Nyhed!

Passionsspiele i Oberammergau · 2020

Busrejser
5 Dage

Nu har du chancen for at opleve det unikke og traditionsrige passionsspil i den tyske bjergby Oberammergau. Hvert tiende år fremfører indbyggerne Jesu lidelseshistorie med et enomt engagement - her venter en helt særlig og uforglemmelig oplevelse i de Bayerske Alper. 

Hvert tiende år står den lille tyske bjergby Oberammergau på den anden ende, når man her opfører en storslået og fascinerende forestilling om Jesu liv, død og genopstandelse. Festspillet involverer intet mindre end 1.800 ud af byens 5.000 indbyggere og foregår over flere timer, og det har været under forberedelse i flere år! Der er en helt særlig tradition...

Nu har du chancen for at opleve det unikke og traditionsrige passionsspil i den tyske bjergby Oberammergau. Hvert tiende år fremfører indbyggerne Jesu lidelseshistorie med et enomt engagement - her venter en helt særlig og uforglemmelig oplevelse i de Bayerske Alper. 

Hvert tiende år står den lille tyske bjergby Oberammergau på den anden ende, når man her opfører en storslået og fascinerende forestilling om Jesu liv, død og genopstandelse. Festspillet involverer intet mindre end 1.800 ud af byens 5.000 indbyggere og foregår over flere timer, og det har været under forberedelse i flere år! Der er en helt særlig tradition forbundet med stykket for byens indbyggere, hvoraf størstedelen er vokset op med musik og skuespil, der gennemsyrer opdragelsen, skolen og kulturen. 

Oberammergau er en lille by i de Bayerske Alper - en idyllisk perle, som er kendetegnet ved freskopyntede huse og de majestætiske bjerge, der omkranser byen. Historien om Passionsspilllene i Oberammergau går helt tilbage til 1633. Under trediveårskrigen var der som bekendt mange, der døde af pest, men de gudfrygtige indbyggerne i Oberammergau lovede Gud, at hvis det lykkedes dem at undgå pesten, ville de hvert 10. år opføre et skuespil, som fortæller historien om Jesu lidelse, død og opstandelse. I 1634 opførte man stykket første gang, og i 2020 er det 42. gang, man opfører festspillet, som fremføres i et udendørs teater.

Det er en stor og uforglemmelig oplevelse af bevidne denne flotte og traditionsrige opførelse i de smukke sydtyske omgivelser. Vi har inkluderet billetter til det store passionsspil, samt indlagt middag i pausen mellem eftermiddags- og aftenforestillingen. Undervejs ser vi også nærmere på den charmerende middelalderby Rothenburg ob der Tauber, tager på byvandring i Oberammergau, inden festlighedernee begynder, samt besøger den hyggelige by Bamberg. 

Se en spændende trailer for stykket her:

 

Kort - Passionsspiele i Oberammergau - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
950,-
Afbestillingsforsikring
480,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 2 overnatninger i Tyskland
 • 1 overnatning i Rothenburg ob der Tauber
 • 1 overnatning i Saulgrub ved Oberammergau på Aura Hotel***
 • 4 x morgenmad (2.-5. dag)
 • 4 x middag (1.-4. dag)
 • 3 x frokost (1. 4. og 5. dag) 
 • Byvandring i Rothenburg ob der Tauber 
 • Byrundtur i Oberammergau 
 • Entrébillet til Passionsspiele i Obergammergau (kategori 2) 
 • Besøg i Bamberg 
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen 

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.

Hovedrute 8 · Udrejse Rødby - hjemrejse Gedser

Udrejse Hjemrejse
05.30 Roskilde, tæt ved banegården på hjørnet af Køgevej/Ny Østergade 20.45
05.45 Høje-Taastrup Station, Banestrøget ved taxiholdepladsen 20.30
06.30 København, Sjælør Station - tilslutning af opsamlingsrute 7 20.00
06.45 Karlslunde ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) 19.30
07.00 Ølby Station ved DSB-kiosken 19.45
07.35 Tappernøje ved motorvej (udrejse Circle K, vest / hjemrejse Shell, øst) - tilslutning af opsamlingsrute 4 og 5 18.45
07.45 Stensved, p-pladsen ved afkørsel 41 18.30
07.55 Højmølle Kro 18.15
08.15 Nykøbing Falster ved Cementen 18.00
08.40 Rødby, Scandlines-færgen ved kontrol --
-- Gedser ved Scandlines billetkontor 17.30

Opsamlingsrute 4

Udrejse Hjemrejse
05.00 Kalundborg Banegård 21.00
05.15 Svebølle Center 20.40
05.30 Jyderup Banegård 20.30
05.50 Ruds-Vedby Banegård 20.15
06.05 Slagelse, Nordre Stationsvej 20.00
06.20 Sorø ved busterminalen 19.45
06.40 Fuglebjerg ved kirken 19.30
07.00 Næstved ved banegårdspladsen 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 5

Udrejse Hjemrejse
05.20 Nykøbing Sjælland Banegård 20.55
05.35 Vig forsamlingshus 20.40
05.40 Herrestrup ved busterminalen 20.35
06.00 Holbæk Banegård ved Jernbanevej 6 20.05
06.15 Tølløse Banegård 19.40
06.40 Ringsted Banegård 19.35
07.00 Haslev Banegård 19.15
Skift i Tappernøje til hovedrute

