Intet tillæg for eneværelse!

Elben & Pretzsch · Nytår · 2021

Busrejser
5 Dage

Tag med på en festlig nytårsrejse til det populære Parkhotel Pretzsch ved Elben i Sachsen-Anhalt. Her er gæstfrihed i højsædet, og du er sikret en nytårsfest ud over det sædvanlige!  

En rejse til Pretzsch er aldrig kedelig. Slet ikke når man bor på Parkhotel Pretzsch, hvor det venlige personale altid formår at få gæsterne til at føle sig velkomne. Her er hjertevarme og ikke mindst en festlig atmosfære. Nytårsaften fejrer vi med manér på det hyggelige hotel, der serverer en lækker nytårsbuffet. Der er altid et tema til årets nytårsfest, og du må gerne komme udklædt. En sjov aften med levende musik...

Tag med på en festlig nytårsrejse til det populære Parkhotel Pretzsch ved Elben i Sachsen-Anhalt. Her er gæstfrihed i højsædet, og du er sikret en nytårsfest ud over det sædvanlige!  

En rejse til Pretzsch er aldrig kedelig. Slet ikke når man bor på Parkhotel Pretzsch, hvor det venlige personale altid formår at få gæsterne til at føle sig velkomne. Her er hjertevarme og ikke mindst en festlig atmosfære. Nytårsaften fejrer vi med manér på det hyggelige hotel, der serverer en lækker nytårsbuffet. Der er altid et tema til årets nytårsfest, og du må gerne komme udklædt. En sjov aften med levende musik og dans. Én ting er sikkert - alt er klar til, at du kan komme godt ind i 2022!

Byen Pretzsch ligger i et naturskønt område ved Elben, hvor der er fred og ro. Men verdenshistorien har også været forbi området et par gange - Luther virkede i Wittenberg, og amerikanere og russere mødtes i Torgau i de sidste dage af 2. Verdenskrig. Vi besøger begge byer samt kurbyen Bad Schmiedeberg og Händelbyen Halle. Foruden natur og kultur er rejsen fyldt med finurlige indslag og gode oplevelser.

Nytårrejse til Elben og Pretzsch - kort

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
0,-
Afbestillingsforsikring
300,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 4 nætter i Pretzsch på Parkhotel Pretzsch***
 • 5 x morgenmad (1.-5. dag)
 • 2 x frokost (3. og 4. dag)
 • 1 x frokost, inkl. øl, vin og vand ad libitum (5. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag)
 • 1 x nytårsbuffet (3. dag)
 • 1 x kaffe og Weinbrand (1. dag)
 • Byvandring i Halle 
 • Udflugt til Bad Schmiedeberg
 • Byvandring i Wittenberg med bryggeribesøg
 • Besøg i Torgau 
 • Besøg i St. Nikolaus kirke, inkl. orgelmusik
 • Bingospil med præmier
 • Fakkelvandring (hvis vejret tillader det)
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 1 · Gedser-Rostock t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvejen (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Pretzsch

Vi har reserveret plads i færgens restaurant, så vi i ro og mag kan spise brunch under overfarten fra Gedser til Rostock. Herefter går det med passende pauser gennem delstaterne Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg, og undervejs fortæller vores vidende rejseleder om livet i Tyskland.

Hen på eftermiddagen ankommer vi til Pretzsch, der ligger i Sachsen-Anhalt. Vi spiser sammen på hotellet om aftenen, hvorefter vi hygger os med en kop kaffe og en Weinbrand. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Byvandring i Halle

Halle ligger godt en times kørsel fra Pretzsch. Byen kaldes også Händelbyen efter komponisten Händel, der blev født her. Halle blev stort set skånet for bombeskader under krigen, og det historiske centrum fremstår derfor langt hen ad vejen i original stand. Vi spadserer gennem byen, der er fyldt med bygninger i barok- og renæssancestil. På det enorme torv finder vi det røde tårn, der sammen med fire andre tårne udgør Halles vartegn. Efter byvandringen er der tid til at se nærmere på byen på egen hånd og eventuelt finde en hyggelig frokostrestaurant.

Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, hvor vi besøger byens kirke St. Nikolaus. Her bliver vi budt indenfor til at overvære orgelmusik. Om aftenen spiser vi middag sammen i hotellets restaurant, hvorefter der er underholdende bingospil med præmier. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Händelbyen Halle.

Händelbyen Halle.

3. dag: Bad Schmiedeberg og nytårsaften

Få kilometer fra Pretzsch ligger kurbyen Bad Schmiedeberg. Efter Tysklands genforening er byens position som kurby vokset til at være en af de vigtigste i Midttyskland. Vi kigger nærmere på kurparken og det flotte kurhus, der er opført i jugendstil. Der bliver også tid til på egen hånd at se lidt nærmere på byen, inden vi kører tilbage til Pretzsch og hotellet. 

Om aftenen fejrer vi nytåret på festlig vis med en flot nytårsbuffet, musik og festlige indslag. Glæd dig til en festlig nytårsaften, hvor vi naturligvis ønsker hinanden godt nytår med et glas sekt, når klokken slår 12.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vær velkommen...

Vær velkommen...

4. dag: Lutherdag

Vi sover nok lidt længere i dag, så først op ad formiddagen kører vi gennem naturparken Dübener Heide til Lutherbyen Wittenberg. Det var her, Luther i 1517 slog sine 95 teser op på døren til slotskirken og startede Reformationen. Vi går en tur gennem den historiske by, hvor vi blandt andet kommer kommer forbi slottet og Lutherhaus, der i dag er verdens største reformationshistoriske museum. Frokosten indtager vi på Wittenbergs lokale bryggeri. 

Vi afslutter Lutherdagen med et kort besøg i Torgau, hvor Luther også opholdt sig flere gange. Byen er dog også et besøg værd på grund af de cirka 500 fredede bygninger i renæssance- og gotisk stil. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på hotellet, og hvis vejret er til det, slutter vi opholdet af med fakkelvandring, bål og Glühwein. 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Rådhuset i Wittenberg.

Rådhuset i Wittenberg.

5. dag: Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til Pretzsch og det venlige personale på Parkhotel. Med passende pauser kører vi nordpå, og midt på eftermiddagen tager vi færgen fra Rostock til Gedser. Under overfarten får vi en sen frokost med øl, vin og vand inkluderet, og hen på aftenen er vi hjemme i Danmark igen.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Parkhotel Pretzsch ***
VisSkjul

Hvad der mangler i luksus, har personalet på hotellet i charme og hjælpsomhed, og de sørger for, at vi føler os velkomne. På Parkhotel Pretzsch er gæsten i centrum. Hotellet har restaurant, en hyggelig bar og god stemning.

Værelser

Vi bor på enkelt indrettede værelser med tv, telefon og badeværelse. Der er ikke elevator på hotellet, men mange værelser ligger i stueetagen.
 
Parkhotel Pretzsch ved Elben.
Parkhotel Pretzsch ved Elben.
Restauranten på Parkhotel.
Restauranten på Parkhotel.