Nyhed!

Rhinen & Schweiz

Busrejser
10 Dage

Tag med på en skøn rundrejse, der tager os fra de grønne og frugtbare vinbjerge langs den romantiske del af Rhinen til imponerende bjergformationer i den overvældende natur i Schweiz. 

Rhinområdet i Tyskland og det østlige Schweiz byder på vidt forskellige og dybt imponerende landskaber, utrolig gæstfrihed og mange gode oplevelser. På denne nye rejse oplever vi alt fra frodige vinmarker, bindingsværkidyl og højtplacerede middelalderborge i Tyskland til Schweiz' storslåede landskaber med bjerge og hyggelige byer.

Undervejs bor vi med halvpension på gode familiedrevne hoteller, hvor hotelværterne altid har gæsternes velbefindende som deres første prioritet. I Tyskland bor vi dejligt...

Tag med på en skøn rundrejse, der tager os fra de grønne og frugtbare vinbjerge langs den romantiske del af Rhinen til imponerende bjergformationer i den overvældende natur i Schweiz. 

Rhinområdet i Tyskland og det østlige Schweiz byder på vidt forskellige og dybt imponerende landskaber, utrolig gæstfrihed og mange gode oplevelser. På denne nye rejse oplever vi alt fra frodige vinmarker, bindingsværkidyl og højtplacerede middelalderborge i Tyskland til Schweiz' storslåede landskaber med bjerge og hyggelige byer.

Undervejs bor vi med halvpension på gode familiedrevne hoteller, hvor hotelværterne altid har gæsternes velbefindende som deres første prioritet. I Tyskland bor vi dejligt hos Pernille og Eckhard på vores stamhotel i Assmansshausen, hvor vi blandt andet besøger Rüdesheim, Siegfrieds Musikmuseum, klosteret Hildegard og Loreleyklippen - og så skal vi naturligvis ud at sejle på Den Romantiske Rhin.

I Schweiz bor vi i den hyggelige by Savognin, der ligger smukt i midten af en dal, omgivet af det bjergrige landskab. Besøget her byder blandt andet på udflugt til Schweiz' ældste by Chur samt en enestående togtur med Berninaekspressen gennem De Schweiziske Alper, hvor vi kommer over broer, igennem tunneller og gennem smukke landskaber, man ikke tror mulige. En skøn rejse, fyldt med hyggelige stunder i godt selskab, nøje sammensatte udflugter og byrundture samt ikke mindst betagende naturoplevelser i nogle af Tyskland og Schweiz smukkeste områder.

Kort - Rhinen & Schweiz

Datoer og priser

Vent lidt, mens vi finder datoer og priser

Tillæg pr. person

Eneværelse
1.000,-
Afbestillingsforsikring
525,-
Obl. administrationstillæg
89,-

Rabat pr. person

Brorabat · Rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland
250,-

Inkluderet i prisen

 • 4-stjernet bus
 • 2 x overnatning i Midttyskland
 • 3 nætter i Assmannshausen på Hotel Unter den Linden***
 • 4 nætter i Savognin på Hotel Piz Mitgel***
 • 9 x morgenmad (2.-10. dag)
 • 4 x frokost (1. 2. 9. 10. dag)
 • 9 x middag (1.-9. dag)
 • Byvandring i Assmannshausen
 • Besøg i Rüdesheim med rundvisning på Siegfrieds Musikkabinet
 • Sejltur på Rhinen
 • Besøg hos Weinbrand-producenten Asbach Uralt
 • Besøg i Hildegard-klosteret
 • Besøg ved Niederwalddenkmal og svævebanetur til Rüdesheim
 • Byvandring i Savognin
 • Panoramatur til Lenzerheide
 • Togtur med Bernina-ekspressen
 • Byvandring i Chur
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Dagsprogram

1. dag: Mod Tyskland

Fra Rødby tager vi færgen til Puttgarden, hvorfra vi i ro og mag fortsætter ned gennem Tyskland. Undervejs nyder vi en hyggelig frokost, og i bussen fortæller rejselederen om Tyskland, Schweiz og de næste dages mange spændende oplevelser. Vi kommer frem til vores overnatningshotel i Midttyskland først på aftenen, hvor middagen venter.