Opsamlingsrute 7

Udrejse Hjemrejse
04.15 Gilleleje Station 22.00
04.45 Helsingør Station ved sundsiden 21.30
05.15 Hillerød Station ved busterminalen, Nordre Jernbanevej 21.05
05.40 Holte Station ved Stationsvej 20.45
05.55 Lyngby Station ved Jernbanepladsen 1 20.30
Skift på Sjælør Station til hovedrute
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Gennem Tyskland 

Sæt dig godt til rette på din forhåndsreservererede plads i vores 4-stjernede bus, og nyd den første del af rejsen mod Rødby og færgen til Puttgarden. Inden længe er vi kommet godt til Tyskland, hvor vi spiser en frokost på vejen. Rejselederen fortæller spændende om Tyskland og de byer vi måtte passere, inden vi når vores overnatningshotel i Midttyskland, hvor middagen venter. 

Inkluderede måltider: Frokost og middag.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

Med Scandlines går turen til Tyskland.

2. dag: Rothenburg ob der Tauber 

Efter morgenmaden fortsætter turen sydpå, og ved frokosttid ankommer vi til Rothenburg ob der Tauber, som vel nok er en af de mest helstøbte middelalderbyer i Tyskland. Bag den gamle bymur gemmer sig historiske bindingsværkshuse side om side med gamle klostre og kirker i de brostensbelagte gader. Under kyndig ledelse af vores rejseleder tager vi på byvandring i de historiske gader, inden der bliver tid til frokost på egen hånd. 

Dagens middag nyder vi sammen på en restaurant i Rothenburg ob der Tauber ligesom, at vi overnatter i byen. Du har derfor rig mulighed for at nyde den hyggelige by og dens stemning til aften.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Historiske bindingsværkshuse i Rothenburg ob der Tauber.

Historiske bindingsværkshuse i Rothenburg ob der Tauber.

3. dag: Passionsspiele

Efter morgenmaden kører vi til Oberammergau. Vi er fremme omkring sen formiddag, hvor rejselederen kort vil give en introduktion til byen, inden vi spiser frokost på egen hånd. Efter frokost kører vi til vores hotel, som ligger i nabobyen Saulgrub. Her vil der være tid til at klæde om, inden det store festspil begynder om eftermiddagen i Oberammergau. Vi bliver hentet på hotellet af en shuttlebus, som kører os til teateret, hvor den spektakulære forestilling venter os. Der er pause ved aftensmadstid, hvor vi kører tilbage til hotellet for at spise middag, inden vi returnerer til Oberammergau og sidste del af passionsspillet.

Forestillingen har næsten 1.800 medvirkende, der alle er født i Oberammergau. Det er med andre ord en kæmpe begivenhed i byen, som engagerer hele lokalbefolkningen. Forestillingen er så flot og professionelt sat op, at det næsten er ubegribeligt, at alle skuespillere er amatører. Både musik, sang, kostumer og omgivelser er en oplevelse for livet. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Rejsens højdepunkt: Fortællingen om Jesu liv og lidelse med over 1.800 medvirkende.

Rejsens højdepunkt: Fortællingen om Jesu liv og lidelse med over 1.800 medvirkende.

4. dag: Bamberg   

Efter en god morgenmad pakker vi bussen og fortsætter vores rejse. Inden vi sætter kursen nordover, kører vi ind til Oberammergau en sidste gang, hvor rejselederen tager os med på en byrundtur. Efter et spændende besøg i Oberammergau kører vi en smuk tur gennem de Bayriske Alper til motorvejen og bevæger os nordpå. Omkring frokost ankommer vi til Bamberg, hvor vi spiser frokost på et af de lokale bryggerier, naturligvis med et godt glas bayrisk øl til maden. 

Efter frokost spadserer vi en tur i hyggelige Bamberg, som ligger ved Main-Donau-kanalen, og der vil også være lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter hjemrejsen. Vi er fremme ved vores overnatningshotel i Midttyskland først på aftenen, hvor middagen venter i hotellets restaurant.  

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Den gamle bydel i Bamberg er noget helt særligt.

Den gamle bydel i Bamberg er noget helt særligt.

5. dag: Hjemrejse 

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå mod Rostock. Hvis der er tid, slår vi et smut indenom en grænsebutik, inden vi går ombord og sejler mod Danmark. Ombord på færgen nyder vi den store frokostbuffet.

Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hotelinformation

Aura Hotel ***, Saulgrub
VisSkjul

Pænt 3-stjernet hotel naturskønt beliggende i Saulgrub lidt udenfor Oberammergau. På hotellet finder du blandt andet restaurant, Bierstube, spaafdeling (mod betaling), indendørs pool og elevator.

Værelser

Vi bor på bekvemt indrettede dobbeltværelser (ca. 20 m2) samt eneværelser (ca. 15m2). Alle værelser har tv, telefon, gratis WiFi samt badeværelse med bruseniche.

Læs mere om hotellet her.

Der tages forbehold for hotelændring, dog vil Vitus Rejsers gæster på denne rejse komme til at bo på et minimum 3-stjernet hotel i nærheden af Oberammergau.