Ekstra bus indsat!

Berlin · 30 år efter murens fald

Busrejser
4 Dage

På denne specielle og begivenhedsrige rejse skal vi sammen med berlinerne fejre markeringen af 30-året for murens fald, hvor indbyggerne på fredelig vis kunne krydse grænsen fra øst til vest.

Den 9. november 1989 blev en historisk dato, som vil blive husket for eftertiden, og vores rejse til den tyske hovedstad bliver spækket med spændende beretninger, såvel fra tiden før Berlinmurens fald, som fra de begivenhedsrige dage for 30 år siden.

Berlin er et af vores mest populære rejsemål, og den korte rejsetid gør byen til det perfekte rejsemål med bus. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur,...

På denne specielle og begivenhedsrige rejse skal vi sammen med berlinerne fejre markeringen af 30-året for murens fald, hvor indbyggerne på fredelig vis kunne krydse grænsen fra øst til vest.

Den 9. november 1989 blev en historisk dato, som vil blive husket for eftertiden, og vores rejse til den tyske hovedstad bliver spækket med spændende beretninger, såvel fra tiden før Berlinmurens fald, som fra de begivenhedsrige dage for 30 år siden.

Berlin er et af vores mest populære rejsemål, og den korte rejsetid gør byen til det perfekte rejsemål med bus. Hvad enten det drejer sig om kunst, kultur, historie eller shopping, så har Berlin det hele, så det hele skal selvfølgelig ikke kun handle om muren. Vi har inkluderet masser af oplevelser i den tyske hovedstad, og dagene byder på byrundture om Berlins storhed, fald og den levende historie, som kan mærkes overalt. Byen summer af liv, og det bugner af kunst, kultur, historie og formidabel shopping i den tyske hovedstad. Vi oplever Berlins højdepunkter på byrundture, hvor vi kommer forbi Brandenburger Tor, Gedächtniskirche, Kurfürstendamm, Reichstag og Potsdamer Platz. Vi har desuden også inkluderet et besøg i fjernsynstårnet - Berlins mest spektakulære bygning.  

Rejs med til Berlin, og vær med til at markere en af verdenshistoriens største dage.

Kort over Berlin i Tyskland

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
210,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Ekstraarrangementer

Friedrichstadt Palast Show
365,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. gratis pladsreservation og WiFi
 • 3 nætter på Vienna House Easy*** (bus 1) eller Wyndham Garden Berlin Mitte**** (bus 2)
 • 4 x morgenmad (1.-4. dag)
 • 3 x middag (1.-3. dag)
 • Byrundtur med fokus på Berlinmuren
 • Besøg ved Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauer Strasse
 • Besøg på Murmuseet ved Checkpoint Charlie
 • Besøg på DDR-museet
 • Byrundtur med fokus på de klassiske seværdigheder 
 • Besøg i TV-tårnet 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger

Ekstraarrangement bestilles sammen med rejsen. ​

Bemærk: Friedrichstadt Palast Show er den 8. november kl. 19:30 - 22:00.  

Bemærk: Ønsker du at besøge kuplen i Rigsdagen, skal du booke plads hjemmefra: www.bundestag.de

Dagsprogram

1. dag: Mod Berlin

Vi krydser Østersøen via Gedser, og under overfarten nyder vi færgens store brunch. På vejen gennem Nordtyskland giver rejselederen en introduktion til de næste dages spændende program. Vi ankommer til Tysklands hovedstad midt på eftermiddagen, hvor der blivver tid til at gå en tur i området ved vores hotel eller tage en tur ind til byen. Om aftenen spiser vi middag sammen.

Hotelinformation

At tage til Berlin netop i dagene omkring murens fald er meget populært. På denne rejse er derfor også to busser afsted med Vitus-gæster. Programmet for de to busser er identisk, men hotellerne er forskellige. Se nedenfor eller på dit rejsebevis, hvilket hotel, du skal bo på.

Bus 1: Hotel Vienna House Easy 
Gæster i bus 1 har bestilt rejsen før d. 23/5.

Bus 2: Wyndham Garden Berlin Mitte
Gæster i bus 2 har bestilt rejsen efter d. 23/5.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Byrundtur med fokus på Berlinmuren

Efter morgenmaden skal vi ud og opleve Berlin. De gamle skillelinjer mellem øst og vest er udviskede, men eksisterer både mentalt og arkitektonisk. I vores bus kører vi til Gedenkstätte Berliner Mauer i Bernauer Strasse, hvor grænsen gik direkte gennem gaden, og vinduesåbningerne i husene blev muret til for at forhindre beboerne i at springe ud i friheden. Her står stadig et kontroltårn og et stykke af Berlinmuren. Vi får historien om bygningen af muren, og hvordan bevogtningen fungerede.

Efterfølgende besøger vi Bösebrücke og Bornholmer Strasse. Det var her, de første østberlinere gik over grænsen til Vestberlin om aftenen den 9. november 1989. Herfra kører vi til East Side Gallery, som er et 1,3 kilometer langt stykke af Berlinmuren og i dag en turistattraktion bemalet af diverse kunstnere efter murens fald. Her ses blandt andet det kendte billede af venskabskysset mellem Leonid Brezjnev og Erich Honecker. Vi tager naturligvis også til Checkpoint Charlie, hvor vi besøger Murmuseet. I alt flygtede 5.075 personer fra øst til vest - og lidt over 1.000 døde i forsøget. Du får god tid ved Murmuseet, som nok er Berlins største, internationale attraktion. Frokostpausen er på egen hånd et passende sted i byen.