2. dag: Rhinen og Assmannshausen

Fra Midttyskland kommer vi i løbet af formiddagen frem til Rhinen, som vi kører langs med, til vi kommer til den lille vinby Assmannshausen. Her bor vi de kommende tre nætter på det gode Hotel Unter den Linden, hvor danske Pernille ønsker os velkommen. Her prioriteres den personlige betjening højt. Efter vi har fundet os på til rette på de hyggelige værelser, har Pernille frokosten klar til os. Om eftermiddagen tilbyder rejselederen en lille byvandring i Assmannshausen. Hvor man primært forbinder området omkring Rhinen med hvidvin, er man i Assmannshausen bedst kendt som rødvinsbyen med speciale i at lave Spätburgunder, der er Tysklands svar på Pinot Noir. Efter byvandringen er der tid på egen hånd, og her kan du blandt andet vælge at tage stoleliften op til Jagtslottet i skoven. Om aftenen samles vi til en dejlig middag i restauranten på Hotel Unter den Linden.

3. dag: Rüdesheim, Den Romantiske Rhin og Loreley 

Dagen starter med et besøg i nabobyen Rüdesheim, som er hovedbyen på denne strækning af Rhinen. Her besøger vi det sjove Siegfreds Musikkabinet, hvor der er en enestående samling af mekaniske musikinstrumenter. Vi får en spændende og interessant rundvisning. Herefter går vi en tur ned gennem den smalle Drosselgasse med vinstuer og restauranter, hvor der om aftenen er musik, dans og masser af leben. Her er der mulighed for at finde et frokoststed, inden vi mødes ved Rhinpromenaden og går ombord i udflugtsbåden, som sejler os en dejlig tur på Rhinen. Sejladsen går ad den smukkeste strækning på Rhinen, der også går under navnet Den Romantiske Rhin, fra Rüdesheim forbi Lorch, Bacharach, Kaub og Oberwesel. Vi er omgivet af vinbjerge, som skråner ned mod floden. Højt oppe på skrænterne troner de gamle borge, og ved flodbredderne ligger små idylliske vinbyer med bindingsværkshuse. Vi passerer den legendariske Loreleyklippe og hører sagnet om den smukke sirene, der ifølge sagnet lokkede sømænd i fare. Vores bus er i mellemtiden kørt til St. Goarshausen, hvor vi går fra borde. Herefter kører vi en panoramatur langs Rhinen med en tur op på udsigtspunktet Loreley-klippen. Langs Rhinen kører vi tilbage til Assmannshausen og aftenens middag.

4. dag: Weinbrand, Hildegard-klosteret og Niederwalddenkmal

Ligesom franskmændene har deres Cognac, således har tyskerne deres Weinbrand, som fremstilles hos Asbach Uralt i Rüdesheim. Vi besøger virksomheden, hvor vi først ser en film om Weinbrand-fremstilling og historien bag Asbach Uralt. Efterfølgende er der mulighed for at prøvesmage og handle i butikken - her er både Weinbrand, fyldte chokoladepraliner og de særlige kopper til Rüdesheimer Kaffee. Fra Asbach Uralt kører vi op til Hildegard-klosteret, som ligger midt i vinmarkerne bag Rüdesheim. Klosteret bebos af nonner, som arbejder flittigt med mange forskellige ting. De dyrker vin, fremstiller marmelade, laver forskellige husflidsprodukter og meget andet. Klosterbutikken har et stort udvalg og er altid et spændende besøg. Hvis vi er heldige, møder vi en af de danske nonner, som har boet her i mange år.

Efter besøget tager vi en tur op til monumentet Niederwalddenkmal. Her får vi historien om det imponerende mindesmærke, hvorfra man har en formidabel udsigt over Rhinen. Fra toppen af vinbjerget tager vi svævebanen hen over vinmarkerne ned til Rüdesheim. Herefter er der mulighed for oplevelser på egen hånd i den kendte vinby, inden vi returnerer til Assmannshausen. Nyd eftermiddagen på hotellets skønne terrasse med en kop kaffe eller et glas vin, mens vi nyder udsigten over Rhinen.
 

5. dag: Fra Rhinen til Schweiz

Efter morgenmaden vinker vi farvel til vores rare værtspar i Assmannshausen og sætter kursen mod Schweiz. Vi kører til den østlige del til kantonen Graubünden, hvor vi skal bo i Savognin, der ligger omgivet af det pragtfulde schweiziske bjerglandskab. Om aftenen bliver vi budt velkommen med middag i hotellet restaurant.

6. dag: Byvandring i Savognin og panoramatur til Lenzerheide

Efter en solid morgenmad tager vi på byvandring i Savognin med vores hotelvært Sepp, som kender hver en krog af byen. Rejselederen oversætter naturligvis undervejs. Om eftermiddagen kører vi en panoramatur i bjergene - til Lenzerheide, hvor du kan vælge at tage gondolbanen op i bjergene på egen hånd. 

