4-stjernet hotel i Harzen

Harzen · Vandreferie · 2022

Busrejser
6 Dage

Få skønne naturoplevelser, når vi til fods udforsker nationalpark Harzen. Relexa Hotel i Braunlage er vores hjem for en stund, og herfra kan vi gå direkte ud på vandreeventyr. I rejsen er inkluderet flotte guidede vandreture og spændende udflugter i området.

Harzens forrygende natur med enge, højmoser og skov gør området til et oplagt rejsemål for en vandreferie. Vi oplever Harzens natur og spektakulære udsigter, når vi besøger Harzens højeste bjerg Brocken, Baumansgrotten samt trætopstierne i Bad Harzburg. Udover naturen udforsker vi også nogle af områdets mange historiske spor i form af den tidligere minedrift, vandingssystemer, samt udkigs- og lytteposter fra den kolde krig. For...

Få skønne naturoplevelser, når vi til fods udforsker nationalpark Harzen. Relexa Hotel i Braunlage er vores hjem for en stund, og herfra kan vi gå direkte ud på vandreeventyr. I rejsen er inkluderet flotte guidede vandreture og spændende udflugter i området.

Harzens forrygende natur med enge, højmoser og skov gør området til et oplagt rejsemål for en vandreferie. Vi oplever Harzens natur og spektakulære udsigter, når vi besøger Harzens højeste bjerg Brocken, Baumansgrotten samt trætopstierne i Bad Harzburg. Udover naturen udforsker vi også nogle af områdets mange historiske spor i form af den tidligere minedrift, vandingssystemer, samt udkigs- og lytteposter fra den kolde krig. For eksempel lå Bjerget Brocken på grænsen af det tidligere DDR og var lyttepost mod vest. 

Vi bor på det flotte, 4-stjernede Relexa Hotel, hvor vi har de optimale rammer for et aktivt ophold i Harzen. Lige foran hotellet finder du nemlig et stort netværk af ruter med mere end 300 kilometer afmærkede vandrestier. Derudover har hotellet et spaområde, hvor du kan forkæle dig selv efter dagens strabadser til fods. Vi får madpakker med til frokost på vandreturene, ligesom de fleste af rejsens øvrige måltider er inkluderet - så kan du koncentrere dig om at nyde de smukke omgivelser i Harzen.
 

Kort over Tyskland - Goslar

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
750,-
Afbestillingsforsikring
450,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 5 nætter i Braunlage på Relexa Hotel Harz-Wald****
 • 5 x morgenmad (2.-6. dag)
 • 3 x frokost (1. 4. og 5. dag)
 • 2 x madpakke (2. og 3. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Byvandring i Braunlage
 • Vandreture i Harzen med lokalguide iht. program
 • Besøg i trætoppene Baumwipfelpfad, inkl. entré
 • Besøg i Baumannshöhle, inkl. entré
 • 1 x liftbillet til toppen af Wurmberg
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Hovedrute 2 · Rødby-Puttgarden t/r

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved Netto 19.15
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.30 Maribo Banegård 17.45
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø Busterminal, Rådhusvej 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Bemærkninger

Sværhedsgrad 2

Vandreferie - Sværhedsgrad 2 - grå

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

For at det skal være så let som muligt for dig  at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Du kan læse mere om de enkelte sværhedsgrader under "Praktiske oplysninger". Under rejsens program kan du desuden se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier. Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Du kan læse mere under "Praktiske oplysninger".

Dagsprogram

1. dag: Fra Danmark til Harzen

Sæt dig godt til rette i bussen, og nyd turen sydover via Rødby-Puttgarden. Frokosten spiser vi et hyggeligt sted undervejs. Vi ankommer til Braunlage sidst på eftermiddagen, hvor vi starter med en lille byvandring. Efter introduktionen til Braunlage kører vi til hotellet og finder os til rette på vores værelser. Aftenens middag spiser vi sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Frokost og middag. 

Oplev Harzens smukke natur.

Oplev Harzens smukke natur.

2. dag: Brocken vandring

Vores første møde med Harzens natur venter lige udenfor hotellets hoveddør. Vi bor nemlig dejlig centralt og lige ved adskillige vandreruter, som bare venter på at blive udforsket. Dagens vandring tager os gennem Harzens natur og helt op på toppen af Brocken, som er Harzens højeste bjerg med hele 1.141 meter. På turen fører rejselederen og vores lokale vandreguide an, og sammen sørger de for, at vi både får fortalt om naturen og de historiske vartegn, som vi passerer. Stierne er godt anlagt, og trods den lange vej med moderate op- og nedstigninger, kan vi undervejs trygt nyde naturen på de velligeholdte vandrestier. Vi ankommer til toppen omkring middagstid, hvor vi nyder vores medbragte madpakke med den smukkeste udsigt, inden vi vandrer tilbage ned ad bjerget. 