Om eftermiddagen besøger vi DDR-museet, som er et interaktivt museum, der giver os et godt indtryk af tilværelsen i det tidligere Østtyskland. Her kan du se en typisk indretning af et hjem i Østtyskland, eller du kan prøve køresimulatoren for en Trabant 601. Efter museumsbesøget er resten af dagen fri til oplevelser på egen hånd, inden vi mødes til middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Ekstraarrangement: Friedrichtstadt Palast Show
Denne aften har du mulighed for at tilkøbe billet til ekstraarrangementet Friedrichstadt Palast Show. Det imponerende, internationale show byder på musik, akrobatik og dans i en farverig opsætning på Europas største og mest moderne teaterscene. Vi har sørget for gode pladser i kategori PK 3 til en pris på 365 kroner. Showet starter kl. 19:30, og du sørger selv for transport til/fra Friedrichstadt Palast Theater. Billetterne leveres til hotellet, og rejselederen er naturligvis behjælpelig med eventuel bestilling af taxi.    

Soldat ved Checkpoint Charlie.

Soldat ved Checkpoint Charlie.

3. dag: Besøg i TV-tårnet og lidt mere byrundtur

I dag tager vi den traditionelle byrundtur til mange af de seværdigheder, som Tysklands hovedstad byder på. I vores bus kører vi til Alexanderplatz med TV-tårnet. Her har vi første stop med besøg i tårnet, hvor vi kører med elevator op til udsigtsterrassen i 203 meters højde og nyder det store overblik over Tysklands fascinerende hovedstad. Fra Alexanderplatz med Det Røde Rådhus fortsætter rundturen forbi Berliner Dom og Museumsøen via pragtgaden Unter den Linden og op mod den berømte byport Brandenburger Tor. Tæt ved ligger Rigsdagsbygningen med den karakteristiske glaskuppel. Vi kører ad Strasse des 17. Juni hen mod Sejrssøjlen med Guld-Else, gennem ambassadekvarteret og Tiergarten. På vores vej ned mod den mondæne shoppinggade Kurfürstendamm, finder vi også Gedächtniskirche. Vi skal naturligvis også opleve Berlins fashionable bydel, Potsdamer Platz med bygninger i beton, stål og glas. 

Der bliver tid til frokost på egen hånd, og derefter er resten af eftermiddagen fri til egne oplevelser. Besøg eventuelt Rigsdagen, eller hvad med en shoppingtur til Europas største varehus, KaDeWe? Vi kan også anbefale et besøg i Stasimuseet, hvor man får et godt indtryk af, hvordan DDR-statssikkerhedstjenesten arbejdede og bevogtede statens indbyggere. Stasimuseet har offentlige rundvisninger kl. 13.00 på tysk og kl. 15.00 på engelsk. Entreen koster 8 euro pr. person.

Feststemning i Berlin
Denne aften forvandler Berlin sig til verdens største koncertscene, hvor open-air koncerter afholdes på Kurfürstendamm, Schlossplatz, Alexanderplatz, ved Gethsemanekirche og East Side Gallery. I Berlin fejrer de 30-året for Den Fredelige Revolution og Murens fald. Vi kører til arrangementet på Alexanderplatz, efter vi har spist middag, så du kan opleve berlinernes markering af denne betydningsfulde begivenhed. Rejselederen informerer nærmere, og der tages forbehold for trafikale forhindringer og lignende.      

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Kig til det 368 meter høje fjernsynstårn.

Kig til det 368 meter høje fjernsynstårn.

4. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi Berlin, og vi ankommer til København cirka kl. 20.00.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Vienna House Easy ***, Berlin
VisSkjul

Nyt, moderne og velfungerende hotel fra 2016, beliggende i Østberlin nær Volkspark Prenzlauer Berg og Berliner Velodrom Stadion. Hotellet har døgnåben reception, elevator, lounge med bar og morgenmadslokale i bageristil. Middagene spises i restauranten på nabohotellet Vienna House Andel - enten som buffet eller tallerkenserveret middag. Der er få minutters gang mellem de to hoteller.

Værelser

Store værelser indrettet med moderne møbler samt gode senge. Værelserne har aircondition, telefon, tv samt gratis WiFi. Badeværelserne er med toilet, bruseniche eller badekar, gratis toiletartikler samt hårtørrer.     

Læs mere om hotellet her.

Wyndham Garden Berlin Mitte ****, Berlin
VisSkjul

Rigtig godt 4-stjernet hotel, beliggende i bydelen Gesundbrunnen / Mitte. Hotellet har døgnåben reception, elevator, restaurant, bar og automater med drikkevarer og snacks. Der er kort afstand, 5-10 minutters gang til både S-togstation Bornholmer Strasse og U-Bahn Osloer Strasse.

Værelser

Pæne, rummelige værelser med telefon, TV, radio, skrivebord, sikkerhedsboks, gratis WiFi og badeværelse med hårtørrer.

Læs mere om hotellet her.