7. dag: Berninaekspressen 

I dag skal vi ud og køre med tog. Schweiz er berømt for sine enestående togstrækninger, og de elektriske tog sikrer et rent miljø - også selvom lokomotiverne er på hårdt arbejde, når de skal slæbe vogne fyldt med passagerer op gennem bjergene. Med de schweiziske tog kan man køre gennem bjerge, forbi snehvide gletschere og bjergsøer med fortryllende klart vand. Berninaekspressen er en af de mest spektakulære togstrækninger i Europa, og køreturen byder på fantastiske panoramaer og landskaber så flotte, at du næppe tror dine egne øjne. Vi kører fra Tiefencastel til Poschiavo. Her har vi lidt tid på egen hånd, og der bliver  mulighed for at finde noget frokost eller kigge i byens butikker. Om eftermiddagen kommer vores bus for at køre os tilbage til Savognin og Hotel Piz Mitgel, hvor middagen venter.   

8. dag: Chur

I dag skal vi fornemme historiens vingesus, når vi tager på udflugt til den ældste by i Schweiz, Chur. Her har der boet mennesker i 5.000 år, og Chur er i dag hovedstad i kantonen Graubünden. Rejselederen fører an på en byvandring gennem Chur, hvor vi blandt andet ser den 800 år gamle St. Maria-Katedral, som ligger højt hævet over det gamle centrum. Kirkens gotiske alter med mange figurer er bemærkelsesværdigt og stammer fra 1492. Chur har også en hyggelig bykerne med gågader og butikker, så vi har sat lidt tid af til, at vi kan se os omkring på egen hånd, inden vi returnerer til Savognin. Hjemme på hotellet venter vores sidste middag i Schweiz for denne gang.

9. dag: Hjemad mod Tyskland 

Efter morgenmaden tager vi afsked med det smukke Schweiz og vores gode hotel og kører nordpå mod Tyskland. Undervejs spiser vi frokost, og det bliver også til en pause i den hyggelige bindingsværksby Rothenburg o.d. Tauber, inden vi fortsætter mod vores overnatningshotel i Midttyskland.  

10. dag: Hjemkomst til Danmark 

Gennem Nordtyskland kører vi rejsens sidste strækning. Vi holder frokostpause undervejs, og med færgen fra Puttgarden til Rødby returnerer vi til Danmark og København først på aftenen.         
 

Hotelinformation

Hotel Unter den Linden ***, Assmannshausen
VisSkjul

Gennem mere end 20 år har Hotel Unter den Linden været garant for gode oplevelser. Hotellet ligger lige ud til Rhinen, og vores danske værtinde Pernille og hendes mand Eckhard sætter en ære i, at alle føler sig velkomne og nyder deres ophold. I godt vejr spiser vi på terrassen, hvor Pernille altid sørger for et hav af skønne blomster i mange farver. Terrassen er som en ekstra stue, hvor gæsterne mødes, og hvor forbipasserende drages ind af det overvældende blomsterflor.

Værelser

De bekvemme dobbelt- og eneværelser ligger i stueetagen, samt på 1. og 2. sal og har alle tv, radio, telefon, sikkerhedsboks samt badeværelse med bruseniche og hårtørrer. Enkelte værelser har Rhinudsigt og visse har også balkon (mod tillæg), men de fleste vender mod bjergene og vinmarkerne. Mod tillæg kan der bestilles dobbeltværelse som eneværelse. På rundrejsen til Rhinen & Schweiz er det ikke muligt at bestille specifikke værelsestyper. Der kan være lidt støj fra den nærliggende jernbane.

Læs mere om hotellet her.

Det hyggelige Hotel Under den Linden. Eksempel på standardværelse på Hotel Under den Linden. Den smukke gårdhave på Hotel Under den Linden.

Hotel Piz Mitgel ***
VisSkjul

Det familiedrevne Hotel Piz Mitgel ligger i den hyggelige schweiziske by Savognin, der ligger smukt i midten af en dal, omgivet af det bjergrige landskab i kantonen Graubünden. Hotellet er charmerende indrettet i typisk schweizisk stil, og hotelværten Sepp og hans personale sørger for, at vi føler os velkomne og godt tilpas. Hotellet har restaurant, lobby og have med opvarmet pool.

Værelser

Vi bor på standardværelser, som alle er individuelt indrettet i hyggelig, rustik stil og udstyret med tv og gratis WiFi samt badeværelse.  

Læs mere om hotellet her.
Hotel Piz Mitgel.