Vi er hjemme på hotellet igen om eftermiddagen, hvor der vil være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i nærområdet eller nyde hotellets spafaciliteter. Om samles vi igen i hotellets restaurant til middag. 

Vandring: Ca. 15 kilometer · Ca. 5 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad, madpakke og middag. 

Nyd udsigten fra toppen af Brocken.

Nyd udsigten fra toppen af Brocken.

3. dag: Rehberger Graben og Oderteich reservoir

Efter morgenmaden fører vores rejseleder og lokale vandreguide an på dagens vandring. I dag skal vi vandre langs vandsystemet Rehberger Graben og rundt om Odeteich reservoir, som er en opdæmmet sø. Begge vandsystemner har gennem mange år har ledt vand til Harzens miner. Først var det kun Rehberger Graben, som ledte vand til områdets miner, men da dette vandystem ofte tørede ud, så blev Oderteich anlagt. Begge er på UNESCOs Verdensarvsliste, og dagens vandring er da heller ikke kun smuk, men også historisk interessant, når rejselederen fortæller om minerne, deres vandsystemer og minedriftens betydning for Harzen.

Stierne på dagens vandring er for det meste både brede og relativt flade, men ved Oderteich sø vil der forekomme ujævnt underlag. Undervejs spiser vi vores medbragte madpakke i naturen, og om eftermiddagen henter bussen os og kører os hjem til hotellet igen. Vi afslutter endnu en flot dag med middag sammen i hotellets restaurant.

Vandring: Ca. 12 kilometer · Ca. 4 timer

Inkluderede måltider: Morgenmad, madpakke og middag. 

Oplev naturen og historien ved Oderteich.

Oplev naturen og historien ved Oderteich.

4. dag: Trætopvandring og Baumannshöhle

I dag kører vi om formiddagen til Bad Harzburg kurpark, hvor vi skal op og vandre i de anlagte gangstier i træerne. De omkring 1.000 meter gangsti befinder sig i op mod 30 meters højde, og herfra har vi en spektakulær udsigt til Harzens natur. Der vil være god tid til at gå på opdagelse i højderne, inden vi forlader kurparken og kører til en hyggelig restaurant, hvor vi nyder frokosten.

Vi kører herefter videre mod Baumannsgrotten, hvor vi skal opleve drypsstenshulen, som blev opdaget i 1600-tallet. Her oplever vi både smalle gange og storslåede hulerum, som ofte bruges til både koncerter, teater og endda bryllupper. Tag gerne en ekstra trøje med, da temperaturen her er 9 grader året rundt. Vi bevæger os gennem grotterne, hvor der er skiltning om både stenarter, minedrift og dyreliv. Vi er tilbage på hotellet igen om eftermiddagen.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag. 

Nyd Harzen fra Trætoppene.

Nyd Harzen fra Trætoppene.

5. dag: Wurmberg og tid til egne oplevelser

I dag går vi ned til byens lift, som fører op til toppen af Harzens næststørste bjerg, Wurmberg, der imponerer med sine 971 meter. Vi har inkluderet en returbillet til toppen, og herfra kan du nyde udsigten eller udforske de adskillige vandreruter, som findes på bjerget. Frokosten i dag er på egen hånd, og det kan anbefales enten at nyde frokost på restauranten på toppen af Wurmberg eller vandre ned ad bjerget og spise på skovrestauranten nær bjergets midterstation. Du kan også tage ind til byen for at spise.

Om eftermiddagen kan du på egen hånd udforske lokalområdet eller slappe af på hotellet. Følg for eksempel en af de mange afmærkede vandreruter i området, eller nyd hotellets spaområde - det er helt op til dig. Vi spiser afskedsmiddag sammen i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Liften på toppen af Wurmberg.

Liften på toppen af Wurmberg.

6. dag: Hjem via Lüneburg

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Harzens smukke natur og kører mod Danmark. På vejen kører vi over Lüneburger Heide, hvor vi spiser frokost, inden vi om aftenen igen er hjemme i Danmark.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Relexa Hotel Harz-Wald Braunlage****
VisSkjul

Dejligt 4-stjernet hotel i bjergrige Harzen. Lige undenfor hotellets dør findes adskillige vandreruter, som bare venter på at blive udforsket. Hotellet ligger med en afstand på blot 10 minutters gang fra bymidten. Derudover har stedet en restaurant samt et spaområde til fri afbenyttelse. Spaområdet byder på sauna, dampbad, indendørs pool og fitnesscenter. 

Værelser

Vi bor på moderne værelser indrettet med komfortabel seng, tv, gratis WiFi samt badeværelse med hårtørrer, badetøfler og morgenkåbe til brug i spaområdet. Alle værelser er med balkon.

