Rejs direkte fra Bornholm

Rhinen & Assmannshausen · Fra Bornholm

Busrejser
7 Dage

Rejs direkte fra Bornholm, og oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder. Vi besøger byen Rüdesheim, hvor vi blandt andet nyder udsigten over byen fra Niederwalddenkmal. Vi...

Rejs direkte fra Bornholm, og oplev den gode stemning ved Rhinen, de grønne vinmarker og udsigten over floden fra hotellets terrasse hos vores dansk-tyske værtspar. Vi bor tæt på Rüdesheim i den hyggelige vinby Assmannshausen.

Assmannshausen er en lille vinby med en smuk promenade langs Rhinen, fine små cafeer og gode restauranter. Omkranset af imponerende borge og vinmarker er Rhinen indbegrebet af tysk romantik. På de inkluderede udflugter kommer vi godt rundt til områdets flotteste seværdigheder. Vi besøger byen Rüdesheim, hvor vi blandt andet nyder udsigten over byen fra Niederwalddenkmal. Vi skal også på et spændende besøg i klosteret Hildegard, som ligger midt i den smukke natur lige undenfor Rüdesheim. Vi smager desuden på områdets mange vine ved et besøg hos en lokal vinproducent og kører på udflugt til den smukt beliggende by Limburg an der Lahn.

Vi har afsat god tid til afslappende stunder, hvor du kan hygge dig med et køligt glas Riesling på hotellets terrasse. Terrassen, der er Pernilles hjertebarn, er altid prydet af de dejligste blomster. Den skønne plet er det helt naturlige mødested, når vi kommer tilbage fra en dag fuld af udflugter og oplevelser.

Kort - Rhinen og Assmannshausen - Sommer 2020

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Dobbeltværelse med udsigt
100,-
Dobbeltværelse med balkon og Rhinudsigt
200,-
Eneværelse
475,-
Dobbeltværelse som eneværelse
600,-
Frokost ombord på færgen Sassnitz-Rønne
135,-
Afbestillingsforsikring
310,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus, inkl. pladsreservation og WiFi
 • 1 overnatning i Kassel
 • 1 overnatning i Spornitz
 • 4 nætter i Assmannshausen på Hotel Unter den Linden***
 • 7 x morgenmad (1.-7. dag)
 • 3 x frokost (2. 4. og 6. dag)
 • 6 x middag (1.-6. dag)
 • Sejltur på Rhinen 
 • Vinsmagning med Pernille eller krydderurtevandring, inkl. lift til Jagtslottet
 • Rüdesheimer Kaffee
 • Besøg ved Niederwalddenkmal, inkl. svævebane til Rüdesheim
 • Rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet, inkl. entré
 • Besøg hos Weinbrand-producenten Asbach Uralt
 • Besøg i klosteret Hildegard
 • Vinsmagning  i Rüdesheim
 • Byvandring i Limburg an der Lahn
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Opsamling på busrejser

Start din rejse på et af vores mange opsamlingssteder. Fold køreplanen ud for at se alle ruter og opsamlingstider.
 

Hovedrute 43 · fra Bornholm

Udrejse Hjemrejse
06.20 Gudhjem, tanken 16.30
06.30 Svaneke, torvet 16.20
06.40 Tejn, Brugsen 16.10
06.50 Nexø Havn, ved fiskeriforretningen 16.00
06.50 Allinge-Sandvig, tidl. Shell-tank 16.00
07.10 Aakirkeby, Birgersvej 11 15.40
07.10 Hasle, torvet 15.40
07.30 Rønne, bag velkomstcenteret 15.20
Fold køreplanen ud Skjul køreplanen

Dagsprogram

1. dag: Midttyskland

I ro og mag sejler vi fra Rønne til Sassnitz. Ombord får vi serveret morgenmad. Nyd rejsen i vores behagelige bus, mens rejselederen fortæller om stort og småt. Hen på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Kassel, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

2. dag: Med båd til Hotel Unter den Linden

Efter morgenmaden fortsætter vi vores færd mod Assmannshausen. I St. Goar skifter vi transportmiddel fra bus til båd, og nu bliver vores ankomst til hotellet nærmest royal - vi ankommer nemlig sejlende med en af Rhinens udflugtsbåde. Fra St. Goar sejler vi i en times tid ned ad den mest romantiske strækning af Rhinen, forbi gamle middelalderborge, bjergskråninger med vinstokke i snorlige rækker og forbi små hyggelige vinbyer med bindingsværkshuse, samt den berømte Loreley-klippe. Lige overfor hotellet i Assmannshausen lægger vi til, og herefter står frokosten klar. Mens vi spiser frokost, bliver kufferterne bragt til værelset - husk et kuffertmærke.

Om eftermiddagen inviterer vores hotelværtinde Pernille til en vinsmagning med de lokale, velsmagende vine. Vil du hellere strække benene efter busrejsen, kan du tage liften op til Jagtslottet og vandre ned ad den anlagte krydderurtevandrerute. Turen går gennem vinmarkerne, og undervejs kan du opleve 20-30 forskellige vildtvoksende krydderurter, der trives særdeles godt i det milde Rhinklima. Vi spiser middag på hotellet, og bagefter serverer vores rare hotelvært ægte Rüdesheimer Kaffee, som flamberes ved bordene! 

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

Vi sejler det sidste stykke til Assmannshausen.

