel Krupp ligger hyggeligt i gågaden i Bad Neuenahr, omgivet af vinmarker og med kurpark og et pænt udvalg af butikker i byen. Nydelig indretning med restaurant, vinstue og dejlig terrasse. Hotellet har elevator og tilbyder også wellness, sauna og shanti-massage (mod betaling). 

Værelser

Alle værelser er pænt indrettet med tv, telefon, minibar, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer. En del værelser har balkon. De fleste værelser er små  twin-værelser (18 m2) til to personer med to separate senge.  Der er mulighed for (mod tillæg) at bestille et stort dobbeltværelse (23 m2) med stor dobbeltseng. Eneværelserne har samme standard som de øvrige værelser.       

Stort dobbeltværelse på Hotel Krupp.
Stort dobbeltværelse på Hotel Krupp.