Læs mere om hotellet her.

Relexa Hotel Braunlage omringet af Harzens natur.
Relexa Hotel Braunlage omringet af Harzens natur.
Eksempel på dobbeltværelse på Relexa Hotel Braunlage.
Eksempel på dobbeltværelse på Relexa Hotel Braunlage.
Indendørs pool på Relexa Hotel Braunlage.
Indendørs pool på Relexa Hotel Braunlage.

Praktiske oplysninger

Få svar på en række praktiske spørgsmål i forbindelse med din rejse.

Pakketips til vandreferier

Nedenfor har vi samlet et par tips til, hvad du med fordel kan pakke i kufferten, når du tager med Vitus Rejser på vandreferie.

Fodtøj

Det vigtigste er godt fodtøj, der sidder fast og har en tyk sål med kraftigt mønster, så man ikke skrider. Hvis terrænet er kuperet/ujævnt er det godt med støvler, som støtter om anklerne. På mindre krævende vandreferier, vil du kunne klare dig med vandresko eller vandresandaler. 

Teleskopstav

Hvis terrænet er kuperet, ujævnt eller glat (løse småsten, klippestykker eller våde sten) kan en teleskopstav være nyttig. Den er nem at transportere i rygsækken, når man ikke skal bruge den.

Rygsæk

Rygsækken skal sidde godt. Det bedste er en vandrerygsæk med en rem, der kan strammes over brystet og en rem, der hviler på hofterne. Remmen, som lukkes fortil, sørger for, at det er hofterne og ikke skuldrene, der bærer rygsækken. I rygsækken skal der både være plads til vand, regntøj, evt. madpakke og ekstra trøje samt alt det løse (solcreme, solbriller, kasket, kamera, mobiltelefon osv.).
 

Friluftsland - Spar 10% på udstyr til rejsen

Hos Friluftsland er de eksperter i at vejlede om godt og passende udstyr til vandreferier, og i deres butikker finder du et stort og bredt udvalg af vandrestøvler, rygsække, jakker og meget mere. 

Når du køber en rejse hos Vitus Rejser får du altid 10% i rabat hos Friluftsland. Rabatten gælder frem til afrejsedato, og for at opnå rabatten skal du fremvise dit rejsebevis i butikken. Rabatten gælder ikke på allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatordninger.

Friluftsland kan besøges i København K, Fields, Lyngby, Roskilde, Odense, Kolding, Randers, Aarhus og Aalborg. Rabatten gælder også i Fjällräven Brand Store i København.

 

Sværhedsgrader på vandreferier

Vælg den rigtige rejse 

På Vitus Rejsers aktive rejser får du motion og store naturoplevelser på dejlige destinationer i Europa, hvad enten det er på Pilgrimsvejen i Spanien, på Mimosevandring i Frankrig, i Østrigs alper eller blandt Danmarks smukke bakker og plantager. Alle vores aktive rejser byder på nøje udvalgte vandreture, hvor vi på bedste vis kombinerer motion med flotte naturoplevelser og klassiske kulturelle seværdigheder. 

Vi vandrer i et roligt tempo med små pauser undervejs, så vi i ro og mag kan nyde de flotte omgivelser og få sjælen med. Udover vores egen dansktalende rejse­leder, vil du på flere af rejserne også møde en lokal vandreguide. 

For at det skal være så let som muligt for dig at vælge den rejse, der passer til dine ønsker og dit aktivitets­niveau, har vi angivet sværhedsgraden i form af fodspor på alle vores vandreferier. Du kan se sværhedsgraden på de enkelte rejser under "Bemærkninger". Du finder afsnittet før "Dagsprogram".

Sværhedsgraden går fra 1 til 3 og giver dig et overblik over, hvad du skal forvente i forhold til terrænet, op- og nedstigninger samt længden på rejsens vandringer. Under rejsens program kan du se, hvor mange kilometer vi tilbagelægger på de enkelte vandredage. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt rejsen passer til dig, er du også altid velkommen til at kontakte vores rejsekonsulenter.  

Sværhedsgrad 1

Her kan alle være med, hvis man kan vandre 1-7 kilometer pr. dag på skovstier og i et let bakket terræn. Der er ingen svære forceringer på ruterne.

Sværhedsgrad 2

Man skal kunne vandre op til 15 kilometer pr. dag i et bakket terræn, primært på stier med moderate op- og nedstigninger. Enkelte forceringer må påregnes ved usikkert underlag. 

Sværhedsgrad 3

Man skal kunne vandre op til 20 kilometer pr. dag i bjerge eller svært terræn, hvor det kan gå stejlt op og ned. Underlaget er ofte klipper, høje trin, gedestier eller lignende.