3. dag: Rüdesheim, Niederwalddenkmal, Musikkabinet og Asbach Uralt

I dag besøger vi vores naboby, den verdenskendte vinby Rüdesheim, hvor vi starter med at nyde udsigten fra monumentet Niederwalddenkmal, der står højt hævet over byen. Her får vi historien om monumentet samt nyder den flotte udsigt over Rhinen. Vi kører med bussen op til momumentet, men på nedturen tager vi svævebanen. Fra toppen af bjerget nyder vi en fin tur hen over vinmarkerne ned til Rüdesheim, hvor vi skal på rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinet med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter. Herefter er der lidt tid på egen hånd, hvor byen kan nydes med enten et besøg på en cafe eller måske en tur med det lille turisttog.

Om eftermiddagen besøger vi Weinbrand-producenten Asbach Uralt og ser en kort film om virksomheden. Efter filmen ser vi nærmere på destilleriet og besøger deres lille butik, hvor man mod betaling kan smage på deres Weinbrand. 

Vi er tilbage i Assmannshausen sidst på eftermiddagen, så vi kan nå at slappe af på hotellets terrasse og nyde et glas vin, inden vi sætter os til bords for en dejlig middag. 

Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

Hygge i Drosselgasse.

Hygge i Drosselgasse.

4. dag: Hildegard-klosteret og vinsmagning

Henad formiddagen besøger vi klosteret Hildegard, som ligger smukt omgivet af vinmarker i udkanten af Rüdesheim. Klosterets nonner arbejder flittigt med vindyrkning, fremstilling af marmelade, forskellige husflidsprodukter med mere. Klosterbutikken er fyldt med spændende ting og er altid et besøg værd. Hvis vi er heldige, møder vi en af de danske nonner, som har boet her i mange år. Vi overværer den stemningsfulde middagsandagt, hvor nonnerne beder og synger.

Ved middagstid skal vi smage på områdets mange vine. I en bygning, der tidligere husede Asbach Uralts destilleri, besøger vi en lokal vinproducent. Her får vi en anderledes vinsmagningsoplevelse, hvor vi efter en introduktion til stedet og de mange vine, selv får lov til at tappe de vine, vi ønsker at smage. Der er adskillige slags, og der er rig mulighed for at smage på både kendte og ukendte vine. Til vinen nyder vi en frokost lavet på lokale råvarer.

Efter dette smagfulde besøg kører vi retur til Assmannshausen, inden vi igen samles til middag i hotellets restaurant.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

Hildegard-klostret ved Rüdesheim.

5. dag: Udflugt til Limburg an der Lahn

I dag tager vi på udflugt til byen Limburg an der Lahn. Så langt som ruten tillader kører vi langs Rhinen, så vi kan nyde den flotte udsigt. Byen ligger ved floden Lahn og huser adskillige bindingsværkshuse, som danner en hyggelig ramme for et besøg. Vel fremme følger vi rejselederen på en lille byvandring, hvor vi går gennem de hyggelige gader til både domkirken og slottet. Herefter er der tid på egen hånd. Limburg indbyder både til at gå en tur mellem de smalle gader og kigge i de små butikker, eller til en kop kaffe på en af byens mange cafeer og restauranter.

Midt på eftermiddagen mødes vi igen for at køre hjem til Assmannshausen. Eftermiddagen nyder vi i ro og mag på hotellet, hvor vi om aftenen samles til middag.

Inkluderede måltider: Morgenmad, middag.

Domkirken i Limburg an der Lahn.

Domkirken i Limburg an der Lahn.

6. dag: Nordpå gennem Tyskland

Efter morgenmaden vinker vi farvel til Pernille og Hotel Unter den Linden og kører nordpå igen. Undervejs fortæller rejselederen historier om de byer og seværdigheder, vi måtte passere. Midt på dagen holder vi en frokostpause. Målet for dagens køretur er vores overnatningshotel i byen Spornitz.

Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og middag.

7. dag: Hjemkomst til Bornholm

Efter morgenmaden kører vi til færgen i Sassnitz. Her nyder vi overfarten i ro og mag, inden vi ankommer til Rønne igen om eftermiddagen. Hvis du ønsker, kan du mod betaling bestille frokost ombord på færgen.

Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hotelinformation

Hotel Unter den Linden ***, Assmannshausen
VisSkjul

Gennem mere end 20 år har Hotel Unter den Linden været garant for gode oplevelser. Hotellet ligger lige ud til Rhinen, og vores danske værtinde Pernille og hendes mand Eckhard sætter en ære i, at alle føler sig velkomne og nyder deres ophold. I godt vejr spiser vi på terrassen, hvor Pernille altid sørger for et hav af skønne blomster i mange farver. Terrassen er som en ekstra stue, hvor gæsterne mødes, og hvor forbipasserende drages ind af det overvældende blomsterflor.

Værelser

De bekvemme dobbelt- og eneværelser ligger i stueetagen, samt på 1. og 2. sal og har alle tv, radio, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte værelser har Rhinudsigt og visse har også balkon (mod tillæg), men de fleste vender mod bjergene og vinmarkerne. Mod tillæg kan der bestilles eneværelse samt dobbeltværelse som eneværelse. På rundrejsen til Rhinen & Schweiz er det ikke muligt at bestille specifikke værelsestyper. Der kan være lidt støj fra den nærliggende jernbane.

Læs mere om hotellet her.

Vitusbus foran Hotel Unter den linden.
Vitusbus foran Hotel Unter den linden.
Værelse med udsigt på Hotel Unter den Linden.
Værelse med udsigt på Hotel Unter den Linden.
Der serveres god mad i restauranten.
Der serveres god mad i restauranten.
Pernilles flotte have foran hotellet.
Pernilles flotte have foran hotellet.
Værelse på Hotel Unter den Linden.
Værelse på Hotel Unter den Linden.
Kaffe med udsigt på balkonen.
Kaffe med udsigt på balkonen.
Det hyggelige Hotel Under den Linden.
Det hyggelige Hotel Under den Linden.